Тестуємо онлайн-сервіси

3743
  • Browsershots — як перевірити кросбраузерність верстки
  • Як налаштувати відправку пінгу при появі нових статей
  • Підбір потрібного кольору в палітрі Яндекса
  • Доброго часу доби, шановні читачі блогу . В ефірі черговий випуск рубрики Веб-огляди. Сьогодні я хочу поговорити про те, як перевірити, чи правильно відображається ваш ресурс в популярних браузерах), а також про способи розсилки пінгу (оповіщення пошукових систем та інших сервісів про те, що на вашому інтернет проекті з’явилися нові матеріали) і дещо ще.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    При верстці макета свого сайту або ж при доопрацюванні (внесення змін) вже готового шаблону дуже важливо переконатися, що все це справа буде виглядати в будь-якому браузері, які тільки можуть використовуватися в інтернеті. Цю Задачу можна вирішити за допомогою досить-таки зручного онлайн сервісу.

    Browsershots — як перевірити кросбраузерність верстки

    Напевно, ви всі вже знаєте, що якщо ваш ресурс чудово і коректно відображається в якому-небудь браузері (наприклад, Opera), то це зовсім не означає, що у всіх інших він буде виглядати так само добре.

    Косяк може вилізти в будь-якому браузері, хоча, звичайно ж, рекордсменом по цій частині є Internet Explorer, особливо версії 6 і нижче. Відбувається це із-за того, що різні браузери трохи по-різному інтерпретують один і той же код HTML і правила CSS.

    З цим нічого не можна вдіяти і треба навчитися з цим жити — перевіряти коректність відображення свого ресурсу у всіх доступних браузерах (кросбраузерність) та вносити при необхідності корективи в код. Але для цього, як мінімум, потрібно встановити купу оглядачів різних версій або ж, що набагато простіше, скористатися сервісом Browsershots.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервісиДругий варіант краще, т. до. дозволяє вам подивитися скріншоти, зняті з десятка різноманітних оглядачів і, що дуже цінно, різних версій одного і того ж.

    Наприклад, якщо у вас на комп’ютері варто Opera 10, то для того, що б подивитися вигляд вашого сайту Opera 8, вам потрібно буде або перевстановити оглядач, або встановити його більш стару версію, наприклад, на віртуальній машині. Обидва ці способу жахливо не зручні і тому згаданий вище сервіс доведеться нам дуже до речі.

    Робота з онлайн-сервісом Browsershots гранично проста:

  • вводите на головній сторінці проекту в полі «Enter URL Here» адреса вашого
    сайту
  • Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

  • вибираєте зі списку, розташованого нижче, потрібні вам версії браузерів
  • якщо потрібно, то вибираєте певний дозвіл екрану і глибину кольору з випадаючих списків
  • у трьох наступних списках можете відключити або включити (можна ще вибрати конкретну версію) показ JavaScript, Java і Flash
  • все, тепер тиснемо кнопку «Submit» і чекаємо завершення процесу створення скріншотів для кожної обраної версії браузера (цей процес може зайняти від 3 до 50 хвилин, тому в цей час можна зайнятися іншими справами, але не закривати цієї сторінки в браузері)
  • Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

  • отримані в результаті роботи онлайн сервісу скріншоти можна подивитися прямо там же (клацання по скріншоту для його збільшення) або ж скачати одним файлом до себе на комп’ютер (під скріншотами пошукайте посилання «завантажити»)
  • Програма для запису розмов по Skype, ICQ і QIP

    Мені здалася досить цікавою можливість запису розмови (мається на увазі голосового розмови), який ви ведете по Скайпу (зараз, щоправда, теж саме можна проробляти і в Асьці, і в QIP Infium).

    Причин, які можуть спонукати вас це робити, може бути безліч, аж навіть до стеження за тим, хто здійснює такі розмови з вашого комп’ютера або з комп’ютера, на якому ви зможете встановити дану програму.

    Програмка називається VoiceSpy, вона вміє працювати у фоновому (прихованому) режимі. Проте вона є платною, але при цьому відносно недорогий. До того ж сплатити її можна через наші вітчизняні платіжні системи на зразок RBK манею, Яндекс грошей або WebMoney.

    Загалом, якщо вам цікаво прослуховування скайпу, то переходьте за цим посиланням, де можна скачати демо-версію цього шедевра інженерної думки.

    Як налаштувати відправку пінгу при появі нових статей

    Для тих, хто робить свій блог на WordPress, питання пінгу (оповіщення пошукових систем та інших сервісів про те, що на вашому ресурсі з’явилися нові матеріали) не варто, оскільки у цього двигуна є вбудована можливість відправляти пінг відразу після публікації нового матеріалу (це не той пінг, що описаний в наведеній статті.

    Якщо ви ще не користувалися цією можливістю, то я коротко розповім, як налаштувати відправку пінгу при появі нових матеріалів для WordPress:

  • заходьте в адмінку вашого блогу (http://vash_sait.ru/wp-admin/)
  • перейдіть на вкладку «Налаштування» — «Написання»
  • внизу сторінки побачите вікно «Сервіси оновлення»
  • додаєте в це вікно списку нижче
  • не забудьте натиснути кнопку «Зберегти зміни»
  • Якщо у вас сайт на Joomla, то можна встановити плагін під назвою Blog Ping.

    Для установки Blog Ping, як ви вже, напевно, знаєте, потрібно зайти в адмінку Joomla і у верхньому меню вибрати: «Розширення» — «Встановити/Видалити». Потім натисніть в першому рядку з назвою «Завантажити файл пакета» на кнопку «Огляд» і знайдіть на нашому комп’ютері тільки що завантажений архів компонента plg_blogping.zip.

    Після встановлення плагіну Blog Ping зайдіть в «Розширення» — «Менеджер плагінів» і клацніть по «Content — Blogping». У вікні, поставте галочку навпроти «Так» у поле «Включено», а у полі «Ping Update Services» скопіюйте наведений вище список пінг сервісів. Не забудьте натиснути кнопку «Зберегти».

    Наступний спосіб пінгування підійде для будь-якого сайту, але правда він не автоматичний. Існують ресурси, з яких ви можете розіслати пінг на безліч пошукових систем і сервісів. Вам тільки потрібно буде заповнити відповідні поля форми з інформацією про ваш проект, адресу його новинної стрічки і т. п.

    Якщо для вас важлива швидка індексація знову створеної сторінки в яндексі, то раджу скористатися спеціальною сторінкою для відправки пінгу персонально яндексу. Просто вводите адресу свого сайту і натисніть «Відправити».

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Є ще ряд сайтів, з яких можна аналогічним чином розсилати пінг, наприклад, http://pingomatic.com/.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Підбір потрібного кольору в палітрі Яндекса

    Знову новина з області пошуковиків. Спробуйте ввести в рядок запиту Яндекса назву якого-небудь кольору і в результаті побачите вгорі сторінки видачі щось подібне до цього:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Це дуже зручна і повнофункціональна панель Яндекса з можливістю скопіювати код отриманого кольору і дізнатися його назва. Іноді зустрічаються дуже оригінальні назви, наприклад, колір ведмежого вушка. Клацнувши по напису «Поділитися кольором в блозі» і вставивши запропонований код до себе на сайт, ви побачите цікаве.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу