Способи заробітку в мережі

2567
  • Коли з’являються думки про тизерної рекламі?
  • Що представляють із себе тизери, тизерну мережі і партнерки
  • Стабільність заробітку на тізерних партнерках і відгуки про них
  • Спроба заробітку на тизерної реклами в Direct/ADVERT
  • Рекламна мережа MediaTarget — тизери або контекст?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогоднішня тема статті буде такий: чи можна заробити на тизерної рекламі, наскільки стабільний цей спосіб заробітку в мережі, яким сайтам більше підходить такий вид монетизації, ну і вічне питання — яку тизерну партнерку вибрати?

    Способи заробітку в мережі

    Причому, я не стільки хочу розповісти про цей вид монетизації сайтів, блогів і форумів, скільки хочу почути вашу думку з приводу тізерних мереж, на яких ви пробували заробляти (або купували або обмінювалися трафіком), почути ваші рекомендації, повчання, застереження і будь-які інші висловлювання на тему тізерів.

    Коли з’являються думки про тизерної рекламі

    Власне, я звернув свою увагу на тизери і тизерну партнерки після того, як вже досить докладно вивчив і застосував на практиці всі аспекти заробітку на контекстній рекламі. Правда для цього я використовував тільки контекст від рекламної мережі Яндекса і Google AdSense, про який писав тут.

    На блозі досить добре зарекомендувала себе РМЯ, але, проте, контекст від Яндекса не на всіх проектах дозволяє заробляти, бо все дуже сильно залежить від тематики і вартості кліка в цій тематиці.

    Кілька інших моїх ресурсів або не були прийняті в Рекламну мережу Яндекса, або були прийняті, але приносять дуже маленький дохід, іноді навіть не перевищує вартість хостингу. Виходом в цій ситуації могла б бути установка на ці проекти Google AdSense, але, на жаль, я так і не навчився всіх нюансів і тонкощів заробітку в цій системі, а можливо, що тематика тих ресурсів не дозволяє серйозно розраховувати на скільки-небудь значний заробіток на будь контекстній рекламі.

    Ну от, власне, саме для таких проектів я і вирішив спробувати такий спосіб монетизації, як тізерна реклама або просто тизери. Правда виявилося, що вибір партнерки не така вже й проста задача, мабуть навіть порівнянна з такою мегасложной завданням, як вибір оптимального хостингу або CPA партнерки. Чим більше я заглиблювався у вивчення проблеми заробітку на тизерної рекламі, тим більше губився в здогадах — яку саме вибрати мережу.

    У рунеті дуже багато інформації про різні тізерних партнерках, кількість яких схоже зростає останнім часом у геометричній прогресії. Але в основному я натикався на матеріали, які були написані просто для залучення рефералів, ну або на покупні статті та огляди. Реально об’єктивних відгуків було дуже мало, та й багато хто з них вже втратили свою актуальність.

    Загалом, як зазвичай буває — чим глибше ти занурюєшся в проблему, тим більшу кількість запитань перед тобою постає. У мене ось близько року тому був невеликий досвід роботи з тизерної реклами.

    Тоді я вирішив спробувати ефективність цього виду заробітку на своєму блозі і поставив на нього пару блоків тизерної реклами від таких мереж, як MarketGid (тизери на тему різних мега популярних гаджетів) і Adlabs (там показувалися тизери схожі на заголовки жовтої преси, хоча їх тематику там, по-моєму, можна було підкоригувати).

    Тизери цих мереж провисіли у мене на блозі не довго, бо зовсім не вразили рівні заробітку на них. Все ж партнерки, по-моєму, повинні строго відповідати аудиторії сайту, на якому вони розміщуються і тільки тоді вони зможуть приносити цілком відчутний дохід.

    Скажімо так, що на новинному порталі новинні тизерну партнерки будуть виглядати дуже органічно, і думаю, що і заробіток на них буде в рази більше, ніж на контекстній рекламі. Як говориться, кесарю кесареве, а слюсарю слюсарів.

    До речі, рекламні блоки тизерної мережі MarketGid досить довго висіли на блозі Михайла Шакіна і, по-моєму, саме з-за цього я і вирішив випробувати їх ефективність на своєму проекті. Але, як кажуть, не пішла. Ну та гаразд, для більше підходить контекст, а тизери варто спробувати там, де контекстна реклама малоефективна.

    Що представляють із себе тизери, тизерну мережі і партнерки, що вибрати

    Так, я чогось відразу рвонув з місця в кар’єр і взагалі забув розповісти, що з себе представляє тізерна реклама. Впевнений, що багато з вас вже мають про це уявлення, але все ж початківцям вебмайстрам ця інформація може здатися потрібної і в якійсь мірі цікавою.

    Саме по собі поняття тизер, хоча і близько до того, що ми звикли ними вважати (рекламне оголошення, яке відрізняється від контекстного тим, що в ньому крім тексту ще присутній і картинка), але все ж дещо відрізняється від нього.

    Загалом тизер — це така замануха, яка повинна пробуджувати в тому, хто його побачить, інтерес. Начебто перший тизер був успішно використаний ще на початку двадцятого століття, коли на дрогах були вивішені рекламні плакати з одним лише словом, скажімо, «Чому». Відповідь на це питання давався в інших плакатах, які з’явилися дещо пізніше. Напевно, ви і самі стикалися з таким видом реклами, в тому числі і по телебаченню.

    Тизери ж у сучасному інтернет розумінні — це оголошення, практично завжди супроводжуються зображеннями, які покликані заінтригувати переглядає його людини і спонукати перейти по посиланню з цього оголошення, щоб дізнатися розв’язку зародилася в його душі інтриги. Досить часто оголошення тизерної реклами носять відтінок жовтої преси або ж фривольний характер.

    Не всякий поважаючий себе вебмастер погодиться розміщувати на своєму сайті такі тизери, навіть якщо вони будуть приносити йому пристойний заробіток. Але існує маса партнерок, в яких оголошення жовтої і фривольною тематики або взагалі відсутні, або їх можна з успіхом відфільтрувати. Так що в плані етичних норм вам не доведеться йти на компроміс зі своєю совістю, встановлюючи на сайт блоки тизерної реклами.

    Взагалі, тизери бувають різними за своїм призначенням. Можна виділити тизери, які використовуються для внутрішніх потреб сайту. Таким чином деякі вебмастера оформляють блок посилань на найцікавіші матеріали свого ресурсу, підбираючи помітну картинку і даючи їм цепляющие заголовки.

    Сам я таким чином привертати увагу до своїх статей не пробував, але судячи по досить великому поширенню внутрішніх тізерів це приносить певні дивіденди.

    Напевно, такі тизери внутрішнього базування здатні покращувати поведінкові фактори, що впливають зараз досить істотно на просування сайту в пошукових системах, так і юзабіліті сайту, очевидно, від такої реклами своїх власних публікацій тільки виграє. Правда часу на їх створення витратити, напевно, доведеться не мало.

    Є тизерну мережі, які орієнтовані не на купівлю і продаж трафіку, а на обмін трафіком. По суті це ті ж самі внутрішні тизери, але тільки показуватися вони будуть не на вашому власному сайті, а на ресурсах інших учасників обмінних мереж. Чесно кажучи, ніколи не працював з такими мережами, але схоже, що Новотека зараз як раз стала такою тизерної обмінної мережею. Може я і помиляюся.

    Правда я знаю, що в інеті зараз досить популярна обмінна мережа 2leep, рекламні оголошення в якій називаються інформери, але за своєю суттю мало чим відрізняються від тизерів в їх звичному розумінні. Ви створюєте свої інформери і вони починають показуватися на ресурси інших учасників обмінної мережі 2leep, а на вашому сайті крутяться їх інформери (аля тизери). Подивитися приклад такого способу обміну трафіком можна все на тому ж блозі Михайла Шакіна (в близькому до тексту статей сайдбару).

    Ну і, нарешті, існують так звані тизерну партнерки, суть яких полягає у посередництві між партнерами бажають купити трафік на свій ресурс і партнерами бажаючими монетизувати трафік наявний на їх сайтах. Грубо кажучи, це фактично біржі, подібні бірж банерних мереж (РотаБан) або біржам про продаж посилань (ГоГетЛинкс або ГетГудЛинкс).

    Саме тизерну партнерки дозволять вам заробити на показі тізерів на своєму сайті. Фактично ви будете займатися продажем трафіку або, іншими словами, відвідувачів вашого ресурсу, переводячи їх на ресурси рекламодавців тизерної мережі.

    Партнерок більш ніж багато, але я спробую навести тут список найбільш помітних з них, а ви вже зможете при бажанні вибрати собі найбільш підходящу за тематикою та умовами заробітку. Слід також враховувати і надійність партнерки, але про це мова піде трохи нижче.

    Тизерну партнерки можуть відрізнятися за умовами прийому сайтів (зазвичай існує нижній поріг відвідуваності ресурсу), за способом оплати (за кліки або за кількість показів тізерів), за способом і мінімальною сумою, яку можна буде вивести на свій гаманець (зазвичай WebMoney), ну і по тій сумі, яку ви зможете заробити в даній конкретній партнерці.

    Ну і, власне, сам список тізерних мереж і партнерок (найбільш відомих, щоправда це не означає, що кращих):

  • TeaserNet
  • AdLabs
  • TeaserMedia
  • VisitWeb
  • AdBean
  • Bodyclick
  • Direct/ADVERT
  • ADsyst
  • ActionTeaser
  • Pay-Click
  • Adbox.media
  • Ladycash
  • Tizerbox
  • До речі, встановлюється скрипт тизерної мережі аналогічно кодом блоків контекстної реклами, про яких я вже досить багато писав. Нічого складного в цьому немає, набагато складніше вибрати найбільш підходящу вам за тематикою і рівнем заробітку тизерну партнерську програму. Так, і до всього іншого дуже важливим вважається факт благонадійності мережі, бо в рунеті у великій кількості присутні рекламації на ті чи інші партнерки.

    Більшість з рекламацій ставляться до факту поганий або взагалі повністю відсутньою техпідтримку, а також численні скарги на необґрунтоване відлучення від тизерної мережі нібито за порушення правил користування нею. Найчастіше користувачів блокують безпосередньо перед моментом виплат зароблених грошей.

    Стабільність заробітку на тізерних партнерках і відгуки про них

    Виходить, що стабільність заробітку в партнерках не буде, найімовірніше, дуже високою. На цьому ринку немає таких великих гравців, як Яндекс і Google, які присутні на ринку контекстної реклами і які, дорожили своєю репутацією, навряд чи опустяться в масовому порядку до відвертого кидалова своїх партнерів. На ринку тизерної реклами схоже панує повна анархія.

    До речі, почитати відгуки користувачів про тих чи інших тізерних мережах можна на такому цікавому сервісі Вебмані, як WebMoney Advisor. Там користувачі системи електронних платежів WebMoney можуть залишити відгуки про тих проектах, які мають яке-небудь відношення до цієї грошової системи.

    Наприклад, для того, щоб почитати відгуки, припустимо, про вже згадану мною раніше тизерної мережі Adlabs, достатньо перейти по цьому посиланню:

    http://advisor.wmtransfer.com/FeedBackList.aspx?url=medianet.adlabs.ru

    Замінивши в кінці посилання доменне ім’я партнерки Adlabs на доменне ім’я іншої тизерної мережі, ви зможете почитати відгуки користувачів про неї. Хоча, звичайно ж, про нових і маловідомих партнерках отримати вичерпну інформацію на сервісі WebMoney Advisor у вас може і не вийти.

    Але тим не менш дещо для себе прояснити з приводу того, наскільки білі і пухнасті численні тизерну мережі, ви зможете. Хоча, можливо, тут не обходиться і без підступів конкурентів, спеціально для очорнення чесне ім’я окремих тізерних партнерок, але щось я сильно сумніваюся з цього приводу, аж надто багато негативу проскакує.

    До речі кажучи, сервісом WebMoney Advisor я скористався ще й коли намагався обміняти валюту Perfect Money (зароблену на розміщення банера платіжної системи Perfect Money) на більш ходові в рунеті електронні гроші від Яндекса або WebMoney (WebMoney Keeper Classic, Keeper Light, Mini). Знайшов якийсь ресурс, який здійснює моніторинг найбільш вигідних курсів обміну цих електронних валют, і став читати відгуки на всі обмінники, починаючи з самого вигідного.

    Найбільше мене порадували відгуки користувачів WebMoney Advisor про Міняйли, за допомогою якого я і обміняв долари з Perfect Money на Яндекс Гроші одним з найвигідніших на той момент курсів. Загалом, сервіс Вебмані Адвизор я вважаю досить корисним для таких випадків, коли потрібно спробувати об’єктивно оцінити надійність свого майбутнього партнера по бізнесу.

    В принципі, ще рік тому, коли я тільки пробував на зуб тизерну рекламу, мені сподобалася одна партнерка під назвою Новотека, але на даний момент у них на сайті з’явилася новина. Ну я і вирішив спробувати долучитися до заробітку на тизерах, саме почавши з дітища новотеки під назвою Direct/ADVERT.

    Спроба заробітку на тизерної реклами в Direct/ADVERT від Новотека

    На ресурсі WebMoney Advisor про тизерну партнерку Direct/ADVERT поки ніякого негативу не спостерігалося, що і спонукало мене на цей експеримент. Зареєструвався в цій мережі я досить швидко — через кілька годин прийшов лист з паролем для входу в свій аккаунт і ще попросили вказати WebMoney гаманець, який я не вказав при реєстрації.

    Адмінка цієї партнерки дозволяє досить просто створювати блоки з тизерної рекламою і дуже просто їх налаштовувати. Ви можете вибирати з наявних стандартизованих за розміром блоків тізерів, або вибрати їх кількість по горизонталі і вертикалі вручну, вибрати тип, розмір, колір і розташування тексту відносно зображення тізера, а також вибрати з випадаючого списку розмір зображень в блоці.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Тут же ви зможете подивитися превьюшку створеного вами блоку тизерної реклами мережі Direct/ADVERT і скопіювати дві частини його коду для вставки на свій сайт. Вони, за аналоги з блоками контекстної реклами Google AdSense, виявляться на сайті тільки хвилин через десять після їх створення і встановлення коду. Точно так само і зміни, зроблені вами в настройках блоку тізерів, набудуть чинності тільки хвилин через десять чи п’ятнадцять.

    В принципі, ніяких нарікань по роботі в адмінці Direct/ADVERT у мене немає, хоча по початку кілька лякає мінімалізм можливих налаштувань. За замовчуванням на вашому сайті будуть в основному крутитися тизери околофривольных і желтопрессной тематики, але це досить легко виправити.

    Достатньо перейти по посиланню «Фільтрувати вміст рекламних блоків за словами» і поставити галочки навпроти «Потенційно фривольні новини», а потім натиснути кнопку «Зберегти».

    Зараз в рекламних блоках у мене крутяться цілком пристойні тизери, хоча і віддають трохи в жовтизну:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Для вставки блоку тизерної реклами нам радять прописати код виклику скрипта в самий кінець Html-коду сторінок свого ресурсу перед закриваючим тегом Html Head. Робиться це на випадок підвисання сервера тизерної мережі, з якого буде подгружаться скрипт. При такому способі розміщення коду скрипта не буде блокуватися завантаження сторінок вашого сайту.

    Шукати закриває Html тег Head потрібно в одному з файлів шаблону або теми вашого проекту. Наприклад, для Joomla це буде файл index.php з папки з використовуваним вами шаблоном: /templates/папка_с_используемым_шаблоном_оформления/.

    Для WordPress закриває Html тег Head потрібно шукати у файлі header.php з папки з використовуваної вами темою оформлення WordPress: wp-content/themes/Папка_с_вашей_темой_оформления.

    А для форуму SMF код скрипта тизерної мережі потрібно буде вставити перед закриваючим тегом Head у файлі index.template.php з папки з використовуваної вами темою оформлення SMF. Якщо у вас на форумі SMF використовується тема (дефолтна), то шлях до папки буде наступний: Themes/default.

    Для позиціонування тізерна блоку можна буде укласти його в Div контейнер з певним CSS класом, для якого прописати у файлі CSS стилів відповідні властивості, які визначають відступи або вирівнювання блоку з тизерами.

    Правда я не зовсім зрозумів, за що саме платять в цій тизерної мережі через переходи або ж за покази тізерів. Судячи за статистикою партнерки, де не зазначено число переходів, платять за покази, але можливо я і помиляюся.

    Загалом-то це не так вже й важливо, бо заробіток з цієї партнерки виходить у мене порівнянним з заробітком на контекстної реклами Google AdSense, а так як контекст та тизери крутяться одночасно, то виходить непогана надбавка до доходів сайту (у два рази приблизно).

    Поки тизери залишаються, а далі подивимося на ставлення адмінів Direct/ADVERT до своїх партнерів. Можливо, що і ви, шановні читачі, мені в коментарях присоветуете що-небудь більш привабливе з тізерних партнерок або ще якогось способу монетизації, відмінного від контекстної реклами.

    Рекламна мережа MediaTarget — тизери або контекст?

    Так, до речі, згадав, що недавно спробував на своєму блозі встановлення блоків контекстної реклами MediaTarget. Цю ссилочку я вицепіл з банера в статистиці мого лічильник LiveInternet. Там праворуч і ліворуч показуються як раз рекламні блоки MediaTarget, а вгорі знаходиться банер, що закликає стати партнером цій рекламній мережі.

    Правда назвати рекламні блоки MediaTarget в чистому вигляді контекстною рекламою якось рука не піднімається. Найчастіше це набагато більше схоже на тизери (зображення і поруч текст), але швидше за все це щось середнє між звичайною контекстної і тизерної реклами.

    Хоча в умовах прийому майданчиків в MediaTarget чітко написано про необхідний рівень відвідуваності, але схоже, що обмеження на 10 000 відвідувачів на добу у них вже не діє і мене взяли з трохи більш ніж 5 000 (), прислали код рекламного блоку потрібного мені розміру.

    Тільки ось, повисівши близько доби, блок тизерної або все ж контекстної реклами MediaTarget був вилучений з-за своєї вкрай низької ефективності. Чого взагалі ніхто практично за цими оголошення не клацав.

    До речі, в адмінці свого облікового запису можна було налаштувати вигляд виведених оголошень — чи це в чистому вигляді оголошення контекстної реклами або ж це буде щось близько до тизери.

    Правда знову ж ефекту від цих змін я не помітив. Ну і найцікавіше зміна, яка відбулася в політиці MediaTarget — вони тепер платять не за кількість переглядів, а за конкретні переходи по рекламним оголошенням.

    Але у мене з ними якось не зрослося, можливо що знову вплинула не зовсім відповідна тематика або ж я сильно не вгадав з розміщенням рекламного блоку MediaTarget. Ну, гаразд — було просто цікаво спробувати і скласти свою власну думку з приводу цих незвичайних блоків тизерно-контексной реклами.

    За сим дозвольте відкланятися і подякувати вам за увагу. Чиркните пару рядків, будь ласка, по темі тізерів і їх ефективності на ваших проектах. Спасибі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу