Використовуємо програми

1717

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогоднішній SEO-оптимізатор має безліч різних аналітичних інструментів, з допомогою яких можна здійснювати зняття позицій за запитами, підбір ключових слів, отримання статистичних даних і т. п., однак не всі з них зручні і практичні у використанні, а також не всі володіють набором необхідних повсякденних функцій.

Використовуємо програми

Тому, найчастіше, оптимізатор змушений одночасно користуватися декількома програмами, що, погодьтеся, не завжди зручно, і що важливо – не завжди безкоштовно. Здавалося б, безкоштовний продукт не може зрівнятися за якістю з його платними аналогами. Однак і в цьому правилі є винятки, і це виключення – Majento PositionMeter.

Що під капотом у Majento PositionMeter?

Основне завдання даної програми – перевірка позицій сайтів в найбільш популярних пошукових системах Яндекс, Google, Mail.ru (при цьому підтримується сканування запитів з урахуванням регіонів як для Яндекс, так і для Гугла, а також є можливість відображення позицій сайту з урахуванням його піддоменів).

Настройка Majento PositionMeterВикористовуємо програми

Для автоматизації масової перевірки позицій і позбавлення користувача від ручного розгадування капч, в програмі реалізована робота з такими сервісами, як Яндекс.XML, ruCaptcha, AntiGate + є можливість використання списку проксі-серверів для перевірки великої кількості запитів.

Крім основного функціонала по перевірці позицій сайтів, у програмі є додатковий набір корисних фішок:

  • розрахунок конкурентності (KEI) і вартості просування запиту
  • масовий збір статистики по Яндекс.Wordstat (з урахуванням регіональності)
  • визначення посадкових сторінок для просуваються запитів
  • масова перевірка індексації URL
  • перевірка зворотних посилань на сайт
  • масове визначення параметрів Яндекс тИЦ і Google Page Rank
  • звіти і графіки по динаміці позицій
  • експорт звітів в Excel, CSV і TXT формат
  • Також у програмі є набір графічних звітів для візуального аналізу. Наприклад, графік позицій у ТОП відображає розподіл запитів в ТОП-10, а графік позицій сайту дасть наочну картину положення сайту в вакансій пошукових системах.

    Використовуємо програми

    Сама програма має портативний формат, тобто працює без інсталяції на ПК або прямо зі змінного носія, що, погодьтеся, дуже зручно.

    Таким чином, оптимізатор отримує широкий набір інструментів для роботи з пошуковими запитами, і все це – абсолютно безкоштовно! (це ж підтверджено і на сайті програми).

    P. S. Судячи по частоті оновлення версій, програма постійно допрацьовується і покращується, а також періодично поповнюється новим функціоналом, що, погодьтеся, важливо, враховуючи безкоштовність продукту.

    Посилання на сторінку програми: https://www.majento.ru/index.php?page=majento-soft
    Посилання на документацію: https://www.majento.ru/index.php?page=majento-soft-pm-help

    Цікаво буде почути вашу думку про цей інструмент.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу