Знайти гроші в мережі

3120
  • Гроші з інтернету
  • Як і хто заробляє в мережі?
  • Можливий пасивний заробіток?
  • Чи можна заробити без вкладень?
  • Ви зможете заробити в мережі і скільки саме?
  • Швидкі гроші в інтернеті і моє ставлення до них
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу присвятити цю замітку відповідей на багато популярних питань, які досить часто задають не тільки мене особисто, але і пошуковим системам. Найголовніший з них — це «реально заробити в мережі?». Зазвичай так само запитують і більш детально.

    Знайти гроші в мережі

    Чи можна це зробити без вкладень грошей? Скільки зможете заробити саме ви, якщо будете присвячувати цьому дві години на день? Що потрібно для цього знати? Довго чи потрібно цьому вчитися і скільки потрібно працювати, щоб вийти, скажімо, на 50 тис. рублів на місяць? Багатьох цікавить так само, як розпізнати лохотрон (обман)? Давайте про все це поговоримо по порядку.

    Гроші з інтернету

    Як і хто заробляє в мережі? Це ключове питання, яке мучить багатьох. Крім того, більшість хвилює питання з вкладеннями, бо мало у кого є початковий капітал, який вони могли б пустити в обіг, так і не всі готові вкладати в те, що ще не до кінця зрозуміло і немає гарантії того, що вас не обдурять.

    Взагалі, всі схеми заробітку в інтернеті можна умовно розділити на безкоштовні та платні, тобто з вкладеннями і без. При цьому у кожного з цих підходів є свої плюси і мінуси.

    Якщо ви готові до вкладень, то у вас виникає досить багато варіантів заробітку:

  • Ви можете відкрити інтернет-магазин
  • Можете зайнятися серйозним арбітражем трафіку (спекуляцією потоком цільових відвідувачів — берете їх дешевше, ніж отримує з них прибуток)
  • Ви Можете швидко (найнявши команду професіоналів) створити контентний проект (сайт-статейник, паблік у соцмережах, канал на ютубі) і використовуючи різні платні методи швидко все це справа розкрутити
  • Є ще маса менш популярних і очевидних, але від цього не менш прибуткових способів вкласти гроші в інтернеті (див. статтю про види бізнесу в мережі), щоб потім на цьому пристойно заробити (створити конвеєр продажів).
  • Але що робити, коли грошей немає або їх обмежена кількість? Як в цьому випадку запрацювати в інтернеті і чи можна це зробити взагалі? Так, це можливо, але не так як більшість новачків собі це уявляє.

    Все тому, що новачок задає не ті питання пошуковику, які варто було б. А тому отримує не ті відповіді, які йому дійсно могли б стати в нагоді. Але давайте про все по порядку.

    Якщо ви так званий новачок в інтернет-маркетингу і шукаєте способи заробити в мережі, то раджу серйозно поставитися до викладеної нижче інформації. Чомусь про це особливо ніхто не говорить, у всякому разі не часто. Є два ключових моменти, на які варто звернути свою увагу.

    Гроші в інтернеті не беруться з повітря — вони йдуть з продажу

    Звідси висновок — включаючись в цю схему ви або продаєте щось своє, або чуже. Продається в мережі всі звичайні товари, інформація, послуги і т. д. Суть в тому, що онлайн-маркетинг — це завжди продажу. Причому, в більшості випадків мова не йде про продажі в прямому сенсі слова — ніхто нікому не дзвонить і нічого не впарює, якщо тільки це не онлайн-магазин (але там без цього ніяк).

    Найчастіше, щоб отримати прибуток в мережі, достатньо буває так або інакше просто поширити інформацію про товар. І практично всі схеми заробітку в інтернеті пов’язані з цим, тобто або з рекламою, або з поширенням інформації про товари або послуги.

    Всесвітня павутина — це по суті великий ринок, і якщо ви не продаєте тут щось своє, то значить продаєте (просуваєте) щось чуже. А заробляти на чужому — це значить використовувати партнерські програми в тому чи іншому їх прояві.

    Виходить, що всесвітня мережа — це одна велика партнерська програма. Тому що якщо вам платять гроші, то значить десь в інтернеті щось продалося. І ви послужили причиною цього. Значить через вас пройшов чоловік і щось десь купив. Через незнання або через недосвідченість ви цього можете не бачити, але це так (як з тим ховрахом, якого не видно, але який є).

    Запам’ятайте цю ключову думку і світ онлайн-бізнесу стане для вас набагато (або трохи) зрозуміліше. Якщо ви отримуєте гроші, значить хтось їх в мережі витратив. По іншому ніяк. Гроші тут (і де б то ще не було) не з’являються з нічого. Вони (гроші) тут зовсім не віртуальні, а такі ж реальні (їх не друкують на принтері), як і скрізь. Щоб їх отримати, хтось їх повинен витратити (щось купити).

    Як і хто заробляє в мережі?

    В цьому плані дивно звучить популярний мем, що в мережі не має сенс зв’язуватися з партнерками, бо багато грошей з цього не поимеешь. Ну, тоді продавайте щось своє — товари, послуги або свій час.

    Де можна швидко заробити без жодних вкладень (продаючи свій час)

    Торкнуся трохи докладніше останнього — продажу свого часу. Я про це докладно писав у статті про те, як заробити в інтернеті. За дорого можна продати час, тільки якщо ви профі в якій-небудь затребуваною області — тоді вам шлях у професійний фріланс або щось подібне.

    Якщо ж ви не маєте особливих навичок, то і оплата буде істотно нижче, але вона буде. Способи заробітку в цьому випадку досить прості:

  • соціальні мережі
  • мобільні додатки
  • біржі простих фріланс робіт
  • написання текстів
  • написання відгуків чи коментарів
  • проходження платних опитувань
  • ну або ще щось специфічне (наприклад, розгадування капчі, встановлення програми для браузера)
  • Все перераховане вище не зажадає від вас вкладень і дійсно принесе гроші. Але це швидше приробіток, бо отримувати там великі суми можна тільки «паша як віл», що мало хто витримає на значущому проміжку часу. Однак, якщо гроші потрібні тут і відразу, то конкуренції у цих методів немає.

    Реально заробляє в мережі той, хто вміє залучати цільовий трафік

    Однак, повернемося до думки дня — всі гроші в мережі крутяться навколо продажу. Всі взаємодія будується на принципах партнерських програм — ви наводите клієнта, за що вам виплачується комісія. Схема може бути не стільки прямолінійна, але суть залишається тією ж.

    Все просто. Інтернет — це завжди продажу, якщо розглядати його з точки зору отримання матеріальної вигоди. Звідси випливає другий основний висновок — якщо ви хочете почати заробляти (а не підробляти) в інтернеті, то ви повинні навчитися залучати цільовий трафік.

    Звучить загадково, тому поясню. Під фразою «цільовий трафік» маються на увазі готові до покупки зацікавлені клієнти (люди, потенційні покупці товару, послуг, інформації тощо). Не важливо куди ви їх будете залучати на товари, инфопродукты, послуги, сайти та онлайн-сервіси.

    Чим гарний інтернет і чим він відрізняється від оффлайна (реальному житті)? Тим, що тут можна швидко знайти покупця (цільову аудиторію), якщо знати, де і як його шукати. І той, хто вміє це робити, той і заробляє.

    Хлопців! Це «гірка правда. В мережі немає якихось дійсно робочих суперметодик під назвою «кнопка бабло», немає програм, які будуть працювати за вас (їх продаються в достатку в мережі) — типу, налаштувати, підключити та йдіть займайтеся своїми справами — інтернет тепер працюватиме за вас. Це все лохотрон, яких ви так боїтеся і на які при цьому ви так охоче ведетесь!

    Можливий пасивний заробіток?

    Повністю пасивного заробітку в інтернеті не буває. Можливий варіант почасти пасивного отримання доходу, але тільки з плином часу (а не відразу, як хочуть багато), коли у вас з’являється досвід і напрацьована схема. Тоді так — ці схеми працюють на вас.

    Якщо ви початківець веб-майстер, то повинні забути про «швидко» і в першу чергу вивчити способи залучення цільового трафіку і створення схем заробітку, які потім будуть вас годувати.

    По іншому ніяк. Весь багатогранний бізнес в інтернеті пов’язаний із залученням трафіку, тобто людей і клієнтів. Тому що без клієнтів (трафіку) немає продажів, а немає продажу — немає грошей.

    І той, хто вміє залучати цільовий трафік, той зможе робити гроші в мережі на чому завгодно і коли завгодно (в сезон, в будь-який день тижня). Вся сіль в трафіку. Хто чим би не займався (спамм, паблики і групи в соцмережах, сайти-статейники, онлайн-магазини) — у всіх цих людей один головний біль — як залучити цільовий трафік.

    Якщо немає трафіку, то все що ви робите в інтернеті ви робите без толку. Всі ми тут (включаючи мене) зайняті одним спільною справою — пошуком та видобутком цільового трафіку. І чим дешевше, тим краще. Поки ви цього не зрозумієте, ви не зможете заробляти в інтернеті, тому що не будете розуміти що тут насправді відбувається (глобальну мету всього цього процесу).

    Отже. Інтернет — це завжди продажу (очевидні або закамуфльовані). Об’єктом продажу може бути все що завгодно, аж до вашого часу (див. вище). Щоб бути тут «на коні», треба навчитися залучати трафік. У кожного товару є своя цільова аудиторія. Причому трафік теж може бути об’єктом продажу (так званий арбітраж трафіку, де його продають і купують).

    Чи можна заробити без вкладень?

    Частково я вже відповів на це питання трохи вище, коли описав кілька варіантів обміну часу на гроші (наприклад, ВкТаргет, Воркзила, Етхт, Рукапча, Бий Бабло, МоеМнение, Анкетка, SE тощо). Це дозволяє отримувати гроші без всяких вкладень (витрачаючи тільки свій час), але не дозволяє серйозно масштабувати прибуток. На життя може бути і вистачить, але це все некваліфіковану працю з усіма можливими недоліками і проблемами.

    А взагалі новачкам слід було б сформулювати дане питання по іншому. У його початковому варіанті в якості відповіді найкраще підійдуть саме описані трохи вище сервіси «швидко, але трохи», або відверті лохотрони. Люди ж мають на увазі найчастіше інше — «грунтовно, багато і надовго».

    В цьому випадку питання «чи можна заробити без вкладень» слід замінити питанням «чи можна одержувати цільовий трафік безкоштовно». І моя відповідь на це питання — так.

    Існують безкоштовні джерела цільового трафіку?

    Так, є. Їх можна використовувати? Так, можна. Практично всі методики заробітку, які продаються в інтернеті, присвячені саме цьому — як безкоштовно залучити цільову аудиторію. Єдине, що одні робочі методики, а інші ні (вже немає, або взагалі ніколи не були робітниками).

    Ринок змінюється кожен день, і безкоштовні способи ведення реклами дуже швидко виявляються і блокуються тими, хто зацікавлений подібні речі продавати і на цьому заробляти. За цілком справедливою логіці інтернету людина повинна платити за рекламу, а не робити її безкоштовно. Але безкоштовні способи завжди є, хоча вони і дуже швидко стають «не робочими» (лазівки затикаються).

    От як раз ті схеми безкоштовного отримання трафіку, які вже своє віджили, дуже активно продаються всім бажаючим почати заробляти без вкладень». По суті це лохотрони, які вже ніякого прибутку приносити не здатні. Тобто лохотрон — це не працюючий (і можливо, що ніколи не працював) спосіб залучення трафіку (поламаний конвеєр продажів).

    Ну, а як же тоді залучити цільову аудиторію безкоштовно? Якщо у вас є бюждет, то способів буде море — контекстна реклама, реклама в соцмережах, тизери, арбітраж трафіку, банерна реклама і багато іншого. Тут вже головняк буде іншого рівня — як вибрати відповідний рекламний канал і як не злити бюджет даремно. Але це інша історія-для іншої статті.

    А все таки можна залучити цільову аудиторію без грошей (без вкладень)? Як я вже говорив — можна. Але нам нікуди не піти від прописної істини:

    або ви вкладаєте гроші (і тоді можете розраховувати на швидкі заробітки), або ви вкладаєте час.

    Це аксіома. І якщо у вас немає грошей, то швидко знайти цільовий трафік, швидко його залучити і швидко зняти з нього сливку у вас вийде навряд чи (з правил бувають винятки, але вони лише підтверджують правила). Тим більше складно це буде зробити новачкові без досвіду роботи.

    Особисто я вибрав другий шлях і вкладав (і продовжую вкладати) саме свій час. В результаті, перші значущі суми почали капати з цього блогу тільки через рік або навіть два, а до цього був «чистий голяк» і все трималося на чистому «энтузазизме» і «віру в світле майбутнє».

    Алгоритм пошуку безкоштовного цільового трафіку (заробітку без вкладень)

    У більшості випадків алгоритм простий — ми шукаємо місця в інтернеті, де цей трафік вже є і намагаємося отримати його частина безкоштовно. Що це може бути? Ну, наприклад:

  • Органічна видача пошукових систем. Так, SEO коштує грошей, але можна їх замінити часом за наведеною вище схемою і цілком реально отримувати безкоштовний потік відвідувачів з пошукових систем в достатніх для заробітку кількостях. У всякому разі, я саме на це роблю наголос вже багато років. Сайт-статейник, лендінгем або інтернет-магазин можуть стати непоганим інструментом для перетворення цього безкоштовного трафіку на дзвінку монету. Потрібно тільки час і бажання простудіювати десяток статей цього блогу на тему створення, оптимізації і просування сайтів…
  • Соціальні мережі. Хороші тим, що тут трафіку навіть, напевно, більше, ніж в пошукових системах. Проблема полягає в тому, щоб виділити в цьому потоці свою цільову аудиторію. Тут знову можна не платити, а витрачати свій час на створення й ведення своїх власних тематческих пабликов або груп для залучення в них потрібної цільової аудиторії (безкоштовно).
  • Дошки оголошень (типу Авіто). Хороші тим, що трафік на них вже «теплий», тобто люди сюди по-любому прийшли щось купити, то чому б їм це зробити не у вас. Ці люди морально готові розлучитися з грошима. Вам залишається тільки зацікавити їх своїм оголошенням.
  • Ютюб — це дещо більше, ніж просто соціальна мережа, і тут непогано заробляють без вкладень. Працювати тут можна з будь-якої точки світу (на відміну від того ж Авіто), продавати можна все що завгодно (в межах розумного), а також є можливість згодом вийти на напівпасивний дохід, коли набереться своя база передплатників і не буде потреби сильно заморочуватися з просуванням роликів.
  • Спам де б то не було — на форумах, в коментарях на блогах, соцмережах, різних сервісах типу «запитання і відповіді», в тому числі на ел.пошту. Тут потік відвідувачів дуже неякісний і потрібно залучити дуже багато людей, щоб отримати з цього справи хоч якийсь профіт. Ну, і не комільфо це не поцански, не спортивно, якщо хочете).
  • В рамках статті описати все в деталях не вийде, але в інших публікаціях, можливо, мені це вдасться. Хіба що тільки по першому пункту матеріалів на цьому блозі ви знайдете достатньо — по суті це мої мемуари.

    Ще раз хочу підкреслити і уточнити. Коли я кажу, що про те, що вам потрібно буде витрачати час, то це зовсім не означає, що вам просто доведеться чекати біля моря погоди лежачи на дивані.

    Все це довгий час доведеться орати як папа Карло, скрипіти мізками і відкласти відпочинок в довгий ящик. При цьому не отримуючи на початковому етапі нічого в замін (крім морального задоволення). Готові? Тоді вперед і вас чекає успіх. По-любому в це доведеться вірити. Чому? Тому що нічого іншого особливо й не залишається.

    Ви зможете заробити в мережі і скільки саме?

    Людей постійно цікавить не тільки питання «як», але і «коли» і «скільки» вони зможуть заробляти використовуючи ту чи іншу методику. Як багато годин на день треба буде на це витрачати? І як довго їм потрібно буде йти до того, щоб вийти на потрібний середньомісячний дохід. Можливо, що і у вас читаючи цю публікацію частина з цих питань теж крутиться в голові і вже готова зірватися з язика.

    Насправді це все природно і легко пояснити. Ми все це переносимо в онлайн-маркетинг з нашого реального життя. Влаштовуючись на роботу в офлайні ми всі ці питання детально обговорюємо з працедавцем, і лише отримавши задовольняє нас відповідь приймає рішення варто з цим зв’язуватися чи ні. Чому в інтернеті має бути по іншому? Все цілком логічно. Але в той же час в корені не правильно. Чому?

    Ні я, ні хто інший не знає і не може знати відповіді на всі ці «звичайні» питання. Той хто каже, що знає — швидше за все шахрай і хоче вам щось продати. Точної відповіді немає і бути не може апріорі. Можна говорити з власного досвіду, але всі люди різні настільки, що зустріти повністю схожого на тебе людини практично не реально.

    Онлайн-бізнес розкриває людей — тут немає начальників, практично не буває наставників і ви сам собі командир — можете спати весь день, а можете (як я) заганяти себе роботою до повної знемоги. Ви хто по натурі — трудоголік або лобуряко?

    Відповіді на всі наведені вище питання зав’язані саме на вас і ваші вроджені або доброхітно надбані здібності (вже проявилися або ще приховані). Особливо це важливо при старті без вкладень, коли неможливо спертися на товсту пачку грошей, яка допоможе вирішити низку поточних проблем.

    Тут можуть позначитися як ваші природні переваги в самому онлайн-бізнесі (кому-то простіше буде рубати бабло на копірайтингу, кому-то буде цікавіше і простіше вести свій сайт, кому-то відмінно підійде вести канал на ютубі, хтось природжений арбитражник, аналітик тощо), так і ваша здатність взагалі працювати (без примусу з боку).

    Але я цього не знаю, бо з вами не знайомий. Так і у вас взагалі може не бути схильності ні до якого виду інтернет (і будь-якого іншого виду) бізнесу, а всі ваші починання на цьому терені у будь-якому випадку буде приречене на провал. Або навпаки, у вас все буде горіти в руках і за що ви не візьметеся, все буде приносити дохід і масу задоволення. Це дві крайності, між якими знаходиться незліченна безліч менш радикальних варіантів.

    Ще більш-менш можна прогнозувати доходи в онлайн-сервісах швидкого заробітку, які я наводив вище . Там, по суті, є роботодавець, який сплачує певні дії за визначеною таксою. Пропонована там робота по плечу і підлітку, і пенсіонеру, а значить загальні доходи залежать більше від посидючості, ніж від ваших здібностей (хоча, наприклад, в копірайтингу потрібно грамотне виклад думок, що дано не кожному). Але там не той рівень доходів, щоб задовольнити амбіції більшості.

    При реалізації ж своїх власних схем заробітку в інтернеті ніякої конкретики бути не може. Наприклад, всі назви курсів або кейсів по заробітку типу «60 тис. рублів на місяць на …» не більше, ніж вдале кліше. Навіть якщо автор і зміг на цьому заробити 60 тис. рублів на місяць, то не факт, що повтори він все в точності ще раз — він отримає той же результат. За минулий час може змінитися кон’юнктура, так і зірки можуть не скластися. Я вже не кажу про те, що використовуючи його досвід інша людина заробить стільки ж. Це далеко не факт.

    Онлайн-бізнес — це насамперед бізнес, що є практично синонімом слова лотерея. Якщо одна з десятків тестованих бізнес схем спрацьовує, то це здорово. Все інше відмітається і зусилля спрямовуються у вдалий варіант. У вас же по суті немає можливості тестувати паралельно різні схеми (без грошових вкладень) і доводиться вибирати щось певний (часто навмання), а тому навіть в не залежності від вас результат може бути будь-яким.

    Так що, друзі, не варто ставити питання про те, коли і скільки ви зможете заробляти в інтернеті, якщо будете присвячувати цьому дві години в день. Тому що єдиний вірний відповідь — все залежить від вас і від випадку. При цьому ніхто не знає вас краще, ніж ви самі. Ніхто крім вас не знає ваші здібності, уподобання, інтереси і різні індивідуальні особливості, які можуть або допомогти, або, навпаки, перешкодити в такому неоднозначному справі, як онлайн-бізнес.

    Все і завжди дуже суб’єктивно. Мабуть, що єдиний шлях дізнатися відповідь на ці питання — взяти і спробувати. Комусь це не буде даватися взагалі, ну ніяк. А кому-то дасться легко. Все залежить від особистих особливостей. Але поки ви не спробуєте (і не один раз, і навіть не два рази) ви цього не дізнаєтеся.

    Хочу так само порадити бути обережнішими, коли ви ставите такі «наївні» запитання тим, хто продає курси та методики заробітку. Побачивши у вас новачка, у них може виникнути непереборне бажання дати вам відповідь, який ви чекаєте, лише б ви купили у них продукт.

    Швидкі гроші в інтернеті і моє ставлення до них

    Моя порада — не налаштовуйтесь на швидкий результат. Навіть якщо використовується метод перевірений і з гарантією. Пам’ятайте, що ви починаєте відкривати для себе абсолютно новий, незнайомий для себе світ онлайн-бізнесу. І навіть якщо результат буде дуже швидким, то нехай це буде для вас приємною несподіванкою. Але не налаштовуйте себе на швидкі гроші в інтернеті — це практично завжди веде до розчарування.

    Хоча з часом (якщо раніше не кинете) ви швидше за все зрозумієте, що заробляти в інтернеті не так вже й складно (є роботи набагато складніше, нудніші, ніж і неприємніше). Але це приходить з часом і досвідом. Інтернет — це та ж сама реальна життя, просто зі своєю специфікою, на розуміння якої і потрібен час. Онлайн-бізнес — це таке ж ґрунтовне справа, як і будь-який інший бізнес в офлайні.

    Тому не поспішайте, вивчайте, вникайте, тестуйте, отримуйте задоволення від процесу і у вас все обов’язково вийде. Вийшло у інших — вийде і у вас. В інтернеті можна заробляти і можна піднімати великі гроші, але виходить це зазвичай у тих, у кого є досвід і знання. А для їх отримання найчастіше потрібно просто час. Ось і весь секрет успіху.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу