Добуваємо посилання на сайт

2692
  • Отримання безкоштовних посилань з блогохостингов
  • Отримання беклінків з блогів на безкоштовних сервісах
  • Блог-платформи з не дуже жирними посиланнями
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжуємо тему отримання безкоштовних посилань з трастових сайтів, які користуються довірою пошукачів і мають дуже високі показники SEO просування, такі як тИЦ Яндекса і Google PageRank.

    Добуваємо посилання на сайт

    Це було б дуже навіть не погано, бо через таких посилань підвищується трастової та вашого сайту, внаслідок чого його сторінки трохи піднімуться в пошуковій видачі і ви отримаєте додаткових відвідувачів, які зайвими ніколи не будуть.

    Отримання безкоштовних посилань з блогохостингов

    На початку першої статті про безкоштовні зворотні посилання, я досить докладно пояснив для чого це потрібно і які вигоди ви від цього отримаєте, а так само звернув вашу увагу на те, що не всі зворотні посилання однаково корисні.

    Правда, не всі закриті беклінків однаково марні. Наприклад, з соціальних мереж вони можуть враховуватися при ранжуванні (тут читайте про поняття релевантності) документів в Яндексі і Гуглі.

    Сьогодні ми продовжимо розглядати різні способи, що дозволяють тим або іншим способом проставити на трастових проектах відриті для індексації пошуковими системами зворотні посилання. У минулій статті розглянули сервіси E-mail розсилок (тут читайте про Сабскрайбе) і різних рейтингів типу Рамблер Топ 100 і йому подібних, заснованих на даних лічильників відвідувань.

    Сьогодні черга дійшла до блогохостингов (блог-платформ) і профілів деяких інших трастових сайтів.

    Блогохостинги надають своїм користувачам можливість безкоштовно створити і вести свій власний блог. Грошей за це платити не треба, встановлювати движок теж не треба, а треба тільки писати пости і залучати нових читачів.

    Багатьох, до речі, приваблює ця простота і вони воліють вести свій блог саме там (в ЛайвДжорнале, Ливинтернете тощо), а не на автономному движку, начебто WordPress. У цьому випадку і за хостинг платити не треба, і морочитися з вивченням особливостей CMS теж не потрібно.

    Ось ми і буде заводити свої власні блоги на деяких їх цих блог-платформах для того, щоб отримати жирний беклінків в свою колекцію. Але не всі подібні сервіси однаково добре підходять для нашої мети.

    Неправильно, звичайно ж, буде судити про переданий трасті, тільки виходячи з показника тіц сторінки донора (донором у нашому випадку — це сторінка звідки проставлено посилання), але тим не менш, саме цей показник ми і будемо брати до уваги в першу чергу.

    Тобто нам підійдуть тільки ті блогохостинги, на яких тіц дорівнює показнику основного сайту блогохостингу.

    Прикладом може служити все той же LiveInternet (тут описано отримання лічильника і робота з його статистикою), який ми розглядали в попередній статті, але, щоправда, там ми лічильник ставили, а сьогодні нам потрібно буде завести свій блог на платформі Лайвинтернета. Ось мій блог і як ви можете переконатися, тіц=33 000 сторінок мого блогу:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Потрібно буде ще обов’язково визначити, відкриті для індексації пошуковими системами зовнішні посилання на сторінці, де ви катуєте щастя. Для цієї мети можна скористатися спеціальним плагіном для Опери, який детально описаний тут.

    На малюнку, наведеному вище, беклінків підсвічений світло-коричневим кольором, що означає її відкритість для індексації — те що треба. Панель, розташована внизу на скріншоті, теж формується плагіном SEObar. Загалом раджу, дуже наочно видно всю ситуацію.

    Блогохостинг від LiveInternet являє собою ідеальну ситуацію, але буває і трохи по іншому. Наприклад, на відомому LiveJournal блоги користувачів розташовані на піддомені (див. тут детальніше про доменні імена) та показник тіц для них спочатку дорівнює нулю.

    Хоча, звичайно ж, з часом і з зростанням популярності блогу тіц буде рости, але нас цікавить варіант щоб зараз і відразу. Правда, посилання в блогах на LiveJournal відкриті для індексації пошуковими системами і це безсумнівний плюс, навіть незважаючи на нульове значення тіц.

    Але бувають зовсім не підходящі варіанти для реалізації поставлених нами цілей. Там і беклінків з блогів користувачів взагалі закриті для індексації. Прикладом може служити Blog.ru.

    Салатовим кольором і фіолетовою обведенням плагін SEObar виділяє ті зовнішні посилання, які закриті від індексації тегами NOINDEX і атрибутом rel=»nofollow». Вони не будуть враховані пошукачами, а значить нам вони будуть абсолютно марні.

    Отримання беклінків з жирних блогів на безкоштовних сервісах

  • LiveInternet — популярний російський сайт онлайн-щоденників. Для початку вам потрібно буде зареєструватися, пройшовши сюди. Вводите там свій е-mail, придумуєте пароль, а потім чекаєте листа на вказаний при реєстрації поштову скриньку. Переходьте за посиланням підтвердження з цього листа та на сторінці придумуєте собі нік, заповнюєте персональні дані і вказуєте тематику майбутнього блогу. Все, вас перекине на сторінку, де слід натиснути на кнопку «Нова запис» для створення поста з зворотними посиланнями на ваш сайт:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Писати пост можна використовуючи HTML-код, але якщо захочете використовувати інструменти вбудованого візуального редактора LiveInternet, то натисніть «Перейти до повної формі», а у вікні натисніть на «панель спец коду». У вас з’являться інструменти для вставки посилань на посаду, додавання картинок і т. п. Коли закінчите, то тисніть на кнопку «Опублікувати». Але що це, гіперпосилання то виявляється з зовнішніх з допомогою редіректу перетворені у внутрішні. Кошмар. Але без паніки. Це всього лише на один місяць, а потім вони стануть правильними, тобто відкритими для індексації пошуковими системами:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Sostav.ru — на цьому сайті ви можете створити свій щоденник у розділі бізнес-блоги. Само собою зрозуміло, що для його створення потрібно буде попередньо зареєструватися. Тут натисніть «Зареєструватися», розташованої вгорі сторінки, заповніть всі поля у формі реєстрації і натисніть на кнопку:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Відразу після цього відбудеться автоматична авторизація і вам запропонують ввести назву і опис вашого майбутнього щоденника (за замовчуванням створюється персональний, але можна і перейти на вкладку створення корпоративного). На наступній сторінці ви побачите повідомлення про успішне створення, вам залишиться тільки перейти по напису, розташованої нижче цього повідомлення.

    Там вибираєте вкладку «Написати в блог» і створюєте пост із зворотними посиланнями на свій сайт. Для цього можете скористатися вбудованим візуальним редактором або ж вставити вже готові HTML теги з текстом поста за допомогою кнопки «HTML», розташованої на панелі. По закінченні процесу створення поста натисніть на кнопку «Створити»:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • RealMusic — сайт музичної спрямованості, що дозволяє створювати після реєстрації свої щоденники, з показником тіц=5 300. Для реєстрації вам потрібно буде перейти сюди. Введіть свій e-mail, нік, пароль і чекаєте листа, а потім переходьте за посиланням з нього, в результаті чого автоматично авторізуетесь. Тепер вам потрібно завести свій блог. Для цього підводите миша до напису «Моє меню», розташованої вгорі, праворуч від вашого ніка, і вибираєте зі списку пункт «Блог»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    На сторінці тиснете «сюди» і потрапляєте в нього. Для створення посту потрібно буде натиснути на «Додати запис». Створюєте пост, використовуючи візуальний редактор, додаєте в пост беклінків і тиснете на кнопку «Відправити». Всі.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Diary – популярний сервіс онлайн-щоденників Рунета. Для реєстрації пройдіть сюди. Погоджуєтеся з правилами, придумуєте логін (можна російською) та назва домашнього каталогу (закінчення адреси для вашого блогу, наприклад, для мого блогу це KtoNaNovenkogo, а адресу мого блогу на Diary вийшов такий: http://diary.ru/~KtoNaNovenkogo). Так само вам треба буде придумати пароль, вказати свій e-mail і при бажанні заповнити інші необов’язкові поля. Далі вам запропонують ввести назву. Для створення посту потрібно вибрати з верхнього меню «Новий запис» — «Назва»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    На сторінці вводите текст, при бажанні можете використовувати візуальний редактор, а потім тиснете на кнопку «Опублікувати». В результаті отримаєте безкоштовні зворотні посилання.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Блоги@MAIL.RU — великий рунетівский блогохостинг. Для того, щоб зареєструватись, вам потрібно отримати поштову скриньку на mail.ru (тут читайте докладніше про можливості цієї пошти). Зареєструвати скриньку можете тут. Заповніть всі поля, на наступній сторінці натисніть кнопку «Пропустити», після чого ви автоматично авторізуетесь. Тепер потрібно вибрати з верхнього меню вкладку «Блоги» і потім натиснути на зелену кнопку «Створити блог», розташовану вгорі ліворуч.

    Всі дані буде скопійовано з тих, які ви повідомили при створенні поштової скриньки, вам залишиться тільки натиснути на кнопку «Створити». Далі у вас знову ж буде можливість писати пост в HTML або ж скористатися вбудованим графічним редактором. В результаті отримаєте свої жадані зворотні посилання, відкриті для індексації пошуковими системами:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Спільнота «My Opera» з можливістю створення свого блогу. Спочатку необхідно зареєструватись в співтоваристві, пройшовши сюди. Заповнити всі поля реєстрації і дочекатися листа з підтвердженням. Якщо ви автоматично не авторизувалися на сайті, то зробіть це вручну, натиснувши на «Вхід» вгорі сторінки. Після цього перейдіть на вкладку «Блог» з верхнього меню або ж підведіть мишу до «Особисті» і виберіть зі списку пункт «Блог»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Натисніть на «Створити», розташовану внизу. Вписуєте назву, вибираєте потрібні вам настройки і тиснете на кнопку «Створити». Як зазвичай, у вас буде можливість скористатися графічним редактором, але можна вставити і вже готовий пост в форматі HTML («Вибірковий HTML»). Для публікації створеного поста натисніть на кнопку «Publish».
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Привіт.ру — портал, а можете бути соціальна мережа з можливістю створення свого щоденника. Спочатку потрібно буде зареєструватися, пройшовши сюди. Введіть стандартну інформацію. Потім вам запропонують ввести додаткову інформацію про себе і вибрати зразковий дизайн вашого майбутнього щоденника. Після цього натисніть на кнопку «Завершити реєстрацію». На вказаний e-mail прийде лист для підтвердження. Ви автоматично авторізуетесь на сайті, після чого клацніть по своєму ніку:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Виберете з верхнього меню пункт «Блог» і натисніть на синю кнопку «Написати», розташовану зліва внизу. Якщо хочете вставити вже готовий текст з посиланнями і зображень у форматі HTML, то попередньо натисніть на відповідну кнопку на панелі візуального редактора. Після створення поста з зворотними посиланнями на ваш сайт, тисніть на кнопку «Опублікувати».

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Aeterna — проект, присвячений тестів і опитувань, на якому можна створити свій щоденник. Для початку потрібно зареєструватися, перейшовши сюди. Придумуєте собі логін і пароль введіть свій e-mail і підтверджуєте його з отриманого листа. Увійдіть, використовуючи задані при реєстрації логін і пароль. Потім тисніть на «Написати», розташовану в лівій колонці:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Створіть новий пост з потрібними вам зворотними посиланнями на ваш сайт, пройдіть капчу (захист від спаму) і натисніть кнопку «Опублікувати».
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Tonnel.ru — для реєстрації потрібно пройти сюди, прийняти умови угоди, придумати собі логін і назву щоденника, вказати контактний e-mail. Після цього на вказаний вами e-mail буде висланий пароль. Увійдіть у свій щоденник, після чого відкриється вікно для додавання нового повідомлення. Візуального редактора немає, тому я, наприклад, створював повідомлення в WordPress, а потім просто скопіював HTML-код в цю форму. Для публікації поста натисніть кнопку «Готово».
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Journals.ru — зареєструйтесь, пройшовши сюди. При реєстрації заповнюєте стандартні поля, потім підтверджуєте з листа, авторізуетесь, а потім переходьте сюди для створення свого щоденника. Вводите назву, а при бажанні налаштовуєте і його зовнішній вигляд. Для створення нового посту, клацніть по назві вашого щоденника вгорі сторінки:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Потім на сторінці, що відкрилася, натисніть на посилання «Запис», розташовану праворуч:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    В результаті відкриється вікно з формами для створення нового посту. Є один нюанс. Якщо ви вставляєте вже готовий HTML код посади, то перед його публікацією поставте галочку в рядку «HTML»:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Для публікації створеної запису натисніть на кнопку «Готово».
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Блог-платформи з не дуже жирними посиланнями

    Наведу так само список блог-платформ, на яких ви зможете створити свій щоденник і проставити на ньому зворотні посилання, які будуть відкриті для індексації пошуковими системами. Але вони мають нульовий тіц. Однак беклінків з них враховуються пошуковими системами, а це головне.

  • Живий Журнал (LiveJournal) — реєструєтеся тут, створюєте свій щоденник і пишіть пост із зворотними посиланнями. До речі, деякі вебмастера використовують блоги на LiveJournal для того, щоб прискорити індексацію свого нового сайту. Пошуковики дуже добре індексують нові матеріали в живому журналі (та й на інших популярних блогохостингах теж) і знайшовши там нову статтю обов’язково пройдуть з проставленим у цій статті бэклинкам і проіндексують ваш новий проект.
  • Blogger від Google — заходьте сюди і тиснете на велику помаранчеву кнопку «Створити». Пишіть пост і вважайте, що безкоштовні зворотні посилання вже проіндексовані пошуковими системами.
  • Mmm-Tasty — система, що дозволяє створювати, так звані, тлоги (спрощені блоги). Правда зареєструватися тут буде можливо тільки в суботу або неділю ввечері (у зв’язку з чим пов’язано обмеження, я не знаю). Коли зареєструєтесь і будете створювати нову запис, то вибирайте перший варіант «ммм… пост»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Tumblr.com — не нашенский сервіс, що дозволяє створювати щоденники з відкритими для індексації бэклинками. Зареєструватися можна тут. Інтерфейс англійською, але все просто і зрозуміло. Після реєстрації створюєте пост, пройшовши сюди і вибравши вгорі варіант «Text»:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    В цей пост вставляєте зворотні посилання і публікуєте його.

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу