Використовуємо Вконтакте і Instagram

3169
  • Важливі моменти при реєстрації в Instagram
  • Яку назву (логін) вибрати для своєї сторінки?
  • Що впливає на успішність сторінки в Инстаграме?
  • Нюанси створення магазину в Instagram
  • Що заборонено в Инстаграме і що таке хештеги?
  • Як використовувати теги Инстаграме?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу сьогодні почати розмову про варіанти використання в своїх корисливих інтересах такої популярної мобільної соціальної мережі Instagram.

    Трохи раніше ми вже почали говорити про просування у Фейсбуці (Як просувати свій сайт або бізнес у Facebook) і заробіток на Ютубі (8 способів монетизації каналу і 7 порад щодо вибору дохідної ніші в YouTube), але цими соціалки простір рунета не обмежується, тому пропоную розширити свій кругозір і навчитися використовувати ще один дуже популярний інструмент.

    Використовуємо Вконтакте і Instagram

    Створені за наведеною нижче технології магазин або бізнес-аккаунт вам потрібно будемо тим чи іншим способом просувати, тобто підвищувати його відвідуваність і віддачу, інакше всі зусилля будуть марними. Найбільш безпечний на даний момент спосіб зробити це автоматично — онлайн-сервіс по розкрутці Інстаграмма під назвою JetInsta. Він не використовує спамм і залучає тільки вашу цільову аудиторію, яка буде підписуватися добровільно (читайте про це в наведеній статті.

    Про загальні питання та принципи пристрою цієї мережі я вже писав у статті «Instagram — що це таке і як ним користуватися». Однак цієї інформації достатньо лише для користувацького підходу до цього сервісу, а от діловий підхід має на увазі під собою отримання більш специфічних знань і навичок, які, наприклад, допоможуть вам створити в Instagram свою сторінку для реклами або навіть інтернет-магазин. Наповнювати сторінку матеріалами можна буде автоматично через сервіс просування SMMplanner.

    Вибираємо ім’я сторінки при реєстрації в Instagram

    Якщо ви Инстаграме ще не зареєстровані, то ніщо не заважає вам це зробити. Досить буде в App Store або Google Play ввести в пошукову рядок «instagram» і встановити цей додаток на смартфон. Якщо слово вбивати лінь, то просто распознайте з телефону цей QR-код:

  • Для Андроїда:
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • Для Ios (Айфони і Айпади):
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • При першому ж запуску вас попросять ввести логін або зареєструватися.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Можна використовувати для цієї справи вже наявний акаунт у Фейсбуці, а можна пройти стандартну процедуру із зазначенням адресу знято з підписки (на нього потім прийде лист-підтвердження) і придумуванням пароля (в принципі, розраховуючи на довгу роботу в цій мережі, можна і номер свого мобільника вказати — буде потім простіше розв’язувати якісь форс-мажорні речі):

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Яку назву (логін) вибрати, щоб сторінка стала більш популярною?

    Слід відразу ж подумати про назву вашої сторінки (фактично воно збігається з введеним логіном). Поміняти його потім вже буде неможливо (лише шляхом створення нового облікового запису в цій соціальній мережі). У зв’язку з цим дозволю собі дати кілька рекомендацій, які можуть бути вам корисні:

  • Логін (назву вашої сторінки) можна вводити лише з використанням символів латиниці, цифр і деяких інших символів. Якщо вводите щось неприпустиме, то система валідації форми реєстрації в Instagram вам про це одразу ж повідомить. Швидше за все, тут обмеження такі ж, як і ті, що накладаються при створенні Урл адрес: [0-9],[a-z],[_],[-] (за винятком того, що логін не чутливий до регістру букв).
  • Можливо, що з ростом популярності вашої сторінки це назва буде на слуху у користувачів, тому воно повинно бути легко сприйматися на слух і в той же час бути орфографічно простим, щоб було якомога менше варіантів неправильного написання цього слова (наприклад, важко помилитися в написанні ktonanovenkogo бо всі букви в англійській транслітерації мають однозначне трактування). Креатив вітається.
  • Назва враховується при внутрішньому пошуку по Инстаграму. Наявність в ньому слів запитаних призведе до відображення цієї сторінки в пошуковій видачі. Тобто тут знову ж таки має місце бути внутрішня оптимізація, про яку ми постійно говоримо при просуванні сайтів і сторінок в інших соціальних мережах.
  • Правда багато назви вже можуть бути зайняті (логіни адже повинні бути унікальними і не повторюватися), тому часто додають нижнє підкреслення їх уникализации, наприклад, згадана нижче сторінка Инстаграма під назвою FISHKI_ (є сторінки навіть з двома нижніми підкресленнями на кінці слова або між словами назви, наприклад, VIP_HAND_MADE). Але якщо є можливість, то цього краще уникати.
  • Ідеальним варіантом буде одне слово з простою орфографією або два, але написаних разом. Проте, часто зустрічаються варіанти дуже довгих слів, які не зрозуміло як правильно написати латинськими літерами та в яких часто використовується маса нижніх підкреслень. Безумовно, що такі сторінки теж можуть бути популярними і відвідуваними, але частина користувачів вони все одно втрачають саме із-за помилок при виборі назви.
  • Придумуючи назву для інтернет-магазину, напевно, краще не палитися відразу з приводу того, що це саме магазин, бо відвідувачів це може відштовхнути. Краще не використовувати слова типу «магазин», «shop» і тому подібне, бо це явно видає ваші шкурні інтереси (комерційні акаунти соціальної мережі мобільного не саме бажане місце паломництва для її відвідувачів).
  • Чим більш коротким і помітним буде назва, тим краще. Але при цьому назву має чітко асоціюватися з тематикою сторінки, щоб у користувачів не виникало потім відчуття дискомфорту через невідповідність назви і змісту.
  • Незважаючи на те, що назва потрібно вводити латинськими буквами (бо це, по суті, ваш логін в Instagram), краще не використовувати англійські слова, а писати російські шляхом транслітерації (типу, shutki, а не jokes). Прикладом можуть бути знову ж таки згадані раніше FISHKI.
  • У зв’язку з усім вище сказаним, з вибором назви сторінки в Instagram поспішати не потрібно:
  • Спочатку створіть список всіх можливих російських слів або словосполучень, які на вашу думку будуть відмінно характеризувати ваш майбутній паблік або магазин.
  • Потім проведіть їх транслітерацію в латиницю (Пунто Світчер це вміє робити шляхом виділення потрібних слів і натискання Alt+Scroll/Lock на клавіатурі).
  • Відкиньте всі варіанти написання назви латиницею вийшло надто складним і неоднозначним (особливо це стосується шиплячих звуків в російській мові і складних голосних типу «я», «ю» і т. п.).
  • Перевірте всі варіанти на зайнятість шляхом їх введення в поле логіну, коли ви проходите реєстрацію в Инстаграмме. Якщо чоловічок у полі з логіном світитиметься зеленим після введення назви, то такий варіант можна використовувати (його ще ніхто не забронював в якість свого логіна). Якщо дана назва вже використовується, то чоловічок почервоніє.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    У випадку зайнятості даного логіна (назви сторінки) не варто робити так само, як при створенні поштової скриньки (додавати в кінці рік вашого народження або ще щось позбавлене сенсу). Краще спробувати щось ще з вашого списку або придумати щось альтернативне. Регістр (великі чи малі літери) у назві не враховується (Instagram все одно всі назви буде потім відображати великими літерами). Також не варто використовувати цифри замість літер (четвірку замість «ч» і т. п.).

  • Що впливає на успішність рекламної сторінки в Инстаграме?

    При створенні сторінки в Instagram, яку ви плануєте використовувати як рекламне, треба робити упор на те, щоб у неї було велике число передплатників і кожне нове повідомлення набирав велику кількість лайків (Вконтакте це називається «розкручений паблік»). Фактично, цим визначається її комерційна вартість і цінність для рекламодавців.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Для того, щоб цього домогтися, дозволю собі дати вам кілька порад:

  • Цікавий контент. Тобто не просто цікаві фото, а ще якісь описи до них, а також відеоролики.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Повно подібних сторінок ви можете знайти у Вконтакте, але в Инстаграме їх не так багато, тому є шанс швидко піднятися. В Instagram набагато частіше зустрічаються однотипні сторінки з одними лише фотками, до яких є по кілька коментарів від спамерів. Такий підхід навряд чи може спонукати користувачів натовпами підписуватися на сторінку.

  • Фото не повинні бути однотипними. Вітаються різні тематики, щоб користувачеві не було б нудно.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Хорошим варіантом буде використання колажів, що дозволяє за раз розмістити багато фоток (для цієї мети добре підійде безкоштовний додаток для смартфона FotoRus). Можна і цитати розміщувати на красивому фоні (реалізувати це можна, наприклад, за допомогою програми для смартфона під назвою TweeGram).
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Завжди буде популярним креатив:

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

  • Можна іноді розміщувати пости, які закликають до якоїсь дії (наприклад, лайкнути) або залучають користувачів обговорення.
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

  • Можливо і створення популярних тематичних сторінок, наприклад, по схудненню, фітнесу, подорожей і т. п. Головне, знову ж таки, наявність різноманітного контенту, а не тільки фоток без текстового опису. У Инстаграме як і у всьому інтернеті тексти мають велике значення.
  • В принципі, можна орієнтуватися на популярні паблики у Вконтакті. Якщо там це людям цікаво, то, швидше за все, ця тематика буде користуватися популярністю і в Instagram. Популярні там паблики можна подивитися за посиланням (дуже зручний сервіс, де можна побачити не тільки загальних лідерів, але і Топ в конкретній тематиці).
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • Якщо відрізняєтеся «розумом і кмітливістю» (креатив з вас так і пре), то можна спробувати втілити якусь свою ідею на сторінці в Инстаграме. В цьому є сенс, бо вже за вами повторювати (в той час, як ваша сторінка буде популярною). Але цей шлях складний, і спосіб запозичення, описаний вище, використовується набагато частіше.
  • Нюанси створення магазину в Instagram

    Другим популярним способом заробітку в Instagram є створення інтернет-магазину. Дуже часто люди роблять покупки грунтуючись на емоціях, а не на раціональних потреб. Особливо це характерно для жінок. Тому соціальна мережа, де балом правлять фотографії, підходить для продажу дуже навіть добре. Головне при цьому викладати фото товару, які б чіпляли відвідувачів.

  • Досить активно в Инстаграме продають товари, зроблені своїми руками (хенд-мейд — іграшки, прикраси, подарунки тощо). Найчастіше це може стати основним каналом продажів.
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • Також там може бути представництво вже наявного в інтернеті магазину, або ж магазину, який торгує тільки офлайн.
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • Знову ж нові ідеї рулять. Наприклад, варіант магазину торгує продуктами, які необхідні для вподобаного вам рецепта (щось на зразок конструктора «зроби сам»).

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Користується великою популярністю, бо ідея припала до смаку багатьом (отримаєте інгредієнти для тієї чи іншої страви у кількості, необходмом саме для його приготування).

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

  • Якість виконання (фотографій, описів) і спроби залучення користувачів в дії (конкурси, акції, розпродажі) тут також, як і при створенні рекламних сторінок, надають великий вплив на популярність магазину і продажу залученими з Instagram клієнтам.
  • Не все вийде продавати в Инстаграме. Підійдуть товари, які викликають емоції при перегляді зображень. Оскільки основною рушійною силою продажу є саме фотографії, то вони повинні бути дуже високої якості.
  • Як і в будь-якому магазині, тут добре працюють відгуки, особливо ті, що підкріплені фотками задоволених клієнтів, які купили ваш товар.
  • Не забувайте, що це не просто інтернет-магазин, а саме сторінка в соціальній мережі. З цього випливає висновок, що не варто її заповнювати лише вашими товарними пропозиціями. Обов’язково використовуйте розбавляють контент, який буде цікавим або корисним відвідувачам (без комерційної підґрунтя). Загалом, все те ж саме, про що ми говорили в плані заробітку і в інших соцмережах — рибку потрібно підгодувати і лише потім закидати гачок.
  • Трохи вище я вже згадував, що в назві магазину краще не згадувати слова, наводять на думку про те, що це комерційний рахунок. Тим самим ви не викличете миттєвого відторгнення у частини користувачів цієї соціалки та отримайте можливість завоювати їх довіру, після чого вже комерційні пропозиції здадуться зовсім не такими вже й не доречними.
  • Що заборонено в Инстаграме і що таке хештеги?

    Перш, ніж починати використовувати Instagram в своїх корисливих цілях, варто ознайомитися з тим, що в цій соціальній мережі заборонено робити і які дії не слід робити, щоб не перегнути палицю терпіння і не отримати бан аккаунта.

    Заборони на контент, який ви викладаєте в Instagram, дуже схожі з заборонами, які присутні і в інших соціальних мережах (Вконтакті, Фейсбуці, Ютубі). Це фривольні фотки, зображення захищені авторським правом (можна обійти ці обмеження, розміщуючи контент не безпосередньо, а методом репоста), контент, розпалює ворожнечу і міжнаціональну ворожнечу, а також містить явний обман (вводить людей в оману, наприклад, «вилікувати від усіх хвороб разом» або «схуднути за день на п’ять кілограм»).

    Ну і лайка, образи, лайку само собою в цій мережі заборонені. Причому заборонено не тільки викладати подібний контент (фотки), але і хештеги з назвами, що відносяться до заборонених тем теж будуть блокуватися в Instagram. Якщо не знаєте що таке хештеги, то трохи нижче я в двох словах поясню.

    Крім заборонених тем і хештегов має місце бути і заборона на певні дії в Instagram, які в основному пов’язані зі спамом:

  • Так як кількість передплатників є досить важливим показником сторінки, що впливає на ставлення до неї відвідувачів, так і на ранжирування при пошуку за Инстаграмму, то, природно, система усілякими способами намагається боротися з подібними накрутками. За очевидну накрутку (тисячі передплатників з нових акаунтів) ваш аккаунт в цій мережі можуть заблокувати. Більш помірковані, «розумні» і обережні накрутки, як правило, залишаються безкарними. Загалом-то, на початковому етапі вони можуть допомогти зробити трохи цифри передплатників симпатичніше, ніж нуль.
  • Другим способом набору числа передплатників на вашу сторінку в Instagram є массфоловінг, тобто масова підписка на інші сторінки в надії, що їх власники у відповідь підпишуться на вашу. Ця справа також успішно перевіряється, а ваш аккаунт може бути заблокований. Проблема з його розблокуванням пов’язана в основному з тим, що дана соціальна мережа фактично не має служби техпідтримки, і звернутися з подібним питанням буде просто нікуди (хіба що тільки в Фейсбук, бо саме вона зараз володіє Инстаграмом).
  • Із додатки на вашому смартфоні не можна зареєструвати нескінченне число записів. По-моєму, зараз їх можна створити не більше трьох. Знову ж це, очевидно, пов’язане з боротьбою зі спамом.
  • До кожної розміщеною вами фотці ви не можете поставити більше трьох десятків хештегов (потрібно чи це робити — вже інше питання). Посилань на інші сторінки Инстаграма (вони теж ставляться з допомогою тегів, але тільки зі знаком собачки і написанням назви сторінки після нього) теж не можна буде поставити нескінченно багато — не більше десяти. Ось такі обмеження.
  • Якщо ви проявляєте занадто високу активність (постійно на щось підписуйтесь і лайкате) і перевищуєте допустимий поріг, то після цього вже ваші дії (натискання на кнопки) враховуватися не будуть. Причому блокування буде досить тривалою (до тижня).
  • Обмеження на лайки — не більше 150 на годину
  • На передплати — не більше 150 на годину
  • На коментарі – не більше 50 в годину
  • Мабуть, це знову ж горезвісна захист від автоматичних накруток, тому не уподібнюйтеся ботам при спробі розкрутки сторінки, наприклад, з допомогою массфоловинга. Однак, як добре працює в Инстаграме безкоштовно накрутка передплатників через ВкМикс і безкоштовно накрутка лайків через BossLike (по суті, це сервіси по обміну накрутками і їх дуже складно виявити, якщо взагалі можливо)

    Бан аккаунта в Инстаграме є найбільш радикальним покаранням (відновитися буде практично не можливо) за якісь з озвучених вище порушень. Але крім цього в даній соціальній мережі вас можуть покарати і більш м’якими методами.

    Найшкідливіше — це скидання пароля при підозрі на негарну активність у вашому акаунті (наприклад, при використанні якихось сторонніх додатків при роботі з аккаунтом). У цьому випадку вам на пошту, вказану при реєстрації, прийде лист з посиланням, перейшовши по якій ви зможете задати новий пароль для доступу до свого облікового запису. Звідси мораль — при реєстрації вказуєте ящик, до якого у вас потім буде доступ.

    Для чого потрібні теги Инстаграме і як їх можна використовувати?

    Ну ось, ще про теги в Instagram поговоримо і будемо завершувати, а продовжимо вже в наступній статті. Теги (що це таке?) взагалі використовуються в багатьох соціальних мережах чи блогах. Служать вони для достатньо простої мети — дозволити додатково структурувати контент за тематиками. Для якогось поста ви додаєте теги, які його коротко характеризують (наприклад: ліс, природа, озеро, рибалка).

    В інших постах теж прагнете додавати теги, але не завжди вигадувати нові, а по можливості використовувати вже вжиті. Після цього відвідувач зможе клікнути під вашим постом по тегу цікавою йому тематики (наприклад, «рибалка») і побачити всі пости, які цим тегом були помічені. Ідея чудова, і в соцмережах теги дозволяють швидко знайти що-то за потрібною вам тематики.

    Instagram в цьому сенсі не є винятком. У ньому, за великим рахунком, використовується два типи тегів:

  • Хештеги — представляють із себе слова, що починаються з символу решітки «#» (її ще називають хешем, тому й така назва — хештеги, тобто теги з решіткою). Їх зміст повністю описаний в двох попередніх абзацах. Тобто вони дозволяють шукати контент в Instagram за тематиками, зазначеним в тегах. Власне, пошук у цій соціалці якраз і ведеться або за назвами сторінок, або за хештегам.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

    Судячи з скріншоту (що це таке?), хештег #prikol був доданий до більш, ніж восьми тисяч публікацій в Инстаграмм. Клікнувши по ньому, ми їх якраз і зможемо подивитися в порядку новизни, а заодно і перевірити чи був цей тег до цих постів дійсно доданий.

    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram

  • Ну і, звичайно ж, просто переглядаючи якісь публікації і знайшовши під ними хештеги, ви можете клацнути по них, бо вони являють собою активні посилання. В результаті ви зможете подивитися всі останні публікації з даної тематики. Що, погодьтеся, дуже сильно полегшує пошук чогось цікавого вам в даний момент.

  • Є ще й інші позначки в Инстаграме, які починаються з символу собаки (як в адресі електронної пошти). Такі теги теж є активними посиланнями, але ведуть вони вже на сторінку, назву якої зазначено після знака собаки. Наприклад, @ktonanovenkogo. Фактично, саме так і проставляються посилання на інші паблики. За цими тегами (фактично за назвами сторінок користувачів) теж можна вести пошук:
    Використовуємо Вконтакте і InstagramВикористовуємо Вконтакте і Instagram
  • Досить цікавим прикладом використання хештегов може служити структурування товарів в магазині Инстаграма. По суті, хештеги є наскрізними для всієї соціальної мережі, і привласнюючи ваших товарів такі наприклад теги, як #red або #zamsha, ви навряд чи досягнете того, чого хотіли, бо за таким тегам будуть виведені публікації не тільки з вашого облікового запису. Але можна зробити трохи хитріше, створивши унікальні хештеги, такі, наприклад, як #red_ktonanovenkogo або #zamsha_ktonanovenkogo.

    Попередньо на папері створіть структуру ваших товарів, розбивши їх на різні групи, і для кожної з них придумайте свій унікальний хештег за схемою показаною. Ну, а при наповненні магазину прописуйте товарів відповідні теги, щоб людина могла за допомогою них відфільтрувати ваш товар по якомусь ознакою.

    Гаразд, на сьогодні поки що все. Але тема ще далеко не вичерпана. Можна сказати, що ми тільки почали.

    Продовження >>> (Тут можна підписатися на поштову розсилку з анонсами нових статей)

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу