Як розкрутити сайт самому

3008
  • Можливості онлайн сервісу Топвизор
  • Реєстрація, додавання сайту і налаштування проекту
  • Додавання запитів і підбір семядра в TopVizor
  • Перевірка частотності та конкурентності запитів
  • Перевірка позицій сайту в Топвизоре
  • Кому може бути корисний TopVizor?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу сьогодні продовжити свої дослідження в області визначення і подальшої періодичної перевірки позицій, займаних моїм сайтом в пошуковій видачі популярних в рунеті пошуковиків. Корисно завжди бути в курсі і знати по яких запитах просування йде добре, а по яким пробуксовує або навіть відкочується назад, щоб вчасно зрозуміти причину і вжити заходів.

    Що примітно, наш сьогоднішній герой, ім’я якому Топвизор, вміє не тільки знімати позиції, але і пропонує зібрати для вас семантичне ядро, тобто допомагає підібрати ті самі ключові слова (майбутні пошукові запити, за якими ви і будете просуватися в подальшому.

    Як розкрутити сайт самому

    Крім відображення щоденної динаміки зміни позицій вашого сайту у видачі Гугла, Яндекса і Майл.ру) і частотності цих запитів (точної чи загальної, по вашому розсуду) Топвизор може показувати і той трафік, що ви отримали по кожному конкретному запиту в той чи інший день. Дізнайтесь детальну інформацію про Топвизор: ціни, можливість порівняння з конкурентами.

    Є і диференціація у зведеній таблиці, яка допомагає візуально оцінити, наскільки добре і які загальні тенденції спостерігаються. Крім цього нещодавно у них з’явилася можливість знімати позиції в Яндексі (а незабаром і в Google) безкоштовно. Яким чином, спитаєте ви? Ну, дозволю собі створити інтригу і сказати, що про це ви прочитаєте в продовженні даної публікації.

    Подивіться так же статті:

  • Збір повного семантичного ядра в TopVizor
  • Апометр в TopVizor — безкоштовний сервіс по відстеженню змін видачі та апдейтів пошукових систем
  • Можливості онлайн сервісу TopVizor

    Думаю, що перш, ніж приступати до детального опису всіх можливостей даного онлайн сервісу, слід коротко описати всі наявні на даний момент в ньому особливості. Що примітно, новий функціонал з’являється у них із завидною регулярністю, що не може не радувати.

  • Запити, за якими ви хочете відслідковувати позиції, можна буде завантажувати вручну (копіпастом або з файлу), а можна буде їх забрати прямо у вікні Топвизора, причому коштувати це буде сущі копійки. Іншими словами, не відходячи від каси ви зможете накидати семантичне ядро або для всього проекту, або для окремих статей.

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    При цьому вам потрібно лише вказати початкову фразу (основну), для якої в Вордстаті будуть скопійовані обидві колонки, а там же можна буде витягнути ключові слова містять цю фразу з пошукових підказок Яндекса, Google і Майл.ру. Отримаєте цілу гору ключевіков, яку потім просеете за допомогою двох розташованих нижче пунктів.

  • По всіх введених вами запитами можна перевірити їх частотність по Яндекс Вордстату, причому доступна не тільки загальна частотність, але і з відсіюванням пустушок (точна). Завдяки цьому ви зможете викинути з зібраного семантичного ядра все безперспективні ключові слова.
  • Абсолютно безкоштовно разом з частотністю буде визначена і ціна кліка в Яндекс Директе, яка зазвичай призначається для цього запиту.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Навіщо це потрібно? А щоб зрозуміти, які ключові слова є дуже конкурентними і, можливо, вилучити їх з семядра (у всякому разі, для свого інформаційного ресурсу я саме так і роблю).

  • У Топвизоре ожна налаштувати з’їм позицій за запитом (вручну), або автоматично (щодня в призначений вами час або після апа Яндекса). На перших порах існування ресурсу або в період його бурхливого просування саме то буде щоденно моніторити позиції, а потім вже перейти на режим «від апа до апу» або ж взагалі «від випадку до випадку».
  • Кількість перевіряються запитів у ваших проектах ніяк не регламентується, бо плата стягується поштучно (одна перевірка по одному ключовому слову в одній пошуковій системі — п’ять копійок). Причому, при внесенні на рахунок суми, наприклад, більше десяти тисяч рублів ви отримати ще п’ять тисяч (або більше) в якості бонусу і при великій кількості запитів вартість їх перевірки може істотно знизитися (оптом дешевше).
    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому
  • Для проби пера вам на баланс відразу після реєстрації зараховується десяток рублів, що цілком достатнього для перевірки позицій по двом сотням запитам або трохи меншій кількості, якщо ви вирішите збірку семядра потестить.
  • Якщо ви захочете поділитися своїми лімітами в Яндекс XML з Топвизором, то отримаєте можливість щодня перевіряти певну кількість запитів безкоштовно. Наприклад, для мого блогу це число буде дорівнює 390, а про те, як дізнатися скільки буде відміряно халявки саме вашого сайту, читайте трохи нижче по тексту.
    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому
  • Є можливість відкрити доступ Топвизору до даних вашого облікового запису в Яндекс Метриці і Вебмастере, щоб бачити, скільки саме відвідувачів прийшло до вас по даному конкретному пошуковому запиту (дуже наочно і може змусити задуматися про настроювання більш привабливого фрагменту або тайтла).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    При цьому ще і в зведеною статистикою по вашому сайту зможете бачити кількість відвідувачів, що прийшли з трьох основних пошукових систем рунета за останню добу, відстежувати динаміку зміни кількості проіндексованих сторінок і кількості зворотних посилань, ведучих на ваш ресурс.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

  • Якщо структура вашого сайту така, що ви використовуєте піддомени, то зовсім не обов’язково буде створювати для кожного з них новий проект — досить поставити лише одну галочку при додаванні основного домену.
  • Сео конторам і фрілансерам може здатися зручним опція надання гостьового доступу до облікового запису в Топвизоре з досить-таки гнучкою системою налаштувань можливостей гостя. При необхідності можна навіть повністю передати акаунт у руки іншому користувачу достатньо лише вказати його Емайл в цьому сервісі з онлайн перевірці позицій і складання семантичного ядра.
  • Ну і, звичайно ж, звіти.

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Їх можна буде сформувати або вручну на сторінці перегляду динаміки позицій, або налаштувати автоматичну відправку на вказаний e-mail щотижня або щомісяця.

  • У Топвизоре діє реферальная програма з дуже високим відсотком віддачі — 10% від сум, витрачених залученими вами клієнтів. У них вже є рекламні матеріали у вигляді банерів найбільш популярних розмірів, виконаних в колірній гамі основного сайту, що цілком логічно.
    Природно, що насамперед вам потрібно буде зареєструватися, а потім достатньо клікнути мишу по баннерочку потрібного розміру та його код автоматом впаде в ваш буфер обміну з вже зашитої в ньому реферального посиланням. Лепота.
  • За всіма проведеними в сервісі платним операціями ведеться журнал, де можна побачити звіт по кожній копійці. Поповнити баланс можна традиційними Вебманями і Пайпалами, а через Робокассу всім іншим. Для індивідуальних підприємців, ТОВ та всіх бажаючих буде можливе введення великих сум п’яти тисяч рублів за безготівковим розрахунком.
  • Реєстрація в TopVizor, додавання сайту і налаштування проекту

    Ну, а тепер поговоримо про це детальніше. Як театр починається з вішалки, так і робота в онлайн сервісі — з реєстрації. Для цієї мети служить розташована у верхній частині вікна головної сторінки Топвизора кнопку «Реєстрація».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Досить буде вказати свій Емайл і вас автоматично авторизує в Топвизоре пароль потім надішлють на вказану поштову скриньку).

    При бажанні вхід можна буде здійснити і без реєстрації — з допомогою облікового запису в одній із вами соцмереж (спрацює тільки в тому ж браузері, де ви залогінитись в соціальній мережі).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Перше, що ви побачите після авторизації на topvisor.ru — це сторінку з даними по ваших проектах, яких, власне, поки що ще немає. Зате буде мати місце 10 рублів на балансі, що дозволить протестувати можливості даного сервісу.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Створимо ж не зволікаючи свій перший проект в Топвизоре простим натисканням на наявний в лівій верхній частині вікна плюсик. Вам буде запропоновано ввести доменне ім’я досліджуваного сайту:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Після цього вам негайно запропонують вибрати ті пошукові системи (з трьох можливих), в яких ви плануєте знімати позиції для даного сайту. Вибачаюсь, поки писав початок цього огляду, в інтерфейсі Топвизора, крім традиційних Яндекса, Гугла і Go.mail, з’явилися в випадаючому списку міжрегіональні Yandex.com і Google.com.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Щоб додати пошуковик потрібно буде скористатися розташованої праворуч кнопкою. Причому, якщо додавати звичайні Яндекс і Гугл, то для них ще потрібно вибрати регіон, для якого потім і будуть зніматися позиції. Регіонів можна вибрати при необхідності, але для кожного з них позиції будуть зніматися за окрему оплату.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Як ви знаєте, є геозалежні запити і немає (наприклад, «доставка піци» і «поезія Пушкіна»). У першому випадку все зрозуміло, а ось у другому потрібно вибирати саме той регіон, в якому ви хочете подивитися позиції за даним запитом, або будь-який інший, т. к. якщо запит геонезависимый, то видача відрізнятися не має. Наприклад, особисто я для моніторингу таких проектів використовую регіон «Росія».

    Червоні хрестики служать для видалення пошукової системи або непотрібного регіону, а перемикач праворуч — для тимчасової відміни знімання позицій по даному пошуковику. У міжрегіональних Go.mail, Yandex.com і Google.com регіону вибирати не потрібно. Зверніть увагу, що кнопки Зберегти ніде немає, бо всі застосовується на льоту, що досить незвично, але прикольно.

    Так, ще хочу сказати, що саме тут ви можете зняти горезвісну галочку «Не враховувати піддомени», щоб реалізувати згадану трохи вище за текстом можливість (не додавати всі піддомени окремо).

    І ще зверніть увагу, що для пошукової машини Google є можливість вибрати мову інтерфейсу (пошукової видачі):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Навіщо це потрібно? Для перевірки позицій в буржунете. Якщо я буду пробивати запит на французькою мовою в регіоні Париж з російським інтерфейсом і французьким, то видача буде відрізнятися. Якщо нас цікавить видача для корінного жителя, який живе у Франції, а не російського туриста, що знаходиться в Парижі, то нам треба вибирати саме французький інтерфейс (видачу на цій мові).

    Давайте пробіжимося також і по інших налаштувань в інтерфейсі Топвизора, раз вже ми тут опинилися волею доль. Наступна вкладка називається «Інтервали перевірок» і тут ви можете обрати один із трьох основних варіантів (щоденне зняття позицій в потрібний вам годину, після апдейта Яндекса або ж ви самі вирішите, що настав час дізнатися правду), а так само можна взагалі призупинити роботу за цим проектом (перенести його в архів) в силу якихось причин.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Далі у нас на черзі вкладка «Інтеграція». Тут ви будете вільні налаштувати вивантаження статистики з Яндекс Метрики в Топвизор, ну і Yandex Webmaster теж можна отримати певні дані. Якщо у вас обидва цих сервісу зав’язані на один аккаунт Яндекса, то підключивши один з них, другий підключається автоматично.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Після інтеграції буде відображатися номер вашого лічильника в Метриці, а також буде можливість примусово оновити дані, завантажувані з цих сервісів (зазвичай вони раз на добу оновлюються автоматично).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Як я вже згадував, при бажанні ви можете налаштувати щотижневе або щомісячне отримання звітів про зняті позиціях у вигляді CSV файлу на вказаний тут Емайл (для вас самих або для клієнта, якому ви подвязались просувати сайт):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На вкладці «Доступ» ви зможете додати Емайл адресу респондента, якому потрібно надати повні або урізані права на управління даним проектом (ваш основний Емайл за замовчуванням буде наділений максимальними повноваженнями). Єдине що, користувач повинен бути зареєстрований в Топвизоре.

    TopVizorЯк розкрутити сайт самому

    Ну і, нарешті, на останній вкладці налаштувань зможете передати управління цим проектом по зніманню позицій для даного сайту якомусь іншому користувачу даного сервісу, Емайл якого і потрібно буде вказати в наявною там формі.

    Але це ще не все. Пам’ятайте я говорив про можливості безкоштовно визначати позиції за допомогою передачі своїх лімітів з Яндекс.XML. Що це таке?

    Ну, якщо говорити про XML від дзеркала рунета, то його можна порівняти з раніше описаним мною пошуком для сайт від Яндекса, але в разі використання XML серйозно підвищується гнучкість і варіанти використання цієї версії пошуку (наприклад, все та ж пошукова системі Нигма використовує цю технологію для доступу до бази Яндекса).

    Але не суть. Головне розуміти, що видача Яндекс.XML практично ідентична видачі основний (відмінності проявляються зазвичай тільки на передодні чергового апдейта), а значить вона цілком підійде для перевірки позицій.

    Але XML для Топвизора є резервним варіантом, на випадок, коли з’їм позицій з основною видачі за форс мажорних обставин буде не можливий. Щоб не навантажувати свої сервера Яндекс.XML мають місце бути ліміти на кількість запитів, які виділяються кожному сайту, що бажає використовувати цю технологію. Своїх власних лімітів у Топвизора, природно, не вистачить на потреби всіх його користувачів.

    Однак, ліміти можна передавати офіційним шляхом. Тому вам і пропонують передати не потрібні вам ліміти, а натомість отримати певну кількість безкоштовних перевірок позицій (10% від числа переданих лімітів). Ще раз звертаю увагу, що квоти на використання XML будуть задіяні в Топвизоре тільки у випадку форс-мажору, а позиції знімати безкоштовно ви зможете хоч кожен день.

    Для того, щоб дізнатися виділені саме вам ліміти, перейдіть на цю сторінку, поставте галочку в самому низу про прийняття умов і, перейшовши на вкладку «Інформація про ліміти», зможете дізнатися межі виділені для тих сайтів, що у вас висять на цьому акаунті в Яндекс Вебмастере:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Для передачі лімітів служить наведена там ссилочка. Більш докладно про цю справу дивіться у відеоролику:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Інструкція по передачі знаходиться на вкладці «Яндекс-XML» (з контекстного меню вашого логіна потрібно буде вибрати пункт «Профіль»).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На цій сторінці Топвизора вам потрібно буде ввести свій логін в Яндексі і Урл того сайту, чиї ліміти ви передали.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Все, десять відсотків запитів від загального числа переданих лімітів (в моєму випадку це 370) можна буде пробивати щодня безкоштовно, що не може не радувати.

    Додавання запитів і підбір семядра засобами TopVizor

    Все, з налаштуваннями покінчено і пора переходити до дуже цікавою можливості цього онлайн сервісу, а саме до підбору семантичного ядра. Для цього потрібно буде з верхнього меню перейти на вкладку «Ядро». Тут вас чекає сірий квадрат Малевича, на якому красується великий знак плюс. Чудово, саме з нього і натискаємо мишею.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На цьому скріншоті вже був створена одна група з пошуковими запитами, за яким потім будуть зніматися позиції, але ви на це не дивіться. Після кліка по плюсику, зліва від нього з’явиться порожня форма з назвою «Нова група». Двічі клікнувши по цьому назви мишею ви отримаєте можливість його змінити.

    Відразу обмовлюся, що клікнувши по зеленій точці поруч з назвою групи запитів, ви цю саму точку перекрасите в червоний колір, що спричинить за собою припинення з’їм позицій по даній групі. Але нам у даний момент цікаві способи заповнення з’явилася форми ключовими словами, що мають відношення до нашого сайту.

    Є кілька варіантів додавання запитів для перевірки Топвизоре:

  • Ви можете вводити по одній ключовій фразі в полі «додати запит» у самому низу відкрилася форми і жмякать на розташований поруч маленький плюсик. Ключевік запрыгнет у форму і залишиться там жити, поки ви не натиснете на з’являється зліва від нього хрестик чи не перетягніть його в іншу групу запитів на цій же сторінці.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Перетягнути мишею можна буде і весь вміст форми, схопивши його за розташований у нижньому правому куті піктограми (див. на скріншоті).

  • Якщо у вас вже є готовий список ключових слів (у мене, наприклад, він є і я періодично перевіряв позиції по ньому у Site-Auditor, але проблема була в тому, що цей список містив тисячі ключів і на знімання йшло кілька днів ручної праці), то клікніть по другий іконці з розташованої ліворуч вгорі панелі інструментів.

    На ній намальовано хмарка зі стрілкою вгору і вона виділена на обох верхніх скріншотах. Знайшли? Чудово.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    У вікні, у вас буде знову ж таки дві можливості: або методом копіпаста через буфер обміну вставити вже готовий список ключевіков в приведену форму (по одному ключу в стоці), або завантажити вже готовий файл, в якому запити представлені в такому ж вигляді.

    Зверніть увагу, що в нижній частині вікна ви можете не тільки вибрати одну з уже існуючих груп ключових слів, але і створити нову, що може бути іноді корисно. Ну, і кнопку «Завантажити» натиснути не забудьте.

  • Третій спосіб вам може стати в нагоді тоді, коли ви ще, наприклад, тільки плануєте написання статті на певну тему, але ще не зовсім впевнені під які саме пошукові запити ви її будете оптимізувати, щоб мати шанс потрапити в Топ і що набагато важливіше — зрозуміти, чи ви будете отримувати по ним трафік взагалі, навіть у випадку потрапляння в Топ1.

    Іншими словами нам потрібно зібрати і просіяти від пустушок і безперспективних запитів семантичне ядро. Зазвичай для цієї мети у вебмайстрів є два джерела отримання списку ключових слів — статистика Яндекса під назву Вордстат і пошукові підказки Яндекса, Гугла або Майл.ру, які можна спарс програмним способом.

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Власне, TopVizor саме ці інструменти і пропонує вашій увазі для збору і розширення семядра. Ну, і ще він пропонує зібрати частотність за всім цим запитам, а також визначити ціну кліка в Яндекс Директе.

    Якщо запит виявиться не потрібним (наприклад, менше 20 вводів у видачі за місяць), то його можна сміливо видаляти зі списку. Так само, якщо ціна за клік у Директе за нього нечувана, то варто задуматися про перспективність витрати коштів на його просування.

    Подивимося, як це все реалізована на практиці в Топвизоре. Для цього на панелі інструментів вкладки «Ядро» потрібно натиснути на четверту іконку, показану на скріншоті:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    З’явиться вікно з можливістю вибору області парсинга (Вордстат або пошукові підказки). При виборі Вордстата у вас буде можливість зібрати дані не тільки з лівої колонки, але з правої, просто встановивши галочку «З цим шукали».

    Дозволю собі нагадати, що в лівій колонці Wordstat виводяться словосполучення включають те, що ви задали в якості відправної точки, а в правій відображаються асоціативні запити, які користувачі задавали Яндексу у тієї ж самої пошукової сесії.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Після початку парсинга у вас з’являться кілька нових груп (для кожного початкового запиту і для кожної колонки Вордстата), де в момент отримання даних буде бігати змійка або почне заповнюватися склянку фігурками з тетрису. По закінченні процесу ви отримаєте відповідні списки:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Наприклад, для фрази «розкрутка сайтів» ми отримали дані з лівої і правої колонки Wordstat у показаному на скріншоті вигляді. Зверніть увагу, що для деяких з ключевіков вже показано частотність (друга колонка цифр) і вартість кліка в Директе (перша).

    Звідки вони взялися, якщо ми її не знімали? Просто ці дані вже сплатили інші користувачі Топвизора, а він нам люб’язно запропонував скористатися цифирьками, що зберігаються у цього сервісу в кеші. Чим більше користувачів, тим рідше доведеться платити за оренду частотності.

    Нам же для повноти картини і почала подальшого аналізу семантичного ядра не вистачає даних з пошукових підказок популярних пошукових систем рунета. За визначенням, це найбільш часто задаються питання пошуку, які і підсуваються всім підряд, щоб полегшити працю з пошуку потрібних літер на клавіатурі.

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Парсинг підказок у цій сервісі активується тієї ж самої четвертої кнопкою на панелі інструментів вкладки «Ядро», але у вікні, вам потрібно буде вибрати інший варіант з випадаючого списку:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Можна зібрати підказки зі всіх пошукачів, а можна тільки з потрібних вам. Крім цього, трохи нижче можете вибрати глибину підказок (від 1 до 3). Що це таке? Хороше питання, на який не так-то просто відповісти словами, бо це простіше побачити і почути з вуст популярного блогера:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Для кожного пошукача буде зібрана своя група запитів выдранных з підказок. Зверніть увагу, що вартість парсинга, яка відображається внизу форми, буде залежати як від числа обраних пошукових систем, так і від глибини підказок. Вона може змінюватись від десяти копійок до півтора рублів, що, загалом-то, зовсім не багато.

  • Перевірка частотності запитів і ціни кліка для них в Яндекс Директе

    Ось, дивіться. Ми зібрали запити з лівої і правої колонки Вордстата, спарсили пошукові підказки і отримали цілий набір груп ключевіков. Тепер настала пора позбутися від пустушок і безперспективних. Для цього треба буде пробити частотність в Yandex Wordstat за всім цим ключовим фразам.

    Цієї мети служить п’ята значок на панелі інструментів вкладки «Ядро». У вікні, ви будете вільні вибрати, яку саме частотність хочете визначити (з трьох можливих, описаних трохи нижче), в якому регіоні і хочете при цьому заощадити, поставивши галочку, що забороняє оновлення вже наявних даних (які знімали ви або інші користувачі Топвизора).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Але в самий цікавий момент у мене скінчилися ті десять рублів, що видаються при реєстрації. Тому довелося вибрати з випадаючого меню мого логіна пункт «Банк» і перейти у вікні на вкладку «Оплата».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Власне, про доступні способи оплати я вже згадував, ну, а я як зазвичай скористався своїм гаманцем в Вебманях.

    Після здійснення платежу я все-таки запустив з’їм зокрема по всім зібраним запитам, який супроводжувався хвилеподібною смугастістю кнопки:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Через кілька секунд з’явилася помаранчева табличка, що закликає оновити сторінку і ознайомитися з результатами.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо ви раптом ще не у всіх запитів побачите значення частоти їх використання, то не поспішайте лаяти Топвизор і вимагати повернути ваші гроші.

    Справа в тому, що знімати можна три значення частотності (загальну, фразову та точну). Я, наприклад, знімав фразову, а за промовчанням у верхньому списку, що випадає, обрана загальна. Тому, просто вибравши фразову частотність, я отримав показану на скріншоті картину маслом.

    Так, забув сказати пару слів про цим самі частотності. Нічого складного в цьому немає і коріння цього градації йдуть в описані мною оператори пошуку Яндекса, а саме лапки і знак оклику проставлений перед словом. Ці оператори й з тим же призначенням можна використовувати і у вікні Вордстата при введенні запиту (укладати його в лапки або ставити ! перед кожним словом).

  • Звичайна — вводите запит як є і отримуєте всі словосполучення, які включають в себе цю фразу, хоча реальна частотність запиту цього ключа може бути нульовою.
    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому
  • Фразове — запит полягає в лапки і в результаті будуть пораховані запити саме цих слів, але у всіх можливих морфологічних формах (відмінках, числах).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Особисто я віддаю перевагу саме цей варіант, бо оптимізувати статтю під сувору морфологічну форму я не в силах, хоча іноді варто зрозуміти в якому вигляді краще всього ключевік вжити в тайтлі.

  • Точна — крім лапок додаємо ще й знак оклику перед кожним словом. В результаті буде порахована частота введення цього словосполучення (саме в цій морфологічній формі) користувачами Яндекса протягом місяця.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Звідки взялася така різниця в цифрах? Очевидно, що має місце бути запит(и) з тими ж самим ключовими словами, але в іншій словоформі, який від’їдає залишилися цифирьки. Для нашого прикладу неважко здогадатися, що це буде множина:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

  • Зібрані в кожній групі запити можна сортувати за алфавітом, по частоті, а також і по вартості кліка в Яндекс Директе. Якщо ключових слів в групі багато, то можна скористатись внутрішнім пошуком.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Тепер вам залишиться тільки пробігтися по всіх групах запитів і повидаляти ті, що мають близьку до нуля частотність і у яких зашкалює ціна за клік. Наприклад, запит «просування сайту» має ціну за Спецрозміщення в 45 рублів за клік (мабуть, що саме цей варіант відображення ціни найкраще характеризує перспективність просування), що дуже дорого і говорить про жахливої конкуренції по цій ключовій фразі.

    Я б ніколи не став оптимізуватися під неї, хоча бувають випадки, коли просування по СЧ наводить сайт в Топ по ВЧ. Власне, у мене в Топ 10 зараз блог вже не потрапляє по фразі «просування сайту» (хоча він і бував на дев’ятій позиції), але навіть поточне місце на другій сторінці пояснюється лише дією алгоритму Спектр, а не моїми фінансовими вливаннями.

    Коли поудаляете все зайве, то можна всі ключові фрази перетягнути в одну групу, а непотрібні видалити. На цьому додавання запитів і збірка ядра підійшла до кінця, а ми продовжуємо вивчати можливості Топвизора вже з перевірки і відображення позицій сайту у видачі Яндекса, Гугла або Майл.ру.

    Перевірка позицій сайту в TopVizor

    Переходимо на вкладку «Позиції» з верхнього меню. Відразу ж обмовлюся, що потрапити туди ж можна буде і з контекстного меню вашого логіна, вибравши пункт «Проекти» і клікнувши на сторінці по показаної на скріншоті іконці.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Зверніть увагу, що я дозволив Топвизору взяти дані з моїх записів у Метриці і Вебмастере, тому можу наочно спостерігати динаміку за такими параметрами на цій сторінці:

  • Велика зелена кнопка служить для ручного запуску знімання, а внизу відображається вартість такої операції.
  • Число відвідувачів за останню добу, які прийшли на мій сайт з пошукових систем Яндекс, Гугл і Майл.ру (для кожної окремо)
  • Кількість сторінок в індексі Яндекса і Google
  • Кількість зворотних посилань за версією Вебмастера
  • Тіц і Пр
  • Наявність в каталогах Яндекса, Дмоз або Майл.ру — клікнувши по зеленій галочці можна потрапити на сторінку даного каталогу з описом вашого сайту
  • Але це ми відволіклися, а тепер давайте, нарешті, зайдемо на вкладку «Позиції» і подивимося що там до чого.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    З верхнього меню за допомогою випадаючих списків вибираєте пошукову систему, регіон, а так само групу запитів, для якої хочете подивитися динаміку зміни позицій за останній час.

    Трохи правіше розташоване вікно вибору звітного періоду і кнопки для вивантаження даних у форматі CSV і Html (остання дозволяє як відправити дані по пошті, так і завантажити на комп’ютер).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо уважно поглянути на таблицю зі знятими позиціями, то можна помітити, що поряд з деякими позиціями стоять циферки (відмінні від нуля) взяті з Метрики, які говорять про те, скільки людей в цей день прийшли до вас на сайт, ввівши дані слова в тій пошуковій машині, для якої ви переглядаєте позиції.

    Є окрема колонка з частотністю даних запитів. Але яка саме з трьох можливих частот відображається і як їх змінити? Досить просто клікаєте по слову «частота» і воно буде відображатися з лапками, зі знаком оклику або в природному вигляді. Дуже зручно, на мій погляд.

    Вгорі кожної колонки проставлена дата перевірки позицій. Якщо кликнути по ній, то відбудеться сортування даних у таблиці за значеннями цифирек в колонці. Під датою ви зможете побачити процентне співвідношення запитів, які потрапили в Топ 10 і сумарний трафік, які вони привели на ваш ресурс.

    Що примітно, якщо клікнути на будь-якій позиції в цій таблиці, то ви перейдете на сторінку свого сайту, яка є для цього запиту цільової (приземляющей) за версією того пошукача, який ви вибрали з верхнього правого списку. Урли цих сторінок також потрапляють в CSV файл при вивантаженні.

    Самі клітини з позиціями мають колірну диференціацію за наступним принципом:

  • Рожева підсвічування говорить про те, що все погано і ваш сайт за даним запитом провалився принаймні на одну сторінку в глиб серпа (маються на увазі настоянки видачі за замовчуванням, коли на сторінці відображаються 10 сайтів з відповідями).
  • Жовтий фон теж не обіцяє нічого хорошого, бо каже, що вашого сайту не бачити в цьому Топвизором просторі (перші 100 позицій). У Google у мене як раз багато подібних колірних рішень за даними ключовими словами:
    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому
  • Зелений колір говорить про те, що сайт знаходить в Топ 10, але ще не потрапив у Топ-3.
  • Блакитний — бажаний Топ3 досягнутий
  • Салатовий колір обнадіює хоча б тим, що запит став принаймні на одну сторінку ближче до Топу.
  • Кому може бути корисний цей онлайн сервіс?

    Ну, начебто все, що хотів з вами поділитися. Вийшло досить об’ємно, але і можливостей у даного онлайн сервісу виявилося більше, ніж у традиційного інструменту по зняттю позицій.

    Виходить, що сервіс буде зручним не тільки тим, хто перевіряє позиції, але і тим, хто працює з семантичним ядром, а це можуть бути, наприклад, люди, які користуються системами контекстної реклами або інші користувачі, яким потрібно підібрати ключові слова.

    Що примітно, за час тестування не було жодного лага пов’язаного з повільною роботою цього онлайн сервісу. Складалося враження, що працюєш з десктопної програмою. А яким вам, шановні читачі, здався сервіс Топвизор?

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу