Освоюємося з інтернет-грошима

1177
  • Моніторинг обмінників WebMoney
  • Як обміняти Вебмані за вигідним курсом в Exchanger
  • Створення заявки на обмін WebMoney в Exchanger
  • Обмін у програмі Вебмані Keeper Classic
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Це чергова стаття, присвячена самою популярною в рунеті системі електронних грошей. У попередніх статтях ми дізналися, як здійснювати реєстрацію і вхід в WebMoney, як управляти своїми гаманцями через Keeper Classic, або Keeper Mini), або Light).

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Взагалі, говорячи про роботу з електронними валютами і те, як заробити в інтернеті (тут описані 20+ способів), хочу вам нагадати про можливості злому Вебмані . Тому раджу в обов’язковому порядку підключити до свого аккаунту захист допомогою Enum авторизації.

    Моніторинг обмінних пунктів електронних валют WebMoney

    Сьогоднішня ж стаття буде присвячена обміну різних валют WebMoney один на одного (наприклад, wmr на wmz, або, навпаки). Ви, напевно, вже знаєте, що система дозволяє оперувати різними грошовими одиницями, для яких потрібно буде заводити окремі гаманці (R, Z та інші).

    У зв’язку з цим досить часто виникає необхідність обміну одного виду валюти на інший. Припустимо, у вас є рублі WMR, а вам потрібно буде здійснити оплату або переказ у доларах WMZ. Варіантів поміняти їх один на одного ви зможете знайти безліч, просто трохи погуглити.

    Але проблема в тому, що з вас зніметься певна комісія. Я хочу вам сьогодні розповісти про спосіб, що дозволяє втрачати на цьому ділі як можна менше. І навіть часто заробляти. Звучить заманливо, чи не правда?

    Але спочатку давайте розглянемо ті можливості, які нам надають, так звані, обмінники електронних грошей, яких на даний момент розплодилося безліч.

    Навіть систем провідних моніторинг обмінних пунктів набралося вже досить багато. Невеликий список сервісів, що здійснюють моніторинг, ви можете подивитися трохи погуглити на тему. Ці сервіси призначені для пошуку найбільш вигідного курсу в цікавить вас напрямку.

    Наприклад, на BestChange все реалізовано дуже наочно і зрозуміло (читайте про моніторинг обмінників в бестчендж детальніше). В лівій колонці ви обираєте ту електронну валюту, яку хочете обміняти, а в колонці розташованої поруч, клацаєте по тій, яку хотіли б отримати в результаті. Після цього у центральній частині вікна з’явиться список міняв, в порядку убування вигідності їх курсу.

    Зверніть увагу, що при виборі грошової системи в лівій колонці, не всі наявні в правій колонці будуть активними. Це пов’язано найчастіше з тим, що обмін деяких видів валют між собою може бути заборонений.

    Найбільш відомим обмеженням є вже знятий зараз заборона на операції між Яндекс Грошима і Вебманями. В ті смутні часи за порушення цього обмеження ваш гаманець міг бути запросто заблокований. Так само досі заборонений обмін WebMoney на Ліберті Резерв ( тут читайте про вхід в особистий кабінет Пеєр гаманця) або Перфект Мані (тут ви знайдете огляд Perfect Money).

    Однак, якщо вам потрібно буде обміняти Вебмані самі на себе, але в різних еквівалентах (наприклад, рублі на долари), то обмінники вже не будуть найкращим і найоптимальнішим варіантом для проведення цієї операції.

    Як я вже говорив вище, будь-обмінник є бізнес-проектом, який отримує прибуток у вигляді комісії з проведених операцій. Ця комісія, в гіршому для вас випадку, може досягати 10 відсотків, що, по-моєму, не може бути допустимими втратами. Тут однозначно потрібно буде забити на них і скористатися варіантом описаних нижче.

    Ну от ми і добралися до головного діючої особи нашої статті, зустрічайте — сервіс з обміну електронних валют Exchanger.ru.

    Що примітно, цей сервіс належить самій системі WebMoney, у зв’язку з чим комісія, що проводяться через нього операцій, не стягується. Єдина комісія, яку ви платите, — це ті самі горезвісні 0.8 відсотка за переказ електронних грошей з одного гаманця на інший.

    Причому, ця комісія може з лишком покритися вигідним курсом обміну між wmz, wmr або wmu, який часто навіть приємніше, ніж курс центробанку.

    Але давайте про все по порядку. Exchanger працює в автоматичному режимі, тому операції в ньому займають лічені секунди. Чому даний сервіс є саме біржею, думаю, ви вже здогадалися. Справа в тому, що обмінні операції там здійснюються безпосередньо між учасниками цієї платіжної системи.

    Тобто одні учасники виставляють свої пропозиції по обміну (wmz, wmr, wmu і ін), посилаючись на наявну в них суму і курс. Залежно від вигідності ці пропозиції будуть розміщені вище або нижче, у відповідній секції Exchanger.ru.

    Вгорі будуть перебувати найвигідніші пропозиції. Інші учасники сервісу, охочі купити виставлену на продаж валюту, клацають по рядку з претендентом їх пропозицією і вводять в спеціальну форму ту суму, яку вони бажають поміняти за запропонованим обмінним курсом.

    Тут же буде показана сума, яку їм потрібно буде віддати в результаті обмінної операції, і якщо все нормально, то після здійснення стандартних маніпуляцій з підтвердження платежу в Вебмані, до вас на гаманець прийде необхідна сума в потрібній вам валюті, а з іншого буде знята відповідна сума в тій валюті, яку ви обміняли.

    Вся операція, в загальній складності, займає хвилину, що, на мій погляд, дуже навіть оперативно.

    Сама біржа виступає гарантом того, що обмін відбудеться саме на зазначених умовах і ніхто нікого не обдурить і не кине. Гроші переводяться не безпосередньо з гаманця покупця на кошель продавця, а транзитом через гаманці Exchanger. І саме біржа слідкує і відповідає за те, щоб обидві сторони перевели гроші.

    Як обміняти Вебмані за найвигіднішим курсом в Exchanger

    Отже, тепер все теж саме, але тільки детальніше і з картинками. А ви як думали? Це ж блог КтоНаНовенького і тут завжди так.

    Почнемо з того, що вам знадобиться зайти в секцію і вибрати з верхнього меню пункти «Працювати в секції» — «Поточні WM->WM».

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    В результаті відкриється таблиця з пропозиціями щодо обміну різних валют. Для початку потрібно буде вибрати з випадаючого списку напрямок обміну:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У наведеній нижче таблиці ви побачите суму в потрібній вам валюті, яку пропонує заявник до обміну (у колонці «Є сума»), суму в іншій валюті, яку він хоче отримати (у колонці «Потрібна сума»), а так же курс, який розраховується шляхом ділення першої цифри на другу.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Якщо сума в заявці більше тієї, яку ви хочете обміняти, то в цьому немає нічого страшного. Не треба відшукувати в таблиці найбільш підходящу за розміром вам цифру — просто клацайте по першої рядку з кращим курсом і вводите в запропоновану форму потрібну частину. Ви як би відкусіть і заплатите тільки за пропонованого вам шматочок пирога.

    Над таблицею на сервісі Exchanger, до речі, буде наведено офіційний курс вже не електронних валют і ви зможете оцінити вигідність пропозицій. Найбільш вигідні пропозиції розташовані зверху і їх пропозиції зазвичай на одиниці відсотків краще, ніж у центробанку.

    Що примітно, всі розміщені вже забезпечені електронними грошима, які переведені з гаманців продавців на транзитні гаманці Exchanger. Тому, як тільки ви зробите оплату, то одразу отримаєте платіж у відповідь.

    Давайте для конкретики виберемо напрямок обміну «Хочу WMR віддам WMZ», бо мені доводиться виводити кошти на розрахунковий рахунок ІП, а Гарантійне агенство дозволяє це робити тільки в рублях. Правда, в 2016 році для виведення вебмані на картку і банківський рахунок доводиться використовувати саме цю біржу, а не стандартні служби сервісу. Подробиці читайте в статті.

    Якщо ви працюєте з системою через Keeper Classic (про те, як встановити і працювати з ним читайте по наведеній на початку статті ссылке) і не використовуєте при це Енум, то запустіть цю програму.

    Далі клацаємо лівою кнопкою миші по самій верхній сходинці в таблиці секції обміну за цим напрямом, оскільки це буде саме вигідну пропозицію з усіх.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Відкриється стандартне вікно для авторизації на сайті Exchanger з допомогою Кіпера Класик, якщо ви їм користуєтеся, ну, або форма для введення цифрового коду прийшов на телефон, як у моєму випадку, бо я користуюся Енумом.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У разі ж кіпера, в цьому вікні вам потрібно буде клацнути по кнопці «Увійти» і ввести цифровий код, показаний на цій сторінці, у вікно програми Keeper Classic. У разі успішної авторизації на Exchanger ви побачите наведене нижче вікно.

    Я зазвичай використовую полі «Скільки це буде WMZ з урахуванням +0.8%» для введення тієї суми, яка у мене є на доларовому рахунку для обміну, а вже при клацанні по будь-якому іншому полю всі інші графи заповняться автоматично, крім гаманця, куди повинна буде капнути обмененная сума в рублях (його ви можете скопіювати з свого кіпера):

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Звертаю вашу увагу на те, що введений вами номер WMR повинен належати тому ж WMID (особистий ідентифікаційний номер Вебманях), що і ваш доларовий WMZ. В іншому випадку обмін електронних валют неможливий.

    Якщо вас все влаштовує, натисніть на кнопку «Оплатити заявку». В результаті, ви побачите спливаюче вікно, в якому повинні ще раз підтвердити свої наміри:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У наступному вікні натисніть на кнопку «Продовжити» і потрапляєте на сторінку оплати WebMoney Merchant. Ваші дії по оплаті заявки нічим не будуть відрізнятися від стандартних дій.

    Після оплати з вашого доларового гаманця необхідна сума спишеться, на рублевий надійде її еквівалент. Все, операція закінчена. Швидко, вигідно та ефективно. Що і потрібно було показати.

    Правда, може виникнути така ситуація, що за час вашої авторизації на сайті Exchanger (з допомогою Keeper Classic або яким-небудь іншим способом) заявка на обмін валюти, яку ви вибрали (найвигіднішу, звичайно ж, а вони довго не живуть, тому що всі хочуть заощадити) вже була закрита (реалізована) іншими, більш розторопними або ж щасливими користувачами.

    Таке буває, до речі, часто. В цьому випадку вам доведеться все почати спочатку і вибрати іншу заявку в потрібній вам секції цієї обмінної біржі.

    Створення заявки на обмін WebMoney в Exchanger

    Якщо вас з якихось причин не влаштовують пропозиції по обміну в потрібному вам напрямку на Exchanger, то можете самі створити свою заявку з тими умовами, які вам необхідні. Для цього потрібно перейти за посиланням «Поставити нову заявку«, авторизуватися на біржі та заповнити всі поля форми «Постановка нової заявки на обмін WM»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Потім ви повинні буде здійснити стандартну операцію переказу потрібної суми на транзитний гаманець цієї біржі. Все, тепер можете подивитися вашу заявку у відповідній обмінної секції Exchanger. Не бачите її?

    Таке може статися, якщо ваш обмінний курс сильно відрізняється в гірший бік від самого кращого, наявного на даний момент. Тільки якщо загальна динаміка зміни курсу обміну буде рухатися в бік вашого (тобто рости), тоді вона з’явиться в цій секції.

    Тому, якщо ви хочете швидко поміняти наявні у вас електронні гроші, то ставте курс близьким до найкращого на даний момент, а якщо важлива сума і час не підганяє, то можете спробувати поставити вигідний саме вам курс і почекати, авось хтось клюне.

    Деякі, до речі, використовують Exchanger для спекуляцій. Наприклад, купує яку-небудь валюту в надії на те, що з часом зможуть продати її за більш вигідним курсом.

    Створеними заявками ви зможете управляти «тут». На цій же сторінці зможете побачити яка частина з запропонованої вами суми вже куплено і скільки ще залишилося.

    Обмін у програмі Вебмані Keeper Classic

    З приводу актуальності використання Exchanger у вас можуть виникнути сумніви в тому плані, що в кіпері є можливість зробити теж саме. Начебто б, що може бути зручніше — не виходячи з програми виконати всі операції по обміну. Для цього потрібно буде всього лише клацнути правою кнопкою по потрібному гаманцю і вибрати з контекстного меню пункт «Обміняти WM* на WM*».

    Все просто і зручно, але, на жаль, курс там буде відрізнятися в гірший бік того, що нам може запропонувати розглянута вище біржа. Дивіться самі:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Тому Exchanger рулить і, напевно, буде рулити найближчим часом.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу