Створюємо Емайл розсилки

3017

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Власники популярних і розкручених веб-проектів знають про те, що залучення трафіку на сайт – це лише перший крок на шляху повноцінної розкручування ресурсу.

Оскільки важливіше не кількісні показники, а поведінкові фактори відвідувачів, та лояльність користувачів, яка формується за рахунок щирого інтересу до сторінок і розділів сайту.

Створюємо Емайл розсилки

Очевидно, що для створення великого і постійного потоку відвідувачів на сайт одного якісного, унікального і цікавого контенту сьогодні недостатньо (але без нього теж не обійтися). В оточенні маси інформаційних подразників люди просто забувають про те чи іншому сайті, навіть, якщо він знаходиться в закладках. Як же зробити так, щоб ім’я (бренд) ресурсу постійно спливало в пам’яті?

В інтернет-маркетингу є досить простий і вже перевірений роками спосіб – це емейл і смс-розсилка по базі зібраної. Однак, базу передплатників цю потрібно ще зуміти сформувати, і ось тут-то якраз багато веб-майстри стикаються з проблемами.

Pop-up для збору абонентської бази — а чому ні?

Багатьом власникам сайтів здається, що спливають на сайті вікна (англ. pop-up) – це кам’яний вік інтернету, віджиле явище, яке сьогодні виглядає недоречно. На їх думку, впровадження вікон є марною тратою часу, оскільки такого роду форми взаємодії лише дратують відвідувачів, змушуючи швидше закривати сторінку.

Цей аргумент можна вважати розумним тільки по відношенню до погано продуманим спливаючих вікон, тим, які не несуть ніякої корисної інформації для людей. Якщо ж пропонувати в pop-up щось цінне, важливе, цепляющее, то вони як раз і дозволяють зібрати якісну передплатну базу.

Давайте розглянемо кілька хороших ідей, які дійсно працюють на практиці і формують масу по-справжньому лояльних відвідувачів сайту.

Проста підписка на новини

Пропозиція підписка на новини проекту працюють в разі, якщо ви точно знаєте, що і яким чином будете пропонувати людям як новинних приводів. Листи з невиразними, незрозумілими оповіщеннями про щось нецікаве, рутинному, відверто нудному, швидше за все, не спрацюють, і рано чи пізно людина відпише від такої підписки.

Сбор подписчиков для Емайл или SMS рассылкиСтворюємо Емайл розсилки

Таким чином, стратегію новинних приводів для емейл або смс-розсилок треба продумувати заздалегідь. Причому її наповнення повинна бути строго оригінальним і унікальним контент-змістом.

Підписка зі знижками та бонусами

Цей вид речень у спливаючому вікні добре працює на сайтах інтернет-магазинів або онлайн-представництв будь-яких торгових ритейлерів. У той же час потрібно розуміти специфіку знижкових торгових пропозицій.

Скидки и бонусы при подписке на рассылкуСтворюємо Емайл розсилки
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Спливаючі вікна в цьому випадку не повинні бути нав’язливими, зайво кричущими або навіть просто без смаку оформленими, – пам’ятайте, що все добре в міру.

Нематеріальний подарунок, корисний з точки зору духовних цінностей

Такого роду оффер буде виглядати виграшним на відповідних ресурсах, що пропонують послуги тренінгів, курсів, унікальних коучів і семінарів. Так, у спливаючому вікні при підписці можна запропонувати формування спеціальної онлайн-книги з самими цікавими і корисними статтями.

Подарок в обмен на подписку на рассылкуСтворюємо Емайл розсилки

Або ж – посилання на якесь секретне, доступне лише передплатникам відео з матеріалами, які відсутні у відкритому доступі. Загалом, приманка повинна бути «смачною», бо в іншому випадку не неї не просто не клюнуть, але і можуть піти з сайту, розлючені безглуздим спливаючий вікном якийсь не потрібної нісенітницею.

Unisender – автоматизований розсильний сервіс

Придумати щось по-справжньому цепляющее, оригінальне для pop-up насправді навіть складніше, ніж втілити задум у життя. Ну, тут вже без проб і помилок ніяк не обійтися.

В той час, як технічну частину цілком можна довірити працюють у сфері емейл-маркетингу фахівцям, – наприклад, тим, хто працює у рамках проекту Unisender (після передчасної кончини смартреспондера 🙁 цей сервіс взяв на себе тягар лідерства в рунеті 🙂 ).

Сам по собі Unisender (якщо ви з ним ще не знайомі, що навряд чи) – це спеціалізований сервіс, що працює зараз з усіма технологічними ланцюжками email і sms-розсилок (за 9 років роботи на російсько-українському ринку їх послугами скористалося вже півмільйона клієнтів — про це так говорить). Серед їх клієнтів такі бренди, як HTC, TezTour, Tele2, VseMayki, EvropaPlus, Юлмарт, Блогун і багато інших.

Давайте розглянемо саме цей сервіс зсередини і спробуємо визначити, чим він може бути корисний звичайним веб-майстрам (він і справді гарний!).

главнаяСтворюємо Емайл розсилки
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Реєстрація в Unisender займає хвилин п’ять, не більше. Після підтвердження аккаунта через пошту, новому користувачеві доведеться заповнити інформацію в досить великою контактною формою – це полегшує взаємозв’язок співробітників сервісу з клієнтами, дає розуміння того, що конкретно хоче отримати від проекту зареєструвався людина.

Після реєстрації система автоматично перекидає користувача особистий аккаунт, меню якого наочно показує всі можливості Unisender. Звідси можна перейти до налаштування розсилок по електронній пошті або через RSS. Смс-розсилка доступна тільки користувачам з оформленим юридичною адресою при оплаті укладеного з сервісом рахунку-договору.

личный кабинетСтворюємо Емайл розсилки
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Перед тим як налаштовувати безпосередньо ту чи іншу розсилку, всередині облікового запису необхідно сформувати розсильний базу. Її можна імпортувати з комп’ютера (Unisender приймає файли форматів csv, .xls або .txt з чітко прописаними даними про користувача в кожному рядку). Або ж взяти з файлів вже сформованих баз наступних проектів – MailChimp, Tiu.ru, Prom.ua, Satu.kz, Deal.by, а також Satom.ru, Zakupka.com, Tomas.kz, Tomas.by.

Ще один варіант завантаження контрактів через АРІ2Cart дозволяє залучити базу з інтернет-магазинів Magento, PrestaShop, BigCommerce, OpenCart і декількох десятків інших систем. Всіх передплатників можна згрупувати за допомогою міток і створюваних в профілі додаткових полів.

Для відправки листів адресатам достатньо перейти у відповідне меню профілю («Створити розсилку») і просто слідувати нескладним інструкцій, формуючи відповідний текст листів, а також редагуючи потрібні налаштування. Після відправки розсилки в записі з’являється поле зі статистичними даними, що дозволяють відслідковувати її успішність. Більш детальна аналітика доступна у розділі з одноіменною назвою.

Як і будь-який інший солідний сервіс, Unisender пропонує кілька десятків різних шаблонів для листів, – крім базової є шаблони для блочного редактора і для HTML-редактора. Також є можливість завантаження та індивідуального шаблону, відкрити який дозволяє вбудований кодовий редактор.

шаблонСтворюємо Емайл розсилки
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Підготовка форми підписки з допомогою Unisender

Однак, повернемося до питання створення власних форм підписки. Сервіс пропонує сконструювати її у вбудованому візуальному редакторі через меню «Інструменти» і кліка по відповідній кнопці меню.

Далі можна починати експериментувати і творити, благо, що для цього сервіс надає величезне. На лівій панелі можна вибирати різні блоки – текстові, графічні, кнопкові, з роздільниками і перемикачами, переносячи їх на робоче поле. В якому всі ці елементи заточуються під цілком певний, задуманий дизайн, з коригуванням кольорів, форм, розмірів, відступів і рамок.

В цілому, таким чином можна підготувати навіть нескладний лендінгем, було б тільки бажання.

форма подпискиСтворюємо Емайл розсилки
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

В завершення процесу творчості система генерує посилання HTML-код готової форми підписки, на яку потрібно вставити на сторінку свого сайту. Цікаво, що Unisender пропонує для популярних CMS спеціальні модулі синхронізації з базою вже наявних передплатників.

Оскільки налаштувань для формування передплатний форми чимало, і часу на самостійне вивчення всіх нюансів напевно вистачить не у всіх, Unisender робить спеціальну пропозицію по створенню і додаванню індивідуальної форми на сайт клієнта. Вартість впровадження спливаючого вікна з терміном виконання в два дні розробники оцінюють в 50 у. е.

Що, де, почому…

Говорити про те, що Unisender являє собою хороший варіант повноцінного віртуального помічника, думаю не варто, бо це і так зрозуміло. Потрібна розсилка — йдіть туди. У більшості випадків вас там все влаштує, а якщо ні, то є ще десяток конкурентів. Але все ж з Unisender буде простіше налаштувати процес збору користувацької бази і подальшої розсилки за її адресами тематичних листів (так показує практика).

До переваги сервісу можна віднести можливість протестувати всю робочу систему Unisender в безкоштовному режимі – включається після реєстрації тариф «Даром» діє протягом місяця. І цього терміну цілком вистачає на те, щоб перевірити у справі всі функціональні аспекти в умовах повноцінного тест-драйву (за винятком смс-розсилки, опція якої включається тільки при укладенні договору з користувачем як юрособи).

Гнучка система тарифів, втім, пізніше дозволяє підібрати для себе найбільш оптимальний варіант рассылочного взаємодії зі своїми користувачами. І це, насправді, дуже важливо — отримати максимум без переплати. ІМХО.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу