Шукаємо плагіни для WordPress

2628

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Цей пост є «замітки на полях», які потрібні насамперед мені самому, щоб потім не згадувати, а як цей прозорий піксель з yarpp прибрав. А доведеться згадувати, бо для цього довелося редагувати файли даного плагіна WordPress і після його оновлення дану процедуру доведеться повторити (при необхідності).

Отже, про чудовий плагін виведення схожих постів в WordPress під назвою Yet Another Related Posts я вже досить докладно писав. Нещодавно виникала проблема, яку найпростіше продемонструвати на скріншоті:

Шукаємо плагіни для WordPress

Видаляємо код зображення «http://yarpp.org/pixels» з YARPP

З’явилося повідомлення (в різних браузерах виглядає по різному) про те, що не вдалося завантажити зображення, а замість нього показується альтернативний текст «yarpp». Звідси випливає, що вона вилізла саме через Yet Another Related Posts.

Я подивився код даного елемента з допомогою вбудованого в браузер інструменту подібного Фаербагу:

Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

Це було зображення, яке подгружалось з сайту плагіна Yet Another Related Posts:

Шукаємо плагіни для WordPress

Ця сама посилання «http://yarpp.org/pixels/d6a8abd01f62881fcdc06a89f3687fa0» була в даний момент не робочою. Наскільки я зрозумів, подгружаться має зображення розміром в один піксел (прозоре), яке потрібно для того, щоб автор плагіна міг оцінювати частоту використання його плагіна на блогах під управлінням WordPress. Все б добре, з його сервером щось сталося і картинка не вантажилася.

Тому я скачав по ФТП всі файли цього плагіна з папки /wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/ засобами Файлзилы, і з допомогою вбудованого в Тотал Командер пошук по вмісту файлів знайшов те місце, де формується Html код підвантаження даного зображення. Це виявився файл YARPP_Core.phpлежить в папці classes.

Відкривши його на редагування по ФТП (той його варіант, що живе на сервері) я без праці з допомогою внутрішнього пошуку по Notepad++ знайшов потрібне місце:

if($optin){
$output .= ‘Шукаємо плагіни для WordPress‘.»\n»;
}
$output .= »
\n»;

І видалив формування зображення код:

if($optin){
$output .= «.»\n»;
}
$output .= »
\n»;

Всі. Залишиться тільки зберегти зроблені зміни і при необхідності скинути кеш в WordPress, якщо ви використовуєте який-небудь плагін для цієї мети (у мене живе і допомагає мені Hyper Cache).

Проблема, як я вже говорив, полягає в тому, що з великою часткою ймовірності при черговому оновленні Yet Another Related Posts мені знову доведеться повторювати цю процедуру, тому, власне, я і написав для себе цю пам’ятку.

Міняємо теги H3 в написі «Схожі матеріали» на теги DIV

Висновок схожих постів у мене здійснюється в yarpp не з допомогою одного з шаблонів, які потрібно скопіювати в папку з вашою темою, а з допомогою вбудованого в сам плагін модуля.

Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

Текст напису «Схожі матеріали» я можу задати, але оформлений він буде теги заголовків третього рівня H3. Вважаю, що це погано, бо це розмиває ключові слова в заголовках вони мають більшу вагу) та оформлення цього напису мені хотілося б зробити в одному ключі з сусідніми елементами.

Загалом, знову ж таки шляхом пошуку в Тотал Коммандере був знайде файлик template_thumbnails.php в папці /wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes, і в ній були зроблені наступні зміни.

Було:

$output .= ‘

‘. $thumbnails_heading . ‘

‘. «\n»;

Стало:

$output .= ‘
‘. $thumbnails_heading . ‘
‘. «\n»;

Тобто замість H3 я використовував теги div з визначеним класом. Ну, ось і все.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу