Добуваємо посилання на сайт

1742

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Продовжуємо розглядати конкретні способи одержання жирних зворотних посилань з сайтів, що мають високий показник тіц. Такі беклінків по любому не будуть зайвими для вашого проекту, а при вдалому збігу обставин вони можуть в якійсь мірі підвищити його авторитет в очах пошукових систем (зазвичай це називають трастом).

Добуваємо посилання на сайт

Збільшення трасту в свою чергу здатне привести до збільшення відвідуваності, що, думаю, не буде зайвим ні для одного проекту. Від відвідуваності залежить те, скільки ви зможете заробити грошей одним з описаних тут способів. Крім цього, в деяких випадках, якщо на те буде воля Яндекса, за рахунок нього зможете трохи підняти тіц у свого проекту, але це не головна наша мета.

Як закривають зовнішні посилання від індексації пошуковиками

Так само слід знати, що не всі зворотні посилання однаково гарні. Власники багатьох ресурсів намагаються закрити їх різними способами. Для цього є маса причин.

У цьому випадку вони будуть практично марні для нас, хоча вони і можуть служити тільки для припливу відвідувачів або ж для обліку в якихось рейтингах, типу, Яндекс.Блоги. Для підняття ТИЦ і трасту такі закриті посилання не підходять, бо вони не передають ваги на ваш ресурс.

Однак, посилання з соціальних мереж Facebook, B контакті і Twitter, незважаючи на закритість до індексації, враховуються пошуковими системами, але це швидше виняток з правила.

Закрити зовнішні посилання від індексації можна кількома способами. Самий очевидний — це додавання в тег посилання «A» спеціального атрибута зі спеціальним параметром: rel=»nofollow».

В результаті вона може виглядати так:

Поради по створенню, просуванню і заробітку на сайтах

Раніше цей атрибут не враховуються Яндексом, тому спеціально для нього доводилося всю посилання укладати в відкриваючий і закриваючий тег NOINDEX, наприклад, так:

Поради по створенню, просуванню і заробітку на сайтах

Але з недавніх пір, шановна пошукова система Яндекс перестала стояти особняком у питанні ставлення до атрибуту rel=»nofollow» і стала його враховувати нарівні з іншими пошуковими системами.

Тепер тег NOINDEX можна не використовувати, хоча він як і раніше підтримується Яндексом, і якщо ви хочете закрити від цієї пошукової системи частина тексту, то візьміть його в NOINDEX.

Другий спосіб закриття — це перетворення зовнішніх посилань у внутрішні допомогу з такої речі, як редирект. Приклад його використання, до речі дуже корисний приклад, ви можете знайти в цій статті про домени з www і без www, а так само про використання 301 редіректу для їх склеювання.

Зовнішні гіперпосилання, перетворені у внутрішні за допомогою редиректа, теж практично марні для вашого ресурсу, хоча кажуть, що якийсь вага все ж може передаватися за ним. Ось приклад такого редіректу:

http://top.mail.ru/jump?to=1698540&url=https:///

Ну і третій спосіб закриття полягає в умілому використанні файлу robots.txt, про який я писав тут (і мета-тега Robots).

Файл ROBOTS.TXT призначений для інформування робота пошукової системи про те, куди йому дозволено заходити, а куди ні. З допомогою нього зазвичай закривають ті частини движка сайту, які не містять ніякої корисної інформації і будуть тільки від’їдати час, відпущений боту на обхід сторінок вашого проекту.

Але за допомогою цього файлу можуть бути закриті від індексації, наприклад, сторінки профілів, на одній з яких ви успішно проставили беклінків, в якому не використовується атрибут rel=»nofollow» і він не перетворений у внутрішній. Однак він, як ні сумно, теж не буде врахований пошуковими системами.

Мета-тег Robots виконує завдання схожу з файлом robots.txt завдання, але тільки його дія поширюється лише на ту сторінку, де він прописаний.

Як мені здається, самий простий спосіб перевірити, чи закрита немає сторінка з бэклинком в ROBOTS.TXT це додати її Урл в аддурилку Яндекса, адресу якої ви знайдете тут. Якщо індексація буде заборонена, то ви побачите відповідний напис і будете тим самим заздалегідь проінформовані.

Ну, і за традицією раджу використовувати плагін SEObar для Opera, за допомогою якого можна не тільки дізнаватися показники просування відкриваються в браузері сторінок, але і наочно бачити, відкриті для індексації пошуковими системами ті чи інші зовнішні посилання на переглядаються сторінках (завантажити і почитати про нього можна тут. Ну, а сторінки з вашими бэклинками, щоб їх знайшли пошуковці, було б непогано прогнати по IndexGator або GetBot.

Отримуємо зворотні посилання з трастових сайтів

Після невеликого ліричного відступу на тему того, як злі дядьки (а може там і злі тіточки зустрічаються) закривають наші, з такою працею здобуті зворотні посилання від індексації пошуковими системами, пора переходити безпосередньо до їх отримання.

Ну, а зараз я продовжу, як кажуть, «палити тему» і розповідати про ресурси, на яких за недогляд їх власників все ще можна розжитися халявними бэклинками.

  • Cheboksary — Реєструєтеся, і відразу ж можете додати у полі «Домашня сторінка» адреса вашого ресурсу. Далі після реєстрації вам прийде лист з введеними логіном і паролем, а також запрошення увійти. Заходьте на портал під своїми логіном та паролем.

    У вікні, ви побачите вгорі, під написом «Чебоксарский Журнал», напис з вашим логіном. Перейшовши по ній ви потрапите в профіль, де зможете спостерігати свій беклінків з досить-таки трастового ресурсу. При бажанні можете додати деяку інформацію сюди, натиснувши на «Редагувати» внизу вікна. Я, наприклад, додав текст навколо посилань співзвучний з тематикою мого блогу в полі «Хобі».
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Скопіюйте з адресного рядка браузера url сторінки вашого облікового запису і проженіть її в IndexGator або GetBot.

  • Babyblog — спочатку потрібно буде зареєструватися, після чого вас відразу ж автоматично авторизує. Знайдіть вгорі вікна та перейдіть по напису «Інформація», в результаті чого ви потрапите в свій аккаунт.

    Натискаєте на «Редагувати лінієчки», розташовану внизу. Відкриється вікно для введення інформації, в якому можна буде використовувати HTML-теги. У це вікно слід додати фразу з гіперссилкою (про яких я писав тут дуже докладно), наприклад, так:

    Веду блог — поради щодо створення форумів, блогів, інтернет магазинів. Намагаюся доступною мовою розповідати про створення проектів на різних платформах, просування в пошукових системах і заробіток на своїх проектах

    Вона вставляється за допомогою стандартного тега «A». Врахуйте, що якщо ви будете ставити однакові анкор на різних ресурсах, то велика ймовірність їх склеювання пошуковими системами. Тому бажано використовувати різні. Усі введені дані:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Копіюєте з адресного рядка браузера URL і в IndexGator або GetBot його кидаєте.

  • Psychology — починаємо з реєстрації, причому ви можете відразу ж заповнити поле «Сайт» (адреса вашого ресурсу) і «Інтереси» (текст навколо посилань з ключовими словами). Потім чекаєте приходу листа. Далі авторізуетесь на форумі під своїм логіном і паролем.

    Внести корективи у свій обліковий запис, ви зможете, перейшовши за однойменною написи з верхнього меню. А для того, щоб знайти сторінку свого профілю, прокрутіть сторінку до самого низу і клацніть по своїм логіном в полі «Останній зареєстрований користувач». В результаті ви потрапите в нього:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Продовжуємо пошук халявних беклінків

  • AspnetMania — за традицією спочатку реєструємося (_http://aspnetmania.com/register.aspx), після чого нас автоматично авторизує на порталі. Клацаєте по «Змінити інфо» у лівій колонці під вашим логіном і вводите свій Урл і текст навколо посилань в поле «Сайт» і «Інтереси», заповніть інші поля за бажанням і зберігаєте внесені зміни.

    Тепер потрібно буде відшукати сторінку з нашим профілем. Для цього перейдіть на вкладку «Спільнота», вибравши її з верхнього меню, і виставляєте фільтр, розташований вгорі вікна, в положення «датою реєстрації» — «за спаданням», а потім тиснете на кнопку «Упорядкувати». У результаті В самому верху списку ви побачите свій логін, клацнувши по якому потрапите в свій аккаунт:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Проганяє адреса його сторінки через IndexGator або GetBot.

  • Forum.Nd — реєструємося на форумі (зверніть увагу, що у них використовується дві капчі), потім чекаємо листа. Авторізуетесь під своїм логіном і паролем.

    У лівому верхньому куті знаходите ваш логін і клацаєте по ньому, в результаті чого потрапляєте в свій аккаунт. Тут вам потрібно буде натиснути на «Редагувати інформацію про себе», розташовану в нижній частині вікна, і на сторінці написати фразу, що містить гіперпосилання з використанням BB кодів, наприклад, так:

    Веду блог — поради по створенню сайтів, форумів, блогів, інтернет магазинів. [url=»https:///»]Joomla, SMF, WordPress, VirtueMart[/url]. Роз’яснюються тонкощі роботи з HTML, CSS, php, mysql.

    Клацнувши по «Редагувати підпис» ви отримаєте можливість поставити ще одну зворотну посилання з потрібним вам анкором. Наприклад:

    [url=»https:///category/joomla/»]Joomla — створення сайтів[/url] — нюанси роботи з Joomla, установка і настройка всіх найнеобхідніших в роботі модулів, плагінів, компонентів і багато іншого.

    В результаті на сторінці профілю будуть розташовані дві різні зворотні посилання, які мають унікальні анкор:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу