Як розкрутити сайт самому

3242

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Цікавий сервіс для додавання в підказки з’явився: зараз про нього все більше стали говорити. Як ви вже, напевно, здогадалися з назви, це Vpodskazke (дітище Мегиндекса). Наскільки я зрозумів, почалося все з поста на Хабре, який набрав майже 10 тисяч переглядів, а вже через кілька тижнів на блозі Мегаиндекса були опубліковані результати експерименту, які тільки підігріли інтерес до нового сервісу.

Справа в тому, що користувачі пошуковиків, вводячи потрібний запит в пошукову рядок, досить часто не доводять справу до кінця, а «купуються» на можливість вибрати близький за змістом варіант з так званих підказок (з найбільш часто вводяться іншими користувачами запитів з таким же початком). Таким чином, за допомогою підказок можна показати їм саме той запит, за яким наш цільовий сайт буде на першому місці і з великою ймовірністю буде відвіданий користувачем (наприклад, закінчується назвою бренду).

Як розкрутити сайт самому

Побачити свій сайт в підказках пошукової системи по потрібному запиту, насправді, не так-то просто. Особливо зараз, коли Яндекс майже моментально вистежує і видаляє всі накрутки: роботів дійсно легко відстежити. Після останнього скандалу з компанією Грузовичкофф, яка потрапила в підказки по одному з найбільш частотних запитів — «вантажоперевезення», деякий час на ринку SEO-послуг настало затишшя на цю тему.

Тишу буквально підірвав сервіс, який, як і багато інші проекти MegaIndex, використовує оплачувану працю звичайних інтернет-користувачів, яких в силу їх природної природи пошуковці не можуть відстежити і відфільтрувати.

Сам алгоритм попадання у підказки Яндекса або Гугла досить простий: якщо користувачі виявляють інтерес до певного запиту, то, ймовірно, він представляє для них інтерес. У пості на Хабре, на який я посилаюся вище, досить докладно описано, як це відбувається. Інтерес користувачів пошуковикам врахувати достатньо легко, а отже легко відповідати їх потребам, тобто піднімати вище ті фрази, які запитують частіше.

Таку активність якраз і створюють користувачі з Vpodskazke (заслані вами козачки), які вводять необхідний вам запит, коли ви встановили та запустили там кампанію. Заради інтересу я додав кілька запитів для одного з пропонованих мною сайтів, і вони таки з’явилися в підказках Яндекса, що мене трохи здивувало (особливо швидкість). Які це запити – я поки що не скажу, тому що мені б не хотілося, щоб їх видалили через розголосу. Однак, перший запит з’явився в ТОП-10 підказок через 4 дня, а на другий пішло близько 6 днів. Подивимося, піднімуться вище.

Про розрахунок необхідного числа переходів дивіться в цьому невеликому ролику:

Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

Вартість одного переходу користувача Vpodskazke фіксована: два рубля. Активність користувачів можна робити більш або менш інтенсивною, в будь-якому випадку я розраховую витратити не більше 700-900 рублів в цьому місяці і «закинути» свої запити ближче до Топ-1 підказок. Подивимося, чи вийде. По любому, при моєму бюджеті я зможу купити близько 450 переходів. Цього, напевно, повинно вистачити і на якій-небудь високочастотний запит, який набирають дійсно часто.

Наприклад, якщо запит з певним входженням набирається 30 000 раз в місяць, то 450 переходів складуть 1,5% від цієї аудиторії. Для пошукача це може послужити достатнім сигналом про релевантності нового запиту вже існуючого.

Так в блозі MegaIndex наводиться приклад із запитом «вантажні перевезення по москві» з додаванням вітального запиту «едемквам» (до речі, зараз його в Яндексі начебто немає – ймовірно, в силу розголошення цього конкретного випадку його могли прибрати вручну, що зайвий раз говорить про те, що палити запити в паблике не варто).

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Найближчим часом буду придивлятися до Vpodskazke. Якщо буде чим поділитися, то поділюся. Так, у них ще й партнерська програма є (ви отримуєте 10% від витрат партнера в системі, що досить щедро). Як я вже не раз говорив, в разі успіху на партнерках молодих, але щасливих сервісів можна дуже навіть пристойно в майбутньому заробити (опинитися на вершині піраміди).

У них, до речі, ще й інфографіка є з поясненнями суті процесу:

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу