Добуваємо посилання на сайт

3677

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Це чергова стаття з рубрики з отримання халявки. Ці статті викликають найбільший інтерес у відвідувачів блогу, якщо судити за кількістю коментарів, або просто сама тема, таким способом, є досить спірною і багато поспішають висловити свою думку на цей рахунок.

Добуваємо посилання на сайт

Думки зустрічаються самі полярні. Від повного заперечення користі безкоштовних посилань до загроз за те, що палю робочу тему. Загалом, я і сам на сто відсотків не впевнений в абсолютній користь всього цього. Хоча по кожному приємно, бо на халяву і оцет солодкий.

Що дають безкоштовні посилання жирних сайтів

Але тим не менше, якщо розглядати мій блог в якості прикладу, то можна сказати, що позитивний результат є, і він, як кажуть, на обличчя. Якщо ви пам’ятаєте, то я вже неодноразово писав про те, що ці беклінків з жирних сайтів в першу чергу потрібні саме для нарощування трасту власного проекту.

Тут, в принципі, все очевидно — якщо на вас посилається цілий ряд авторитетних в очах пошукових систем ресурсів, то це щось та значить. Ну, швидше за все, ви стоїте того, щоб і ваш авторитет в очах пошуку трохи піднявся.

Питання, навіщо потрібен траст сайту, ми обійдемо стороною, бо про це ви можете прочитати, перейшовши в згадану статтю. Коротко можна резюмувати, що чим вище він буде, тим вище буде відвідуваність при інших рівних умовах.

Так, в останні кілька місяців у мене спостерігається істотне зростання відвідуваності. Але я не можу сказати, що це однозначно заслуга безкоштовного методу просування шляхом одержання жирних посилань з ресурсів, які я тут описую. Справа в тому, що починаючи з серпня цього року я досить щільно зайнявся оптимізацією текстів своїх старих статей, які були написані без урахування потрібної щільності ключових слів.

При виконанні всіх цих умов, описаних тут, стаття сама (без покупки зворотних посилань з потрібними анкорами, наприклад, в ГоГетЛинкс або Міралінкс) за рахунок грамотної внутрішньої оптимізації текстів і серйозної внутрішньої лінкування сторінок, здатна вийти в топ. Але, правда, на даний момент таке можливо тільки для низькочастотних і понад низькочастотних запитів, про яких говорилося тут.

Але оскільки багато статей і заточені вони будуть відразу під кілька низькочастотних запитів, то результат повинен бути дуже суттєвим. У всякому разі поки той темп зростання відвідуваності, який намітився, лише підтверджує правильність моїх дій.

Більш докладно про це можна прочитати у статті про те, як розкрутити свій сайт, розташованої тут або ж в цій публікації про просування сайту самостійно.

Але я не даремно згадував про те, що крім пошукової оптимізації текстів статей (seo копірайтингу, про який читайте тут) потрібно ще охопити глобальної линковкой всі сторінки. Наші безкоштовні жирні посилання дозволяють зазвичай тільки на головну проставити беклінків, а ось саме лінкування і дозволяє розтягнути статвес по сторінкам зі статтями, які ми намагаємося затягнути в Топ.

Так, хочу згадати, що під посиленням перелінковки при оптимізації старих статей є наступне. Я просто додаю в них гіперпосилання на матеріали, які з’явилися пізніше від них. Раніше додати їх не було можливість, в силу того, що посилатися було ще не на що. Таким чином посилюється взаємозв’язок.

Ну і, звичайно ж, зростаючий за рахунок безкоштовних зворотних посилань з жирних сайтів траст вашого власного ресурсу теж внесе свою лепту в те, що ваші статті зможуть піднятися в пошукових ведучих з тих чи інших питань.

Тому ефективність використання такого методу можна оцінювати на прикладі мого блогу тільки в комплексі.

Переіндексація та авторське право в Яндекс Вебмастере

До речі, хочу поділитися з вами деякими спостереженнями, які на даний момент, можливо, втратили свою актуальність, але можливо, що все ще повернеться не круги своя.

Справа в тому, що в ході моєї планомірної роботи над текстами старих статей для підвищення їх привабливості в очах пошукових систем, я помітив, що російський сегмент пошукової машини Гугл, про який я писав тут, практично відразу реагує на зміни, внесені у тексти статей, а от Яндекс-пошуку, про який ми говорили тутбуло все по барабану.

Причому протягом пари місяців пошуковий трафік з Google зростав по мірі оптимізації текстів статей, а от трафік з Яндекса залишався на колишньому рівні. Але відносно недавно я дізнався, що у панелі для вебмайстрів Яндекса, описаної тут, з’явився чудовий інструмент, що дозволяє відправити на переіндексацію до 5 сторінок вашого проекту за добу.

Після того, як я прогнав через нього все вже оптимізовані мною сторінки, розпочався досить різке зростання трафіку з російського пошуковика. Причому, зараз він дає мені вже навіть більше відвідувачів, ніж Гугл, хоча останнім часом був помітний істотний перекіс у бік трафіку з останнього (на жаль, говорити про скільки-небудь значний трафік з пошукових систем mail.ru або Rambler, про який я писав тут, не доводиться).

Виходить, що Google сам вміє оперативно відстежувати всі вироблені зміни, а ось російському аналогу явно цього потрібно допомагати. Погана ж новина полягає в тому, що цей чудовий інструмент для переіндексації з панелі вебмайстрів зник.

Правда, є один позитивний момент. На офіційному блозі Яндекс.Пошук під новиною про появу цього інструменту переіндексації стоїть позначка, що «21 жовтня його робота була тимчасово припинена з технічних причин». Обнадійливим є слово «тимчасово», хоча, як відомо, у нас немає нічого більш постійного, ніж тимчасове.

Так що будемо сподіватися, що все утворюється в кращому вигляді, бо цей інструмент Яндексу і особливо вебмайстрам конче потрібен. Так, і раз вже мова зайшла про дзеркалі рунета, то доречним буде сказати і ще про одне нововведення цього пошуковика, який він має намір впровадити найближчим часом або ж уже впровадив — «Покращення визначення авторства». Читайте про це детальніше в цій статті про копіпаст.

Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

Загалом, Яндекс тепер буде намагатися визначити автора тієї чи іншої статті і видаляти з індексу всі дублікати (у вебмайстрів для цих же цілей є інструмент під назвою robots.txt, всі можливості якого згадували тут), розтиражовані лукавими веб-майстрами.

Новина безумовно хороша, з урахуванням, якщо все буде працювати як треба. Але мене терзають смутні сумніви, що автори унікальних статей можуть постраждати від цього нововведення навіть більше, ніж це було до цього.

Все залежить від того, як пошук буде визначати авторство. Якщо по тому, чия саме стаття з’явилася в індексі раніше, то це загрожує крадіжкою контенту у зовсім молодих проектів, що володіють ще низькою трастовостью і авторитетом у пошукачів. Індексація нових матеріалів на таких проектах, особливо Яндексом, залишає бажати кращого.

У мене рік тому дзеркало рунета індексував нові статті тільки через кілька діб. Правда, зараз нові матеріали індексуються їм через 20 хвилин, але моєму блогу вже більше року. У зв’язку з цим можливі ситуації, коли не чисті на руку вебмастера, які мають вже добре індексуються ресурси, будуть безкарно красти унікальний контент у молодих проектів.

Для цього достатньо буде відслідковувати анонси нових матеріалів на різних соцзакладках і соціальних мережах, куди вебмайстра з молодих проектів обов’язково будуть їх викладати, сподіваючись на прискорення індексації статей пошуковими системами.

Тому, у зв’язку з усім вище сказаним, напевно, буде доцільно відкладати анонсування нових матеріалів (особливо авторами молодих сайтів) до їх повної індексації пошуковими системами і беззастережного присвоєння вам авторства на дані матеріали (можливо, що і RSS стрічці не поспішати віддавати статті). В протилежному випадку їх можуть перехопити і вас випередити.

Навіть файл карти сайту sitemap.xml, описаний тут, варто заховати і нікому не показувати. Перейменуйте його в ljfssaollkllppc.xml і заховайте всередину папки з десятої ступенем вкладеності щодо кореневої.

Зайдіть в свій robots.txt і видаліть звідти шлях до карти, після чого біжіть в панелі вебмайстрів від Яндекса, Гугла, Майл.ру і Бінга для того, щоб тільки їм по секрету розповісти шлях до нього. Тоді всякі редиски не зможуть тирити у вас статті відразу після їх появи і привласнювати собі авторство.

Повертаючись до ефективності зворотних посилань з трастових ресурсів в просуванні сайту хотів би відзначити, що вони, по ідеї, особливо не повинні впливати на ТІЦ, бо за своїм визначенням останній повинен зростати лише за рахунок зворотних посилань з тематичних ресурсів.

Але на практиці у мене спостерігається досить пристойний зростання ТІЦ з того моменту, як я став використовувати у своєму просуванні беклінків з трастових сайтів. Зростання досить таки планомірний (по 10 за один апдейт) і це при тому, що яких-небудь інших способів його нарощування я за цей час не використовував.

Безкоштовні жирні зворотні посилання з трастових сайтів

  • Medlinks — як зазвичай спочатку реєструємося (_http://www.medlinks.ru/user.php). Відразу ж у формі реєстрації заповніть поле «Коротка інформація про себе», вписавши туди текст зворотного посилання з потрібним анкором (беклінків може вести на будь-яку сторінку вашого ресурсу, а не тільки на головну).

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Для вставки посилання в текст використовуйте Html код, наприклад, так:

    Веду блог — поради по створенню сайтів, форумів, блогів, інтернет магазинів

    Поле адреси домашньої сторінки при реєстрації можна не заповнювати, бо вона все одно буде закрита від індексації пошуковими системами (див. скріншот вище, де відкрита для індексації посилання підсвічена світло-коричневим кольором з допомогою чудового плагіна Seobar, описаного тут).

    Щоб дізнатися публічний URL сторінки свого профілю, вам потрібно буде замінити мій логін Dima73 у наведеній нижче на свій, який ви задали при реєстрації:

    http://www.medlinks.ru/user.php?op=userinfo&uname=Dima73

    Проженіть цей URL по IndexGator або GetBot, як це було описано в статті про соцзакладки і їх кнопки для сайту.

  • Rusnovosti — реєструємося (_http://rusnovosti.ru/registration), після чого перейдіть за «Відредагувати свій профіль», зареєструйтесь і заповніть поле «Про себе», додавши туди текст з ключовими словами та гіперпосилання на свій ресурс, за допомогою вбудованого візуального редактора.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    URL сторінки з вашим акаунтом ви можете отримати, замінивши мій логін Dimon76 на свій:

    http://rusnovosti.station.ru/community/members/Dimon76/default.aspx

    Ну і, як завжди, проженіть цей URL по IndexGator або GetBot>.

  • Stereo — реєструємося (_http://www.passport.stereo.ru/registration), а потім переходимо на «Керування обліковим записом» і в самому низу вікна заповнюємо поля «Додаткова інформація», куди вводимо у відповідності з наведеним скріншотом зворотне посилання, а потім вписуємо текст навколо посилань (для додання тематичності сторінки вашого облікового запису).

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    URL сторінки з бэклинком ви можете дізнатися, відвідавши цю сторінку (_http://www.stereo.ru/forum/) і перейшовши за своїм логіном в самому низу вікна. Ну, і IndexGator або GetBot вам в допомогу, який гарантує те, що пошукачі обов’язково виявлять і проіндексують ваш халявний беклинк.

  • Spravedlivo-online — реєструємося (_http://www.spravedlivo-online.ua/communication/forum/index.php?register=yes), підтверджуємо реєстрацію і авторізуємось, після чого потрапляємо на сторінку редагування даних профілю.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Тут в області «Особисті дані» в полі «WWW-сторінка» введіть посилання на свій проект, а в поле «Професія» — додаєте текст навколо посилань. Щоб знайти URL сторінки з бэклинком, потрібно пройти сюди (_http://www.spravedlivo-online.ua/communication/forum/) і перейти за своїм логіном в самому низу. IndexGator або GetBot — для того, щоб уже напевно проиндексировалась.

  • Paleo — як зазвичай реєструємося (_http://www.paleo.ru/forum/index.php?action=register), підтверджуємо реєстрацію і авторізуємось.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Далі перейдіть в налаштування облікового запису і вводите в самі нижні поля назва безкоштовної зворотного посилання і її URL. Адреса публічної сторінки з бэклинком ви зможете знайти тут (_http://www.paleo.ru/forum), клацнувши в самому низу за своїм логіном в полі «Останній користувач».

  • Formulakino — реєструємося (_http://www.formulakino.ru/forum/ucp.php?mode=register), потім підтверджуємо реєстрацію з листа і авторізуємось.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Переходьте в особистий відділ (_http://www.formulakino.ru/forum/ucp.php) і вибираєте з лівої колонки пункт «Профіль». Заповнюєте поля «Рід занять» та «Інтереси» околоссылочным текстом, а в поле «Сайт» вставляєте свою зворотну посилання.

    URL публічного аккаунта ви можете знайти внизу цього вікна (_http://www.formulakino.ru/forum/) в полі «Зареєстровані користувачі.

  • Secnews — реєструємося (_http://www.secnews.ru/forum/index.php?register=yes), після чого нас автоматично авторизує.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Заходьте в аккаунт і тиснете по напису «Змінити профіль». У полі «WWW-сторінка» вводите URL вашої зворотного посилання, а в полі «Інтереси» вводите текст навколо посилань. Знайти URL публічної сторінки зможете тут (_http://www.secnews.ru/forum), у полі «На форумі за останні 10 хвилин», ну і в IndexGator або GetBot її.

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу