Просуваємо бізнес-сайти

2655
  • Що робили і які показники відстежували
  • Рівень вкладеності сторінок в Топі і наявність HTTPS
  • Час життя сайтів фарм-тематики і доменні зони
  • Посилальна маса і якість донорів
  • Як повинен виглядати фарм-сайт для Топ 10 Гугла?
  • Висновок
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Колега зробив цікаве дослідження, ділюся ним з вами. Нещодавно він нарвався на «зарубежников-ідеалістів», які впевнені, що в буржунете вже «давно викорінили» сіру нішу (наприклад, мікропозик). Засукавши рукави, він поринув ще більш сіру нішу іноземного інтернету і почав її досліджувати самостійно.

    Просуваємо бізнес-сайти

    Що може бути на сьогоднішній день сіріше ніж фарма ( тільки полуничка 🙂 )? Ось за її дослідження (фарми, звичайно ж) він і взявся. В якості провідників небезпечним лабіринтах у нього були професіонали з фармацевтичний партнерки OnlinePayMaster (матеріал підготовлено за їх підтримки).

    Загалом, за іронією долі, закрита фарма-партнерка відкриває нам двері до знань про «сірій» зоні буржунете. Ми «на власні очі» побачимо всю сірість фарм-ніші. Мені здається, що у колеги вийшов унікальний і дуже пізнавальний матеріал, тому я не втримався від його публікації на цьому блозі. Сподіваюся, що вам теж буде цікаво. Принаймні, я на це сподіваюся. Поїхали!

    Що робили і які показники відстежували

    Отже, для початку беремо високочастотний спамний запит і «пропускаємо» його (у рамках аналітичного сервісу SEMRUSH) через пошуковик (Гугл, природно). Після чого відокремлюємо ТОП-10 видачі і досліджуємо ці ресурси «по всіх фронтах». Таким чином ми дізнаємося про особливості реалізації сірого спаму в буржунете.

    Але спочатку потрібно визначитися зі спамовым «еталоном» у даній ніші. Думаю, ніхто не буде сперечатися, що одними з найбільш затребуваних препаратів в Мережі є «потенційні» 🙂 . Наприклад, Віагра. От нею і скористаємося… Точніше, використовуємо високочастотний запит «за участю» даного «потенціалу». Ось він:

    buy generic viagra online

    Нагадаю, що в якості головного інструмента для дослідження використовуємо аналітичну платформу SEMRUSH.

    semrushПросуваємо бізнес-сайти

    Вводимо ключевік в пошуковий рядок, вибираємо американську версію видачі і тиснемо «Почати». Для отримання доступу до решти функціоналу платформи потрібно зареєструватися.

    Нагадую, що закономірності шукаємо в американській версії видачі. Хоча найдорожче досліджуваний ключевік стоїть у Великобританії.

    обзор по ключевым словам тематики фармаПросуваємо бізнес-сайти

    Отриманий ТОП-10 сайтів американської видачі ми проаналізуємо за кількома показниками:

  • Кількість в десятці головних сторінок сайтів і другорядних.
  • Вік домену.
  • Скільки сайтів на HTTP.
  • На яких доменних зонах розташовані майданчики.
  • Обсяг трафіку.
  • Кількість зворотних посилань.
  • Особливості дизайну і функціонал, які виділяють ресурс серед інших.
  • Рівень вкладеності сторінок в Топі і наявність HTTPS

    Ось топова десятка лідерів «виагровой» видачі в США:

    топ 10 выдачи Гугла по фармацевтическому запросуПросуваємо бізнес-сайти

    Більша частина ресурсів за цим запитом просуває внутрішні сторінки, а не головні. Виходить, що найефективніше використовувати для розкрутки фарма другорядні розділи сайтів, а не «заточувати» під кожен препарат окремі лендінгем.

    страницы для продвижения в фармеПросуваємо бізнес-сайти

    При цьому велика частина сайтів не використовує на сторінках, просуваються за запитом, захищений варіант з’єднання. Домен тільки двох майданчиків розгорнутий на основі протоколу HTTPS. Але щоб не світитися в браузерах «червоним», для оформлення замовлення та прийому платежу вони перенаправляють користувачів на захищені поддоммены другого рівня.

    основной сайта с фармой без HTTPSПросуваємо бізнес-сайти

    поддомен, где оформляется покупка лекарства защищен HTTPSПросуваємо бізнес-сайти

    Час життя сайтів фарм-тематики і доменні зони

    У цьому розділі ми наведемо статистику по доменах. Дізнаємося, наскільки довго вдається працювати і жити» майданчикам, що промишляють в такій сірій ніші. А також, які доменні зони найпопулярніші серед них. Почнемо з останнього.

    Вся десятка видачі базується в доменній зоні .com. І тільки одинадцята за рахунком майданчик розташована в зоні .net. Випадковість чи закономірність?

    выдача гугла по фарм-запросуПросуваємо бізнес-сайти

    Вік домену можна дізнатися кількома способами:

  • За датою реєстрації домену в WHOIS історії.
  • За датою самих ранніх знімків сторінок сайту, збережених в web.archive.org.
  • Думаю, що останній варіант найбільш чесний. Домен завжди реєструється раніше, ніж запускається сам сайт. Виходить, що початок роботи ресурсу – це дата першого знімка, збережена в архіві інтернету.

    Але в деяких випадках я буду використовувати дані, отримані через WHOIS-сервіс. Це якщо власник сайту навмисно приховує цю інформацію, блокуючи її читання через файл robot.txt.

    определяем возраст домен с фармой в wayback machineПросуваємо бізнес-сайти

    возраст фарм-сайта через WHOIS-сервисПросуваємо бізнес-сайти

    Згідно з отриманими даними про вік ресурсів, багато з них працюють більше 10 років. Є навіть один, якому 19 років. Ось тобі і сіра фармакологічна ніша!

    возраст сайтов тематики Pharma в Топ 10 googleПросуваємо бізнес-сайти

    Посилальна маса і якість донорів

    Тепер вивчимо, скільки трафіку залучають майданчики, основні джерела і кількість вхідних посилань. Почнемо з останнього показника.

    Але для початку кілька виявлених тенденцій:

  • Зворотні посилання розташовані на незбіжних за тематикою ресурсах. На наступному знімку видно, що гіперпосилання знаходиться на сайті будівельної компанії (російської). Нижче якісь китайські ієрогліфи. Це ознаки того, що використовувалися спам-посилання.
    обратные ссылки на сайты фармацевтической тематикиПросуваємо бізнес-сайти
  • При переході на сайт-донор виявляється, що його не існує взагалі. Теж докази «чесного» просування.
    страница донор уже не существует - ошибка 404Просуваємо бізнес-сайти
  • Донор лідирує за кількістю посилань (більше шести тисяч):

    число ссылок ведущих с доноровПросуваємо бізнес-сайти

    Вгадайте, яка у нього тематика? Очевидно, що це повинен бути сайт, хоч якимось чином пов’язаний з медициною, пігулками або чоловічими темами.

    Не вгадали – це майданчик являє собою фрілансерських біржу дизайнерів і розробників. Можливо, вони використовують віагру для «підняття» творчої складової 🙂 .

    биржа фриланса лидирует по числу фарма-ссылокПросуваємо бізнес-сайти

  • Візуальне представлення розподілу майданчиків за обсягами вхідної посилальної маси.

    количество обратных ссылок на Pharma сайтыПросуваємо бізнес-сайти

    І скрізь у статистиці натикаєшся на непрямі свідоцтва просування спамом. Ну, не може так різко нарощуватися обсяги трафіку (дивимося на графік).

    скорость наращивания ссылочной массы спамомПросуваємо бізнес-сайти

    А ось гістограма показує обсяг трафіку, що надходить на кожну з топових майданчиків видачі по нашому «виагровому» запитом.

    поисковой трафикПросуваємо бізнес-сайти

    Також варто звернути увагу на доменні зони донорів. У більшості випадків посилання на просувні майданчики розміщуються на сайтах з «серйозними» зонами. Цікаво, що скрізь переважають зони .net. або .com.

    распределение ссылок с различных доменных зонПросуваємо бізнес-сайти

    Крім цього кілька зворотних посилань можуть розміщуватися на одному донорі. При дослідженні я натрапив на приклад такої реалізації.

    обратные ссылки с одного донораПросуваємо бізнес-сайти

    На одному сайті-донорі знаходиться 3 робочих посилання, що вказують на джерело з топової видачі. Розміщує майданчик – це безкоштовний веб-каталог сайтів.

    веб каталог сайтовПросуваємо бізнес-сайти

    Як повинен виглядати фарм-сайт для Топ 10 Гугла?

    Тепер настала черга познайомитися з «зовнішністю» досліджуваних сайтів ближче. Звернемо увагу на особливості їх оформлення, функціонал. І може чого з «підглянутого» запозичимо для себе.

    Більша частина ресурсів десятки виконана у вигляді «пилюльных» інтернет-магазинів. Цікаво, що препарати в них продаються навіть поштучно. При цьому в дизайні переважають сині та блакитні відтінки.

    как выглядит Pharma сайт в видео онлайн аптекиПросуваємо бізнес-сайти

    Деякі «пилюльники» додумалися виводити спливаючі вікна з рекламою своїх товарів навіть на 404 веб-сторінках. Цей підхід можна взяти на озброєння.

    Цікаво, що розглянуті нами майданчики позиціонують себе як онлайн-аптеки, і всіляко підкреслюючи свою медичну складову. Хоча вони реалізують ті препарати, які в більшій мірі відносяться до «легкої» фармакології: «потенційні» засоби для чоловіків і жінок, проти випадіння волосся.

    Акцентування уваги на медичному початку позитивно позначається на довірі користувачів до майданчику. Для цього вони вміло використовують розділ блогу магазину, наповнюючи його корисним контентом, який присвячений питанням здоров’я.

    добавляют полезный контент на фарма сайтПросуваємо бізнес-сайти

    Висновок

    Як бачите фарма ще жива! По-моєму вийшло цікаво, я особисто за останні роки не бачив жодного подібного дослідження з фармі, дуже мало інформації в мережі. Мабуть, тому що гроші люблять тишу і в даній ніші ставки занадто високі.

    Нагадаю, що цей матеріал був підготовлений за підтримки OnlinePayMaster!
    Їх контакти для зацікавлених темою: ICQ 676017111 — [email protected]

    Їх умови для вебмайстрів:

  • Комісія: до 50% за підтверджений замовлення
  • Безкоштовна цілодобова підтримка: 24/7/365
  • Різні методи оплати для клієнтів Visa, Mastercard, Amex, ACH.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу