Способи заробітку в мережі

3750
  • Робимо перші кроки на ЛайфЭксперте
  • Як стати експертом на LiveExpert
  • Як новому експерту не загубитися на сайті
  • Починаємо консультувати в Ливэксперт
  • Партнерка та виведення грошових коштів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу продовжити тему заробітку, яку почав у статтях Як швидко заробити і як заробити багато грошей за методом Роберта Кійосакі.

    Там я згадував, але не повністю розкривав тему отримання доходу шляхом надання консультацій. Так ось, судячи з усього, проект LiveExpert поки що є єдиним у своєму роді сайтом, який пропонує людям заробляти на власному досвіді. Процес чимось схожий з сайтами, де платять за відгуки (типу Иррекоменд), але принцип заробітку тут дещо інший.

    Способи заробітку в мережі

    Не варто думати, що для успішного отримання великого доходу обов’язково необхідно освіта і високі вчені ступені: починати можна взагалі без підтверджень компетентності в якій-небудь сфері (крім трьох: юриспруденції, медицини, психології).

    У цій статті ми ознайомимося з інтерфейсом проекту Ливэкспер, поговоримо про те, як правильно почати заробляти, як найбільш оптимально використовувати можливості партнерської програми, дамо деякі поради для досягнення максимального успіху.

    Робимо перші кроки на сервісі LiveExpert

    Для створення облікового запису, потрібно тільки унікальну адресу електронної пошти та пароль, форма заповнення дуже проста (вона доступна на сторінці реєстрації Лайв Експерта):

    Регистрация в ЛивэкспертеСпособи заробітку в мережі

    Згодом, коли ви почнете позиціонувати себе як експерта, знадобиться мобільний телефон будь-якого оператора, але поки що можна обійтися і без нього.

    Для швидкого введення в курс справи подивіться цей хвилинний відеоролик, щоб зрозуміти загальну суть проекту Лайф Експерт:

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    При переході на сайт ви відразу ж побачите синю смужку з чотирма розділами: Експерти, Питання, Блоги, Форум:

    Интерфейс сервиса LiveExpertСпособи заробітку в мережі

    Давайте швиденько пробіжимося по цьому меню сайту Лайвэксперта:

  • У першому розділі під назвою «Експерти» можна виявити всіх людей, які ведуть консультації на сайті. У міні-характеристиках вам необхідно звертати увагу на кілька моментів: значок підтвердження кваліфікації, рейтинг і візитка. Подивіться, як пишуть свої персональні візитки топові експерти і складіть власний текст, який потім необхідно буде завантажити на сайт.

    Пример визитки топового эксперта на сайте LiveExpertСпособи заробітку в мережі

    Багато писати не потрібно, головне – зуміти довести, що працювати з вами дійсно варто. Незважаючи на те, що ви будете консультувати самостійно, за вами зберігається можливість задавати питання або вибирати людей, які можуть надати вам допомогу. Для сортування використовуйте меню зеленого кольору:

    Можно задать вопрос в ЛайвэкспертеСпособи заробітку в мережі

    Уточнення:

  • Акції хороші тим, що допомагають одразу набрати велику кількість клієнтів. Однак на перших порах результату вони не дадуть: ви повинні зарекомендувати себе, а вже потім пропонувати більш вигідні умови співпраці відвідувачам проекту.
  • Розділ «Нові» (в колишній графі «Експерти») — це професіонали, які нещодавно з’явилися на сайті. Вони, як правило, встановлюють невисоку вартість консультації, проте не завжди володіють належним рівнем підготовки для роботи.
  • Другий розділ — Питання – досить об’ємний, оскільки тут користувачі запитують експертів про самих різних речах. Для розташування питань не в хаотичному, а упорядкованому вигляді, адміністратори створили бічне меню, де можна вибрати необхідну тематику (правда, не завжди автори відносять питання у потрібну категорію):
    Вопросы на сайте рассортированы по категориямСпособи заробітку в мережі
  • Третій розділ – «Блоги» – дозволяє вам ділитися з іншими експертами або відвідувачами сайту цікавою інформацією, власними спостереженнями. Якщо ви захочете серйозно просунутися на ливэксперт і зробити заробіток на досвіді основною формою доходу (хоча і як додатковий спосіб заробітку він доведеться вельми до речі), то блог обов’язково потрібно вести, причому з обраної теми інформаційної підтримки: це не тільки приверне до вас увагу, але і зробить можливим набір додаткових клієнтів.

    Приклад нового запису в блозі по російській мові:

    Пример новой записи в блоге ЛайфЭкспертСпособи заробітку в мережі

  • Четвертий розділ – Форум – для заробітку особливого інтересу не представляє, оскільки там просто обговорюються питання самого різного плану.
  • Отже, з основними розділами сервісу Лайвэксперт ми ознайомилися, тепер давайте перетворимо обліковий запис звичайного користувача в акаунт експерта і приступимо безпосередньо заробітку на знаннях.

    Як стати експертом на LiveExpert.ru

    Багато можливості сервісу приховані в випадаючому меню кнопки зі стрілкою, спрямованої вниз, яка розташована у правому верхньому кутку будь-якої сторінки LiveExpert.ru.

    Стать экспертом на ЛивэкспертеСпособи заробітку в мережі

    Коли ви клацнете на посилання «Стати експертом», відкриється сторінка з кількома текстовими полями, які необхідно буде заповнити. Спочатку ви придумуєте логін, бажано, щоб він був простим (логін дозволяє відразу вийти на ваш профіль при введенні посилання в адресний рядок), потім пишете ПІБ.

    Тривалість консультації може бути будь-який, але майте на увазі, що потім необхідно вказати вартість в розумних межах. Якщо, припустимо, ви хочете займатися репетиторством з російської мови та брати за 1 годину роботи 600 рублів, то можна вказати або 1 годину і 600 рублів, або 30 хвилин і 300 рублів:

    Регистрация в качестве эксперта в ЛайфЭкспертСпособи заробітку в мережі

    Тепер вибираємо галузь знань: можна одну, а можна і кілька. Якщо ви хочете вказати кілька категорій – натискайте на них, утримуючи натиснутою клавішу Shift, тоді відзначиться ряд параметрів в одному списку.

    Про візитці ми вже писали вище – пропишіть все якісно, інакше з набором клієнтів виникатимуть складності. Час консультування – чим ширші межі будуть вказані, тим краще, оскільки людям ваша допомога може знадобитися різний час.

    Указываем область ваших знаний и время консультацийСпособи заробітку в мережі

    У текстовому полі, що відноситься до сертифікатів вашої освіти, можна просто вказати дипломи та нагороди, які ви маєте. Копію диплома необхідно відправити адміністраторам сайту по електронній пошті. У разі успішного підтвердження освіти ви отримаєте відповідну іконку і додаткові 50 балів рейтингу (хоча вони не особливо важливі).

    Освіта бажано, але не обов’язково: на Ливэкперте працює багато студентів, які успішно використовують свої знання для заробітку, однак, поки що не мають диплома.

    Указываем образование при регистрации на LiveExpert в качестве экспертаСпособи заробітку в мережі

    Далі заповнюємо поля «Область консультування» — практично повторюємо те ж саме, що було зазначено в категоріях/областях ваших знань. «Досвід» — чим краще опишете, тим більше наберете клієнтів. У випадку з педагогами особливо цінується досвід роботи в школі або вузі. «Інтереси» і «Відеовітання» заповнювати необов’язково, оскільки практично ніхто на ці дані не дивиться.

    Способи заробітку в мережі

    Отже, всі текстові поля заповнені, після відправки даних ви автоматично стаєте експертом і вже можете починати відповідати на запитання відвідувачів сайту, тим самим заробляючи гроші. Іконка підтвердженого освіти, буде присвоєна вам трохи пізніше, коли адміністрація перевірить надіслані матеріали.

    Як новому експерту не загубитися на сайті ЛивЭксперт

    Зробимо невелику вставочку про управління сайтом, а потім перейдемо відразу до консультування.

    Навігація на ЛивЭксперте значно полегшується, якщо не забувати про меню в лівому верхньому куті, яке після отримання користувачем експертного статусу має вигляд:

    Навигация по ЛайвЭкспертСпособи заробітку в мережі

  • Профіль – це сторінка ваших особистих даних, де можна відстежити рейтинг, сумарна кількість відповідей на питання, що число відповідей, обраних кращими, і так далі. Тут же можна відредагувати свою візитку, завантажити нове фото, переглянути раніше розміщені матеріали:
    Ваш профиль на Лайв ЭкспертСпособи заробітку в мережі
  • Статус ви можете змінювати на свій розсуд. Якщо вкажете «На сайті» — люди будуть звертатися до вас із проханням допомогти, якщо поставите «Зайнятий» — звернень не буде. Останній варіант стане в нагоді, коли ви створите якісну клієнтську базу і почнете працювати виключно з нею.
  • Баланс – сума ваших заробітків за весь час роботи або за певний період, якщо висновки вже здійснювалися. Іноді Ливэксперт дарує бонуси як експертам, так і звичайним людям, що відображається у відповідній таблиці. Вивести бонусні заробітки не можна, але дозволяється вигідно їх витратити на оплату питань зі статусом Vip:

    Заработанные в Лав Эксперта деньгиСпособи заробітку в мережі

    Список всіх операцій можна переглянути через вкладочку «Мої платежі» в бічному меню:

    Мои платежи в ЛайвЭкспертеСпособи заробітку в мережі

  • У пошті розташовується вся переписка, тут же будуть висвітлюватися у вигляді синього конверта нові листи від експертів або звичайних користувачів, на них потрібно відповідати оперативно: це підніме рейтинг і переконає відвідувачів сайту у перспективності роботи з вами.
    Ваша переписка на сайте LiveExpert.ruСпособи заробітку в мережі
  • Починаємо консультувати за гроші людей на ЛайфЭксперт

    Після отримання експертного статусу при переході в розділ питань ви побачите наступну рядок:

    Вы стали экспертом и можете начать зарабатыватьСпособи заробітку в мережі

    Розглянемо кожну її графу окремо:

  • Останні – це загальний список питань, які нещодавно були задані, неважливо, чи є на них відповідь, або ні;
  • Чекають відповіді – питання, задані в різний час, але так і не отримали відповіді;
  • Мої – питання, які були задані особисто вами;
  • Платні питання – за відповідь на які ви гарантовано отримаєте гроші, і на яких Ливэксперте практично ніколи не буває;
  • Vip-питання – за них відвідувачі проекту заплатили сто рублів, але ці гроші перейшли не експертам, а адміністраторів сайту. Іноді експерт має можливість заробити на Vip-питаннях, про це трохи нижче;
  • Популярні – питання, що задаються регулярно або викликають бурхливе обговорення. Як правило, відповіді на них вже дані, можна просто ознайомитися зі змістом.
  • Давайте розглянемо механізм нарахування винагород за Vip-питання. Звичайна відмітка ніякої вам прибуток не дасть, але символ Vip-600 або Vip-1500 може принести гроші. Якщо ви відповідаєте на подібне питання, а його автор вибирає ваш відповідь кращим – ви отримуєте суму в 600/1500 рублів на рахунок за вирахуванням комісії сайту (яка становить 30%). Якщо ж найкраща відповідь обраний не був, але ваша консультація та коментарі інших експертів сподобалася автору, сума (після вирахування комісії) буде розподілена між авторами вподобаних відповідей.

    Наприклад, ось питання з балансом в 600 рублів з розділу «Освіта і наука»:

    Вопрос на LiveExpert с оплатой за лучший ответСпособи заробітку в мережі

    Експерти розмістили 14 відповідей, однак найкращий обраний не був. Якщо автор відзначить, наприклад, дві відповіді як сподобалися, обидва експерта отримають 600*0,7/2 = 210 рублів.

    Зарахування винагороди авторам відповідей, які сподобалися людині, задати питання, буде здійснено через п’ять діб з моменту публікації, автору кращої відповіді – через три доби.

    Щомісяця адміністрація сайту Liveexpert.ru проводить підрахунок відповідей, обраних кращими, експерт, який набрав найбільшу кількість кращих відповідей у кожній категорії, отримує 3 000 рублів на баланс, місячну активність статусу Pro і візуальне виділення з числа інших користувачів ресурсу.

    Основний дохід ви, звичайно ж, будете одержувати від проведення індивідуальних консультацій. Для пошуку людей, які потребують вашої допомоги, необхідно відповідати на питання розділу «Очікують відповіді», причому робити це якісно. Грошей за роботу на перших етапах ви не будете отримувати ніяких (якщо тільки автор не побажає вам віддячити, однак, такого практично ніколи не буває), зате при безпосередньому консультуванні зможете заробляти скільки завгодно.

    Якщо ви даєте грамотні відповіді на питання, користувачі проекту напевно почнуть писати вам в чат, щоб отримати інформацію швидше. Ми відповіли на декілька запитань з розділу «Освіта і наука. Російську мову», після чого отримали чотири повідомлення в приват типу:

    индивидуальные консультации в ЛайфЭкспертеСпособи заробітку в мережі

    Спочатку консультації теж краще проводити безкоштовно, щоб отримувати позитивні відгуки. В подальшому умови наступні: перші п’ять-десять хвилин ви інформуєте людини безкоштовно, потім можете призначити певну вартість. Гроші клієнт може перевести «з заморожуванням» – після закінчення трьох днів він має право оскаржити платіж – або відразу, довіряючи вам. Ви надаєте допомогу протягом встановленого часу, вирішуєте проблему, домовляєтеся про продовження співпраці (наприклад, регулярному репетиторстві) або просто завершуєте роботу.

    При наявності освіти і сильного завзяття до роботи вам не завадить придбання статусу Pro. При оформленні покупки на 7 днів статус обійдеться вам в 290 рублів, на 30 днів – 890 рублів (ви платите на 28 відсотків менше). Переваги – коли входите на сайт і залишаєтеся в онлайн-режимі, ваш профіль висвічується в числі перших на сторінці основної категорії ваших консультацій. Статус дійсно допомагає досягти хорошого результату, тим більше якщо ви довели високий професіоналізм у своїй діяльності.

    Багато експертів розмовляють з користувачами в режимі чату, обмінюючись повідомленнями, проте набагато простіше і зручніше розмовляти, користуючись камерою і мікрофоном. LiveExpert надає відмінні можливості для проведення подібних конференцій, не варто від них відмовлятися.

    Список всіх факторів, які впливають на зростання рейтингу, є на сторінці запитань і відповідей, скрін наведено нижче. Зверніть увагу, рейтинг оновлюється один раз на добу, а не щомиті:

    От чего зависит ваш рейтинг на сайте LiveExpert.ruСпособи заробітку в мережі

    Як заробляти на партнерці Лав Експерта

    Запрошувати друзів на сайт дійсно вигідно, не важливо, чи працюєте ви експертом або немає. Все необхідне ви можете отримати на сторінці партнерської програми. Перша перевага – якщо запрошений користувач звернеться до вас за консультацією і оплатить її, ви отримаєте на свій рахунок суму цілком, не доведеться сплачувати 30 відсотків комісії. Друга перевага – за активних друзів передбачено грошову винагороду:

  • Ви отримаєте на рахунок 100 рублів, якщо запрошений людина витратить на проекті 500 (отримає «Срібний» статус);
  • Ви отримаєте 400 рублів, якщо один витратить на проекті 2500 (йому присвоїли статус «Золотий»);
  • Партнерка в ливэкспертеСпособи заробітку в мережі

    Якщо ви хочете серйозно зайнятися розвитком партнерської програми і не закидати консультування, то краще буде створити два аккаунта, оскільки бонусів віднімається комісія, яку ви економите, консультуючи запрошених людей.

    Матеріалів для реклами сайт надає багато: різноманітні банери, посилання та інше. Навіть можна спливаючий віджет до свого сайту прикрутити.

    Виведення грошових коштів з Лайв Експерта

    Тепер розглянемо виведення коштів з Лав Експерт. Як такого мінімального порогу для зняття немає, можна запросити переклад будь-якої суми грошей. Комісія при виведенні не справляється, це радує. На даний момент можливих напрямків зняття чотири:

  • Запит перерахування на Webmoney (в американської, російської, української чи європейської валютах);
  • Перерахування на Яндекс-Гроші в рублях;
  • Поповнення балансу мобільного телефону операторів Росії або України за курсом перекладу Вебмані (трохи відрізняється від ринкового);
  • Переклад на PayPal.
  • Коли ваш клієнт оплачує консультацію в ЛайфЭксперт з «заморожуванням» грошей, необхідно почекати 3-7 днів до «відтавання», подати заявку на висновок можна тільки після зазначеного часу. Починаючим користувачам висновок виробляється вручну, так що конкретні терміни не визначені. У розділі запитань і відповідей зазначено, що при подачі заявки до 15 числа (включно) кожного місяця, до 22 числа висновок буде здійснений; якщо ж виплата запитана вами пізніше – доведеться чекати до 7 числа наступного місяця.

    Існує можливість подати заявку на автоматичний висновок, щоб система згодом сама виробляла транзакції (адміністрація перевірить її за 10 днів), які здійснюються протягом декількох хвилин, але для отримання відповідного статусу необхідно задовольняти вимогам:

  • Ви вже вивели не менше 5 000 рублів на Вебмані або Яндекс-Гроші
  • Ви консультуєте користувачів не менше півроку
  • Ваш рейтинг рівний тисячі балів або більше
  • В іншому випадку залишається задовольнятися лише системою ручного виводу.

    Якщо вас блокували за порушення правил Ливэксперта, гроші все одно будуть виплачені, проте доведеться потерпіти незручності із-за обмежень. Автоматичний висновок блокованим експертам проект не здійснює. Якщо ви обманювали користувачів сайту, вам доведеться чекати протягом 3 місяців – за цей час адміністрація відреагує на скарги, які можуть надійти на вас, а потім перерахує гроші.

    Отже, ми розглянули систему заробітку в інтернеті на власному досвіді через проект ЛайфЭксперт, відгуки про який цілком позитивні. Сервіс гарантовано платить, заробити на ньому можна дуже добре, так що при бажанні все у вас вийде. Чимось він мені нагадав вже описаний раніше Кворк, але, звичайно ж, досить віддалено.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу