Як створити інтернет-магазин

3282
  • Вибір теми і назви
  • Інформаційні характеристики тексту
  • Технічні характеристики тексту
  • Оформлення
  • Результати
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Публікую приклад інструкції для копірайтера, заповнює розділ «новини» в інтернет-магазині дропшипинга (правильніше було назвати той розділ «статті»).

    До приходу сеошника, тобто мене, у копірайтера було завдання писати по три новини за тиждень. Оскільки контролю не було, копірайтер писав статті 1500 — 2000 знаків з високою часткою рерайта (що це таке?) без картинок. З форматування в текстах зустрічалося тільки поділ на абзаци.

    Теоретичну частину ви можете почерпнути в цих публікаціях:

  • Seo оптимізація текстів для комерційного сайту — 8 основних помилок і 6 порад для успішного просування
  • Оптимізація текстів під Яндекс і Гугл за рахунок їх форматування
  • Як створити інтернет-магазин

    Це призвело до досить низькими показниками відвідуваності: всього на момент написання матеріалу вийшло близько 500 статей, на які за останній рік з пошуку зайшло 717 унікальних відвідувачів.

    Щоб поліпшити показники я написав для нього цю інструкцію на прикладі статті про цвітній капусті в дитячому харчуванні. Для досвідченого оптимізатора інструкція може здатися поверхневої, але для копірайтера, не знайомого з СЕО, думаю, в самий раз. В кінці статті я наводжу результати дало застосування інструкції.

    1. Вибір теми і назви

    Потрібно зайти на сервіс http://wordstat.yandex.ruвстановити регіон «Москва і область» і забити фразу «кольорова капуста дитячий». Отримаємо результати (на жаль, поки писав і відкладав статтю результати змінилися, але суті це не позначиться):

    Подбор запросов в Вордстате ЯндексаЯк створити інтернет-магазин

    Цифру праворуч слід вибирати чим більше, тим краще, але намагатися не перевищувати 150 показів в місяць, т. к. фраза тоді буде дуже конкурентною. Кількість показів повинно бути не менше 20 в місяць.

    Свідомо не став на початковому етапі вдаватися в подробиці мови запитів Яндекса, т. к. для недосвідченого людини (копірайтера) вийде занадто багато нового. Але ви, звісно, до цієї категорії не належите і можете в подробицях вивчити роботу з семядром в Яндекс Вордстаті і різні способи підбору ключових слів в wordstat yandex і інших сервісах.

    Зі списку в вордстат можна вибрати перший варіант. Для нього чорнове назва статті «Кольорова капуста у дитячому харчуванні» містить всі потрібні слова.

    До «кольорової капусти» не обов’язково додавати саме слово «дитячий», можна пробувати і інші відповідні слова:

  • -новонароджений;
  • -немовля;
  • -для дітей;
  • -і т. д.
  • Можна шукати потрібні ключові слова і забивши просто «цвітна капуста». Тоді потрібно буде переглядати довгий список фраз.

    2. Інформаційні характеристики тексту

    В Яндексі потрібно забити фразу «дитяче харчування кольорова капуста» і побіжно переглянути, що написано в першій десятці результатів.

    Результати на початок травня 2015 року:

    Місце в результатах поискаРезюме змісту
    1-е місце опис, склад, корисні властивості, протипоказання, приготування, рецепти
    2-е місце пюре з капусти: загальна інформація, підготовка продуктів, рецепти, поради кулінарів
    3-е місце рецепти
    4-е місце як і коли вводити капусту в раціон, які сорти, рецепти, банкові продукти, відгуки про прикорму капустою
    5-е місце огляд рецептів з посиланнями на докладні рецепти
    6-е місце категорія інтернет-магазину «дитяче харчування з цвітної капусти» зі списком товарів
    7-е місце тести на крохмаль у дитячому харчуванні різних виробників
    8-е місце форум мейл про цвітній капусті
    9-е місце як правильно вводити прикорм кольорову і білокачанну капусту
    10-е місце суп-пюре з цвітної капусти — докладний рецепт

    Тут добре відстежується прагнення пошукової системи вибирати результати, кардинальним чином відрізняються один від одного, щоб «задовольнити» користувача прямо на першій сторінці видачі.

    Щоб текст потрапив в ТОП пошукової системи, він повинен розкривати тему або ширше, або глибше, або кардинальним чином відрізнятися від тих, хто знаходиться в ТОП 10.

    Наприклад, можна краще інших розповісти про корисні властивості і склад капусти. Зібрати по щіпці з усіх сайтів великий огляд. І як приклад привести який-небудь популярний рецепт.

    Якщо ближче рецепти, то призвести більше рецептів, ніж у інших, або знайти повністю інші рецепти. Крім рецептів коротко розповісти про корисні властивості.

    На цьому етапі потрібно скорегувати назву статті, щоб краще відображало зміст. Одночасно, заголовок повинен бути привабливим:

    «Кращі рецепти дитячого харчування з кольорової капусти» або «Чому кольорова капуста зобов’язана бути в дитячому харчуванні» або «20 причин, чому в дитячому харчуванні повинна бути кольорова капуста».

    Один із способів здобувати нову інформацію — переводити зарубіжні джерела.

    3. Технічні характеристики тексту

    Необхідно встановити програму http://advego.ru/plagiatus/ з перевірки унікальності тексту (докладніше про Адвего Плагиатус можете прочитати по наведеній посиланням). Обидві цифри, які оцінюють унікальність тексту, повинні бути більш 90%.

    Обсяг — не менше 3000 знаків без пробілів.

    Анонс статті (мета-тег дескріпшн)

    Довжина анонсу (він же мета-тег дескріпшн) не більше 160 символів з пробілами. В анонсі повинна вживатися ключова фраза. Анонс повинен привертати увагу і збігатися з першим реченням тексту статті.

    Приклад анонсу: Кольорова капуста в дитячому харчуванні: корисні властивості, рецепти, як коли і скільки вводити прикорм — вичерпна інформація в нашому сьогоднішньому огляді.

    Входження ключових слів

    Ключове слово в правильній з погляду російської мови формі має зустрічатися в середньому 1 раз на 1000 знаків.

    4. Оформлення

    Зображення

    Однією з проблем при написанні статей є добування унікальних зображень. Хороший, безкоштовний і відносно швидкий спосіб — використовувати для цих цілей ютюб. Забиваємо youtube.com фразу «цвітна капуста» і з отриманих результатів выбирваем відео, з якого можна зробити вдалий знімок.

    Приклад зображення, отриманого таким способом:

    Где брать уникальные изображения для сайтаЯк створити інтернет-магазин

    Зображення взято з цього відео

    Заголовки, списки, виділення

    Слід користуватися підзаголовками для відділення логічних частин тексту один від одного, списками для перерахувань, виділенням жирним для підкреслення важливих моментів, т. к. користувачам нудно читати суцільний текст без форматування.

    Копірайтер мого замовника був одночасно і контент-менеджером, однак не знав, як правильно використовувати заголовки h1-h3. Тому довелося приводити коротке зведення з цього питання.

    Правильна ієрархія заголовків на сторінці:

    Заголовок статті

    текст

    Заголовок розділу статті

    текст

    Підзаголовок розділу

    Текст

    Підзаголовок розділу

    текст

    Заголовок розділу статті

    текст
    і т. д.

    Посилання

    З тексту потрібно давати посилання на відповідні підрозділи сайту (але не товари), щоб користувач почитавши про корисні властивості капусти, швидко знайшов товар на сайті.

    Результати

    Інструкцію передав копірайтеру в першій половині лютого цього року, результати не змусили себе чекати:

    График роста числа посетителей в интернет-магазинеЯк створити інтернет-магазин

    На графіку відображено зростання кількості відвідувачів розділу новин інтернет-магазину, що прийшли з пошукових систем

    Видно хороший зростання в обох пошукових системах.

    PS: Пропоную читачам в коментарях ділитися своїм досвідом. Додавати від себе, що корисно робити, а чого краще не робити в новинних статтях інтернет-магазинів

    Константин Гайдук — специалист по продвижению сайтовЯк створити інтернет-магазин Автор: Костянтин Гайдук, спеціаліст з просування сайтів (Персональний сайт: k-gayduk.ru).

    Займається просуванням сайтів з 2010 року. Працює в Москві.

    Костянтин в соцмережах: Вконтакте | Facebook | Twitter

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу