Тестуємо онлайн-сервіси

2743
  • Особливості пошукової системи
  • Пошук без наворотів і російською
  • Конфіденційність DuckDuckGo
  • Початок роботи з пошукачем
  • Три корисні функції ДакДакГо
  • Bangs
  • Швидкі відповіді в Duck Duck Go
  • Оператори пошуку
  • Гарячі клавіші
  • Налаштування пошукової системи DuckDuckGo
  • Теми оформлення і анонімне хмара
  • Загальні налаштування
  • Розширення для браузера
  • Додаток DuckDuckGo для iOS і Android
  • Висновки по пошуковику плюс відео
  • Здрастуйте, шановні читачі . Сьогодні ми поговоримо про набирає популярність пошукової системи DuckDuckGo.

    Її головною відмінною рисою від інших популярних пошукових систем є те, що конфіденційність користувача не порушується і при роботі з «качкою» формується так звана «чиста» видача.

    Це просто пошук, без зайвих сервісів і акаунтів. Таким був Гугл і Яндекс на зорі їх становлення, коли думки про прибуток не затьмарювали очі їх владедьцам.

    При всьому при цьому ДакДакГо таїть у собі ще багато цікавого! Чого саме? Дочитайте цю статтю до кінця і дізнаєтеся.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Особливості пошукової системи

    Світ пошукачів не обмежується лише Гуглом і Яндексом, є і маловідомі пошукові машини, які, однак, теж мають право на існування і десь навіть обходять пошукових гігантів. Один з таких – ДакДакГо. Чому?

  • Просто пошук, немає зайвого.
  • Конфіденційність.
  • Підтримка російської мови.
  • Чистий видача без спаму, міхура фільтрів і блокувань.
  • Гібридний пошук.
  • Відсутність реклами.
  • Блокування рекламних трекерів.
  • Детальні налаштування.
  • Підтримка операторів пошуку.
  • Bangs – прямий пошук на сайтах з хорошою репутацією.
  • Швидкі відповіді.
  • Дружба з Tor Browser.
  • Розширення для браузера.
  • Наявність гарячих клавіш.
  • Качка створена від людей і для людей. Вона дає вам пошук, не нав’язуючи зайвого, а також радує різними зручними функціями і персональними налаштуваннями, освоївши які ви навряд чи зможете потім працювати з іншим пошукачем з таким же комфортом.

    Але так само є і деякі недоліки:

  • Немає підтримки російськомовних бангов і швидких відповідей.
  • Відсутність персоналізації іноді шкодить пошуку.
  • До речі, якщо ви побоюєтеся за скромність видачі порівняно з лідерами ринку Гугл і Яндекс, то поспішаю повідомити, що DDG – це пошуковик гібридний і використовує пошукову видачу безлічі систем, у тому числі Yahoo, Bing, Yummly, Yandex, Wikipedia і більше чотирьох сотень інших.

    Самі творці сервісу стверджують, що видача кращих результатів і найбільшої їх кількості для них в пріоритеті. Так що качка може похвалитися дуже різноманітною і великою видачею.

    Пошук без наворотів і з російським інтерфейсом

    Раніше і Гугл був просто пошукачем, і на чистій сторінці скромно виводив результати пошуку. Але зараз він не соромиться пхати рекламу, нав’язувати додаткові сервіси і реєстрацію в них. А також самовільно вирізати з видачі «зайві» сторінки і підбирати їх за нас.

    DuckDuckGo в цьому сенсі куди демократичніше, і залишився тим самим ламповим молодим гуглом. Аскетичний пошуковик без акаунтів, реклами, спотворення видачі і сервісів. Просто шукає і нічого не нав’язує.

    За основу назви DuckDuckGo було взято назву дитячої гри – «Качка, Качка, гусак».

    Поиск в DuckDuckGoТестуємо онлайн-сервіси

    Конфіденційність

    Все більша кількість користувачів віддають «качці» свою перевагу з-за набирають обертів законів по збору даних про користувачів.

    Пошуковик не відслідковує і не зберігає вашу історію і інші дані, надає вам пошукову видачу в первозданному вигляді, не пропущену через так званий «міхур фільтрів» — персоналізовану видачу лише тих ресурсів, які пошукач вважає потенційно цікавими для конкретного користувача.

    Також у видачі можна відключити всю рекламу.

    конфиденциальностьТестуємо онлайн-сервіси

    слежкаТестуємо онлайн-сервіси

    Початок роботи з пошукачем ДакДакГо

    Тепер, коли ми отримали заряд мотивації на дослідження цього сервісу, давайте почнемо з ним працювати. Ось, до речі, і він — Дак Дак Го. Ви можете паралельно самі пробувати фішечки, які тут будуть описані.

    Розглянемо для початку власне сам пошук, його сторінку видачі. Задамо пошуковий запит і розглянемо що ми можемо робити з видачею.

    Поисковая выдача DuckDuckGoТестуємо онлайн-сервіси

    Меню виглядає досить аскетично, але все-таки має всі функції для зручного пошуку. Давайте почнемо по порядку.

    На верхній планці меню ми бачимо вкладки «Web», «Зображення» і «Відео». Власне, все стандартно – кожна вкладка відповідає за видачу однойменного контенту.

    Так само є зручна можливість вмонтувати пул зображень або відео в інтерфейс пошуковика. Для цього перейдіть на вкладку зображень або відео і натисніть на хрестик у правій верхній частині сторінки як показано на скріншоті.

    Поиск картинокТестуємо онлайн-сервіси

    Тепер пул зображень або відео буде скромно висіти під рядком пошуку. Повернути повноекранний режим перегляду можна, натиснувши на кнопку «більше картинок» або «більше відео» праворуч зверху.

    Пул картинок в окне уткиТестуємо онлайн-сервіси

    Три корисні функції ДакДакГо

    Тепер зверніть увагу на невелику рядок під вкладками, які ми тільки що дивилися. Це три дуже корисних функцій, які часто сильно полегшують пошук.

    Три полезные функции поисковой системыТестуємо онлайн-сервіси

    Перша – вибір регіону. За допомогою цієї настройки ви можете отримати видачу локально в якому-небудь регіоні. Це може бути дуже корисно при пошуку інформації, актуальної для якогось конкретного місця (наприклад погоду, закладу або новини).

    Щоб включити режим локалізації видачі, натисніть на перемикач зліва від країни. Після натискання він повинен стати синім і з галочкою.

    Выбор региона в поисковикеТестуємо онлайн-сервіси

    Щоб вибрати країну, натисніть на неї і виберіть зі списку потрібну. Так само можна скористатися пошуком по країнам.

    выбор страныТестуємо онлайн-сервіси

    Далі йде функція безпечний пошук. З його допомогою можна налаштувати присутність у видачі контенту для дорослих. Можна активувати, наприклад, якщо з пошукачем працює дитина.

    Безопасный поиск в ДакДакГоТестуємо онлайн-сервіси

    Остання функція – актуальність інформації. Вона відповідає за фільтрацію видачі з часу публікації. Корисно при необхідності знайти свіжі новини і публікації.

    Настройка актуальность выдаваемой уткой информацииТестуємо онлайн-сервіси

    Ось, в принципі, всі інструменти для роботи з видачею, але далі краще – у нас в запасі є ще фірмові фішки качки і налаштування.

    Bangs

    Дакдакго може порадувати користувача і фірмовими функціями. Він не просто копіює всі у конкурентів, але і пропонує свої корисні фічі, які роблять пошук більш точним, швидким та зручним.

    Однією такою можливістю є bangs – прямий пошук прямо з качки по тисячах сайтів. Суть така, що прямо в пошуку можна прописати bang-слово для певного сайту, який розробники DDG вважали надійним, і перейти на нього прямо з пошуковика.

    Ви можете спробувати це самостійно. Введіть в рядок пошуку знак оклику. Під рядком пошуку висвітиться меню bang-слів, яке допоможе знайти потрібний. Ви можете натиснути на слово в меню або донабрать його самостійно. Після ви можете натиснути кнопку пошуку й потрапити на сторінку сайту.

    Вводим в строку поиска BangsТестуємо онлайн-сервіси

    Також ви можете поставити пробіл після слова і написати запит. Тоді цей запит буде оброблений в пошуку сайту, який ви ввели. Наприклад, відкриється гугл з уже введеним в його пошуковий рядок «ktonanovenkogo». Тобто такий шаблон «!bang запит».

    бэнг запросТестуємо онлайн-сервіси

    Качка, до речі, зовсім не ревнує своїх користувачів, і у вас в розпорядженні бэнги сервісів яндекса і гугла. Так що якщо ви не знайшли те, що потрібно на DDG, ви можете миттєво з нього ж перейти в інший пошуковик з цим запитом, просто дописавши перед запитом майкле, наприклад «!g».

    Вводим запрос в DuckDuckGo вместе с BangsТестуємо онлайн-сервіси

    Бэнги дуже зручні, ви можете відразу знайти кіно на кинопоиск або перейти на сайт без зайвих кліків. Бэнгов на даний момент більше 11-ти тисяч, і серед них багато російськомовних порталів. Весь список можна переглянути тут.

    Швидкі відповіді в DuckDuckGo

    У DuckDuckGo є ще одна корисна можливість — швидкі відповіді, де вам не потрібно навіть переходити за посиланнями, щоб отримати відповідь. Правда швидкі відповіді, як і питання, на жаль, великий і могутній не котирує, так що доведеться пригадати London is a capital of great Britain…

    Быстрые ответы в поисковой выдачеТестуємо онлайн-сервіси

    Суть така, що при введенні певних пошукових запитів DDG відразу під рядком пошуку видає вам відповідь без необхідності кудись переходити. Так, наприклад, ви можете попросити у качки порахувати приклад, дати шпаргалку по якій-небудь темі, а то і зовсім пограти в 2048.

    Швидкі відповіді так же порадують всіх фахівців різного ступеня айтишности, так як серед швидких відповідей дуже багато інфоблоків з програмування і веб-розробки. Потрібна колірна палітра RGB або таблиця ASCII кодів? Все це можна отримати, не покидаючи сторінку пошуковика.

    Можно посчитать пример в ДакДакГоТестуємо онлайн-сервіси

    Можно поиграть в DuckDuckGoТестуємо онлайн-сервіси

    Палитра цветов в уткеТестуємо онлайн-сервіси

    Повний список швидких відповідей, відсортовані за категоріями, можна переглянути тут.

    Оператори пошуку в ДакДакГо

    Оператори пошуку – дуже корисний інструмент при пошуку інформації. Вони існують у всій пошукової еліті і DuckDuckGo не став винятком. Не лякайтеся назви, насправді це просто деякі ключові слова і символи, які налаштовують пошукову видачу, фільтрують її.

    Наприклад, нижче ми пишемо оператор «site» і двокрапка, даючи зрозуміти системі те, що це оператор, а не слово. Далі вводимо адресу сайту і після пробілу – запит. В результаті ми отримуємо пошук по сайту. Як видно на скріншоті нижче, всі результати – статті з цього блогу, що підходять під запит.

    Оператор поискаТестуємо онлайн-сервіси

    Ось список операторів пошуку, всі вони використовуються за аналогією з прикладом вище.

  • «Images» — пошук по зображеннях.
  • «News» — пошук тільки по новинам.
  • «Map:» — показати місце на карті.
  • «Site:» — пошук по сайту.
  • «F:» — пошук файлів певного формату. Формат потрібно ввести після двокрапки, наприклад, txt або pdf.
  • «–» (із зазначенням слова, яке необхідно виключити). Для пошуку контенту, в якому немає вказаного слова, фрази. Наприклад, можна дати запит «велосипеди -самокати». Тоді пошукова система видасть всі сторінки де є згадка про велосипедах, але ні про самокатах.
  • Гарячі клавіші

    Ще одна дуже приємна особливість DDG – гарячі клавіші. Це означає, що для керування усередині качки не потрібно миша, всі дії можна здійснювати з допомогою клавіатури. Нижче наведено список доступних команд :

  • «j» — переміщатися за результатами вниз.
  • «k» — гортати результати вгору.
  • «v» — подивитися обрану посилання.
  • «h» — швидко переміститися до рядка для введення нового запиту.
  • «escape» — закрити пошуковий рядок.
  • «t» — швидко переміститися вгору.
  • «m» — швидко вибрати перший результат зі списку.
  • «d» — почати роботу з конкретним сайтом (виділений).
  • Налаштування пошукової системи DuckDuckGo

    Тепер, коли ми освоїли інструменти пошуку, можна подивитися що качка пропонує користувачеві частини персоналізації. А тут все дуже приємно, налаштування досить докладні, щоб підлаштувати пошуковик під свої уподобання і звички.

    Теми оформлення і анонімне збереження ваших налаштувань

    Щоб налаштувати пошуковик, натисніть на три горизонтальні лінії в правій верхній частині.

    Настройки поисковикаТестуємо онлайн-сервіси

    З’явиться бічне меню налаштувань.

    Боковое меню настроек в ДакДакГоТестуємо онлайн-сервіси

    У самому верху під словом «налаштування» є чотири кружечки – це теми оформлення ДакДакГо. Натиснувши на «Інші теми», ви отримаєте ще дві теми оформлення на вибір. Обрана тема на скріншоті повторює тему гугла – зелені адреси і сині заголовки.

    Так само можна вибрати модний темну тему, яку зараз активно додають у всякі сервіси, наприклад YouTube і Skype.

    Выбор темной темы оформленияТестуємо онлайн-сервіси

    Далі в бічному меню йдуть посилання на різні інформаційні сторінки DDG. Щоб перейти до налаштувань, натисніть на «Інші налаштування» під темами.

    Відкриється солідний список налаштувань з чотирма вкладками «Загальні», «Тема», «Зовнішній вигляд» і «Конфіденційність». Так само зверніть увагу на праву частину вікна.

    облачная записьТестуємо онлайн-сервіси

    Незважаючи на те, що з-за своїх принципів конфіденційності качка не може попросити вас завести аккаунт, вона все-таки зберігає ваші налаштування, що, безумовно, зручно. Робить вона це за допомогою секретної фрази. Натисніть на кнопку «Зберегти налаштування». Далі придумайте парольну фразу, яку Ви точно не забудете, і натисніть «Зберегти».

    Якщо у вас в майбутньому зіб’ються налаштування, натисніть «Завантажити налаштування» і введіть свою парольну фразу. Всі старі налаштування повернуться.

    Основні налаштування нового пошуковика

    Тепер, власне, давайте по порядку вивчимо самі налаштування. Почнемо з першої вкладки.

    общие настройкиТестуємо онлайн-сервіси

  • Регіон – тут потрібно вказати ваш регіон за замовчуванням. Якщо ви пам’ятаєте, раніше ми вже зустрічали цю настройку в пошуковій видачі. Тут потрібно вказати яке значення буде встановлюватися там при кожному новому відвідуванні пошуковика.
  • Мова – це мова, на якому представлений весь інтерфейс DuckDuckGo. Вибране «Browser preferred language» означає те, що качка візьме собі мову, встановлений у вашому браузері.
  • Безпечний пошук – знову ж у налаштуваннях вказуємо значення за замовчуванням для видачі.
  • Швидкі відповіді – включення і виключення фічі, яку ми використовували раніше. Якщо вам не подобаються відповіді під рядком пошуку – можете відключити цю опцію.
  • автозагрузка подсказкиТестуємо онлайн-сервіси

  • Автозавантаження – перетворює ваш пошуковик в стрічку на подобі стрічки соціальної мережі. Більше немає необхідності натискати на номери сторінок – все в одній стрічці.
  • Авто –підказки – донабір ваших фраз в пошуковому рядку. Якщо ви сильний, незалежний і хочете самі набирати свої запити – сміливо відключайте.
  • Нове вікно, при включеній опції всі сайти з видачі по кліку будуть відкриватися в новій вкладці. При вимкненій вони будуть відкриватися у вкладці пошуковика.
  • Реклама – увімкнення та вимкнення реклами на сторінці видачі. Шкода в гуглі такого немає.
  • Гарячі клавіші – все управління сайтом з клавіатури буде працювати тільки при включеній опції. Можете відключити її, якщо ваш кіт спить на клавіатурі.
  • Одиниці виміру – вкажіть вам зручні, це може бути використано, наприклад, при видачі швидких відповідей на запитання типу «скільки метрів в кілометрі».
  • Джерело напряму – коли ви використовуєте оператор пошуку «map» або ж вбиваєте адресу, у пошуковику відкривається картка. Який сервіс буде відображати її – можна вибрати тут.
  • Розрив сторінок – номери сторінок у стрічці видачі. Стрічка все ще буде стрічкою, але є можливість подивитися на який конкретно сторінці ви б зараз були. Естетам краще відключити.
    линия разрыва страницыТестуємо онлайн-сервіси
  • Лінія розриву сторінки – для наочності ще й окреслює сторінки.
  • Встановити DuckDuckGo – при включеній опції на головній сторінці буде висіти вікно з можливістю встановити додаток. Про нього, до речі, поговоримо пізніше, так що раджу включити опцію, щоб встановити додаток. Після її можна буде відключити.
  • Розсилка новин про приватності — на тій же головній сторінці буде ще й вікно для підписки на оповіщення по пошті. ДакДакГо публікує різні статті на тему анонімності в інтернеті і дає поради. Якщо вам цікаво, введіть в таку форму на головній сторінці ваш e-mail і підпишіться.
    Рассылка новостей о приватностиТестуємо онлайн-сервіси
  • Корисні поради про приватності на стартовій сторінці – міні-презентація з перевагами пошукача на головній сторінці.
  • На вкладці «Тема» ми вже були раніше, так що перейдемо відразу до вкладці «вигляд». Тут є можливість створити власну тему і змінити все від шрифту та кольору до іконок і розміщення написів. Всі налаштування дуже однозначні і розбирати їх, думаю, не має сенсу.

    Давайте перейдемо до останньої вкладці налаштувань – «Конфіденційність».

    Настройка конфиденциальности в Duck Duck GoТестуємо онлайн-сервіси

  • HTTPS – це протокол передачі даних між вами та сайтом з використанням шифрування. Це означає більш високу безпеку.
  • GET-запити – посилання буде містити пошуковий запит.
  • Відтворення відео – є можливість відтворення відео на сторінці DDG, на сайті з якого взято відео, або питати у вас кожен раз яким способом програти відео.
  • Перенаправлення – в старих браузерах відсутні деякі стандарти безпеки пошуку. Ця настройка зможе це виправити.
  • Ну ось і все, з налаштуваннями ми закінчили. Тепер ви можете зберегти їх вищеописаним способом.

    Розширення DuckDuckGo для браузера

    На додаток так само можна встановити розширення для вашого браузера, яка здатна дати інформацію про безпеку роботи з сайтом, відстежити і заблокувати його трекери (технології відстеження, що зберігають інформацію про користувача; найвідоміший приклад – файли cookie.), протокол з’єднання і дати загальну оцінку.

    Також розширення автоматично встановлює DDG пошукачем за замовчуванням, але це можна змінити в настройках браузера, не видаляючи дане доповнення.

    Для установки перейдіть на головну сторінку DuckDuckGo. Праворуч зверху має бути вікно з пропозицією установки розширення.

    Установка расширения Дак Дак Го для браузераТестуємо онлайн-сервіси

    Якщо цього вікна у вас немає, увімкніть опції пропонують установку в налаштуваннях на вкладці «загальні».

    Включение опцииТестуємо онлайн-сервіси

    Далі натисніть «Встановити» і вас перенаправить в магазин розширень вашого браузера. В моєму випадку то Google Chome.

    Duck Duck Go в магазине расширений ГуглаТестуємо онлайн-сервіси

    В магазині відкривається розширення DuckDuckGo Privacy Essentials теж натисніть «встановити».

    Коли додаток для браузера встановиться, воно з’явиться в треї (справа вгорі відразу за адресним рядком) в якості логотипу DDG. Натисніть на нього і з’явиться меню.

    Установка расширения DuckDuckGo Privacy Essentials в ХромТестуємо онлайн-сервіси

    Зверху вікна розташований пошук, прямо з якого можна вводити пошуковий запит. Трохи правіше будуть налаштування «вайтлиста» — списку сайтів, трекери яких блокувати не треба. За замовчуванням трекери на всіх сайтах даними розширенням блокуються.

    Настройки вайтлистаТестуємо онлайн-сервіси

    При відкритті розширення показує інформацію про сайт, на якому ви знаходитесь в момент відкриття. Натиснувши на кнопку «Bad Privacy Practices» ви отримаєте список злодіянь сайту, через яких розширення вважає його небезпечним. Якщо таких немає, то безпека зазначається як «Good» та кнопочка буде зеленою.

    Безопасность открытия сайтаТестуємо онлайн-сервіси

    Також давайте розглянемо приклад сайту з трекерами. Натиснемо на кнопку «5 Trackers Bloked».

    5 trackers blokedТестуємо онлайн-сервіси

    Тут можна знайти трекери для аналітики сайту, рекламні трекери та інші.

    Трекеры для аналитики сайтаТестуємо онлайн-сервіси

    Всі вони заблоковані. Якщо ви знаходите їх нешкідливими – можете помістити сайт в whitelist і блокуватися вони не будуть. Зробити це можна, натиснувши на кнопку напроти надпису «Site Privacy Protection» в зеленому прямокутнику. Розширення повідомить вас, що сайт поміщений в вайтлист.

    Якщо ви хочете редагувати список – натисніть «Manage Whitelist» прямо під зеленою плашкою. Далі натисніть хрестики навпроти тих сайтів, трекери яких ви і надалі хочете блокувати.

    Редактирование списка сайтовТестуємо онлайн-сервіси

    Внизу вікна DuckDuckGo Privacy Browser знаходиться список найбільших збирачів даних, який очолює Гугл.

    Натисніть «All Tracker Networks» в самому низу для більш детальної інформації.

    all tracker networksТестуємо онлайн-сервіси

    all trackerТестуємо онлайн-сервіси

    Зверху качка пише, що 69% сайтів, які ми відвідували, мали трекери. Трохи нижче йде топ 10 найбільш небезпечних сайтів.

    Додаток DuckDuckGo Privacy Browser для iOS і Android

    Додаток являє собою все той же функціонал, що ми отримували на ПК з розширенням для браузера, тільки на вашому мобільному пристрої. Його можна встановити як на iOS, так і Android.

    Називається воно «DuckDuckGo Privacy Browser». В інтернет-магазині (Гугл Плей або Апп Стор) досить ввести «duck», знайти це додаток нагорі видачі та встановити.

    DuckDuckGo на androidТестуємо онлайн-сервіси

    Після установки запустіть на своєму мобільному гаджите. По суті, це звичайний браузер з пошуком DuckDuckGo. Всі бангі і швидкі відповіді тут теж працюють. Правда мова програми – англійська.

    Интерфейс Утки на английскомТестуємо онлайн-сервіси

    Давайте одразу заходимо в налаштування і подивимося що там.

    Настройки DuckDuckGo Privacy BrowserТестуємо онлайн-сервіси

  • Autocomplete suggestions – опція, що відповідає за автодоповнення ваших запитів.
  • Privacy Protection Whitelist – вайтлист, такий же як був на ПК. Список сайтів, у яких не треба блокувати трекери.
  • Application Lock — якщо у вас на телефоні стоїть пароль або TouchId додаток буде вимагати його при вході, якщо опція активна.
  • Use DuckDuckGo in Safari – зробити качку пошуком за замовчуванням для браузера Safari.
  • Add DuckDuckGo to your dock – додати іконку на робочому столі.
  • Тепер давайте пройдемо на якийсь сайт і вивчимо інтерфейс програми.

    Интерфейс приложенияТестуємо онлайн-сервіси

    Зверху буде адрессная рядок і зліва від неї значок з оцінкою безпеки. Натиснемо на нього і побачимо до болю знайомий інтерфейс, що повністю повторює функціонал ПК версії.

    меню с возможными действиямиТестуємо онлайн-сервіси

    Праворуч від адресного рядка буде крапки, натиснувши на яке ви отримаєте меню з можливими діями на сайті.

    меню настроекТестуємо онлайн-сервіси

    По черзі :

  • Оновити.
  • Нова вкладка.
  • Додати в вайтлист.
  • Додати в закладки список для читання).
  • Пделиться.
  • Поскаржитися на сайт.
  • Налаштування.
  • Далі внизу екрана ми бачимо стрілочки назад і вперед, а правіше полум’я, натиснувши на яке ми отримуємо можливість закрити всі вкладки і очистити кеш.

    Ще правіше список для читання і вкладки. Все як у звичайному браузері.

    Разом

    Ось, в принципі, і все, що я хотів розповісти про цей цікавий пошуковик. Якщо підводити підсумок, то враження від DuckDuckGo залишається дуже хорошим. Пошуковик дійсно зручний і безпечний. Він однозначно варта уваги, але віддати йому перевагу серед інших пошуковиків– вирішувати вам.

    Для закріплення матеріалу пропоную переглянути невеликий відеоролик про пошукову систему DuckDuckGo:

    Тестуємо онлайн-сервіси«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу