Способи заробітку в мережі

3206
  • Хмарний майнінг в ХешФлаере
  • Що взагалі таке майнінг?
  • Чому так популярний саме Cloud Mining
  • HashFlare — тут непогано заробляють
  • Як оцінити свою вигоду від вкладень
  • Тарифи і вигідність вкладень
  • Які тарифи зараз краще використовувати
  • Плюси хмарного майнінгу від ХешФлаер
  • Мінуси
  • Реєстрація та налаштування
  • Як виводити зароблені на майнинге кошти
  • Як вкласти свої гроші в Хешфлаер
  • Налаштування пулів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Не так давно я писав про майнінг биткоинов та інших криптовалют, де розглядав всі можливі варіанти реалізації цього досить популярного на сьогоднішній день способу заробітку.

    Як ви розумієте, використовувати своє залізо для майнінг справа вельми витратна, клопітка і ризикована, бо доводиться відразу ж серйозно вкладати гроші в обладнання, до того ж вимагає установки і обслуговування. Звичайно ж, все це може окупитися сторицею, але форс-мажор може втрутитися (вихід з ладу устаткування, пожежа, неправильна стратегія або її реалізація).

    Способи заробітку в мережі

    Залишається варіант з хмарним майнингом (оренда потужностей у провайдера, на манер хостингу), але… Тут розлучення (лохотрон) на розлучення сидить і розлученням поганяє. На сотню хайп-проектів (фінансових пірамід) припадає один-два сервісу реально мають дати-центри і реально продають частину потужності цього заліза, а не фікцію. Ну, а з цих кількох сервісів, напевно, вартий уваги лише HashFlare.

    Чому саме ХешФлаер? Нижче я опишу трохи докладніше, але поки в двох словах:

  • давно на ринку (вже роки три напевно, а може бути і більше) — хайпи стільки не живуть
  • вигідні тарифи (деякі так взагалі поза конкуренцією):
  • SHA-256 — $0.60 за 10 GH/s
  • Scrypt — $ 1,80 за 1 MH / с
  • відмінні відгуки користувачів
  • просто феноменальна простота роботи (буквально в декілька кліків закуповується і вже через добу отримуєте перші виплати)
  • Хмарний майнінг в ХешФлаере — чому саме він?

    Тим, хто ще не в курсі що таке взагалі майнінг, настійно раджу хоча б по діагоналі пробігти статтю, посилання на яку наведено в самому початку публікації.

    Що є майнінг?

    Якщо ж говорити коротко, то є такі криповалюты (включаючи горезвісний биткоин), яким для підтримки працездатності всієї системи потрібні так звані майнеры (шахтарі).

    Без майнер у цих системах неможливо проведення транзакцій (переказів грошей) і випуск (видобуток) нових монет (одиниць цієї кріптовалюти). Майнеры вкрай важливі для таких криптовалют і саме їх співтовариство (представлене власниками великих пулів) здебільшого диктує подальший розвиток цих криптовалют.

    Майнеры за свою роботу отримують винагороду, що і є стимулом для їх роботи. Сама ж робота зводиться до проведення простих, але багаторазово повторюваних обчислень на своєму або орендованому залозі (найчастіше використовуються потужні відеокарти або спеціально зібрані схеми).

    Шукають майнеры «філософський камінь» у вигляді числа, хеш якого буде відповідати поточному шаблону (стандартом, діапазону, формату). Що таке хеш-функція і чому на ній тримається весь інтернет я вже писав.

    Шаблон підбирає так, щоб «філософський камінь» знаходили не частіше і не рідше заданого проміжку часу (для биткоина — це 10 хвилин). Той, хто це зробить першим, отримує можливість записати в блокчейн нові транзакції (перекази за останні 10 хвилин) і отримати за це пристойну винагороду (дуже пристойне).

    Якби в світі було всього два майнера з ноутбуками десятирічної давності, то биткоин (і будь-яка інша криптовалюта) все одно чудово працювали б. Просто шаблон в цьому випадку був би настільки простим, що хоча б один з них раз у десять хвилин знаходив потрібне число.

    Зараз же майнер сотні тисяч (якщо не мільйони) і залізо у них чумова, а тому шаблон для пошуку «філософського каменя» дуже складний. Щоб не витрачати час даремно люди стали об’єднуватися в пули (підсумовуючи через інтернет наявні потужності і розподіляючи між ними обчислення). Належний бонус за знайдену монету ділиться у цьому випадку між усіма учасниками пулу по мірі їх внеску в загальну справу.

    Чому багатьох приваблює саме хмарний варіант (Cloud Mining)

    Людей бажаючих заробляти на майнинге дуже багато, бо все це дуже заманливо, але багато хто просто не готові до тих вкладень (грошовим, трудомістким, емоційним), які вимагаються при організації своєї ферми.

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Більшість з нас хотіли б вкласти «з трошки» і подивитися на результат, перш ніж почати вкладати більше. Багато хто не хоче морочитися з залізом. Багатьом просто ніде все це обладнання розміщувати і колись за ним стежити.

    Як відомо, попит народжує пропозицію, і тут на арену виходить HashFlare. Хлопці з Естонії, які займаються до цього як раз випуском обладнання для майнінг, вирішують таки організувати свій дата-центр (з ASIC, а так само фермами на відеокартах) і продавати обчислювальні потужності будь-якого обсягу всім бажаючим. Погодьтеся, що два долари простіше вкласти, ніж віддати одразу дві тисячі за обладнання.

    Цю ідею підхопив ще ряд чесних гравців (включаючи Genesis Mining), але куди більше з’явилося хайп-проектів просто паразитують на цій темі. Не закуповуючи ніякого обладнання вони просто розплачуються зі старими клієнтами грошима отриманими від нових, і так до тих пір, поки «міхур» не лопається.

    Звідси і така низька довіра до хмарного майнингу і практично повна асоціація цього терміна з розлученням (лохотроном). По суті — це вірно, і практично все, що ви зустрінете в мережі (за винятком двох-трьох проектів), розлучення чистої води. Але це ні скільки не благає переваг ХешФлаера. Скоріше підкреслює, бо це та сама перлина у величезній купі гною.

    HashFlare — більшість тут непогано заробляє

    Ні, звичайно ж, чудес не буває і гарантії божевільних доходів на ваші вкладені кошти можуть дати тільки хайпи (саме на цьому вони, до речі, і палятся). ХешФлаер ж просто пропонує ряд варіантів (тарифів) купівлі у них потужностей для майнінг декількох найбільш популярних (і прибуткових) на даний момент криптовалют.

    Само собою, що власники сервісу намагаються зробити тарифи такими, щоб було вигідно не тільки сервісу, але і його учасникам, інакше вони просто підуть. А адже HashFlare працює вже кілька років і число його користувачів зростає. Завжди розумно дотримуватися компроміс між жадібністю і доцільністю — це запорука успіху у любій справі.

    З іншого боку, існують і сторонні фактори впливають на вигідність майнінгу в ХешФлаере з того чи іншого тарифу. Це може бути і поточний курс кріптовалюти, і змінюється складність майнінгу (видобутку монет), і вибраний вами пул (HashFlare надає можливість вибору пулу), і стратегія вкладення коштів (що робити з заробітком — виводити або знову ж вкладати).

    Загалом, гарантій надприбутків тут немає, але якщо підходити з розумом (хоча б трохи), то і прогоріти буде досить складно. Більшість тут заробляють і вельми непогано. Знову ж таки все залежить від вибору тарифу, але ніхто не заважає ставити експерименти на невеликих сумах, щоб потім нарощувати вкладення. Можна і чужим розумом жити (моїм, наприклад), тому що варіантів не так вже й багато.

    Як прикинути свої вигоду від вкладень у ХешФлаер

    Взагалі, існує маса способів оцінити перспективність своїх вкладень в майнінг. Наприклад, можна використовувати ось такий от онлайн-калькулятор.

    Що і куди там підставляти, а так само звідки ці цифри можна взяти дивіться в цьому невеликому відеоролику (там вважається окупність вкладень в ХешФлаер місяцем раніше):

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Ключовими поняттями тут виступають:

  • Hash Rate (хешрейт) — швидкість розрахунку хешів вашим залізом — реальним або орендованому в Cloud Mining. Вимірюється це все в мега і гіга хешах за одну секунду (тобто мільйони і мільярди обчислення хешу в секунду ). Знову ж таки, для різних криптовалют використовуються різні хеш-функції з різною складністю їх обчислення.
  • Power — електроенергія споживана залізом
  • Pool Fees — комісійні за підключення до пулу (зборища майнер працюючих однією групою)
  • Bitcoin Difficulty — поточна складність пошуку потрібного хешу (в даному випадку биткоина)
  • Block Reward — поточна нагорода за видобуток монети (зараз це 12.5 биткоина)
  • Ось тут теж можна почерпнути деяку корисну інформацію, що дозволяє у загальних рисах зрозуміти, який зараз середній термін окупності контрактів на HashFlare та інших подібних сервісах по хмарного майнингу різних криптовалют.

    Плюси і мінуси ХешФлаера, який тариф вибрати

    Якщо ви зайдете на головну сторінку HashFlare, то вже зможете уявити собі ті можливості, що надає сервіс, але я все ж тезисно поясню.

    Які тарифи майнінгу зараз вигідні для вкладень в HashFlare

  • Bitcoin (BTC) — для майнінг використовується алгоритм (хеш-функція) під назвою Sha-256. Можна купити потужності в хмарі за ціною 0.6 долара за 10 GH/s . Дорого це чи не дуже? В даний момент на ринку це, напевно, найбільш вигідну пропозицію.
  • Liteсoin (LTC) — розрахунки ведуться за алгоритмом Scrypt і потужності продаються за ціною 1.80 доларів за 1 MH/s. Здавалося б, що тут багато менше хешрейт (число розраховуються за секунду хешів) і коштують вони дорожче.

    Ну, просто для майнінг лайткоинов використовується більш наворочена в розрахунках хеш-функція, а сам тариф при цьому теж може бути досить вигідним і прибутковим. Хоча багато хто воліє вкладати тільки в Sha-256, бо складність алгоритму Scrypt зростає, а курс лайткоина не так радує.

    Забігаючи трохи наперед, хочу запропонувати ще один ролик вашій увазі — це огляд прибутковості вкладень в Cloud Mining ХешФлаер за різними тарифами (криптовалютам) на 19.01.2018 (там же, до речі, показано як розподіляти куплені потужності між пулами).

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

  • Ethereum (ETH) — алгоритм Ethash йде зараз за ставкою $1.80 за 100 KH/s (тут хеш-функція ще більш довго розраховувати і тому потужності вимірюються лише у килохешах в секунду) і, судячи з наведеного вище ролику, зараз цей тариф є досить перспективним для вкладень.
  • Zcash (ZEC) — алгоритм Equihash має в своїй основі долгосчитаемую функцію і потужності тут вимірюються взагалі в одиницях хешрейта. Зараз нам пропонують вкласти гроші за ставкою 2.00 бакса за 1 H/s. При цьому тариф цей на даний момент досить перспективний для вкладень (близько 60-70% отримаєте за рік понад вкладеної суми).
  • Dash (DASH) — алгоритм майнінгу цієї кріптовалюти називається X11 і, на жаль, його використання на даний момент не тільки не доцільно, а й не доступно для вкладень (власники не хочуть втрачати репутацію пропонуючи свідомо збитковою тариф). Можливо, що в майбутньому ситуація зміниться на краще.
  • Отже, резюмируюя можна сказати, що зараз має сенс вкладати кошти в три тарифу: SHA-256, ETHEREUM і EQUIHASH. В якій пропорції — це вже вирішувати вам. Напевно, варто робити акцент у бік SHA-256, але щоб диверсифікувати вкладення (убезпечити, знизити ризики) не варто обходити увагою і ETHEREUM з EQUIHASH. Імхо.

    У HashFlare крім лайткоина всі зароблені вами на хмарним майнинге кошти виплачуєте в тій криптовалюте, яку ви добували, а за лайткоины виплати йдуть в биткоинах. Причому виплати виробляються щодоби і у вас є можливість в реальному часі відслідковувати динаміку і змінювати стратегії і тактики заробітку.

    Плюси хмарного майнінгу від ХешФлаер

  • Офіційна компанія з підтвердженим наявністю фізичних потужностей в дата-центрах Естонії та Ісландії. Вже багато років на ринку і апріорі не підпадає під визначення хайпи.
  • Низький поріг для входження — вистачить і двох доларів, щоб купити мінімальний пакет потужностей. Природно, що прибуток буде пропорційна вкладень, але багато хто захоче спочатку протестувати систему на малих сумах.
  • Досить прозора система нарахувань і комісій. Є вбудований калькулятор і наочні графіки, що відображають вигідність ваших вкладень на даний момент.
  • Три з п’яти (за фактом чотирьох) тарифів дуже вигідні в даний момент для вкладень (кращі умови на ринку) і дозволяють сторицею повернути своє. І це без урахування зростання курсу криптовалют.
  • Заробіток нараховується щодоби і відразу доступний висновку.
  • Можна самому розподіляти куплені потужності для кожного окремого алгоритму по найпопулярнішим у світі пулам для майнінг (у процентному співвідношенні). В цьому теж може критися додаткова вигода, якщо підійти до роботи з розумом.
  • Можна налаштувати автоматичне реінвестування зароблених грошей у потрібний вам тариф, щоб не робити це кожен раз вручну.
  • Поповнити свій баланс в HashFlare можна не тільки перекладом з биткоин-гаманця, але і з банківської карти або Паер-грошима.
  • Повністю русифікований інтерфейс і російськомовна техпідтримка. Погодьтеся, що це полегшує роботу і рішення виникаючих проблем чи питань.
  • Мінуси

  • В кінці грудня минулого року були проблеми з висновком, але вони були пов’язані з загальною перевантаженістю мережі биткоин, через яку проходять виплати з ХешФлаер.
  • Немає автоматичних виплат, але це і не потрібно, бо комісія мережі биткоин вимірюється фіксованою цифрою, а не відсотком від суми транзакції, а тому вигідніше виводити великі суми, коли вони накопичаться на рахунку. Мінімалка для виводу на даний момент — 0.0107 BTC (включаючи комісію) та 0.1006 ETH (якщо заробляєте на майнинге эфириума).
  • Сервіс періодично Ддосят (стоїть захист від CloudFlare, яку я і сам використовував), а тому бувають деякі затримки у відкритті сторінок. Природно, що на продуктивності праці орендованого вами в HashFlare заліза це ніяк не позначається, але сам факт має місце бути.
  • Контракти укладають на рік (по суті, це оренда обладнання з річними тарифами). Потім потужності доведеться оплачувати знову, і можливо, що вже з нового тарифу. Але варто врахувати, що при кожному реінвестування полягає новий контракт і дія цих миниконтрактов не буде завершено після закінчення основного. Тобто тут без обману.
  • Реєстрація і введення\виведення коштів в HashFlare

    Отже, переходите на сайт ХешФлаера і тиснете на кнопку «Реєстрація» у правому верхньому куті. Далі вказуєте Емайл, країну і придумуєте пароль.

    Регистрация в хешфлеереСпособи заробітку в мережі

    Все, тепер можна починати працювати увійшовши в панель управління вашим аккаунтом. Як і у всіх сервісах пов’язаних з грошима тут є можливість налаштувати двофакторну аутентифікацію. Зробити це краще ще до закидання грошей на баланс у уникнення форс-мажору.

    Для цього з лівого меню потрібно перейти на вкладку «Налаштування» і опустившись вниз натиснути на «Enable». Далі потрібно буде встановити одне з трьох запропонованих додатків на свій телефон (дивіться яке має найкращий рейтинг), запустити його, щоб сканувати і розшифрувати наведений КюЭр-код:

    Включаем двухфакторную аутентификацию в HashFlareСпособи заробітку в мережі

    Після цього вводьте видану додатком комбінацію цифр на сайті ХешФлаера і все. Правда тепер при кожному вході доведеться запускати це додаток на мобільнику і вводити шість цифр при вході на сайт хмарного майнінгу. Незручно, але зате набагато безпечніше. Імхо.

    Як виводити зароблені на хмарному майнинге кошти?

  • Ну, і щоб далеко не йти на вкладці «Налаштування» можете там же вказати адресу свого биткоин-гаманця, куди будете потім виводити зароблені кошти.
  • Хоча, в принципі, у вас може і не бути цього гаманця. Коли прийде час виведення (накопичиться достатня сума) ви просто зайдете в обмінник валют і почнете обмін биткоинов на рублі.

    Обмінник видасть вам биткоин-адресу для перекладу і ви вкажете в налаштуваннях HashFlare, щоб на нього вывелась сума у биткоинах і автоматично перетворилася в рублі, наприклад, на вашій карті від Ощадбанку. Зручно і без подвійний комісії биткоина за транзакції.

  • Все те ж саме можна зробити використовуючи біржу криптовалют Ексмо. Правда там треба буде зареєструвати, але в іншому можна навіть вигадати. Просто починаєте процес поповнення свого биткоин-рахунки в цій біржі і отримуєте тимчасову адресу биткоин-гаманця для перекладу.

    Його і вказуєте в Хешфлаере. Після надходження биткоинов в Ексмо їх можна буде обміняти на рублі і потім тут же вивести на банківську карту (лише з комісією 3%, що дуже вигідно) або зручну для вас систему електронних грошей (Паер, АдвКеш, МаниПоло).

  • Як вкласти свої кошти в хмарний майнінг на Хешфлаере

    Як я і згадував трохи вище — тут все гранично просто. Заходьте в HashFlare і з лівого меню панелі управління вибираєте вкладку «Особистий кабінет» (або вкладку «Купити хешрейт» і один з чотирьох можливих на даний момент варіантів майнінгу).

    Поруч з назвою кожного з доступних алгоритмів майнінгу ви знайдете зелену кошик, по якій і слід клікнути для покупки потужностей (хэшрейта).

    Покупка хэшрейта в HashFlareСпособи заробітку в мережі

    З’явиться лінійка потужностей з повзунком, який слід схопити мишкою і тягнути вправо аж до того моменту, поки він не переміститься на потрібну вам кількість хэшрейта (на скріншоті я купую 120 Гигахешей для майнінг по алгоритму SHA-256). Під лінійкою так само буде відображатися вартість такого контракту в доларах і биткоинах.

    Тиснете на кнопку «Далі», ще раз перевіряєте правильність обраних вами умов і тиснете на кнопку «Вибрати метод оплати». На дані момент можливі варіанти оплати биткоинами, грошима з балансу, засобами з банківської карти або з Payeer-гаманця. Я оплачу з балансу, ну а ви за обставинами.

    Оплата хершейта по выбранному тарифу в hashflareСпособи заробітку в мережі

    Потім погоджуєтеся з умовами угоди і тиснете на кнопку «Підтвердити». Все, покупка відбулася. Вітаю! Ви таки вклали свої кровні в хмарний майнінг.

    Можна закупитися хешрейтом і за іншими алгоритмами майнінгу, наприклад, ETHEREUM і EQUIHASH, як досить вигідним на даний момент. Методика покупки залишиться тією ж самою (кошик, повзунок, оплата). У лайткоин (Scrypt) теж можна було би увійти, але поки прибуток там балансує на межі збитків, так що вирішуйте самі.

    Налаштування пулів для хмарного майнінгу ХешФлаер

    В принципі, на цьому можна було б і зупинитися, почекавши перших виплат і прикинувши свої доходи на перспективу.

    Хоча, якщо ви вже володієте всією повнотою інформації, то можете розподілити свої куплені в ХешФлаер потужності між тими пулами (і в тій пропорції), які ви вважаєте зараз найбільш вигідними. Для внесення змін в області «Пули» потрібного алгоритму досить буде клацнути по пиктограмке з шестірнею.

    Настройка пулов в хешфлаереСпособи заробітку в мережі

    Завтра це вже може бути по іншому і тому змінювати налаштування пулів можна хоч кожен день. Я поки залишив за замовчуванням, щоб вже на підставі репрезентативної статистики зробити осмислений вибір.

    Через день-два після покупки хэшрейта у цьому хмарному сервісі у вас з’явиться статистика щодо поточної прибутковості, витрати на оплату електрики, заробленим на майнинге за кожен день грошима та іншим статистичними даними. Їх має сенс аналізувати, щоб розуміти, чи варто продовжувати вкладати гроші саме в цей алгоритм чи варто зробити акцент на вкладенні в майнінг інший кріптовалюти.

    Приклади роботи зі статистикою я наводив вище у другому і третьому відеоролику від початку. А «моя втомилася» і хоче вже, нарешті, завершити написання цієї статті.

    P. S. Поки мені подобається. Включив автоматичне реінвестування плюс доповідаю по мірі можливості. На даний момент перспективи вельми радують.

    Доход с хешфлаерСпособи заробітку в мережі

    А ще через два місяці стало ще більше радувати:

    Заработок на май 2018 в hasf flaerСпособи заробітку в мережі

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу