Використовуємо програми

2835
  • BlueStacks 2
  • Droid4X
  • Andy OS
  • Genymotion
  • Nox APP Player
  • Який з емуляторів Android краще
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Якщо раніше емулятори були інструментом, розрахованим насамперед на розробників, то зараз це масовий продукт, якими користуються звичайні юзери.

    Сценаріїв застосування досить багато: хтось грає в мобільні ігри за допомогою клавіатури і мишки, веб, наприклад, можуть подивитися як виглядає їхній сайт на різних пристроях, а багато хто таким чином просто знайомляться з Android.

    Використовуємо програми

    Та й за останні кілька років з’явилося кілька популярних сервісів, в яких немає клієнтів для ПК, але завдяки эмуляторам Android є можливість користуватися ними на комп’ютері (наприклад, instagram на комп’ютері). Виникають закономірні питання: який з емуляторів вибрати, який найбільш функціональний, а який краще підійде для тих чи інших цілей? Загалом, давайте розбиратися.

    BlueStacks 2

    При першому запуску BlueStacks можна не помітити, що він істотно відрізняється від своїх конкурентів. Розробники встановили поверх Android свій спеціальний лаунчер Gamepop, в якому відображаються тільки ігри і програми. Тобто звичних робочих столів і меню ви тут не знайдете – основний упор зроблений на тестування софта для мобільних пристроїв на комп’ютері.

    bluestacks - эмулятор Андроида на ПКВикористовуємо програми

    Для зручності користувачів, розробники додали бічну панель, що імітує різні дії з пристроєм: так можна зробити скріншот, змінити орієнтацію екрану з горизонтальної на вертикальну, переміщати в емулятор файли з комп’ютера і багато іншого.

    У програмі є Google Play, так що досить буде увійти в свій обліковий запис, щоб потім встановлювати додатки. Крім того, це можна зробити, використовуючи APK-файли.

    У BlueStacks реалізували передачу файлів з комп’ютера на Android-емулятор і навпаки, але для цього спочатку доведеться завантажити файловий менеджер і виконати деякі маніпуляції. У цій статті ви знайдете докладну інструкцію по використанню BlueStacks, зокрема, по відправці файлів.

    БлюСтаркс-2Використовуємо програми

    На закінчення хотілося б відзначити, що саме BlueStacks є найпопулярнішим емулятором Андроїд на ПК. Чи вплинуло це те, що він до того ж є одним з перших емуляторів, я сказати не можу, але знаю точно, що більшість користувачів скачують його виключно для геймінгу, а такий інтерфейс програми відмінно підходить для цієї мети.

    Droid4X

    Завантаження Droid4X здійснюється з офіційного сайту droid4x.com або ж є можливість скачати повну версію на спеціалізованих ресурсах. Сам процес установки триває 5-10 хвилин. Після того, як програма буде встановлена, на екрані з’явиться відповідне повідомлення. На 2-ядерному процесорі Intel емулятор відкривається досить довго, близько 2-х хвилин.

    Программа droid4x для работы с андроид приложениями на ПКВикористовуємо програми

    Droid4X працює на трохи переробленою версією Android 4.2.2, зовнішній вигляд робочого столу не сильно відрізняється від того, що ми можемо спостерігати на смартфонах з цієї ОС.

    Зокрема зміни торкнулися меню і робочих столів, при цьому пункт налаштувань «операційки» взагалі врізаний в інтерфейс. Основні екрани поділені на 3 виду: «Пристрій», «Рекомендовані» і «App Store». Останній екран являє собою класичний Google-маркет.

    Рабочий стол эмулятора droid4xВикористовуємо програми

    Самі органи управління розташовуються внизу екрану і практично схожі на те, як операційна система Android 4.2.2 виглядає у планшетній версії. При цьому стандартні для мобільної ОС клавіші поповнилися кнопками керування камерою, масштабування, клавіатурою та іншими.

    Корисна особливість даного Andoid емулятора Windows полягає в тому, що тут є передвстановлене додаток SuperSU, або іншими словами кажучи ROOT-доступ. Також дуже корисна функція – Droid4X Multi Manager, яка дає можливість створювати відразу декілька копій системи. Для управління діями у програмі є можливість використовувати Android-смартфон, на який встановлюється спеціальний додаток — контролер.

    Игра для андроида на Droid 4XВикористовуємо програми

    Встановити емулятор Droid4X можливо на операційну систему Windows XP або вище. Для повноцінної роботи необхідно наявність у ПК 1 ГБ оперативної пам’яті. Під час роботи використовуване кількість оперативної пам’яті програмою становить 400 МБ і буде збільшуватися по мірі запуску додатків. Ну і одне з головних переваг – безкоштовність і повна відсутність реклами.

    Andy OS

    Робота з Andy OS починається з запуску інсталяційного файлу, який можна завантажити на andyroid.net. При цьому існує дві версії – офлайн і онлайн. Так що, якщо є проблеми із з’єднанням, краще відразу завантажити офлайн-версію, яка важить близько 450 МБ. У разі встановлення онлайн об’єм дистрибутива складе 10 МБ, а інші необхідні файли будуть подгружаться по мірі роботи.

    До речі, установка проходить повільно, хоч виробник і вказує, що процес займає близько 10 хвилин, насправді все проходить довше.

    Установка эмулятора Andy OS на компьютерВикористовуємо програми

    Після завантаження ми потрапляємо на стандартний робочий стіл ОС Android 4.2.2. Розробник не став винаходити велосипед і залишив операційну систему без змін, і навіть графічна оболонка така ж. Щоправда, зовнішній вигляд інтерфейсу можна потім настроїти самостійно.

    В меню додатків можна знайти всі необхідні для роботи програми, у тому числі Google Apps. Однак, є у емулятора і неприємна властивість – самостійно довантажувати непотрібні користувачеві програми без його згоди.

    Andy OS подгружает ненужные андроид-приложенияВикористовуємо програми

    В нижньому меню, як і годиться, розташувалися всі органи управління. Крім стандартних для цієї версії Андроїд домашньої кнопки, кнопки «Назад» і «Запущені додатки» є нові клавіші, наприклад, управління камерою, роздільною здатністю, орієнтацією та іншими елементами.

    Взаємодіяти з емулятором можна за допомогою периферійних елементів управління, а також з сенсорного екрану підключених пристроїв. Простіше всього для цього використовувати програму Andy Remote Control.

    По частині продуктивності роботи Andy OS демонструє хороші показники. Встановити його можна на Windows 7 SP1 або вище. Для нормальної роботи необхідна наявність в ПК 3 ГБ оперативної пам’яті, так як в середньому під час роботи програма використовує близько 500 МБ ОЗУ. Незважаючи на те, що Andy OS – безкоштовний емулятор Android, він постійно завантажує різноманітні рекламні програми, що поступово «захаращує» пам’ять і веде до неконтрольованого витратою трафіку.

    Genymotion

    Даний емулятор заснований на VirtualBox. Тобто створюється віртуальна машина, за рахунок чого досягається максимальна продуктивність. Головне – перевірте включено в BIOS апаратне розширення віртуалізації (якщо вона підтримується вашим процесором), щоб Genymotion працював з найбільшою потужністю.

    Спочатку необхідно зареєструватися на офіційному сайті, після чого ви зможете завантажити інсталяційний файл програми з VirtualBox або без нього. Якщо VirtualBox був завантажений і встановлено вами раніше можете качати звичайну версію Genymotion.

    Запуск Genymotion на виртуальной машине компьютераВикористовуємо програми

    При першому запуску вам належить створити віртуальне пристрій: на вибір доступні різні смартфони і планшети під управлінням існуючих для цих моделей версій ОС Android. Так, наприклад, Nexus 9 може працювати на Android 5.0 і вище.

    Інтерфейс емулятора – це голий Андроїд з трьома звичними кнопками управління, меню, «шторкою» і т. д. Крім того є спеціальна бічна панель, звідки можна включити/відключити інтернет, GPS або веб-камеру, відрегулювати звук або змінити орієнтацію екрану.

    Якщо хочете більше дізнатися про цьому емуляторі Android на ПК, загляньте на тематичний ресурс. Genymotion – це рішення для гиків, яке до цих пір активно розвивається і поповнюється новими віртуальними пристроями.

    Nox APP Player

    Завантажити цей емулятор можна з сайту розробника bignox.com, причому це може бути як онлайн, так і офлайн-дистрибутив, на вибір користувача. Сама установка проста і відносно швидка, і займає не більше 5 хвилин. Знайомство починається з переробленого домашнього екрану Android, за інтерфейсом, схожим на планшетний. Ярлики розташовуються у вигляді квадратної сітки, в наявність є док-панель, статус-бар і інші необхідні елементи.

    Меню з додатками в Nox App Player відсутня, нагадуючи, таким чином, інтерфейси китайських розробників, де ярлик програми відразу ж потрапляє на робочий стіл. А ось віджети в емуляторі на робочий стіл, помістити не можна. Спочатку у встановленій програмі є кілька вбудованих додатків, у тому числі Google Play.

    Органи управління розташовуються в правій частині екрана, куди можна самостійно додати необхідний значок. Перевагою програми можна назвати повноцінний повноекранний режим, що не завжди можна зустріти в емуляторах Android для Windows.

    Nox APP PlayerВикористовуємо програми

    Взаємодіяти з Nox APP Player можна за допомогою миші або сенсорного екрану. Крім того, є можливість призначити і надалі додавати додаткові клавіші управління, що легко зробити в налаштуваннях управління.

    Функціонал тут вельми гідний. Тут реалізована можливість запису відео з екрану, збереження образів системи і перемикання між ними і підтримки ігрової периферії з вже вбудованими профілями. Цікаво, що дозволяють самостійно обмежити кількість споживаної софтом оперативної пам’яті, при цьому мінімально необхідну кількість для роботи становить 400 МБ під час запуску.

    Встановити Nox App Player можна на операційну систему Windows XP SP2 або вище. Для роботи знадобиться мінімум 512 МБ оперативної пам’яті на комп’ютері. Програма є безкоштовною, до того ж нав’язливою рекламою цей емулятор Android користувача не дратує.

    Який з емуляторів Android для ПК краще

    В огляді представлені 5 утиліт, всі вони відмінно справляються зі своїми завданнями, але особливо хотілося б виділити Nox App Player і Genymotion. Дані емулятори володіють максимальною функціональністю, підійдуть як розробникам, так і простим юзерам і в них відсутня реклама.

    Якщо ж ви шанувальник ігор, то кращим варіантом, на мій погляд, є BlueStacks.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу