Шукаємо плагіни для WordPress

3010
  • Comment Toolbar — можливість відповіді у коментарях
  • Доробка перекладу плагіна Comment Toolbar для WordPress
  • Qip Smiles — додаємо в коментарі Вордпресс смайлики
  • Як і обіцяв у статті про SyntaxHighlighter і Comment Form, сьогодні продовжимо розмову про підвищення зручності роботи з коментарями WordPress. Цього ми будемо домагатися за допомогою плагінів Comment Toolbar і Qip Smiles (сподіваюся, що свій Gravatar ви не тільки створили, але і включили їх відображення в налаштуваннях блогу).

    Шукаємо плагіни для WordPress

    За допомогою них ми зможемо реалізувати такі можливості:

  • одним кліком вставляти цитати у форму для написання коментаря
  • одним кліком вставляти ім’я людини, що залишив повідомлення в блозі, в форму для написання коментарі
  • оживити коменти смайликами (з допомогою Qip Smiles)
  • Comment Toolbar — можливість відповіді у коментарях

    Думаю, що не треба вам доводити необхідність мати в коментарях можливість відповісти на повідомлення. В іншому випадку, вам доведеться вручну копіювати ім’я автора повідомлення і вставити його в поле для написання.

    Жах, як незручно, та й потім, іншому користувачеві не завжди просто знайти саме те повідомлення, на яке ви відповідали. Набагато простіше мати кнопку «Відповідь», яка автоматично скопіює ім’я автора цього повідомлення в поле для написання коментаря.

    Мало того, разом з ім’ям автора скопіюється ще й унікальний адреса цього коммент, який йому надасть движок Вордпресс. Тобто надалі буде досить клацнути по цьому скопіювати ім’я коментатора і ви відразу ж переміститеся до того повідомленням, на який і було дано відповідь.

    Дуже зручно, на мій погляд. Але крім цього Comment Toolbar вміє ще вставляти цитати. Для цього досить виділити фрагмент тексту в будь-якому місці відкритої сторінки WP блогу, а потім натиснути кнопку «Цитувати» в будь-якому з вже існуючих коментарів.

    Завантажити плагін Comment Toolbar можна тут. Окремо русифікатор завантажувати не потрібно, оскільки в ньому, за замовчуванням, вже присутня російська локалізація.

    Встановлюємо:

  • розпакуйте архів comment-toolbar.zip, використовуючи ftp-менеджер підключіться до вашого сайту і завантажте папку comment-toolbar в каталог з плагінами wp-content/plugins/ на сервері
  • увійдіть в адмінку блогу і виберете з лівого меню вкладку «Плагіни»- «Inactive»
  • знайдіть рядок з плагіном і активуйте його
  • Якщо при установці плагіна у вас виникли якісь труднощі, то можете звернутися до матеріалів наведеної статті.

    В адмінці Вордпресс вибираємо з лівого меню «Додатки» -> Comment Toolbar. Зверніть увагу, що налаштування цього плагіна знаходяться саме в розділі «Додатки», а не «Параметри».

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Як бачите, на сторінці налаштувань всі написи переведені на російську і, думаю, що труднощів виникнути не повинно.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Але, тим не менш, я внесу деякі пояснення. Перші два поля дозволяють задати назви для кнопок відповіді і цитування. В полі «Текст для повідомлення про цитування» ви вводите текст, який відображатиметься після імені коментатора, чий текст ви цитуєте, додаючи комент.

    Приклад:

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    У полі «Символ, що розділяє кнопки або посилання» ви задаєте роздільник для кнопок (показано на попередньому рисунку). В наступному полі можна задати виділення жирним ім’я коментатора, якому ви відповідаєте або кого цитуєте.

    Якщо поставите «Так» у полі «Add a link to his commentary on the name of the commentator», то отримаєте саме ту можливість, що я описав трохи вище — ім’я коментатора у вашому повідомленні стане посиланням на той коментар, який ви цитували або на який відповідали.

    У полі «Стиль тулбара» ви можете вибрати вид відображення кнопок відповіді, цитати і навігації (у вигляді кнопок, посилань або у вигляді картинок). У наступних двох полях пропонується вибрати положення області з кнопками.

    А в останніх двох полях ви можете відключити показ кнопок навігації (перехід до наступного, попереднього, останньому і першому коментарів), а так само задати плавну прокрутку при переміщенні по коментарів (гарно виходить).

    Доробка перекладу плагіна Comment Toolbar для WordPress

    Comment Toolbar переведений не зовсім повністю. Якщо ви підведете миша до кнопок навігації по коментарям, то побачите текст напис англійською (Last comment, Next comment тощо). Крім того, у кнопки «Цитата» написи не буде зовсім, а бажано було б пояснити користувачам призначення цієї кнопки.

    Як ви, напевно, знаєте, спливаючий текст посилання задається з допомогою атрибуту тега TITLE A. Щоб виправити описані вище недоліки потрібно отримати доступ до файлу сайту по FTP і відкрити на редагування файл wp-content/plugins/comment-toolbar/cf_comment_toolbar.php.

    Знайдіть за допомогою вбудованого пошуку редактора Notepad ++ наступний код в цьому файлі:

    $toolbar .= ««.$lbl_quote.»«;

    і замініть її на такий рядок:

    $toolbar .= ««.$lbl_quote.»«;

    Текст спливаючої написи ви можете налаштувати на свій розсуд. Для перекладу англійських написів у кнопок навігації по коментарям, в цьому ж файлі, з допомогою вбудованого пошуку блокнота (Notepad, знайдіть, де зустрічаються ці англійські фрази (Last comment, Next comment тощо) і замініть їх на російські.

    Не забудьте перед збереженням редагованого файлу cf_comment_toolbar.php вибрати з верхнього меню Notepad ++ пункт «Кодування», а з випадаючого меню — пункт «Перетворити в UTF-8 без BOM». В іншому випадку, ви отримаєте замість російських написів кракозябры. Це потрібно робити завжди, коли ви додаєте файли WordPress російські написи.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу