Способи заробітку в мережі

3559
  • Як і скільки можна безпечно заробити на блозі
  • Біржа посилань «назавжди» — Блогун, J2J і Гогетлинкс
  • Нова біржа вічних посилань RotaPost
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжую тему заробітку на своєму сайті. Сьогодні ми спробуємо розібратися в тому, як отримувати дохід на блозі або будь-якому регулярно оновлюваному сайті, що має достатню кількість статей.

    Відразу обмовлюся, що про біржу статей Міралінкс (тут детальний огляд Miralinks читайте) і біржі контенту і копірайтингу, такі як Адвего, textsale, Etxt, я писати тут не буду, бо вже присвятив цьому окремі статті (див. за посиланням).

    Способи заробітку в мережі

    Тема монетизації особливо цікава тим, що отримані нові знання в цій області можна безпосередньо конвертувати в дзвінку монету (щоправда, попередньо це будуть все ж електронні гроші, які стануть шарудливими купюрами тільки після їх виведення в реал). Важливо знати не тільки всі можливі способи заробітку без вкладень (тут я описав кілька десятків методів отримання грошей з мережі), але і всі тонкощі кожного конкретного методу.

    Як і скільки можна безпечно заробити на блозі

    Так, наприклад, в контекстній рекламі існує маса нюансів, які здатні схилити гойдалки доходу з її показу як у бік збільшення, так і убік зменшення.

    Сьогодні я хочу поговорити про продаж посилань з статей, які будуть вести на ресурси, просуваються в пошукових системах за рахунок зовнішньої SEO оптимізації.

    Це ні в якому разі не Sape, а так званий «посилання назавжди», які зазвичай продають і купують через біржі Блогун, ГоГетЛинкс (тут мої поради є по підвищенню доходу в GGL), RotaPost (тут я висловив свою думку з приводу Ротапоста) або ГетГудЛинкс. У цьому випадку ви не ризикуєте потрапити під фільтр чи бан пошукових систем. У всякому разі ризики мінімальні, особливо якщо не будете продавати більше двох посилань зі статті.

    У цьому випадку продані через біржу посилання ви розміщуєте вручну (бажано це робити в статтях, які мають щось спільне із заданою рекламодавцем (оптимізатором) тематикою, т. к. це буде краще в першу чергу саме для вас) і виявити їх неприродність буде досить проблематично для пошуковиків.

    Інша справа, коли ви зв’язуєтеся з Sape і на ваш ресурс встановлюється скрипт. Тут можна запросто потрапити під фільтр чи бан. Тому для СДЛ, які націлені на довгий і планомірний розвиток, а не на отримання миттєвої вигоди (ГС), я б не рекомендував заробляти з Сапі і їй подібними. Ви сильно ризикуєте вашим проектом, його наявністю в індексі поисковиковых систем і відвідуваністю.

    Тепер залишилося тільки з’ясувати, яким чином можна знайти рекламодавців, готових на покупку посилань з вашого блогу чи сайту.

    Тут є два основних способи. Перший з них найпростіший, але не найефективніший — створити на своєму ресурсі сторінку, на якій ви опишіть всі види реклами, які ви готові розмістити у себе, а так само вкажете розцінки на неї. Приклад такої сторінки ви можете бачити тут — Реклама на блозі.

    В не залежності від привносимых результатів, її все одно варто створити і вносити в неї зміни по мірі зростання показників вашого проекту (пузомерок, відвідуваності, кількості передплатників тощо).

    Що примітно, в цьому випадку ви отримаєте повністю (без відрахування на комісію бірж) ту суму, яку заплатить рекламодавець. Але для того, що б цей спосіб самореклами призвів до істотного зростання доходу, веб проект повинен бути досить популярний і відвідуваний, а цього на початковому етапі розвитку не завжди легко домогтися.

    Тому краще всього використовувати разом з першим способом залучення рекламодавців і другий, який полягає у додаванні у базу бірж з продажу посилань «назавжди». Сама їх суть полягає в зручному способі доведення інформації про вашої рекламної майданчику до потенційних рекламодавців.

    Якщо встановлені вами ціни будуть відповідати показникам просування, то пропозиції не змусять себе чекати, і ви почнете успішно заробляти на своєму сайті. При визначенні ціни основний упор робиться на показник тіц (тут читайте про тематичний індекс Яндекса).

    Чим він вище, тим більше ви зможете призначати ціну і одержувати при цьому заявки на розміщення. На деяких біржах вічних посилань, правда, встановлено обмеження на максимальну ціну, яку ви зможете встановити.

    Наприклад, на одній з кращих, на мій погляд, ГоГетЛинкс, існує таке поняття, як середня ціна, высчитываемая для блогів з таким же показником тіц, як і у вас. Ви не зможете перевищити її більше, ніж у 2.5 рази. Ось і виходить наочний приклад важливості показника просування тіц для звичайного вебмастера і його рівня заробітку в рунеті.

    Причому, ціна буде різною, залежно від того, де ви будете продавати посилання в маленькому рекламному огляді або ж у, так званому, «постовом» (зазвичай постової — це одне речення).

    Вони продаються без обмеження терміну їх розміщення. Такі біржі контролюють наявність проданої посилання на ресурсі, а у разі їх зняття можуть повернути гроші назад рекламодавцю, віднявши їх у вас. Тобто вони виступають своєрідним гарантом.

    Рекламодавцям важливо, щоб зі сторінки, де буде розміщуватися їх беклінків, було б якомога менше відкритих для індексації пошуковими системами зовнішніх гіперпосилань. Найчастіше в завданні конкретно вказується їх максимальну кількість.

    Тому всі не потрібні зовнішні гіперпосилання (наприклад, лічильники відвідуваності, лічильник Feedburner тощо) потрібно закривати від індексації пошуковими системами, наприклад, додаючи атрибут rel=»nofollow» в Html тег посилань A ( тут і тут про гіперпосилання читайте).

    Пора переходити до опису існуючих бірж, які ви можете використовувати для того, що заробити на своєму сайті. Вони допоможуть вам в пошуку рекламодавців, що бажають розмістити свою посилання на сторінках вашого ресурсу.

    Біржа посилань «назавжди» — Блогун, J2J і Гогетлинкс

    Найстаріша біржа Блогун є на даний момент найбільшою за кількістю що беруть участь в ній рекламодавців і вебмастерів. Але це зовсім не робить її найкращим вибором.

    Вся справа в тому, що основне ядро веб проектів, доданих в Blogun, складають, так звані, ГС (ресурси створюються не для людей, а тільки для швидкого заробітку на продажу посилань і подальшою раптової смерті під фільтр пошукових систем). Внаслідок цього, ціни на постові та рекламні огляди в Блогуні сильно занижені, і власнику СДЛ вони здадуться сміховинно низькими (10 рублів за постової — по вашому це нормальний заробіток?).

    Але зате для ГС, процес створення яких багато в чому автоматизовано, такий рівень цін в Блогуне є цілком прийнятним, бо назбирати купу ГС і додати низькопробний псевдоуникальный контент проблем не складе, так і багато часу не забере. Загалом ця біржа дозволяє заробити на неякісних блогах.

    З іншого боку, для рекламодавців такий рівень цін повинен бути дуже привабливим, але справа в тому, що немає ніякої гарантії, що ГС, на якому ви купуєте посилання, завтра ж не випаде з індексу пошукових систем. А оскільки в Блогуні основна маса рекламних майданчиків є другосортними, то дешевизна буде зіпсована високою ймовірність швидкого зникнення куплених вами посилань з індексу, що робить їх абсолютно марними.

    Хоча, якщо у вас вже є досвід роботи в якості рекламодавця і ви вмієте визначати перспективні для покупки ресурси, то можливо, що Blogun і допоможе вам заощадити кошти на просування. Але це окремий випадок, не впливає на загальне враження.

    J2J (Jab to job) — досить зручна в роботі біржа посилань у постових та рекламних оглядах, яка по своїй суті є сумішшю декількох видів. Тут немає такого засилля ГС, як на блогуні, але і рекламодавців буде істотно менше. Інтерфейс у J2J дуже зручний і інтуїтивно зрозумілий. Біржа бере 10% комісійних з вашого заробітку.

    З нею я працював досить-таки мало і не можу скласти скільки-небудь обгрунтованого думки про зручність і рівні доходу вебмайстрів, що пропонують свій ресурс в якості рекламної площадки. Начебто все має бути краще, ніж на Блогуне. Загалом, пробуйте попрацювати самі і складіть власну думку з приводу Jab to job.

    ГоГетЛинкс на даний момент є моїм фаворитом в області заробітку на посиланнях. Що ж робить її такою привабливою для власника «веб проектів для людей (СДЛ)? Звичайно ж, ціни, які значно вище (в рази), ніж в Блогуні. Отже, буде значно вище і ваш дохід на GoGetLinks.

    Але звідки ж ростуть ноги у високих цін на постові, а так само високих заробітків вебмайстрів (середній становить 7000 рублів) і чому при таких високих цінах знаходиться безліч рекламодавців? Все досить просто. У систему ГГЛ приймають тільки СДЛы, які визначаються при ручної модерації.

    Практично всі ГС відсіваються на цьому етапі і, отже, ціни на постові та рекламні огляди формуються без демпінгу з боку ГС. Це головне, на мій погляд, перевага GoGetLinks, що дає можливість заробити на своєму блозі чесним трудягам-вебмайстрам.

    Крім цього в ній можна розміщувати постові не тільки в нових статтях, але і в старих, які вже давно існують, але ви їх ще не монетизували. До того ж мені дуже подобається пасивний режим роботи з біржою. Наприклад, я просто вказав ціни на постові та рекламні огляди і тепер мені залишається тільки чекати листа з повідомленням про те, що мені надійшла пропозиція про розміщення посилання.

    Залишиться лише зайти на сторінку ГоГетЛинкс і прочитати подробиці про завданні від рекламодавця. Якщо пропозиція мене не влаштовує, то завжди можна від нього відмовитися.

    Після розміщення постового або огляду проходить деякий час, поки рекламодавець затвердить виконання завдання і ще трохи часу, поки це посилання проиндексируется Яндексом. Відразу після цього на ваш рахунок біржі буде переведена зароблена сума.

    Рекламодавцям теж дуже вигідно працювати з ГГЛ, в тому плані, що куплені ними посилання «назавжди», з високою ймовірністю залишаться в індексі пошукових систем і гроші, витрачені на їх придбання, будуть витрачені не даремно. Загалом раджу використовувати саме GGL. Детальніше читайте у статті наведеною в самому початку цієї публікації.

    Нова біржа вічних посилань RotaPost

    Зовсім нещодавно з’явився новий гравець на ринку — РотаПост. Напевно, за назвою біржі і по її зовнішньому вигляду ви вже здогадалися, що це нове дітище відомого блогера Дімка. Я вже описував тут біржу банерної реклами під назвою РотаБан, яка з недавнього часу почала мені регулярно приносити дохід.

    Що сказати про неї? Мені сподобалася і робота, і можливість нормально заробити на продажі посилань з блогу. Інтерфейс, у всякому разі, мені здався дуже зручним. Проблем ніяких поки помічено не було.

    Рекламодавці на цій біржі схоже вже є. Може я поквапився записати GoGetLinks у фаворити заробітку на продажу посилань і їй доведеться незабаром поступитися місцем RotaPost? Поживемо — побачимо, але поки початкові заробітки обнадіюють.

    Раз вона нова, то давайте я трохи розповім і покажу на скріншотах, як працює вебмастер при отриманні заявки на розміщення постового.

    Для початку вам, звичайно ж, потрібно буде зареєструватися, пройшовши за цією адресою і додати ваш веб ресурс (з верхнього меню оберіть «Вебмайстрам» — «Додати сайт»), вказавши, які саме варіанти посилань ви готові продавати в постових та рекламних оглядах на своєму блозі (можна писати рекламні статті, прес-релізи або просто постові) і скільки ви хочете заробляти на цьому.

    При надходженні заявки на розміщення постового вам потрібно буде авторизуватися на сторінці і вибрати з верхнього меню пункти «Вебмайстрам» — «Панель управління»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    На сторінці, що відкрилася, в області Очікують схвалення вами», зможете побачити, скільки завдань очікують вашого виконання і схвалення:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Після клацання по цифрі, яка позначає кількість завдань, відкриється область Завдань від рекламодавців, які не були розглянуті Вами», де ви зможете скопіювати код купленої посилання, що вам потрібно вставити в текст статті («отримати код»).

    Вставивши його на сторінку, вам потрібно буде скопіювати Url сторінки, де ви розмістили продажну посилання, і після цього натиснути на кнопку «Додано», розташовану у цьому ж стовпці:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Після схвалення рекламодавцем на ваш рахунок буде перерахована сума, яку ви заробили на продажу посилання на біржі RotaPost за вирахуванням комісійних у розмірі п’ятнадцяти відсотків.

    Ось так, все просто — взяли і заробили гроші на розвиток свого проекту. Раджу спробувати. До речі, якщо пропозиція рекламодавця вас з якихось причин не влаштує, то ви можете відхилити це саме пропозицію, клацнувши по червоному хрестику показаному на малюнку вище.

    Можете також подивитися відео по роботі з ГоГетЛинкс:

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Можливо, що і це буржуйське бачення успішної розкрутки блогу вам знадобиться (виступає автор популярного блогу за тематикою SEO в буржунете):

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу