Освоюємося з інтернет-грошима

2941
  • Управління гаманцями через WebMoney Keeper Light
  • Авторизація і робота в Вебмані Кіпер Лайт
  • Експорт та імпорт сертифіката WebMoney Transfer
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу написати статтю, пов’язану з електронними валютами вебмані і зокрема з Keeper Light. Ви, напевно, вже знайомі з цією системою платежів, яка фактично превалює на ринку рунета, якщо не брати в розрахунок Яндекс Гроші, про яких ми вже говорили тут. Правда, QIWI, описані тут, обходять обидві ці системи по популярності, але це вже дещо інша область.

    Хоча Яндекс Грошима теж користується багато народу в російськомовній частині інтернету, все ж WebMoney поширені набагато більше і практично у всіх місцях, де вебмастер може заробити в мережі, описаними тут способами, отримані кошти він завжди зможе отримати на свій WM-гаманець.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Загалом для рунета, на даний момент, можна вважати, що вони стали системою оплати де факто. Тому не зайвим буде отримати більше інформації по поводженню з цим типом електронних грошей, дізнатися всі можливі способи роботи з ними, вибрати для себе найбільш підходящий і забезпечити безпеку своїх гаманців. Сьогодні мова піде про спосіб управління під назвою Keeper Light.

    Управління гаманцями через WebMoney Keeper Light

    Питання безпеки я присвятив окрему статтю (як не допустити злом WebMoney написано тут і як отримати абсолютну захист через e-num), бо незважаючи на заяложеність даної теми, актуальність крадіжки грошей з віртуальних рахунків по колишньому дуже і дуже висока, особливо при безтурботне відношення до цього питання.

    Якщо вам цілком достатньо мати доступ до своїх грошей тільки з одного або кількох ваших комп’ютерів, на яких буде встановлена програма Keeper Classic, про яку йшла мова в цій статті, та ви прийміть всі заходи по забезпеченню безпеки роботи з вашими грошима, то нічого іншого вам і не потрібно буде.

    Отже, система WebMoney пропонує вам як альтернативу звичайній програмі ще два варіанти роботи з електронними грошима — Keeper Light і Keeper Mini. Ці два способи роботи кардинально відрізняються від Classic тим, що вам не потрібно буде встановлювати на свій комп’ютер ніяких додаткових програм — вся робота буде вестися цілком і повністю через звичайний браузер.

    Для когось це може виявитися вагомим аргументом. Таким чином, можна без проблем працювати зі своїми гаманцями з інтернет кафе або з чужого комп’ютера, на якому не було б бажано встановлювати програму.

    Що примітно, вже на етапі реєстрації в системі Вебмані ви отримуєте за замовчуванням можливість працювати з грошима через Кіпер Міні, бо це самий простий спосіб. Але в згаданій статті ми перейшли на роботу через програму, бо це найбільш захищений варіант.

    Однак, точно так само ви могли б перейти на управління грошима через WebMoney Light. Читайте про це в наведеній статті.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Є, правда, ще варіант — Keeper Mobile, але він досить специфічний і являє собою програму, яка встановлюється на будь-який мобільний пристрій: кпк, телефон, смартфон і т. п. Напевно, з часом я розгляну і його, але вже трохи пізніше.

    Сьогодні ж я пропоную вам пройти по шляху підключення Keeper Light для керування вашими грошима. Отже, перейдіть в розділ WebMoney Безпека і на вкладці «Способи управління» клацаєте по кнопці «Підключити», розташованої в блоці з цим варіантом управління.

    Щоправда, точно так же як і у випадку з переходом на Кіпер Класик, вам потрібно отримати формальний атестат у цій системі, якщо ви цього ще не робили:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    При цьому доведеться заповнити досить-таки об’ємну форму:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Зверніть увагу, що навпроти тих даних, які ви не хочете виставляти напоказ, обов’язково поставте галочку в полі «Не показувати».

    Зберігаєте цю справу, перевіряєте правильність. Теперича повертаємося на ту ж саму вкладку сторінки WM-Безпека і тиснемо ще раз на «Підключити» в області з Keeper Light (див. третій скріншот, якщо прокручувати сторінку звідси наверх).

    В результаті відкриється вікно, де нас попросять придумати новий пароль для входу, бо змінюється спосіб управління. Далі тиснете на кнопку «Змінити спосіб управління».

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Вводите придуманий пароль на наступному кроці майстра управління з Кіпер Міні в Лайт:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після підтвердження переказу управління на кіпер лайт відкриється сторінка, де вам потрібно буде перейти по посиланню отримання персонального сертифіката.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    В результаті відкриється вікно, де потрібно ввести придуманий вами пароль:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Авторизація і робота в Вебмані Кіпер Лайт

    На черговому кроці майстра, вам потрібно буде встановити на свій браузер сертифікат, натиснувши на кнопку «Запуск»:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    На сторінці, що відкриється, ви можете клацнути по посиланню «Сертифікат сервера WebMoney Transfer» для його установки, а потім натисніть на кнопку «Запуск» для початку роботи з Keeper Light:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після цього у вас в браузері відкриється інтерфейс Лайта, але повноцінно працювати з електронними грошима ви поки ще не можете, оскільки потрібно буде вибрати метод авторизації:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Ви можете вибрати один з трьох варіантів:

  • X. 509 — авторизація в Keeper Light за допомогою встановленого в браузер сертифіката (високий рівень безпеки)
  • Enum-авторизація — за допомогою сервісу Енум
  • Логін і пароль — з допомогою номери WMID і того пароля, що ви поставили на одному з кроків майстра. При такому способі рівень безпеки роботи з електронними грошима безсумнівно знижується, але зате ви зможете використовувати Keeper Light в будь-якому браузері на будь-якому комп’ютері, т. к. це метод не вимагає установки в браузер сертифіката
  • Виберіть, наприклад, перший спосіб з допомогою сертифіката і натисніть на кнопку «Логін». Через кілька секунд буде здійснено вхід в веб інтерфейс Keeper Light і вам відразу буде запропоновано створити нові гаманці для своїх електронних грошей:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Змінити метод авторизації ви зможете, зайшовши в налаштування і поставивши галочку навпроти потрібного варіанту:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Врахуйте, що при виборі варіанту «Логін і пароль», при будь-яких операціях з вашими електронними грошима вам на стільниковий телефон буде приходити SMS з кодом підтвердження операції, що безумовно здорово, бо сильно підвищує безпеку роботи. Але при цьому з вас за кожну таку операцію з рахунком Вебмані, що супроводжується SMS, будуть стягувати комісію в розмірі 0,05 відсотка від суми переказу.

    В цьому випадку, напевно, краще буде зареєструватися на сервісі E-num і отримувати ту ж саму SMS з кодом підтвердження переказу безкоштовно або взагалі встановити у себе на телефоні програму від E-num, ще більше підвищує безпеку роботи з WebMoney.

    Експорт та імпорт сертифіката WebMoney Transfer

    Тепер нам залишилося зробити ще одну важливу справу — скопіювати сертифікат WebMoney Transfer з браузера для того, щоб його можна було б встановити в будь-який інший браузер на будь-якому іншому комп’ютері. Скопіювати його потрібно з того браузера, в якому ви проводили реєстрацію в Keeper Light. Я, наприклад, робив це з FireFox, тому і розповім на його прикладі.

    У верхньому меню FireFox вам потрібно буде вибрати пункти «Інструменти» — «Налаштування» — «Додатково» — «Шифрування» — «Перегляд сертифікатів», у результаті чого відкриється вікно менеджера:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    На першій вкладці «Ваші сертифікати» ви повинні знайти WM Transfer, виділити його мишею і натиснути на кнопку «Зберегти копію», розташовану нижче. Вам запропонують вибрати місце для його зберігання на своєму комп’ютері і вказати назву файлу, після чого з’явиться вікно, де ви повинні будете задати пароль для доступу до сертифікату:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Все, тепер у вас буде матися копія Webmoney Transfer у вигляді файлу з розширення p12. Поставтеся з усією відповідальністю до зберігання цього файлу, бо заволодівши ним зловмисники зможуть отримати доступ до ваших електронних грошей, якщо їм вдасться зламати заданий вами пароль.

    Тепер давайте спробуємо встановити тільки що скопійований із Keeper Light сертифікат в інший браузер, наприклад Opera.

    Для цього вам потрібно вибрати з верхнього меню Опери наступний пункти «Меню» — «Налаштування» — «Загальні налаштування» — «Розширені» — «Безпека» — «Управління сертифікатами». У вікні, натисніть на кнопку «Імпорт», розташовану праворуч, і знайдіть на своєму комп’ютери резервну копію з Webmoney Transfer.

    В Опері з’явиться форма для введення пароля, після введення якого він буде успішно встановлено в браузер, і ви зможете почати працювати зі своїми гаманцями. Все досить просто, але не слід забувати, що після того, як ви закінчите роботу з Кіпер Лайтів на чужому комп’ютері, не забудьте видалити сертифікат, натиснувши на кнопку «Видалити», в тих же налаштуваннях браузера, де ви його встановлювали.

    Можете так само подивитися відео «WebMoney Keeper Light»:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу