Просуваємо бізнес-сайти

2345
  • Чому саме Rookee?
  • Що таке ОВФ в Rookee і як це працює?
  • Підсумовуємо
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Я вже писав про деякі сервіси допомагають просувати сайти в автоматичному режимі — Сеопульт, SeoWisard, WebEffector, СеоХаммер і МегаИндекс. Сьогодні ж я хочу звернути вашу увагу на сервіс Rokee. Що він із себе представляє? І чому багато професіонали рекомендують використовувати саме його?

    Просуваємо бізнес-сайти

    Хочу сказати, що Rookee (вимовляється як «руки») завжди відрізнялися від конкурентів широтою підходу до просування і спочатку пропонували комплексний метод — посилання як у часі, так і вічні, аудит сайту, свої SEO-тексти. Іноді на SEO-конференціях було цікаво спостерігати, коли доповідачі на питання про використовуваному сервісі просування відповідали, що вони не хотіли б робити нікому реклами, але показували долоні з розчепіреними пальцями…

    Чому саме Rookee?

    Докладно розповідати про роботу з «руками» не буду, тим більше, що у них є докладний хелп по цій справі і навіть введення в SEO. Тут я просто хочу зупинитися на тих моментах, які, на мій погляд, вигідно відрізняють Rookee від їх конкурентів.

  • Після реєстрації в Rookee ви додаєте Урл свого сайту, вибираєте його тематику і приступаєте до підбору запитів, по яких ваш сайт буде просуватися в цій системі. Мене порадував їх автоматичний підбирач ключових слів на основі аналізу тексту сторінок сайту.

    Для його активації перейдіть на вкладку «Рекламні матеріали» — «Запити» і натисніть розташовану праворуч кнопку «Додати запити». У вікні, перейдіть на вкладку «Стискання» і відразу почнеться аналіз сторінок вашого сайту і розрахунок бюджету просування по зібраним ключовими словами.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    У мене таким чином підібралася майже тисяча запитів. Зайве ви потім завжди зможете відсіяти.

    Пам’ятаєте, як зовсім недавно я писав про підбір слів в Яндекс Вордстаті? Так ось, щось подібне можна зробити і безпосередньо з інтерфейсу Rookee. Для цього перейдіть на вкладку «Вручну» вікна підбору і тиснете на розташовану праворуч напис «Підібрати запити вручну». На сторінці вводите початкову фразу і отримуєте все різноманіття її вживань:

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Що примітно, клікнувши по плюсику зліва від запиту ви отримаєте варіанти фраз утворених з ним (без нового заходу в Вордстат), ну а якщо клацніть по іконці зліва від запиту, то зможете оцінити який він по частотності (низько -, середньо-та високочастотний), по конкурентності (пк, ск, вк) і за геозависимости. Дуже корисна інформація, яку вам пропонують «на блюдечка».

  • Аналіз цільової (просуває) сторінки. Насправді дуже цікава штука, яка фактично робить безкоштовний посторінковий технічний аудит. Активується натисканням на пиктограмку з літерою А.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    В результаті, дізнаєтеся які у вас є проблемні місця, здатні перешкодити успішному просуванню і які потрібно усунути. Дивіться в першу чергу вкладки (вони відкриваються при кліці по ним) відмічені червоним і жовтим кольором, що означає, що є серйозні проблеми.

    Проводиться навіть аналіз сторінок на сайтах конкурентів, які теж просуваються за даним запитом і знаходяться в Топ 10.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Є також аналіз природності тексту на сторінці, що дуже важливо (у уникнення переспама) і навіть пропонуються Урли сторінок вашого сайту, з яких бажано проставити посилання на цю вебсторінку для оптимізації внутрішньої перелінковки. Найчастіше з допомогою такого аналізу вдається виявити і усунути серйозні помилки, що заважають сайту зайняти більш високі позиції у видачі.

  • У блоці «Рекламні компанії» (ліве меню) на вкладці «Параметри» зосереджені важливі настройки. По-перше, це вибір пошукових систем, під які ви будете просуватися. Це важливо хоча б з тієї точки зору, що позиції в цих пошукових системах буде автоматично моніторити сервіс Rookee.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    Також дуже важливо вказати вашу тематику і регіон, щоб посилання в першу чергу закуповувалися саме з тематичних ресурсів вашого регіону. Крім цього вам пропонується відкрити системі «Руки» доступ до одного з лічильників відвідувань, встановлених у вас на сайті. Тут безумовно сумніватися не варто, бо чим більше система знає нюансів про вашому сайті (хоча б по яких запитах приходять користувачі з пошуку), тим більше можливостей відкриється (все ті ж поведінкові ВПФ).

    Те ж стосується відкривання доступу до Яндекс Вебмайстру або віддачі відведених вашого сайту лімітів Яндекс.XML. Особливо скупитися і таїтися не має сенсу, бо від цього певною мірою залежить успіх просування вашого сайту за допомогою сервісу Rookee.

  • На вкладці «Звіти« можна буде подивитися поточні позиції вашого сайту за всіма запитами, які ви трохи вище додали в рекламну компанію. Там же дуже наочно буде відображатися динаміка їх зміни.
    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти
  • Стратегії сервіс Rookee. Це, напевно, їх основна відмінність від конкурентів — незважаючи на повну автоматизацію вам надається можливість гнучких ручних налаштувань завдяки цим самим стратегіям. Фактично це система фільтрів, за якими буде вестися закупівля посилань. Ви можете вибирати із стандартних варіантів, коригуючи їх при необхідності, або купити стратегію на наявною для цих цілей біржі.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    При купівлі стратегій слід орієнтуватися на показник Rookee Quality (оцінка її ефективності), а також на інформацію про даної стратегії або її автора, отриману десь на просторах інтернету (сарафанне радіо). Власне, можете створити свою стратегію для її використання в просуванні або для продажу (багато хто на цьому непогано заробляють).

  • При створенні або редагуванні поточних стратегій вам буде запропоновано створити окремі фільтри для орендних, так і для вічних посилань. У термінології сервіс Rookee вони називаються «Новини» (вічна посилання в пості) і «Оголошення» (вічна посилання в окремому блоці на сторінці). При цьому в стратегії ви зможете задати відсоток закупівлі подібних вічних посилань по відношенню до орендними. Вони мають свої переваги, але і платити за них доведеться істотно більше.

    Якщо ви на вкладку «Запити» (у розділі «Рекламні компанії») клікніть по цифрі в колонці «Бюджет» навпроти цікавить вас питання, то побачите, як саме пропонується розподіляти бюджет (місячний) на його просування в Топ.

    Просуваємо бізнес-сайтиПросуваємо бізнес-сайти

    При бажанні ці цифри можна буде змінити, або покластися на використовувану стратегію.

  • SEO-тексти. У сервісі Rookee є можливість замовити тексти для просуваються сторінок. В принципі, теж саме ви можете зробити і в будь-якій біржі контенту, але звичайний копірайтер не дуже розуміє в Сео оптимізації тексту, або у нього є на цей рахунок застарілі погляди.

    Справа в тому, що для написання тексту відповідного вимогам Яндекса потрібно насамперед проаналізувати Топ-10 за тим ключовими словами, під які він буде оптимізовано. З цього можна зробити висновки про оптимальній довжині тексту, його структурі, спрямованості і щільності вживання в ньому ключів.

    Наприклад, за одним запитами в Топі сторінки будуть мало не з переспамом, а по іншим — з ключовими словами треба бути дуже обережними. Саме за це ви і платите Rookee — роботу сеошника і копірайтера в зв’язці.

  • Технічний аналіз сайту. Щоб думати про Топі, потрібно буде спочатку переконатися в тому, що ваш сайт придатний до просування. Це дуже важливо, бо якась дрібниця (на ваш погляд) може звести нанівець всі зусилля і ніякі суми вкладених коштів не допоможуть. Дана послуга платна (299 до 999 рублів, залежно від кількості аналізованих сторінок) і здійснюється за допомогою дочірнього сервісу під назвою «Рулетка». Приклад звіту можна переглянути за посиланням.
  • Нова функція ВПФ (оптимізація поведінкових факторів) — автоматичне поліпшення поведінкових характеристик вашого сайту (відвідуваність, глибина, час, аудиторія) без найменшого ризику покарання за це з боку пошукових систем, бо робиться це «без накликивания», «без покупки дій», «без накрутки». Подробиці читайте трохи нижче.
  • Комісія у Rookee складаєте всього лише 10 відсотків (понад вартість закуплених посилань) проти класичних двадцяти у конкурентів. Так само є партнерська програма з диференційованим відсотком (від 2.5 до 5 від тих сум, що витратять залучені вами клієнти). Якщо є канали для залучення клієнтів, то не застосуйте ними скористатися, бо справа вигідна.
  • Що таке ОВФ в Rookee і як це працює?

    Чому зараз такий акцент робиться на поліпшення поведінкових характеристик? Ну, напевно, тому, що Яндекс в своїх рекомендація щодо оптимізації каже, що сайти повинні бути для людей. Отже, людина (реальний користувач) – найбільш авторитетний показник, за яким можна оцінити сайт. А це і є ті самі горезвісні поведінкові.

    Пошукова система зацікавлена в одному (якщо не брати в розрахунок збагачення) — задовольнити запити користувача звернувся до неї. Ну, а простіше всього це зробити банально простеживши за його діями в пошуковій видачі і безпосередньо на сайтах, куди він заходить, щоб зрозуміти, які ресурси гідні Топа (викликають позитивні відгуки у відвідувачів), а які ні. Все дуже логічно.

    Поведінкові фактори (відвідуваність, глибина, час, аудиторія) фіксуються будь-яким лічильником, а значить вони вимірні і зрозумілі (показник відмов, середній час перебування на сайті, глибина перегляду і ряд інших).

    Отже, автоматизована система (руки в нашому випадку) має можливість отримати зворотний зв’язок (трохи вище я писав, що при налаштуванні рекламної компанії слід дати доступ сервісу Rookee до ваших лічильників відвідуваності і Яндекс Вебмайстру) , завдяки якій можна буде коригувати оптимізацію поведінкових в ту або іншу сторону.

    Загальна концепція ВПФ (оптимізації поведінкових факторів) така, що сервіс Rookee буде приводити на ваш сайт таких користувачів, яким він явно сподобається і не тому що їм за це заплатили, як у більшості систем накрутки поведінкових, а тому що їх дійсно цікавлять питання, відповіді на які є на сторінках вашого ресурсу.

    Ну, а пошуковики побачивши, що відвідувачам ваш сайт подобається з часом почне ранжувати його вище. Причому перші результати буде помітні вже через місяць після початку використання функції ВПФ, а по повній програмі це дійство позначиться на зростанні позицій приблизно через півроку.

    Суть методу ВПФ полягає в тому, що найбільш конвертованими запитами є НЧ (низькочастотні) і це зрозуміло — за ним приходить саме ваш цільовий відвідувач, а значить поведінкові характеристики будуть в цьому випадку передбачувано хорошими і стабільними. Крім цього трафік по таким запитам дешевий і його можна залучати у великих кількостях, але без автоматизації (вручну) зробити це фактично не можливо.

    Тому сервіс Rookee автоматизує цей процес за наступним принципом:

    Наш алгоритм дозволяє для більшості сайтів визначити величезна кількість НЧ запитів, за якими можна привести користувачів на ваш сайт.Як правило, ці користувачі зацікавлені в інформації, яка є у вас на сайті.

    Ми аналізуємо всі НЧ запити, за якими йде трафік на сайт. Коли реальні користувачі починають йти, ми дивимося на реальні показники по кожному запиту і оптимізуємо склад та інтенсивність трафіку, що залучається для досягнення оптимального результату.

    Виходить, що ця технологія не суперечить нічому, що рекомендує Яндекс. До пессимізації може призвести штучна накрутка поведінкових факторів, тобто «накликивание» сайту у видачі Яндекса і відвідування сайтів роботами або людьми за наданими завдань (їх поведінку можна проаналізувати і виявити неприродність).

    ВПФ, як видно з опису, не передбачає використання цих методів, а, відповідно, і негативних наслідків можна не побоюватися. А це найголовніше, бо «ходити по лезу бритви» готові далеко не всі власники сайтів. Зростання показників поведінкових характеристик буде виглядати абсолютно природним, бо він таким насправді і є.

    Дуже цікава технологія, на мій погляд, яку буде цікаво випробувати. І що примітно, поведінкові – це панацея для молодих сайтів і кращий спосіб для їх просування в боротьбі за Топ з мастодонтами ринку.

    Підсумовуємо

    SEO досі актуально. Рулять зараз комплексні методи просування без зациклення на одних тільки посиланнях (тексти, посилання, соціалка, поведінкові, функціонал сайту). Власне, це було актуально і раніше, але зараз це просто не вижити на ринку.

    Ну, і звичайно ж, робота з поведінковими характеристиками стає набагато більш актуальною, ніж раніше. Причому бажано така, як у Rookee , коли знімається питання про ризик потрапляння в опалу пошукових систем, бо вийти з під бана буде складно і времязатратно.

    Поточні умови на ринку говорять про необхідність використання додаткових інструментів, при цьому послуга не передбачає повний перехід від посилань до ВПФ. Для отримання стійкого результату послугу рекомендується використовувати ВПФ разом з покупкою посилань, роблячи їх робітниками в очах пошукових систем.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу