Для чого потрібен сервіс для вебмайстрів

6-7-2021

Враховуючи різноманітність готових cms і конструкторів, створити сайт, в даний час, завдання не складне. Набагато важче зробити його конкурентним. І не важливо, розробляєте ви сайт самостійно, або замовляєте у фрілансерів, завжди потрібно контролювати якість роботи. Більш докладно читайте за посиланням https://actualtraffic.ru/service/. Для цього створені спеціальні веб-сервіси, що дозволяють перевірити ключові параметри, і заощадити час на виконанні рутинних завдань.

Перше, з чого починається створення сайту-це вибір домену. Доменне ім’я має бути коротким, звучним, і асоціюватися з тематикою проекту. Враховуючи, що багато доменів в популярних зонах (. Ru,. Com) вже зайняті, перебір відповідних варіантів може зайняти не одну годину.

Розмістивши сайт в глобальній мережі, слід перевірити його доступність з різних регіонів. Для цієї мети можна скористатися сервісом ping-admin.ru. Моніторинг виконується з 153 точок по всьому світу. Можна виконувати як повну, так і часткову перевірку з декількох точок на вибір. Після закінчення моніторингу формується звіт з постійним посиланням на результат.

Ping-admin також здатний виконувати регулярні автоматичні перевірки з періодичністю від 1 хвилини. Аналогічні сервіси надає host-tracker.com.

Чим довше завантажується сайт, тим більша ймовірність, що користувач покине сторінку так і не дочекавшись її завантаження. Оптимальний час відображення контенту: 1-2 секунди. Для базової перевірки швидкості сайту слід використовувати інструмент pagespeed insights від google. Сервіс показує оцінку швидкості сайту від 0 до 100%, і дає рекомендації щодо усунення сповільнюючих факторів.

Додатково, рекомендується проводити розширений аналіз через сервіс webpagetest.org.

Валідність (відповідність нормам) html розмітки слід дотримуватися з 2 причин:

  • пошукові системи лояльніше ставляться до сайтів без помилок в розмітці.
  • у разі html-помилок, в деяких браузерах верстка може відображатися некоректно.

Для перевірки розмітки сайту створено validator.w3.org. Варіатор перевіряє наявність незакритих тегів або неприпустиме їх розташування, зайві і відсутні атрибути, дублі id, і інші помилки.

Для перевірки css коду є аналогічний інструмент-css-validator.

Протокол https став вже практично обов’язковою вимогою для кожного сайту, незалежно блог чи це, лендінг, або інтернет магазин. Сайти, що працюють по незахищеному http, позначаються браузерами, як небезпечні. Благо, з’явився центр сертифікації let’s encrypt, що надає безкоштовні ssl. Однак, крім випуску сертифіката, його потрібно правильно встановити.