Шукаємо плагіни для WordPress

4214
  • Про плагіні і роботу з ним
  • Проставлення посилань через Линкатор
  • Загальні висновки
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Останнім часом я досить мало пишу про плагіни для WordPress і от сьогодні якраз з’явилася можливість дещо поправити намітився перекіс. Напевно ви вже на власному досвіді знаєте чи хоча б припускаєте, що при цілеспрямованій роботі з сайтами часто зустрічаються задачі, коли необхідно облінкований сторінки за певною схемою.

    Цілі для подібних завдань можуть бути самі різні, нижче приклади найбільш частих:

  • Проставити анкорные посилання в контенті наявних сторінок на нові сторінки (для передачі ваги, прискорення індексації та інших принад). Особисто я завжди так роблю, бо це працює.
  • Організувати пересування користувача всередині сайту за логікою конкретних воронок. Для мене це трохи важкувато, але ось для комерційного сайту це буває життєво необхідно.
  • Шукаємо плагіни для WordPress

    Якщо у вас сайт або блог на 10 сторінок і вам потрібно проставити посилання на нову сторінку по єдиному анкору — це можна зробити і руками за 15 хвилин. Але що робити, якщо вам потрібно облінкований сайт на сім-вісім сотень сторінок, причому лінковка повинна бути наскрізною за трьома кластерами запитів? Трохи незрозуміла остання фраза?

    Давайте розберемо на прикладі. Припустимо, що вам потрібно, щоб зі всіх сторінок сайту, де згадуються штори в спальню, проставити посилання на сторінку про пошиття штор в спальню під замовлення. У вас сайт на 750 сторінок і пошук руками займе багато часу і ще більше часу піде на проставляння посилань (знаю з власного численному досвіду).

    Виявляється, що для вирішення подібних завдань був розроблений спеціальний плагін (для сайтів на WordPress) — WP-MFC Linkator, про який сьогодні піде мова. Загалом, зустрічайте.

    Про плагіні і роботу з ним

    Варто відразу зазначити, що це розробка команди Wp-MFC Team, які пишуть різні прикольні штуки для сайтів на WP. Тобто це ua-нетовська розробка, зроблене слов’янами для слов’ян. Плагін російською мовою і з нормальною, зручною логікою роботи.

    Завдання плагіна — знаходити певні текстові входження в БД сайту, виводити всі знайдені сторінки списком, в один клік мишки проставляти посилання на потрібну сторінку на ділянці тексту, який виділений мишкою.

    Якщо повернутися до прикладу зі шторами, то плагін за секунди знайде на вашому сайті всі сторінки, де зустрічається згадка штор для спальні, виведе їх списком, вам залишиться на потрібних сторінках виділити мишкою потрібну фразу і зробити два кліка: проставити посилання і зберегти. Все просто і працює як АК-47.

    Установка і настройка WP-MFC Linkator

    У плані встановлення плагін дуже простий — встановлюється як будь-який інший звичайний плагін через адмін-панель вашого сайту. При бажанні архів можна просто залити в дерикторію вашого сайту по фтп.

    Після установки ніякої додаткової настройки і т. п. не потрібно, все готово до роботи.

    Робота з Линкатором

    Для початку роботи з плагіном необхідно перейти в меню «Налаштування» і вибрати відповідний пункт.

    Работа с плагином WP-MFC Linkator в WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Загальний вигляд вікна плагіна перед початком роботи буде виглядати приблизно так:

    Вид плагина ЛинкаторШукаємо плагіни для WordPress

  • В поле «введіть фразу для пошуку» вставляємо слово або словосполучення, за яким будемо вести пошук. Плагін враховує морфологію російської мови (що є його унікальною особливістю порівняно з аналогічними розробками західних колег), тому при пошуку словосполучень краще вводити основи слів без закінчень, щоб були знайдені всі варіанти словоформ.

    Для цієї ж мети служить друге поле «додаткові слова», де можна вказати прикметники, прийменники, маркування і т. д. і т. п.

  • Список типів записів необхідний для того, щоб вказувати, шукати чи не шукати текстове входження потрібної фрази, наприклад, у сторінках. Це корисно для проектів, у яких велика кількість окремих типів записів, реалізованих через custom fields, можна відразу вибирати потрібні типу записів. За замовчуванням включені всі таблиці БД, які плагін оцінює як потенційні варіанти для пошуку інформації.
  • В поле «URL Сторінки для вставки» ми вказуємо адресу сторінки\запису, на яку ми будемо ставити посилання.
  • Виглядати все це може так:

    Поиск ссылок в ЛинкатореШукаємо плагіни для WordPress

    Все, нам залишилося натиснути кнопку «знайти» і плагін видасть нам список сторінок, де є необхідні текстові входження.

    Загальний список знайдених сторінок виглядає наступним чином:

    Список страниц для линковкиШукаємо плагіни для WordPress

    Для того, щоб проставити посилання на конкретну сторінку, треба натиснути на кнопку редагувати. Якщо поруч з кнопкою варто вказівку link (як на прикладі вище), це означає, що з даної сторінки вже розміщено посилання на сторінку, яку ми обрали для перелінковки.

    Проставлення посилань через Линкатор

    При переході за посиланням «редагувати» ми потрапляємо у вікно редагування тієї сторінки, яка буде виступати донором (де потрібно буде розмістити посилання). Але це не звичайне вікно редактора WordPress, а саме оптимізоване під наші завдання.

    Наприклад, для зручності і швидкості роботи реалізовані наступні речі:

  • Відразу виділені блоки тексту, в яких є текстове входження потрібного нам запиту.
  • Сам запит виділено кольором.
  • Справа знаходиться скролящийся блок з навігацією по подібним блоків всередині статті і кнопка «зберегти». Це дозволяє швидко знайти найбільш вдалий блок тексту, де посилання буде виглядати найбільш природно, і розмістити її саме там.
  • Редактирование статьи в ЛинкатореШукаємо плагіни для WordPress*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Зверніть увагу, що кожен блок має свій текстовий редактор. Це необхідно для того, щоб ви в будь-який момент могли оперативно внести зміни в текст (змінити закінчення, розбавити анкор, поміняти порядок слів тощо). Це дозволяє здійснити перелінковку максимально природно з точки зору стилістики та морфології мови, крім того, це легко дозволяє урізноманітнити пул анкорных входжень, щоб уникнути переспама по ключу.

    Для того, щоб поставити посилання, необхідно мишкою виділити конкретну ділянку тексту (потрібну вам фразу або слово) і просто натиснути кнопку «link».

    Простановка ссылок для перелинковкиШукаємо плагіни для WordPress*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Не забудьте після роботи зі статтею натиснути кнопку «зберегти» справа в плаваючому меню, інакше зміни не будуть відправлені в БД вашого сайту.

    Після того, як ви повернетеся до загального списку сторінок, у яких міститься необхідне вам поєднання, ви побачите, що сторінки, в яких вже внесено зміни, виділені червоним кольором:

    Список страниц для перелинковкиШукаємо плагіни для WordPress*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    У загальному і цілому це спрощує життя вам або вашим КМ при роботі з великими сайтами.

    Видалення посилань

    Крім розміщення посилань плагін Линкатор може допомогти в оперативному видаленні вже проставлених посилань. Це необхідно в різних ситуаціях — від переспама до виправлення проблем 404 сторінок.

    Для роботи з даними функціоналом потрібно перейти за посиланням «пошук посилань» в самому верху сторінки плагіна (див. скріншот).

    Далі ви побачите вже знайомий функціонал:

  • в полі потрібно вказати адресу сторінки, посилання на яку ми шукаємо
  • натиснути «знайти»
  • редагувати ті сторінки, в тілі яких знайдена потрібна нам посилання
  • Удаление ссылок через WP-MFC LinkatorШукаємо плагіни для WordPress

    Загальні висновки

    Плагін дійсно стоїть, він спрощує роботу з оптимізацією сайтів в рази. Причому, Linkator буде корисний і для вже існуючих великих сайтів, та для тільки що наповнюються проектів, які кластер за кластером додаються нові тематичні категорії статей, які було б добре облінкований.

    Плагін однозначно буде корисний власникам проектів, які так чи інакше пов’язані з контентом: блоги, статейники, тематичні портали.

    Окремо варто відзначити його однозначну користь для SEO завдань, в цьому випадку він буде дуже корисний і для сайтів компаній і комерційних проектів, т. до. дозволяє не тільки організувати шляху руху користувача всередині сайту, але і забезпечує приріст позицій по НЧ і СЧ запитам (головне правильно підійти до процесу перелінковки).

    Линкатор розвивається і вдосконалюється, актуальна на момент написання версія — 1.4, приблизно раз в місяць виходить оновлення з доробками і поліпшеннями.

    Ще одна важлива особливість плагіна — всі зміни вносяться на рівні БД сайту, після роботи сам плагін можна видалити, всі внесені зміни залишаться.

    Купівля плагіна

    Linkator — платний продукт, варто 20usd за копію. При цьому немає ніякої прив’язки до доменів, плагін можна встановлювати на будь-яку кількість сайтів.

    На даний момент у розробників акція на ряд продуктів, включаючи даний плагін, тому його можна придбати зі знижкою в 25% за 15 usd.

    Сам плагін можна придбати тут: http://wp-mfc.ru/linkator-lp/

    Моя думка — плагін варто заявлених грошей, і варто один раз витратитися на його покупку, щоб бути впевненим, що у вас чиста версія, а не незрозуміло з якими бекдорами та іншими проблемами копія з сайту «завантажити плагіни wordpress безкоштовно». Тим більше, що ціна актуалізована саме для нашого ринку, а не для буржуйського, де все істотно дорожче.

    Крім того, купуючи плагін ви підтримаєте розробників, що дозволить їм радувати вас і підтримкою, і новими версіями плагіна, і іншими своїми розробками. Імхо.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу