Як збільшити продажі

3823

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Один мій сусід, який працює менеджером інтернет-проекту, постійно ходив з кисло-злим виразом обличчя. Мешканці під’їзду звикли до того, що це нормальне його стан.
Як збільшити продажі

А тут раптом наш менеджер засяяв, став постійно посміхатися. Думали, що рушив. Але, виявляється, він знайшов якийсь чудодійний засіб Wrike, з допомогою якого «підтягнув гайки в колективі» і тепер його команда звучить як «пісня».

CRM і навіщо

На жаль, ніяких чудодійних засобів в онлайн-бізнесі не існує. Просто Wrike – це добре продумана і правильно «скроєна» CRM-система (що це?). Не знаєте, що це?

Почнемо знайомства з системою «управління взаємовідносин з клієнтами». Так розшифровується ця абревіатура. Як доказ – Вікіпедія!

управление взаимоотношений с клиентамиЯк збільшити продажі
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Головний «лікувальний» ефект – це повне позбавлення членів команди від прояву синдрому «а я забув». Оператор call-центру не забуде додати в БД прийняту від клієнта заявку. Відділ продажів обробить замовлення, тому що побачить заявку в базі даних, а не дізнається про неї через «мило», Viber або інші сторонні «засоби зв’язку». Завдяки цьому склад вчасно відправить товар покупцеві. На цьому прикладі видно, як консолідація (що це таке?) каналів зв’язку, використання налагодженого документообігу покращує взаємовідносини бізнесу з клієнтами і спрощує управління комунікаціями проекту.

Але крім комерційних ресурсів CRM рекомендована «до вживання» і сайтів. З власного досвіду знаю, що будь-якому онлайн-виданню, команда якого складається більш ніж з однієї людини, потрібно три місяці, щоб виробити зручну схему обороту документації.

На сайті основними форматами файлів є текстові і зображення. Вони у великій кількості пересилається від копірайтерів і перекладачів редакторам. Потім редактура надсилає матеріали авторам на доопрацювання або на публікацію контент-менеджерам…

Це нескінченний цикл, який повторюється в місяць до декількох сотень разів. Працюють всі віддалено, тому кожен з членів команди використовує свою версію редактора, кодування… І по дорозі від матеріалу обов’язково щось «відвалиться». Наприклад, картинка. Завдяки використанню системи управління бізнес процесами доступ до документів мають всі учасники. При цьому зміни, внесені в документ, автоматично зберігаються і нічого не втрачається!

wrike документЯк збільшити продажі

Навіть в Цумі використовують сервіс для управління проектами онлайн Wrike.

Огляд можливостей

Внесемо конкретику і перерахуємо проблеми, які здатні вирішувати подібні сервіси. А потім протестуємо хорошу CRM на прикладі Wrike.

Що «лікує» CRM:

  • Хаос – встановлює єдиний «стандарт» виконання завдань, вимоги якого автоматично підтримуються системою Wrike.
  • Економія часу – в користувальницькому функціонал платформи повно «фішок» для полегшення виконання «рутинних» задач по управлінню персоналом і документообігу.
  • Оптимізація робочого процесу команди – аналітичні засоби Wrike показують завантаженість кожного співробітника.
  • Спілкування без перешкод» – діалог команди відбувається з використанням єдиних каналів спілкування.
  • Налагоджується документообіг і архівація – доступ до документів в будь-який час доби для всіх членів команди.
  • Думаю, до кінця огляду до цього списку ви додасте ще з десяток «хвороб», від яких позбавляє Wrike.

    При реєстрації користувачеві пропонується вибрати варіант використання платформи. Усього доступно чотири тарифних плани, кожен з яких «заточене» під певну галузь: веб-проекти, онлайн-бізнес маркетинг.

    Wrike Enterprise розрахована на масштабні проекти. Ми поки не дотягуємо до такої глобальності, тому вибираємо Wrike Business.

    На кожен варіант використання платформа надає безкоштовний тестовий період на два тижні.

    wrike планЯк збільшити продажі

    Вдивляємося!

    Тепер переходимо безпосередньо до огляду функціоналу, доступного в користувальницької адмінці.

    Відразу після входу нас знайомлять з популярними на платформі «хакамі», які полегшують діловодство та управління завданнями:

  • «Запити» — конструктор шаблонів форм для складання ТЗ окремим групам команди. Наприклад, копірайтерам чи перекладачам.

    запросыЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Додатково налаштовується доступ до створеної формі обліковому записі Wrike.

  • «Настроювані робочі процеси» — дозволяє створити новий процес і налаштувати його «під себе». За замовчуванням Wrike використовує таку схему робочого процесу.

    настраиваемые рабочие процессыЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Натиснувши на посилання у правому кутку зверху, створюємо власну модель. У ній можна змінити назву і колір кожної задачі в основних групах («активна», «виконано» і т. д.) і додати нові. Ось приклад такої реалізації.

    пример реализацииЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

  • «Групи користувачів» — користувачів платформи можна розділити на професійні групи: копірайтери, редактори, оператори call-центру і т. п.

    группы пользователейЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    При розсилці повідомлень конкретній групі користувачів достатньо в повідомленні перед її назвою вставити «собачку». Після чого інформація буде розіслана тільки членам згаданої групи. Наприклад, копірайтерам.

    возможности wrikeЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    В результаті доступ до змісту повідомлення отримають тільки автори.

    лента новостейЯк збільшити продажі

    Що є додатковим захистом від несанкціонованого витоку інформації.

    Для кожного облікового запису (в рамках одного облікового запису можна вибрати одну з чотирьох ролей. Адміністратор володіє найвищими правами.

    обычные пользователиЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

  • «Настроювані поля» — в проект чи завдання можна додати користувальницькі поля. Їх значення застосовуються для створення панелей завдань і аналітики.
    Цей функціонал доступний в табличному поданні проекту або завдання. Для додавання поля натисніть кнопку з плюсом в кінці таблиці і задайте ім’я стовпця.

    создание столбца оценкаЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Після цього заповніть форму «Властивості поля» виберіть тип даних, де буде використовуватися стовпець (папки, проекти) і доступ користувачів до інформації.

    свойства поляЯк збільшити продажі

  • «Конструктор звітів» — платформа дозволяє створювати звіт на основі одного з шаблонів або «зібрати» власну метрику.

    создание пользовательского отчетаЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    На наступному скріншоті показано приклад звіту для сайту, створеного за шаблоном «Активні завдання виконавцям».

  • Розширена інтеграція

    Wrike – це ще і «товариська» платформа. Вона дружить зі сторонніми сервісами і розуміє основні типи файлів.

    Опис кожної поставленої задачі і коментарі до них розширюються прикріпленими файлами, імпортованими з популярних хмарних сховищ.

    мнение о платформеЯк збільшити продажі

    Ознайомитися зі списком підтримуваних платформ можна у цьому розділі.

    список поддерживаемых платформЯк збільшити продажі

    Крім веб-версії Wrike доступний у вигляді мобільних додатків під Android і iOS. А також у формі розширення для Google Chrome.

    веб-версия wrikeЯк збільшити продажі

    управление проектамиЯк збільшити продажі

    Насправді функціонал і можливості Wrike настільки великі, що за ними вже пора писати окремий путівник. Хоча він уже написаний і доступний для ознайомлення в розділі допомоги, у навчальних відео.

    раздел помощиЯк збільшити продажі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Гнучка тарифікація

    Лояльність платформи проявляється не тільки в тестових періодах на кожен тарифний план, розширений функціонал і можливості інтеграції. Вона також відчувається в системі розрахунку вартості послуг Wrike.

    Інші CRM пропонують туго «затягнуті» за ціною тарифи. На відміну від них Wrike формує вартість передплати в залежності від кількості користувачів одного аккаунта.

    размер командыЯк збільшити продажі

    Якщо чисельність команди не перевищує п’яти осіб, то ціна буде нижче.

    тарифыЯк збільшити продажі

    А якщо, наприклад, десять, то вище. Справедливо!

    тарифы wrike Як збільшити продажі

    До речі, багато відомі бренди є клієнтами платформи. Це ще раз доводить ефективність використання Wrike. А згідно з відгуками працівників про компанії Wrike, функціонал продукту регулярно оновлюється відповідно до потреб клієнтів.

    Ну а сусід завдяки описаного вище сервісу менеджменту управління проектами не тільки «вилікувався» від хронічної нудьги, але й примножив свій капітал. Поміняв дев’ятку на нову іномарку, одягнув сім’ю. Йому заздрить весь під’їзд. Думають, що скарб знайшов. Хоча, напевно, так і є. Тепер і ми знаємо, де «зарито» скарб.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу