Як розкрутити сайт самому

4217
  • Історія пошуковика Bing
  • Можливості пошукової системи
  • Пошта Хотмайл (Outlook)
  • Реєстрація і вхід в Hotmail
  • Налаштування пошти Бавовна (Хотмайл)
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про не дуже популярні в рунеті пошукову систему Bing і поштовий сервіс Хотмайл. Власником цих сервісів є не безызвестная компанія Microsoft, яка щільно підсадила більшу частину населення нашої планети на свою операційну систему. Але їм цього мало й амбіції компанії поширюються і на інтернет.

    Як розкрутити сайт самому

    Забігаючи трохи вперед скажу, що в світі пошуковик Bing хоч і серйозно поступається Гуглу, але все ж посідає друге місце, а їх поштовий сервіс Hotmail взагалі до недавнього часу був світовим лідером в цьому сегменті.

    Про рунет сказати теж саме не виходить, однак Bing все одно може бути корисний вебмайстрам з рунету, а створена у них пошта з недавнього часу не має меж і серйозно намагається переламати ситуацію із зручністю її використання (перейменувавши її в Outlook.com).

    Bing — історія успіху пошукача номер 2 у світі

    Частка цієї пошукової системи в усьому світі не так вже й велика — всього лише чотири відсотки:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Але потрібно не забувати, що пошуковик Яху перестав використовувати свій власний движок на всіх своїх ресурсах і повністю поклався в цій справі на Бінг. Тому частку Яхоо можна сміливо доплюсувати дітища Microsoft, що виводить його на впевнене друге місце з дванадцятьма відсотками по світу.

    У США, наприклад, доля ще більше сприяє цьому пошуковику і дані на серпень—вересень 2012 мають місце бути такими:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    В цілому виходить, що движок Bing обробляє більше чверті всіх запитів у США, а це дуже значна сума. Звичайно ж, до пошукової системи Google йому ще рости і рости, але тим не менш, цей результат є найкращим за всю багатостраждальну історію входження Microsoft на ринок пошуку.

    Багато в чому такий результат забезпечений популярністю операційних систем Windows, в які за замовчуванням впроваджено браузер Інтернет Експлорер. Це дозволяє Microsoft збирати необхідну інформацію про поведінку користувачів на різних сайтах і тим самим покращувати свою пошукову видачу за рахунок більш точного визначення релевантності, відсіваючи таким чином ресурси, які користувачам не сподобалися.

    Однак, останнім часом Гугл Хром вирвався на ринку браузерів в лідери і продовжує набирати обертів, в той час, як дітище Мелкомягкіх серйозно забуксував і потихеньку здає позиції. До речі, ви можете самі побачити, який браузер є найшвидшим і найкращим на даний момент.

    У зв’язку з цим перспективи Бінга в майбутньому поки не однозначні, але по-любому, всі ті невдачі, які переслідували цей пошуковик з моменту народження (у 1998 році), схоже, залишилися позаду. До речі кажучи, на світовий ринок Bing вийшов практично одночасно з Гуглом і іншими успішними конкурентам, але чомусь у Мелкомягкіх з цим справа не заладилося.

    Перша версія пошуку називалася MSN Search (Microsoft Network Search) і волочила своє жалюгідне існування починаючи з 1998 року і аж до 2006:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Після чого була перейменована в більш відому Windows Live Search, яка знову ж лаврів не здобула. Чергова спроба перейменування пошукача-аутсайдера була зроблена на початку 2007 року (відкинули страшне слово Windows), що знову ж таки не принесло результатів:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Лише після створення повністю нового пошукового движка Kumo і запуску в середині 2009 року побудованого саме на його базі повністю оновленого пошуку під назвою Bing, мелкомягким, нарешті, посміхнулася фортуна. Движок вийшов вдалим і Бінг почав потихеньку, але досить стабільно, відбирати частку пошуку в наявних у той час на ринку гравців. Ну, а після поглинання Яху справи пішли зовсім вже добре, що, власне, і можна побачити з наведених трохи вище графіка і таблиць.

    Що примітно, офіційно цей пошуковик не здійснює пошук для потреб мешканців рунета, але, тим не менш, це не заважає існуванню російськомовної версії Bing.com (перебуває на даний момент у стадії бета-тестування). Він індексує сайти рунета і здійснює по ним пошук, але його якість істотно поступається алгоритмів Яндекса і Google.ru, у зв’язку з чим поширеність цієї пошукової системи на території пострадянського простору не велика і його частка в рунеті зникаюче мала:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Хоча свій мільйон користувачів Бінг в рунеті має. Напевно, це є для них непоганим результатом.

    Головна сторінка bing.comна відміну від головної сторінки Яндекса (з віджетами і темами) і аскетичною початковою сторінкою Гугла, має своєрідне оформлення, яке, особисто у мене викликає певний дисонанс:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Велика картинка (на зразок робочого столу Віндовс) і скромна пошукова рядок розташована не по середині, а притулившаяся в лівому верхньому кутку, де також можна буде помітити і вкладки для переходу до пошуку по зображеннях (аналог Google і Яндекс картинок), відео та новин MSN. Власне, і до перегляду пошти Hotmail можна перейти звідси ж по відповідній вкладці. Про пошту ми поговоримо трохи нижче, а зараз хочу сказати пару слів саме з пошуку.

    Налаштування і можливості пошукової системи Bing

    На вкладці «Додатково» ви знайдете посилання на онлайн перекладач, який не поступається за якістю аналогу від Гугла (читайте про Google і Bing Translator докладніше):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Значиться, картинку на головній можна змінювати в правому нижньому куті, а налаштувати результати пошуку під себе можна буде, натиснувши на іконку шестерні, розташовану праворуч угорі. Є можливість налаштувати сімейний фільтр, відображення підказок і мову інтерфейсу. Ще можна буде визначити кількість сайтів, які будуть виводитися на одній сторінці і змусити Бінг їх відкривати у новому вікні, що особисто я використовую завжди:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Незважаючи на те, що у Microsoft є власна досить серйозна система контекстної реклами Bing Ads (колишній AdCenter), заробляти на російськомовній аудиторії дрібном’які воліють за допомогою милою нашому серцю системи Яндекс Директ (більшість сайтів рунета теж заробляють на ній же, тобто в РМЯ — вивороті Діректа):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Ну, а насправді, не до Гуглу ж їм звертатися (мається на увазі їх система Google AdSense), який вже давно обжився в рунеті. Однак, думаю, освоївшись на пострадянському просторі, цей пошуковик замінить Директ на свій Bing Ads, який з часом набере достатню кількість рекламодавців з рунету.

    А це в свою чергу додало б ще один спосіб заробітку в інтернеті для власників сайтів (якщо у Бінга буде партнерська програма). Поживемо — побачимо.

    Вводячи запити в пошуковий рядок Bing.com ви будете вільні використовувати ряд операторів мови запитів, які допоможуть зробити акцент на потрібної вам інформації. Крім наявних практично у всіх пошукачів стандартних операторів, наприклад, таких як:

  • Логічні оператори (і, немає, або пошук по фразі цілком і інші поєднання операторів (див. довідку бінга тут і тут)
  • site: — пошук на сайті, домен якого зазначений після цього оператора. Наприклад, якщо ви захочете знайти на моєму блозі всі статті по темі просування, то даний запит в Бинге буде виглядати так:
    site: просування
  • ip:109.120.159.120 — скільки ресурсів мають цей же Ip-адресу (читайте статтю про ДНС сервера)
  • У Bing є і унікальні оператори, які у Яндекса і Гугла не зустрічаються (або я просто про це не знаю):

  • linkfromdomain: — зовнішні посилання (відкриті для індексації, тобто гіперпосилання без атрибут nofollow), що ведуть з даного сайту на інші, або, іншими словами, кількість посилань з даного домену. Знаєте, навіщо може знадобитися цей оператор?

    А ось, коли ви купуєте вічні посилання в Гогетлинкс або розміщуєте статті в Міралінкс, цей оператор вам в два рахунки покаже заспамленность потенційного донора. Якщо зовнішніх посилань буде набагато більше, ніж сторінок на цьому сайті, то і про перспективу покупки там лінка варто забути.

  • inanchor:ктонановенького — знайти всі сторінки в індексі Бінга, на які ведуть (проставлені) посилання зі словом «ктонановенького» як анкора. А для того, щоб дізнатися всі сторінки певного сайту, на які ведуть посилання з певним анкором, потрібно буде використовувати подібну конструкцію:

    inanchor:ктонановенького site:

    Саме цей оператор використовували відомі гуру SEO оптимізації і просування, коли відповідали на питання про природні зворотні посилання в одній з передач на Мегаиндексе

  • Таким чином виходить, що навіть офіційно не працює з Росією пошукова система Bing може бути нам вельми корисна, завдяки тому, що вона все одно індексує сайти в рунеті і має в своєму арсеналі унікальні оператори.

    Пошта Outlook (колишній Hotmail) — вхід реєстрація

    Поштовий сервіс Хотмайл з’явився ще раніше пошукової системи (у 1996 році) і в своєму сегменті домігся набагато більших результатів. Власне, Microsoft попросту купила успішний і перспективний проект в 1997 році, і змогла зробити з нього найпопулярніший на даний момент сервіс безкоштовної електронної пошти.

    Правда, зараз його з олімпу вдалося посунути Gmail від Гугла, так і Yahoo пошта не сильно відстає. У рунеті ж, як і багато років тому, більше всього користувачів здійснюють вхід на сайт пошти Mai.ru.

    Hotmail (Outlook.com) зараз перемістився, відповідно, на друге місце, а Яху пошта так і залишилася на третьому. Відрив, правда, зовсім невеликий:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    У Росії Хотмайл ще не так популярний, бо всього лише пару років користувачам рунета надали можливість працювати з російськомовним інтерфейсом цього поштового сервісу. До цього часу вже переважна кількість користувачів рунета щільно сиділи на голці Майл.ру, Гмайла і нової пошти від Яндекса. Однак все це не благає достоїнств нашого сьогоднішнього героя і про це я хочу поговорити трохи докладніше.

    Першим відмітним моментом є те, що Hotmail не обмежує користувачів в розмірі наданого для зберігання кореспонденції і вкладень поштової скриньки. Приємний нюанс, хоча мало кому буде малий Gmail ящик з його 10 гигами, але тим не менше це можна віднести до плюсів родича Бінга.

    Взагалі, розповідати у всіх подробицях про Хотмайл я не буду. Чому? Тому що жити йому залишилося зовсім не багато. Йому на зміну прийде інший поштовий сервіс від Мелкомягкіх під назвою Outlook.com. Таким чином Microsoft хоче повністю дистанціюватися від старого бренду, який в головах багатьох користувачів (в основному буржуйських) став міцно асоціюватися з тормознутой і глючной поштовою системою.

    Вхід на пошту hotmail.ru (Outlook.com)

    Новий сервіс Outlook.com повинен буде конкурувати з новим лідером в особі Gmail на рівних і ніщо не повинно нагадувати про колись наявних дитячих хворобах Hotmail.

    По-любому, вам спочатку потрібно буде пройти реєстрацію, яка дозволить потім працювати не тільки з поштовими сервісами (нових і старих), але і з файловим сховищем OneDrive (SkyDrive) і Xbox LIVE з Windows Phone. Загалом, реєструємося на всі випадки життя.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо не хочете палити номер свого стільникового, то доведеться крім вказівки альтернативного Е-майла вибрати ще контрольне запитання та відповідь на нього, який з часом обов’язково забудете. Після чого ви зможете відразу ж скористатися своїм поштової скриньки Hotmail:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    До речі, крім роботи з поштою ви зможете спілкуватися в інтерфейсі Хотмайла через MSN Messenger, працювати з календарем або перейти у свій хмарне сховище SkyDrive. Інтерфейс не сказати, щоб був дуже сучасним, але не слід забувати, що дні її вже пораховані і всі користувачі цього поштового сервісу будуть примусово переведені на Outlook.com (орієнтовно в 2013 році).

    Власне, можна прямо зараз перейти на роботу з поштою через новий інтерфейс Outlook (інструкція щодо переходу), який знаходиться на даний момент у стадії тестування. Якщо говорити в двох словах, то просто відкрийте сторінку https://outlook.com/ у тому ж браузері, де у вас був до цього відкрито Хотмайл.

    І якщо вас не авторизує автоматично, то введіть отримані при реєстрації логін і пароль. Вас попередять, що з вашою поштовою скринькою ніяких катаклізмів не сталося і можна буде продовжувати роботу з кореспонденцією вже в новому і приємний оку інтерфейс Outlook:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Кнопка з налаштуваннями (шестірня в правому верхньому куті) дозволяє додати область для читання кореспонденції, розділяючи область екрану по горизонталі, або по вертикалі (в Gmail ця можливість реалізується тільки через Лабораторію).

    Налаштування і можливості пошти Бавовна від Бінга (колишнього Хотмайла)

    Ну, а якщо виникне бажання створити псевдонім для вашого ящика на сервісі Outlook, то виберіть пункт «Інші параметри пошти»:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    На сторінці, що відкриється, виберіть пункт «Створення псевдоніма для Outlook». Вас попросять ще раз ввести пароль, після чого запропонують придумати E-mail закінчується на Hotmail @outlook.com:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Вхідна кореспонденція, яка потрапляє в цей ящик, може падати в папку «вхідні» на адресу знято з підписки з закінченням @hotmail.com або ж в окрему папку (вибір вам запропонують відразу після створення псевдоніма.

    І коротенько згадаю про можливості поштового сервісу Бавовна приходить на зміну Хотмайла:

  • Необмежений розмір скриньки
  • Можливість створення купи псевдонімів
  • Можливість відновлення видалених листів (в папці Видалені в самому низу має місце бути відповідна посилання)
  • Outlook.com інтегровано з союзником Microsoft — соціальної мережі Фейсбук, що багатьом користувачам (особливо з буржунете) може здатися зручним (у правому верхньому куті є відповідний значок, ліворуч від шестерні)
  • В якості ложки дьогтю нагадаю про вогкості нового поштового сервісу Microsoft.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу