Добуваємо посилання на сайт

2788

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжуємо тему отримання безкоштовних зворотних посилань з якісних ресурсів, що мають високий показник тіц (тут про цю пузомерку Яндекса читайте). Для чого вони вам можуть знадобитися і як можуть вплинути на відвідуваність, ви можете прочитати тут.

Добуваємо посилання на сайт

Раніше я звертав вашу увагу на те, що не всі зворотні посилання однаково хороші, бо вони можуть бути закриті від індексації пошуком.

Самі жирні і корисні беклінків

Сьогодні я хочу навести приклад трастових проектів (у більшості з них дуже високе значення тіц), з яких можна отримати зворотній посилання зі свого профілю. Тобто вам потрібно буде попередньо зареєструватися там (краще при цьому використовувати тимчасовий Email), а потім додати тим чи іншим способом Url вашого сайту, який буде видно при перегляді вашого профайлу.

Причому, ці посилання з профілів будуть відкриті для індексації пошуковими системами і, отже, будуть враховуватися ними при ранжируванні.

Для того, щоб ці беклінків були б швидко знайдені пошуковими системами, я проганяю ці посилання по IndexGator або GetBot. Детальніше про сервісах соціальних закладок читайте тут. Або ж ви можете додати їх у так звані аддурілкі пошукових систем.

  • Kinopoisk. До речі, сам по собі не дуже цікавий і корисний, особливо, якщо ви хочете дізнатися, який фільм варто подивитися, а який являє з себе повний шлак і не варто на нього витрачати свій дорогоцінний час. Так от, для початку нам потрібно буде зареєструватися. Думаю, що описувати процес не варто. Припустимо, що ви успішно зарегились і після авторизації потрапите в налаштування свого профілю. Якщо не потрапили, то знайдіть під шапкою напис зі своїм логіном та перейдіть по ній.

    У правому верхньому куті ви побачите посилання «Змінити дані» — клацніть по ній. В результаті у вас з’явиться можливість ввести свої особисті дані, в тому числі вказати свій сайт і свій блог в відповідних полях, розташованих в правій колонці:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Не забудьте зберегти зроблені зміни. Т. о. в один профіль ви можете додати відразу два своїх ресурсу. Тепер повертайтеся на його сторінку (наприклад, натиснувши на назву вашого логіна, розташованого під шапкою). Ви побачите, що там присутні введені вами посилання і вони відкриті для індексації пошуковими системами, причому з тіц=4700:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Для того, щоб визначити, чи відкриті вони чи ні, раджу вам користуватися яким-небудь SEO розширенням для Opera (тут їх огляд є) або аналогічним доповненням для Mozilla Firefox, ну, або Сео плагіном для Google Chrome), наприклад, Rds Bar.

    До речі, можуть бути закриті для індексації пошуковими системами самі сторінки профілів користувачів. Як це можна зробити? Досить просто, за допомогою файлу ROBOTS.TXT (тут написано про те, що таке robots.txt).

    Можна подивитися вміст файлу ROBOTS.TXT для будь-якого ресурсу. Наприклад, для мого блогу шлях до нього такий:

    https:///robots.txt

    Для Kinopoisk robots.txt виглядає так:

    User-agent: *
    Disallow: /bo/
    Disallow: /tmp/
    Disallow: /level/7/
    Disallow: /query/
    Disallow: /index.php?level=7&*

    А посилання на мій профіль на сайті Kinopoisk виглядає так:

    http://www.kinopoisk.ru/level/79/user/1098833/

    В силу останнього рядка виходить, що сторінка з моїм профілем на Kinopoisk не буде індексуватися пошуковими системами. І це дуже сумно.

    Ну, гаразд, це був просто приклад, який показує, що не все те золото, що блищить. Тому далі я буду приводити в приклад тільки ті проекти, на яких в ROBOTS.TXT дозволена індексація сторінок з профілями. Хоча ні, схоже я поспішив з висновками. Останній рядок не забороняє, тільки що перевірив це в Гугл Вебмастере (тут про Google Webmaster Tools читайте, а тут про Яндекс вебмастер), зімітував ситуацію і зрозумів, що я був не правий. Чого то я туплю. Панове читачі, висловіть свою думку — відкриті для індексації пошуковими системами профілі в Kinopoisk чи ні?

  • ShkolaZhizniреєструємося, входимо і натискаємо на «Мої налаштування», розташовану в правій колонці:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    В полі «Веб-сайт» додайте свій Url, заповніть ще кілька полів, додайте фото і збережіть зроблені зміни. Для того, щоб потрапити в профіль, натисніть кнопку в правій колонці на «Моя сторінка» (див. рисунок вище). У нього тіц=2400, а жирна посилання буде відкрита для індексації пошуком.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • FreelanceJobреєструєтеся, входите в свій аккаунт, натискаєте на «Редагувати», розташовану вгорі, а потім з лівого меню вибираєте пункт «Змінити контактну інформацію»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    У полі «Адреса в інтернеті» вводите свій Урл і зберігаєте зміни, натиснувши на відповідну кнопку. Далі переходите в профіль, натиснувши на «Моя сторінка», розташовану вгорі (див. малюнок вище), а потім переходите на вкладку «Контакти». Саме тут і буде розташована зворотнє посилання на ваш сайт.
  • Трохи менше трастові ресурси, але не менш корисні

  • Freelanceреєструєтеся, а потім входите, тиснете на «Мій кабінет» на самому верху. Потім перейдіть на вкладку «Облікові дані» та клацніть «Облікові дані».

    В поле «Сайт: http://» введіть Url і збережіть зроблені зміни. Для того, щоб потрапити в портфоліо, вам потрібно буде вибрати з лівого меню в області «Портфоліо» пункт «Переглянути». Проженіть його за IndexGator або GetBot.

  • Free-Lancersзареєструйтесь і увійдіть, а потім клікайте по «Моя сторінка». Потім в нижній частині перейдіть на останню вкладку «Інформація». Це і є сторінка донор. Вам потрібно буде потім скопіювати URL в адресному рядку браузера і прогнати його в IndexGator або GetBot. Але перед цим ще треба додати туди свій Урл. Для цього перейдіть за «Редагувати особисті дані» під назвою вкладки «Інформація».
  • Forum.Igromaniaзареєструйтесь на форумі, а потім увійдіть на нього і клацніть по «Мій кабінет» на самому верху. Виберете з лівого меню самий верхній пункт — «Редагувати дані». Далі вводите Url в полі «URL домашньої сторінки». Усі зроблені зміни і вибираєте з лівого меню пункт «Ваш профіль». На вкладці «Зв’язок» ви зможете побачити відкрите для індексації пошуковими зворотне посилання.
  • Rocid — реєструєтеся, заходьте. Потрапите в профіль, а якщо ні, то клацніть по своєму номеру rocID, розташованому у верхньому правому куті. Цей Урл вам і потрібно буде проганяти по IndexGator або GetBot, але попередньо треба буде додати адресу вашого сайту туди.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Для цього виберіть з лівого меню пункт «Редагувати профайл» і перейдіть на вкладку «Контакти». У полі «Особистий сайт» додайте URL. Збережіть зміни.

  • Limpaреєструємося і входимо. Переходьте сюди і в полі «вебсайт» додаєте URL вашого ресурсу і зберігаєте зміни. Натисніть на назву вашого логіна у верхньому правому кутку — потрапите в профіль. Скопіюйте адресу і поліпшіть її індексацію IndexGator або GetBot.
  • RuTwitter — зареєструватися в цьому рейтингу вийти лише в тому випадку, якщо у вас є аккаунт в Твіттері. Читайте докладніше про Твіттер тут. У вашому акаунті на » Твіттері повинен бути вказаний Url вашого ресурсу. Там зворотнє посилання, на жаль, буде закрита для індексації пошуковими системами. Але з анкети на рейтингу RuTwitter вона вже буде відкрита.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Реєстрація в рейтингу російських твіттерян здійснюється шляхом запозичення ваших даних з вашого аккаунту в Твітері. Для цього вам запропонують пройти за цим посиланням і ввести логін і пароль для доступу в щебеталку. Після цього тиснете на кнопку «Allow». Всі.

    На сторінці можете скорегувати свої дані і натиснути кнопку «Відправити». На наступній сторінці можете перейти по «Подивитися свою анкету». В результаті відкриється ваш профіль. Копіюєте адресу цієї сторінки і заганяєте її в IndexGator або GetBot.

  • Xeanon — реєструватися не обов’язково, можна просто перейти по «Додати сайт» і ввести в запропоновану форму свій Урл. Після цього буде наведено посилання на сторінку з інформацією про вашому ресурсі.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу