Як розкрутити сайт самому

4077
  • Як працює «Підбір слів» від Яндекса
  • Оператори Вордстата
  • Семантичне ядро
  • Підбір ключових слів у Вордстаті
  • Автоматизація процесу в Slovoeb
  • Збір іншої статистики в Slovoeb
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу ще раз торкнутися теми підбору ключових слів для окремих статей і всього сайту в цілому. Це дозволить вам більш точно потрапляти в ту аудиторію, яка може бути цікава ваша публікація.

    Потенційно. Тобто це не гарантує успіху, але дозволяє на нього сподіватися. Іншими словами, це необхідна умова для успішного розвитку сайту, але зовсім не достатня.

    Як розкрутити сайт самому

    Найпопулярнішим інструментом, що дозволяє аналізувати статистику використання різних слів і фраз в запитах користувачів пошукових систем, є інструмент «Підбір слів» від Яндекса (знаменитий WordStat). Призначений він для рекламодавців дають оголошення в контекстної реклами Яндекс Директ, але це не суть важливо, бо видається їм статистика може бути корисна і для оптимізації свого власного сайту.

    Працювати з Вордстатом можна як вручну, так і за допомогою спеціальних програм. Якщо потрібно пробити одну-дві ключові фрази за статистикою запитів Яндекса, то простіше буде зайти на вказаний трохи вище сайт, а ось якщо ви хочете набрати для себе базу ключових слів за потрібною вам тематики, то без автоматизації буде не обійтися.

    Онлайн сервіс «Підбір слів» від Яндекса

    Я розумію, що публікацій на тему складання семантичного ядра в інтернеті більш ніж достатньо. Але, як мені здається, вони написані в основному тими, хто займається цією справою професійно, тобто оптимізаторами з SEO контор або фрілансерами. Описані ними методи досить-таки цікаві, бо дозволяють автоматизувати і спростити процес складання ядра, але особисто на мене вони наганяють нудьгу при читанні.

    Описувані ними дрібниці і нюанси допомагають заощадити час при великому потоці проектів, які проходять через їх руки, але якщо у вас стоїть завдання підбору ключових слів для свого власного сайту, то в більшості випадків зайва автоматизація може навіть перешкодити, бо можна щось упустити або не врахувати.

    Тут, як мені здається, поспішати не треба. Наприклад, я колись купив на бонуси Профіт Партнера чудову програму Key Collector. Ось. Покрутив її, покрутив, так і відклав на дальню полицю. Чому? Так просто вона не для мене — складна в освоєнні і розумінні корисності всього наявного в ній багатого функціоналу. З тієї ж причини я користуюся Яндекс Метрикою, а не Гугл Аналитиксом.

    Звичайно, я не прав і треба було впертися рогом і домогтися розуміння всіх наявних в Key Collector фішечок (корисних безумовно). Але в реалії, я скачав з сайту того ж розробника полегшену версію цієї програми з підбору слів, правда під непрезентабельним назвою Slovoeb (написане російськими літерами воно не дуже-таки і друковано).

    Все, тепер працюю виключно з ним, а Кей Колектор у мене в черговий раз після оновлення системи заблокувався (у ньому є прив’язка до конфігурації комп’ютера) і мені лінь знову списуватися з автором, щоб його реанімувати.

    Тому сьогодні буду говорити тільки про ручне використання засобу «Підбір слів» від Яндекса, про використання Slovoeb в цілях швидкого отримання статистики по тисячам ключових фраз разом і відсіювання пустушок. Є й інші інструменти, подібні Вордстату (про них можна прочитати в статті про роботу зі статистикою пошукових запитів Яндекса, Google і Рамблера), але вони такої широкої популярності не здобули.

    Взагалі, звичайно ж, робота з Вордстатом до неподобства проста в плані теорії, але достатня муторна в плані практики. До речі, не так давно у них змінився дизайн, але не тільки. За суб’єктивними відчуттями, швидкість парсинга нової версії онлайн інструменту з підбору слів істотно збільшилася.

    З чого почати? Зі спокійного обмірковування ситуації і того, що ви хотіли б отримати в результаті. У вас є тематика вашого ресурсу (майбутнього або вже наявного). Під цю тематику можете відразу підібрати десяток фраз або слів, які можуть мати до неї відношення. Як зрозуміти, які саме з вертящихся у вас в голові фраз мають перспективу?

    Потрібно подивитися статистику їх використання при зверненні до пошукової системи Яндекс. Для цієї мети і потрібен Вордстат. Правда з недавніх пір він доступний тільки для зареєстрованих користувачів, тому вам попередньо доведеться отримати паспорт від Яндекса, а на додачу до нього ще й безкоштовний поштовий ящик.

    Якщо все це добро у вас вже є, то не завадить згадати свої дані авторизації, бо їх доведеться вводити в Slovoeb для додання йому працездатності. Далі вводите ваш перший запит у відповідну форму на сторінці сервісу Підбір слів:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    О, як багато вийшло. Вордстат видає статистику за ключовими словами за останній календарний місяць. Отже за рік можна буде отримати число ще на порядок більше. Хоча це не зовсім так. Однією з причин може бути коливання частотності запиту від часу року (тобто сезонності).

    Це можна перевірити, переставивши галочку в полі «Історія запитів». Для наочності візьмемо, дійсно, щось з яскраво вираженою сезонністю, де частотність введення даного ключового слова в пошуковий рядок Яндекса в залежності від пори року може змінюватися в шість разів.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо вас зацікавив запит має регіональну прив’язку, то це теж суттєво вплине на частоту його введення в Яндекс. Для того, щоб це зрозуміти, достатньо клікнути по посиланню «Все регіони» і вибрати потрібну вам географічну прив’язку.

    Наприклад, ось так буде виглядати статистика по аудиторії Яндекса, яка цікавиться доставкою піци в маленькому місті.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Крім цього багато сеошників і власники сайтів перевіряють позиції своїх сайтів (наприклад, в ТопВизоре) по всіляких ключовим словами, і не завжди для цього використовують свої ліміти в Яндекс XML. А це означає, що відбувається накрутка (не спеціальну) частотності. Тому не варто безоглядно вірити цифрам цієї статистики і не варто сприймати буквально.

    Та і без цього все не так просто. Будь це статистика виключно за використання одного тільки цього слова (словосполучення), яке ви ввели, то все було б чудово. Але сервіс підбору слів Яндекса при введенні в нього запиту без будь-яких додаткових операторів враховує показаної цифирьке всі фрази, в яких дане словосполучення використовувалося (в будь словоформі).

    Наприклад, якщо повернутися до першого скріншоту, то можна з упевненістю сказати, що майже 900 000 разів за місяць користувачі яндекса вводили запити, в яких зустрічалося слово Joomla (наприклад, «шаблони для Joomla» або «найпопулярніші в світі сайтів на систему управління сайтом Joomla»).

    Дана статистика допоможе вам оцінити перспективу створення сайту або окремого розділу на дану тематику, але от при написанні конкретних статей потрібно буде використовувати вже інші цифирьки, що володіють більшою конкретикою. Де їх взяти? Хороше питання, на який ми зараз і спробуємо відповісти.

    Як зібрати статистику реальної частотності запитів (оператори Вордстата)

    Перш, ніж приступати до практики, хочу зупинитися на тих операторів Вордстата, які можна використовувати в сервісі підбору ключових слів Яндекса. Власне, їх зовсім небагато. Думаю, що ніхто не зможе розповісти про них краще, ніж власний хелп цього сервісу.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Особисто я використовую тільки два з них — лапки і знак оклику. Ви вільні чинити так, як вважаєте за потрібне.

    Отже, лапки змушують пошукову систему ділитися статистикою по введенню тільки даної фрази. Однак, при цьому будуть враховані всі можливі словоформи, що містяться в ній слів (відмінки, числа). Наприклад, так:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    А от якщо поставити перед кожним словом з ключової фрази по знаку оклику, то ми змусимо Яндекс поділитися статистикою вже виключно тільки по тих словоформ, які були використані в запиті. Наприклад, так:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Дивно, чи не правда? У три рази зменшилася цифирьки. А як же ще можна сформулювати даний запит пошуковій системі? Ну, якщо подумати, то швидше за все у множині, тим більше, що і залишилися цифирьки відразу видно куди поділися:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Ну ось, з теорією, вважайте, покінчили, пора приступати до практики. Всі мої проекти носять інформаційний характер і тому сезонність і регіональність запитів мене мало хвилюють. Якщо у вас інша ситуація, то ці дані вам теж доведеться враховувати, щоб розуміти перспективність.

    Що потрібно врахувати при складанні семантичного ядра сайту

    Раз вже мова зайшла про перспективність. Складання семантичного ядра сайту складається з декількох етапів:

  • Підбір ключових слів і визначення їх реальної частотності в Яндекс Вордстаті (з використанням лапок або їх зв’язки з знаками оклику). Нижче ми поговоримо про це детальніше.
  • Визначення перспективності просування за даними запитам. Що я маю на увазі? Все досить просто. Якщо цю фразу в своє семантичне ядро включили тисячі сайтів, то у вас будуть проблеми з потраплянням в ТОП 10, бо конкурс занадто високий. Як оцінити конкуренцію за вашим намічених ключовим фразам, які ви підібрали в Вордстаті?

    Можна набрати її в Яндексі та подивитися на число відповідей, яке пропонує пошукова система по даному запиту. Ось приклад низкоконкурентного варіанти:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Прийнято вважати, що за низкоконкурентних запитів Яндекс видає менше 100 000 результатів. Высококонкурентеные — більше 1 000 0000. Ну, а все що по середині — це среднеконкурентные.

    Якщо у вас підібрані ключові запити комерційні, то можна буде подивитися на дані по вартості просування по них, які вам видасть Мегаиндекс (читайте статтю про безкоштовні сервіси MegaIndex) або Сеопульт (платити за це не потрібно).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Цю ж інформацію вміє збирати з цих і подібних їм агрегаторів Кей Колектор, про яку я згадував на початку.

  • Ви повинні розподілити ключові слова з сторінок вашого сайту. Їх можна групувати, щоб не писати під кожне ключове слово знайдене в Вордстаті окрему статтю. Визначити, які саме запити можна поєднувати на одній веб, а які не можна, вам допоможуть успішні конкуренти, які потрапили в ТОП. Взагалі, списувати у конкурентів не така вже й погана ідея.

    У разі інформаційних ресурсів для об’єднання запитів в одній статті потрібно використовувати звичайну логіку. Іноді буває логічніше написати одну велику публікацію, а іноді — десяток маленьких. Який варіант буде найбільш виграшним перевірити, швидше за все, вийде тільки на практиці. Власне, можна це все поєднувати, роблячи оглядову статтю з посиланнями на безліч пояснювальних.

  • При розробці семантичного ядра дуже важливо з чого почати (за що зачепитися). Декілька ключових фраз почерпнутих у ваших конкурентів, взятих з голови або ж очевидно напрошується, стануть відправною точкою. Але обов’язково продовжуйте процес пошуку і завжди майте під рукою папірець, щоб можна було записати виникла ідею і потім подивитися статистику в сервісі підбору слів від Яндекса, щоб переконатися в її спроможності.

    З будь-якого високочастотного запиту можна з допомогою Вордстата або Slovoeb отримати десятки або навіть сотні ключових слів для ваших майбутніх статей. Як це зробити? Для початку потрібно знайти такі високочастотники. Це найбільш очевидні фрази, які використовують користувачі при зверненні до Яндексу, коли хочуть отримати відповідь на питання по тій тематиці, в якій ви хочете підперезатися на створення сайту.

    Наприклад, для мого блогу це можуть бути слова Joomla, WordPress, просування сайтів, розкрутка сайтів, заробіток і т. д. З них можна починати. Але так роблять багато, тому було б не погано, якщо все, що приходять вам ідеї майбутніх статей ви намагалися б оформити в ті запити, за якими їх могли б знайти користувачі Яндекса. Треба спробувати думати, як рядовий користувач інтернету задає запитання пошукачеві.

    Так, ще про розподіл запитів на високочастотні, низькочастотні і середньочастотні. Все це дуже і дуже умовно. Якщо у вашій тематиці ви змогли знайти найбільш частотну ключову фразу в статистикою Яндекса з цифирькой 5000 (укладеної в лапках, природно), то у вашій темі запити з частотою використання нижче 100 в місяць можна вважати низькочастотними. А якщо у вашій темі ВЧ вимірюються сотнями тисяч, то НЧ може бути все, що нижче 1000. Детальніше читайте про НЧ, СЧ, ВЧ і ПК, СК, ВК пошукові запити.

    Підбір слів для семядра безпосередньо в Яндекс Вордстаті

    Гаразд. Воду лити можна довго. Давайте наберемо запит «Просування сайтів» в Вордстаті і подивимося, що він нам з вами зуміє підібрати.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Чудово. Ми отримали купу інформації, яку тепер треба буде спробувати якось обробити. Яндекс нам підібрав слова на основі введеної нами фрази і розподілив їх по двох колонках. Обидві вони дуже важливі.

    В лівій колонці Вордстата зібрані всі фрази, де безпосередньо зустрічаються введені ключові слова. Праворуч від них відображається частотність їх запиту у Яндекса його користувачами. Але не поспішайте радіти, бо частотність ця в більшості випадків фейковая (що таке фейк). Тобто написані там цифри насправді можуть бути фікцією.

    Як це перевірити? Ну, перше що приходить в голову — відкрити в новій вкладці браузера ще одне вікно Вордстата і ввести в нього всі ці фрази з лівої колонки по черзі, уклавши їх в лапки.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Ось тоді ви отримаєте реальну статистику (ну, або більш близьку до реальної). Можна скопіювати ці фрази у вордівському або экселовский документ і додати высчитанные таким чином частотності.

    Просто? Теоретично так, але на практиці, після перевірки десятка фраз з лівої колонки (з наведеного скріншота) у Вордстаті, відкритому в новій вкладці, ви захочете на все це забити і піти напитися (ну або повіситися).

    Рутина, вона не всім приносить задоволення. А адже ліва колонка вікна сервісу «Підбір слів» ще й має посторінкову навігацію. Уявляєте, там може бути до 50 сторінок, що в сумі дасть 2000 підібраних ключових фраз. І всі їх вручну треба буде перевірити, уклавши його в лапки. Мабуть, що таке під силу одиницям.

    І це ще не все. Ми ж забули про праву колонку Вордстата Яндекса. А адже це просто-таки чудова штука. Там відображаються запити тих же користувачів, що вводили фразу з правої колонки, зроблені ними в ту ж саму пошукову сесію. Це дозволить вам істотно розширити семантичне ядро сайту і деколи навіть у дуже несподіваному напрямку.

    Що з усім цим багатством з правої колонки робити? Переглянути її вміст і всі фрази, що мають відношення до вашої тематики, а потім пробити їх у знову відкритій вкладці браузера з Вордстатом. В нашому прикладі в очі кидається словосполучення «оптимізація сайту» з високою (потенційно) частотністю.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    І що ми тут бачимо? А знову ж таки багато всього цікавого. З лівої колонки потрібно буде всі фрази перевірити на фейк з допомогою укладання фрази в лапки. А вміст правої колонки можна перевірити на знаходження там чогось нового, чого ви ще не додавали в своє семантичне ядро.

    І так протягом багатьох годин можна сидіти з відкритими в різних вкладках браузера сторінками сервіс Яндекса «Підбір слів», щоб нічого не упустити з потенційно можливих ключів і в той же час відсіяти всі пустушки. Через деякий час, щоправда, вам захочеться все це кинути, бо зусилля і посидючість тут потрібні во істину не людські.

    Ось саме на тлі подібних мук ручного підбору ключових слів і відчуєш всю принадність Key Collector, або його полегшеної версії під назвою Slovoeb. Який же це кайф (без перебільшення) загнати в програму якої-небудь прийшла вам в голову високочастотний запит, спарс автоматично всі сторінки з лівої колонки Вордстата, після чого також на автоматі відсіяти пустушки.

    Отриманий в результаті список реально затребуваних ключів можна буде сортувати за спаданням частотності і зберегти у форматі CSV для подальшого аналізу і розбиття за статтями. До речі, процес розподілу ключових слів за статтями теж можна автоматизувати. Дізнався про це зовсім недавно з розсилки біржі ContentMonster (купую статті останнім часом в основному тільки у них).

    Виявляється, що існує онлайн сервіс KeyAssistant під егідою цієї біржі (він безкоштовний, як я зрозумів), який дозволяє розкидати ключі сторінками, а сторінки — по розділам. Пояснювати його функціонал досить довго, тому пропоную подивитися «фільму» на тему і, можливо, воно вас зацікавить:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Гаразд, це ми відволіклися, а тим часом вже пора познайомитися з нашим сьогоднішнім героєм з вкрай невибагливою назвою.

    Як автоматизувати підбір слів з Яндекса в Slovoeb

    Скачати Slovoeb можна за наведеною посиланням. Установки він не вимагає — досить розпакувати завантажений архів і запустити файлик Slovoeb.exe

    Відразу після запуску має сенс зайти в налаштування програми, де на вкладках «Парсинг» — «Яндекс Wordstat» в область «Налаштування акаунтів Yandex» потрібно буде ввести хоча б одну пару логін-пароль (розділених двокрапкою і без пробілів) для доступу до сервісів цієї пошукової системи. Навіщо? Я вже згадував, що з недавніх пір Вордстат дозволяє собою користуватися тільки авторизованим користувачам.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Зверніть увагу, що акаунти в Яндексі краще буде створити нові (фейкові, тобто не основні, де ви, наприклад, працюєте з РМЯ або грошима). Чому? Парсити свою видачу безпосередньо пошуковик не дозволяє (замість цього надає ліміти для роботи XML видачею), тому можна схопити бан аккаунта за прояв надмірної нахабства.

    Там же має сенс поставити максимальну кількість сторінок з лівої колонки сервісу «Підбір слів» Яндекса, яке буде парситься (50). Це стане в нагоді при пробиванні ВЧ запитів, т. к. там може бути дуже багато можливих варіантів. Іноді навіть на останній сторінці загальна частотність дорівнює кільком тисячам, що говорить про те, що не всі ключі можна зібрати за допомогою Вордстата (на жаль).

    Якщо не хочете сильно навантажувати і злити Яндекс, то на першій вкладці налаштувань «Загальні» збільшити діапазон таймаутів (перерв між подачею запитів до пошукової системи).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Зберігаєте налаштування і тиснете на кнопку «Створити проект», або на «Відкрити проект», якщо не закінчили якусь роботу раніше.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Даєте назва проекту, після чого вводьте в з’явилася рядок цікавлю вам ключову фразу або слово. Ввели? Добре, тисніть на Ентер на клавіатурі.

    Так, є альтернативний варіант. Натиснути на кнопочку «Ліва колонка Yandex Wordstat» і ввести у відкриту форму відразу кілька фраз (по одній у рядку), статистику по яким ви хочете спарс. Потім тиснете кнопку розташовану внизу і отримуєте за раз кілька списків злитих воєдино.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    У сучасній версії Slovoeb доведеться почекати п’ять або трохи менше хвилин, поки він зістикується з Вордстатом (це відбувається тільки після запуску програми, а в подальшій роботі таких затримок не буде).

    Потім почнеться парсинг лівої колонки сервісу «Підбір слів» по даній фразі на ту глибину (кількість сторінок), яку ви встановили в налаштуваннях. У мене там завжди 50 встановлено. В результаті отримаєте не більше 2000 ключів включають ваше вихідне словосполучення.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Для прикладу я взяв супер ВЧ запит «робота». Як бачите, навіть на останній сторінці Вордстата загальна частотність фраз зашкалює за десять тисяч. Отже, ми в цьому випадку не можемо з допомогою даного інструменту охопити весь пул запитів і багато чого залишається за кадром. Витягнути «хвіст» теж, напевно, можна, але це вже набагато складніше і менш надійно.

    Так, це ми просто спарсили ключі, але ж потрібно ще відокремити зерна від полови, тобто зрозуміти, які з цих ключових слів має сенс далі використовувати в семантичному ядрі, а які відкинути в силу їх украй низької реальної частотності. Остання обчислюється завдяки укладенню фрази в лапки або ще з додаванням знаків оклику.

    У Slovoeb для цього потрібно буде всього лише вибрати з випадаючого меню кнопки «Частотності Yandex.Wordstat» останній або передостанній пункти. Різницю між ними ви вже повинні розуміти, тому вибирайте те, що вважаєте за потрібне. Я чомусь волію останній варіант, але це, можливо, надмірно обмежує результати.

    Пробивання реальної частотності в Slovoeb йде набагато повільніше парсинга і що важливо, не заходьте в цей час в Вордстат через браузер, бо вискочить капча, на якій дана програма в мене зависає. Можливо, що це проблема має місце бути тільки на моєму комп’ютері, але все ж варто попередити.

    За процесом перевірки реальної частотності ви можете слідкувати наочно — у відповідній колонці в реальному часі будуть з’являтися нові цифри. Хоча має сенс це пустити справу на самоплив і піти зайнятися чимось більш корисним, а програму можна лише періодично заглядати. По закінченні процесу збору червоний шестикутник у верхньому лівому куті стане сірим.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    При бажанні ви самі можете зупинити процес, вибравши відповідний пункт з контекстного меню кнопки. Проект можна буде зберегти, а Slovoeb закрити. А потім знову відкрити програму і збережений проект, після чого описаним вище способом продовжити збір статистики. Дуже зручно і, головне, просто до неподобства.

    Ось. Після закінчення процесу ви можете відсортувати результати за спаданням частотності, клацнувши по заголовку стовпця зі статистикою фраз укладених в лапки, або з ними і знаками оклику перед кожним словом. Вийде дуже наочно, бо самі перспективні (нехай часто і не реальні в силу високої конкуренції) запити будуть знаходитися вгорі.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Раджу зберігати всі одержані в результаті підбору ключових слів списки в файл. Робиться це в Slovoeb з допомогою показаної на скріншоті іконки, розташованої у верхній частині вікна програми. Збереження йде у форматі CSV, який при бажанні можна відкрити і звичайним Экселем, головне вказати правильний роздільник стовпців, щоб все зрослося.

    Якщо не виходить, то в налаштуваннях програми на вкладці «Інтерфейс» — «Експорт» оберіть інший формат збереження (xlsx). Там же можна подивитися роздільник використовується при експорті в CSV.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Зайві стовпці в Ексель можна видалити (або прибрати в тих же самих налаштуваннях експорту простим видаленням галочок з не потрібних стовпців — див. наведений трохи вище скріншот), щоб вони не знижували наочність. Особисто я залишаю тільки саму ключову фразу і її реальну частотність, а все інше — в топку.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Власне, з цими списками вже можна працювати, щось беручи звідти безпосередньо, а щось знову пробиваючи через Вордстат на предмет отримання нових ключів (наприклад, не повну фразу, а що зустрілося в ній слово або словосполучення, яке саме по собі може породити масу варіантів). Загалом, процес дуже творчий і в силу його сильною автоматизації не дуже втомлює, особливо в порівнянні з описаним вище ручним методом використання сервісу «Підбір слів».

    Інші можливості Slovoeb по збору статистики

    Так, забув ще згадати, що Slovoeb вміє збирати і пошукові підказки. Це те, що випадає при введенні запиту в пошуковий рядок Яндекса або Гугла.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Серед них теж можуть міститися цілком собі цікаві варіанти ключевіков, які потім можна буде перевірити описаних трохи вище способом на предмет реальної їх частотності.

    Раніше для цього існувала окрема утиліта (СловоДер) від того ж розробника (Олександра Люстика), а зараз цей функціонал укладено в одній програмі. Для збору пошукових підказок достатньо натиснути відповідну кнопку на панелі інструментів Slovoeb.

    У вікні потрібно поставити галочки навпроти тих пошуковців, звідки ці підказки будуть сіпатися.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Власне, слід також вказати ключові слова, для яких ці підказки будуть збиратися і натиснути кнопку «Почати збір». Зібрані ключі з підказок додадуться до загального списку, щоб потім можна було їх усі скопом перевірити і зібрати статистику частоти використання.

    У загальному списку вони позначатимуться іншим значком, щоб вам було наочніше з ними працювати і розрізняти парсинг Вордстата та пошукових підказок.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Теж саме стосується і збору слів з правої колонки Вордстата (Slovoeb вміє її парсити теж).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Трохи вище по тексту я говорив, що дуже важливо при складанні семантичного ядра звертати увагу не тільки на частотність підібраних слів і фраз, але і на те, наскільки висока конкуренція існує у видачі Яндекса і Гугла за даними запитам. Чим вона вища, тим складніше вам буде пробитися в ТОП.

    Для її оцінки багато пропонують використовувати число відповідей пошукових систем, які вони дають на цей запит. Трохи вище я писав про це детальніше. Так от, наша чудова програма вміє парсити це саме число відповідей з видачі Яндекса і Гугла.

    Тобто по всім зібраним словами ви зможете пробити їх конкурентність з допомогою кнопочки KEI на панелі інструментів Slovoeb:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Параметр KEI виходить дещо перебільшеною і, щоб спиратися на нього, краще буде скористатися Key Collector (платна версія даної безкоштовної програми з істотно більш розширеним функціоналом).

    Як ви можете бачити, навіть у спрощеній версії програми є досить-таки багатий функціонал. Що вже говорити про Key Collector. Інша справа — чи потрібен вам цей функціонал? Особисто мені було дуже важко викроїти час на його освоєння, тим більше, що я не бачив в цьому особливих перспектив. Я не прав? Разубедите мене в коментарях тоді.

    Тим не менш, не у всіх є час і сили на проведення подібної роботи (збір повного семядра), але робити її все одно потрібно обов’язково. Однак, якщо є попит, то буде і пропозиція. Завжди знайдуться люди, які будуть готові зробити це за вас, інша справа, що вони можуть виявитися не завжди чесними і виконавчими.

    Дозволю собі нахабство і наведу на завершення відео, взяте з блогу Максима Довженка, де він розповідає про налаштування і підбір слів в Slovoeb:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу