Тестуємо онлайн-сервіси

2916
  • Особливості — розрахунок ціни сайту, трасту та реального ПР
  • Параметри сайту, перевірка на віруси і багато іншого
  • Аналіз конкурентів, відвідуваності і посилальної маси
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Колись я написав статтю про безкоштовні сервіси онлайн аналізу сайтів, де описував можливості кількох найвідоміших з них. Сьогодні ж хочу продовжити цю тему і представити вашій увазі порівняно новий інструмент, який з’явився тільки навесні цього року, але тим не менш користується досить великою популярністю.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Я кажу про SEObuilding.RU, який за сумісництвом є ще і форумом для вебмайстрів і оптимізаторів. В принципі, у них і раніше був дуже пристойний набір інструментів для аналізу та моніторингу деяких показників сайту, але їм прийшло в голову все це об’єднати і тепер вам достатньо буде ввести Урл будь-якого ресурсу, аби дізнатися про нього всю таємницю.

    Особливості — розрахунок ціни сайту, трасту та реального ПР

    Особисто я познайомився з цим форумом і набором SEO інструментів ще кілька років тому, коли ряд моїх статтею потрапили в їх SEO підручник. Природно, що перед цим у мене запитали про допустимість цих дій, ну, а я, звичайно ж, не заперечував. В результаті моє ім’я красується серед сонму авторів однією з версій цієї книги.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Але повернемося до сервісу. Він винесений на головну сторінку і прямо там розташована форма, куди потрібно вводити Урл аналізованого ресурсу.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Звичайно ж, цікаво буде перевірити насамперед свій сайт, але ще цікавіше подивитися, як йдуть справи у конкурентів, а при нагоді ще й запозичити у них інформацію про їх семантичному ядрі або ж місця отримання зворотних посилань (ця інформація виводиться внизу сторінки з результатами аналізу).

    При цьому у SEObuilding.RU є й своя родзинка, якої, за великим рахунком, немає ні в кого — він вміє розраховувати і відображати, так званий, траст або авторитет сайту в очах пошукових систем. Правда обмовлюся, бо теж саме дозволяє дізнатися і сервіс Икстулс, який згаданий в наведеній статті, але з приводу використаних ним методів розрахунку зламано чимало списів на популярних SEO форумах.

    Ну, судіть самі. На ИксТулсе у мого блогу дуже довго відображалася 9 при перевірці трасту, в той час, як 10 була максимальним значенням. Виходить, що мені ще трохи залишалося до Фейсбуку або Google? Маячня. Останнім часом вони, правда, підкоригували показники, але все одно сам принцип роботи викликає певні непорозуміння.

    На SEObuilding ж у мене чесна (на мій погляд), 5 з знову ж 10 можливих балів по трасту. Це цілком нормально і набагато ближче до істини, ніж 9. У нульових сайтів або тільки починають свій шлях у великому інтернеті значення трасту дуже низькі, як і повинно бути.

    Насправді, це значення і ступінь довіри до нього може бути дуже важливим, бо при купівлі посилань, наприклад, в ГоГетЛинкс або розміщення статей в Міралінкс дуже важливо оцінити якість донорів, а воно залежить від безлічі параметрів. Траст допоможе отримати загальне (комплексне) уявлення про якості майданчика і ставленні до неї пошукових систем.

    Само собою разумееется, що цей показник є не абсолютним, але він дозволяє виміряти середню температуру по лікарні (сайту донора) і прийняти рішення про купівлю або ж відмову від цього дійства. На обличчя буде економія часу і коштів, за рахунок покупки тільки перспективних посилань. Власне, це один з варіантів використання SEObuilding, який я бачу. Ну, гаразд, продовжимо знайомство.

    Сам процес аналізу після введення Url і натиснення відповідної кнопки відбувається секунд за двадцять-тридцять, і час, який довелося провести в очікуванні, вам буде показано (а надалі компенсовано і в грошовому еквіваленті — ну, це жарт, звичайно ж):

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Сторінка з результатами аналізу вийде дуже довгою, у зв’язку з чим був передбачений інструмент у вигляді кружечка зі знаком питання, який буде залишатися весь час в зоні видимості праворуч трохи вище середини екрана.

    Клацнувши по ньому мишею ви побачите контекстне меню, яке дозволить без прокрутки швидко перейти до цікавить вас місцем у підсумковому звіті за вашим або чужого сайту.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Хоча для швидкого аналізу потенційних донорів вам цілком вистачить і загального погляду на верхній ряд інформерів. Друга кнопка там і є той самий горезвісний траст або авторитет даного ресурсу в очах пошуку, на який я радив би орієнтуватися.

    Але крім цього ви можете дізнатися приблизну вартість сайту, що теж, погодьтеся, не у всіх онлайн аналізаторах можна побачити (я чогось таких навіть і не знаю). Є кілька онлайн сервіси, які намагаються це робити, але їх прогнози викликають у мене дуже сильні сумніви (там навіть порядок цін іноді розходиться з дійсністю).

    Точно так само, як і траст, ціна розраховується на підставі ряду показників проекту, які можна виміряти або ж отримати з відкритого доступу. Наскільки коректно працюють алгоритми розрахунку, ви можете оцінити самі. Зазвичай я вбиваю в такі сервіси понад трастове, наприклад, Яндекс:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Я, звичайно ж, важко сказати, заплатив би я за цей сайт 645 мільйонів зелених рублів, але порядок цін, напевно, все ж правильний. У всякому випадку за допомогою ряду таких перевірок я перейнявся довірою до SEObuilding.RU. А ви?

    Не, ну явно розробники не намагаються гнати пургу і є алгоритм розрахунку, який добре корелюється з реальністю. До речі, у них є ще і інформер по реальному значенню PageRank. Що це таке? Ви, напевно, знаєте, що в свій час Гугл першим став використовувати цей показник у розрахунку релевантності документів у своїй видачі.

    Зараз можна спостерігати, так зване, тулбарное значення PageRank, яке може бути виражене однією з одинадцяти цифр — від 0 до 10. Насправді, пошукові системи досі використовують цей параметр (у Яндекса це називається Віц), але, звичайно ж, там використовується не тулбарный (закруглений), а реальний Пейдж Ранк, значення якого змінюється для всіх документів у мережі не раз в півроку чи рік, а практично постійно.

    Власне тут, напевно, і має місце спроба порахувати самим цей самий реальний Пейдж Ранк, ну, або зробити інструмент на зразок провісника Пейджранка, який є, наприклад, у Язла (або раніше був, бо я давно ним не користувався). Загалом, штука за будь цікава.

    Так, всі ці інформери ви можете при бажанні встановити у себе на сайті, наприклад, на сторінці де розповідаєте потенційним рекламодавцям про те, який ваш проект хороший і просто чудовий. Їх можна буде трохи налаштувати під дизайн свого ресурсу на цій сторінці. Так, ще можна буде там же отримати кнопку з відображенням Тіцу і Пр вашого ресурсу або ж Алекса Ранка і Пр — кому що більше подобається.

    Власне, з інформерамі закінчимо. На першому екрані ви так само зможете спостерігати скріншот аналізованого сайту і семантичний розбір його головної сторінки. У мене вона, наприклад, не просувається і ця інформація корисності ніякої не несе.

    Параметри сайту, перевірка на віруси і багато іншого

    Але ось в самому низу вказана кодування російської мови, яка використовується в реальності і та, яка заявлена. Головне, щоб ці речі збігалися в уникнення непотрібних ексцесів з загадковими кракозябрами, про яких я писав тут (а так само там про всякі ASCII, юнікод UTF 8, Windows 1251, CP866 багато слів було сказано).

    Ну і, нарешті, ми переміщаємося на другий екран сторінки з результатами аналізу нашого сайту.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Тут взагалі все просто чудово — Ip адресу хоста, кількість сайтів сидяших на цьому айпишнике (у разі віртуального хостингу їх може бути кілька сотень), дата закінчення реєстрації домену і назва реєстратора, хостер і його координати. Краса, особливо останнє.

    У статті про те, що потрібно робити зі знайденим плагіатом, я наводив ряд кроків, які при вдалому збігу обставин можуть змусити копіпаста видалити ваші матеріали зі свого ресурсу. Серед них було написання листа хостеру, де базується сайт хулігана, визначити якого я там пропонував за даними Woіs. Але це не завжди приносило результат або ж вимагало додаткових рухів.

    Тут все як на долоні. Тобто майже, бо якщо орієнтуватися на наведений вище скріншот, то можна побачити, що Емайл і телефон хостера закриті замочком. Я спочатку подумав, що SEObuilding.RU просто не зміг отримати цих даних, але клацнувши по замку мишею зрозумів, що таким чином нам натякають, що для отримання цих відомостей вам просто треба буде зареєструватися на цьому форумі (СеоБилдинг, я маю на увазі).

    Після того, як ви авторізуетесь на цьому проекті, всі замки попадають, і ви зможете насолодитися повною інформацією зібраною цим аналізатором.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Як бачите, має місце бути і Емайл для написання абузы, і навіть номер телефону хостера. Так, забув згадати, що цей аналізатор вміє ще розпізнавати сервери, на яких працює сайт і скрипти на ньому встановлені. Виходить альтернатива способів визначення движка і повний аналог плагіна, про якого я згадував у статті про розширення для браузера Google Chrome.

    Ще трохи прокручуємо сторінки з результатами аналізу свого або чужого сайта і наочно бачимо, у яких трастових каталогах він бере участь і немає на даному ресурсі вірусів. Про каталоги, напевно, все і так ясно (як додатися в Яндекс, Dmoz і інші каталоги можна буде дізнатися за посиланням).

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Під трастовим каталогом є власний рейтинг SEObuilding.RU, в який приймаються сайти тільки з трастом вище 3 (виміряним, природно, в цьому ж сервісі), а про архів інтернету я вже писав. Всі посилання клікабельні і ви можете переконатися в правдивості наданої інформації.

    По вірусам. Головне, щоб у правій області було все зелененькі — тоді вірусної загрози ваш сайт не представляє. У статті про те, як перевірити сайт на віруси, я описав масу можливих варіантів, але тут все зібрано в єдине і всі результати можна оперативно перевірити, перейшовши за наведеним посиланням. Повний цимус.

    Йдемо далі. Тут нам повторюють дані наведені в інформерах на самому верху сторінки з результатами аналізу сайту, але тут є можливість перейти у відповідні рейтинги, де сайти ранжуються або за ціною, або за трасту, або по реальному ПейджРанку і т. д.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Ну, а внизу надана можливість швидко отримати код інформера, хоча краще все-таки перейти по наведеній трохи нижче посилання, і вибрати найбільш підходящі колірні рішення. Ще трохи нижче будуть приведені графіки зміни наведених параметрів з часом, що дозволить оцінити динаміку їх зміни. Графіки масштабуються з допомогою колеса миші.

    Далі ми потрапляємо в область, де зосереджена ціла купа посилань, перейшовши за яким (або ж просто подивившись на наведені цифирьки) ви зможете дізнатися багато чого корисного (і не дуже) про вашому або чужому сайті.

    Наприклад, можна оцінити кількість зворотних посилань на цей ресурс, які знайшли і порахували потрібним нам про це повідомити пошукові системи і сервіс Алекса.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Можна оцінити кількість сторінок проекту, що знаходяться в індексі пошуковиків, подивитися наскільки цей ресурс часто згадується у форумах і блогах (рейтинг Яндекса), дізнатися його регіональну приналежність, перевірити склеенность домену, подивитися сторінку в кеші Яндекса і Гугла.

    Ну, і ще можна оцінити цитованість цього сайту в соціальних сервісах, дізнатися слабкі місця в його швидкості завантаження з допомогою PageSpeed, перевірити валідність його Html коду і багато іншого.

    Аналіз конкурентів, відвідуваності і посилальної маси

    Далі вам буде запропоновано поглянути на своїх конкурентів, для яких будуть показані інформери з їх значеннями ПР і Тіц.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Насправді, прям душу гріє список ТАКИХ конкурентів. У такій компанії зовсім не соромно бути і самим останнім.

    Далі буде показано на карті показана географія і процентне співвідношення користувачів відвідують цей ресурс. Чудова штука, і я хотів би таку прикрутити до своєї сторінки з рекламою, але не знаю як.

    Ще трохи нижче буде наведено ряд графіків, взятих з сервісів Гугла, Лайвинтернета (якщо лічильник установлено та відкрита статистика) і Алекси, які говорять про найважливіше — відвідуваності. Насправді їх там ціла купа — потрібно просто скористатися розташованими праворуч випадаючими списками. Як ви знаєте, Алекса навіть дозволяє провести порівняння відвідуваності декількох ресурсів, що можна виконати і в цьому вікні.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Як добре на Гугловський графіку видно всю трагічність щодо мого недавнього падіння.

    Далі слідують графіки і цифри, узяті з дуже відомих онлайн сервісів з аналізу зворотних посилань. Мені завжди дуже подобалися графіки від Majestic SEO (дізнався про нього вперше перейшовши за однойменною посиланням із програми Сайт Аудитор), які допомагають не тільки оцінити величину посилальної маси (загальну і число посилаються доменів), але і подивитися наочно на темпи її зростання, а так само оцінити її якість з допомогою графіка з індексами цитування та довіри.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Дуже здорово, що SEObuilding.RU дозволяє все це подивитися на одній сторінці без всяких там реєстрацій і т. п речей. Графіків буде багато і всі вони дуже і дуже пізнавальними. Ще трохи нижче наведено зведену інформацію з сервісу Solomono (Линкпад).

    Я їм не користуюся, але там є чудовий варіант, який чомусь не завжди відображається — Заспамленность посиланнями (виражається у відсотках, і чим їх більше, тим гірше). Цей параметр нарівні з трастом може служити хорошим індикатором при оцінці донорів, коли ви плануєте закупитися посиланнями на сервісах подібних ГетГудЛинкс або РотаПост.

    Далі більше. Не знаю звідки вони беруть цю інформацію, але з входять зворотним посиланням на сайт наведена дуже детальна інформація у зведеній таблиці. Для незареєстрованих користувачів кількість рядків у ній обмежена, але ось для зареєстрованих — ніяких обмежень немає (для відображається близько дев’яти сотень беков).

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Навіть не підозрював, що на мене посилання з ХабраХабра поставили. Чудово. Можна перейти на сторінку донора, відсортувати результати за Тіц донорів і побачити, які посилання закриті нофоллоу або ноиндекс (останні дві колонки). Дану таблицю можна експортувати у форматі КСВ або ПДФ.

    Ви не повірите — ми підійшли до кінця цієї, здавалося б нескінченною, сторінки з результатами аналізу вашого або чужого сайту від сервісу SEObuilding.RU. На закуску буде запропоновано декілька ключових фраз для поповнення вашого семантичного ядра із зазначенням їх частотності по Яндекс Вордстату. Правда не зрозумів, що таке частотність в Яндекс Директ. Може ви поясніть?

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Наприкінці наводиться постійна посилання на сторінку з аналізом вашого сайту, який, наприклад, можна розмістити на сторінці призначеної для рекламодавців або ж вставити на форумі для пояснення якихось моментом з будь-якого ресурсу в інтернеті.

    Всі. Ну, як вам сервіс онлайн аналізу? Мені сподобався. Добротно і, я б навіть сказав, з душею зроблено, втім як і весь проект SEObuilding.RU.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу