Добуваємо посилання на сайт

2702

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжуємо тему одержання жирних посилань на свій сайт з трастових ресурсів. «Навіщо вони потрібні?» — запитаєте ви. Все досить просто і прозаїчно — беклінків, проставлені у великій кількості на ваш проект, можуть певною мірою збільшити його трастовості, а так само, при вдалому збігу обставин (якщо Яндекс вашого проекту ще не присвоїв тематику), вони здатні підняти ТІЦ.

Добуваємо посилання на сайт

Загалом, овчинка вичинки варта, особливо з урахуванням того, що їх ми будемо отримувати абсолютно безкоштовно, тобто на халяву (на шару).

Жирні посилання — а навіщо мені це?

Нагадаю вам, що це вже не перша стаття на тему. Всі попередні зможете знайти в рубриці щодо отримання зворотних посилань на сайт. В цілому, це вже десята публікація, зачіпає жирні посилання і способи їх безоплатного отримання. Побутують різні думки з приводу користі, принесеної ними та про доцільність заняття цим способом зовнішньої пошукової оптимізації.

Так, багато з жирних беків, отриманих таким чином, не будуть мати анкора, а отже не зможуть додати плюсів у посилальне ранжирування сторінок вашого проекту. Але ж це не єдина функція посилань і в тому числі жирних. Адже є ще й таке поняття, як передача ваги. Детальніше про статичному і динамічно вагах, а так само про оптимальному анкор-листі читайте тут.

Жирна посилання, нехай навіть без анкора, здатна передавати вагу на ваш ресурс, а отже приносити не малу користь. Інша справа, що користь ця буде помітна не відразу, а лише згодом, коли пошукові системи проиндексирую її і позначиться її внесок у підвищення статвеса і, як наслідок, підвищення позицій в пошуковій видачі по тим чи іншим запитам.

Справа в тому, що не тільки Google використовує поняття статичної ваги сторінки. В тому чи іншому вигляді його враховують всі пошуковики, а так як з жирного бэклинка він може бути досить великим, то він у будь-якому випадку внесе свою лепту в пошукове просування.

Ну, а якщо у вашого ресурсу ще і не буде проблем з правильною внутрішньою перелінковкою під НЧ запити, описаної тут, то статвес, що передається по нашим халявним бэкам на головну, буде правильно перерозподілений між сторінками зі статтями на вашому ресурсі.

При пошуку способів одержання жирних посилань звертайте увагу на те, чи зможуть вони бути проіндексовані пошуковими системами. Справа в тому, що існує ряд способів, що дозволяють закрити від індексації пошуковиками.

Обов’язково перевіряйте їх на можливість індексації, щоб даремно не обнадіювати себе з приводу їх корисності для просування вашого проекту. По-перше, існує дуже наочний спосіб переконатися, що ваші зворотні посилання не мають атрибут REL=»NOFOLLOW», описаного тут.

Для цього найпростіше використовувати який-небудь SEO плагін для браузера. Наприклад, для Опери існує Сео бар. Для інших браузерів цілком зручним рішенням може стати RDS бар, описаний тут.

По-друге, дізнатися, чи закрита жирна гіперпосилання від індексації у файлі robots.txt, про який я писав тут. Ви можете, просто додавши Урл сторінки з нею в аддурилку Яндекса.

Якщо він вам напише, що сторінка успішно додана, то значить все в порядку. А ось якщо видасть повідомлення, що вона закрита robots.txt, то на жаль, вона не принесе вам ніякої користі, тому що її не зможе проіндексувати жодна пошукова система.

Жирна посилання називається такий саме з-за того, що знаходиться на трастовому ресурсі, який користується авторитетом і довірою Яндекса і Google. Траст має дуже велике значення в залученні трафіку (відвідувачів, що прийшли з видач). Чим більше трастовим є ваш проект, тим вище, при інших рівних умовах, він буде перебувати у видачі з того чи іншого запиту.

Так от, зворотні беклінків з трастових сайтів здатні якоюсь мірою підвищити авторитет і довіру до вашого ресурсу. Траст — поняття різнобічне і визначається цілим рядом ознак. Але ми, для спрощення, будемо оцінювати його за показником ТІЦ (тематичний індекс цитування).

Така оцінка жирності досить приблизна, але зате найбільш проста і доступна. Яке мінімальне значення ТІЦ повинно служити кордоном жирності, я не знаю.

Можна посилання з ресурсів, що мають ТІЦ нижче сотні, вважати трастовими чи ні? Важко дати однозначну відповідь, бо ця оцінка знаходиться скоріше в області якісних, а не кількісних факторів.

Але ви, напевно, з власного досвіду можете судити, що отримати індекс цитування навіть в кілька десятків є справою не простим і на це може піти багато часу, а час існування сайту само по собі є одним з критеріїв оцінки трастовості.

Загалом, я веду до того, що деякі з пропонованих мною далі ресурсів, з яких можна буде отримати безкоштовну посилання (часто навіть з можливістю проставити в ній потрібний анкор) будуть мати не надто великий ТІЦ, але на мій погляд, цілком достатній. У будь-якому випадку користь від них буде. Ну, гаразд, досить, думаю, теорії, пора приступати до їх безпосереднього отримання.

Отримуємо трастові посилання швидко, просто і безкоштовно

  • Elite-games — для початку зареєструємося на цьому форумі, а потім перейдемо з надісланого вам листа і авторізуємось під своїм логіном і паролем.

    Після цього переходьте по напису «Профіль» з верхнього меню форуму і заповніть поля «сайт» і «інтереси», ввівши в них відповідно свій Урл і текст навколо посилань. Для того, щоб перейти на сторінку свого аккаунта, де буде проставлена ваша гіперпосилання, вам потрібно буде вибрати з верхнього меню «Список пілотів» і, поставивши на сторінці фільтр по даті реєстрації, знайти вгорі списку користувачів свій логін.

    Клацнувши по ньому потрапите в профіль:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Для прискорення процесу індексації вам знову знадобиться IndexGator або GetBot

  • Barca — реєструєтеся, після чого вас автоматично авторизують і запропонують перейти до налаштувань свого профілю, що і слід зробити.

    У вікні заповніть поля за бажанням, а в «URL домашньої сторінки» вставляєте свій Урл. Можете вставити, наприклад, в полі «Інтереси» невеликий текст навколо посилань. Знайти сторінку свого облікового запису ви зможете, відшукавши в самому низу головної в області «Присутні» свій логін і перейшовши по ньому. Відкриється вікно вашого профілю:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Не забудьте прогнати адресу сторінки з ним в Бипостере.

  • Professionali — для початку реєструвались через форму на головній. По закінченні перейдіть з листа, вас автоматично авторизує на цьому порталі.

    Зайдіть в налаштування вашого аккаунта, вибравши з лівого меню пункти «Профіль» — «Зміна». У полі «Посилання» клацніть по напису «Додати» і у вікні, вам представиться можливість вставити три Урла. Для того, щоб можна було прикрутити анкор в полі «Заголовок» для кожної з трьох гіперпосилань, виберіть варіант «Інше», в результаті чого у вас з’явиться можливість ввести текст для них.

    Збережіть зроблені зміни і виберіть з лівого меню пункти «Профіль» — «Перегляд», в результаті чого потрапите в ваш аккаунт, де ви зможете спостерігати три жирні посилання, які з часом будуть проіндексовані пошуковими системами, особливо якщо приймете відповідні заходи для прискорення цього процесу, наприклад, додасте їх в IndexGator або GetBot.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Sargona — як зазвичай реєструєтеся, а потім авторізуетесь під своїм логіном і паролем. Після цього переходите в «Профіль» з верхнього меню і заповнюєте у вікні поля «Назва» та «URL».

    Збережіть зроблені зміни ви автоматично потрапите на сторінку свого аккаунта, де побачите жирний беклінків з потрібним вам анкором. Але ця сторінка буде доступна для перегляду лише вам, а для того, щоб довідатися адресу загальнодоступній сторінки вашого облікового запису, потрібно перейти на головну і в самому її низу, в області «Новачок», ви побачите її Урл:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу