Тестуємо онлайн-сервіси

2065
  • Pr-cy — безкоштовний аналіз сайту і рейтинг блогів
  • Cy-pr і Be1 — класичні аналізатори
  • Xseo — набір скриптів для проведення аудиту
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про різних аналізаторах, що дозволяють дізнатися щось нове та корисне про своєму ресурсі. Звичайно ж, все це досить поверхово і навряд чи може зрівнятися з повноцінним аудитом, але зате безкоштовно і щось зовсім вже кричущу такі сервіси розкрити здатні.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Взагалі, подібний безкоштовні аналіз є способом знаходження нових клієнтів для SEO-шників — робиться він одразу, а клієнт може і клюнути (поплисти). Крім цього, буває необхідність швидко перевірити чужий сайт (конкурента чи потенційного донора посилань). Загалом, причин може бути маса і подібні онлайн-сервіси користуються попитом.

    Pr-cy — безкоштовний аналіз сайту і рейтинг блогів

    Pr-cy — один з найпопулярніших і відомих сервісів, на якому можна провести досить масштабний аналіз свого або чужого сайту. Достатньо буде зайти на сторінку з інструментами для вебмайстрів, щоб зрозуміти наскільки великі можливості вам надаються.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Перший у списку — Аналіз сайтів. Цей сервіс допоможе ефективніше просуватися в пошукових системах, зробити ваш ресурс зручніше для користувачів і скласти чіткий план дій по просуванню.

    Ви вставляєте адресу сайту в полі, і за кілька секунд сервіс видасть результати перевірки: параметри ранжированности, дані по аудиторії, посилання, оцінку юзабіліті, мобільний відображення, оптимізацію головної сторінки, ключі та інше.

    Спробуємо проаналізувати сайт . Загальна оцінка сайту — 94%, є помилки.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    По кліку на графу з помилками сервіс виводить конкретні помилки, можна подивитися, що конкретно не так, і почитати пояснення.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Крім оцінки і цифрових показників сервіс дає рекомендації у вигляді завдань, які допоможуть покращити сайт.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Пошукові системи

    Перший блок аналізу. Сервіс виводить показники індексації в Яндекс і Google, ТІЦ і Rank, наявність сайту в Яндекс.Каталозі, перевіряє, чи є на сайті санкції пошукових систем і віруси. Безкоштовно можна подивитися поточні показники, а в розширеній версії до кожного пункту додасться графік з динамікою.

    Ви зможете скопіювати код вставки кнопки на сайт для швидкого переходу до аналізу.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    У цьому ж блоці сервіс дає список посилань, за якими можна подивитися багато всього корисного: згадки в пошуку, новинах і блогах, зовнішні посилання на сайт, конкуренти та інше.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Трафік

    У розділі аналізу трафіку сервіс виводить показники рейтингу Alexa, кількість відвідувачів і сегментує аудиторію по підлозі і географії.

    Посилання

    У розділі про посилання покаже дані LinkPad і підключені соціальні мережі зі статистикою. Безкоштовна версія виводить тільки підсумкові показники, але розширений аналіз дасть можливість дивитися графік змін, стежити за посиланнями, перевірити їх якість і експортувати у файл.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Оптимізація сайту

    Ці показники оцінюються по головній сторінці: сервіс вважає обсяг тексту, оцінює заповненість метатегів, відсоток нудоти, технічні характеристики сторінки і шукає мікророзмітку. Ключі з їх частотністю по Яндексу та Google виводяться в останньому розділі аналізу. У розширеній версії їх можна скачати одним файлом.

    Фрагмент аналізу контенту на головній:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Сам сервіс не працює з контентом на внутрішніх сторінках, для цього є окремий інструмент Аналіз контенту. Він оцінить як оптимізацію тексту, так і технічні параметри — швидкість завантаження, вагу та інше.

    Серверна інформація

    Сервіс покаже, коли потрібно оплатити хостинг і домен, виведе IP, перевірить наявність безпечного сертифіката і редіректу з www, оцінить, як заповнено robots.txt і які технології використовуються на сайті.

    Юзабіліті

    У розділі Аналіз юзабіліті сайту оцінить швидкість завантаження сторінки і дасть докладні рекомендації, як зробити її швидше, а ще перевірить фавикон і налаштування помилки 404.

    Мобільність

    Вже давно частина користувачів вважає за краще дивитися сайти з телефону, тому важливо, щоб він виглядав читабельно. Сервіс вважатиме, вміщується сторінка в екран, оцінить розмір елементів і шрифтів, а також перевірить, чи щось заважати перегляду зі смартфона. І навіть виведе на екран превью на мокапе!

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Ще докладніше

    Для тих, кому потрібен більш детальний розбір сайту, є Розширений аналіз.

    Він дає більше можливостей, наприклад:

  • автоматично оновлює показники;
  • виводить графік динаміки показників;
  • порівнює ваш сайт з 3-5 конкурентами за посиланнями, параметрами індексації; аудиторії, рейтингу Alexa, трафіку та іншими показниками;
  • формує брендовані звіти в PDF;
  • повідомляє про нові зворотних і битих посилань;
  • дозволяє експортувати список ключових слів (до 1000).
  • Тариф «Початковий» відкриває Розширений аналіз 5 сайтів одночасно, тариф «Профі» аналізує відразу до 20 сайтів.

    Cy-pr і Be1 — класичні аналізатори

    Не можу обійти стороною аналізатор Cy-pr, так схожий за назвою і частково по функціоналу на описаний вище. З наведеної вище посиланням ви зможете провести безкоштовний експрес-аналіз сайту.

    На сторінці з результатами інформації більше, ніж Pr-cy, але по суті все буде те ж саме. Можна дізнатися той самий Тіц, про який йшла мова тут, а так само ПР і Alexa Rank. Для перегляду багатьох даних потрібно клацнути по іконці з замочком.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Однак, ви зможете дізнатися ще і дату закінчення реєстрації домену, назви хостингу і його IP адресу (що це?), на якому сидить цей проект. А так само зможете побачити його внутрішній рейтинг і почитати відгуки:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Вам запропонують скопіювати код лічильника ТІЦ і PageRank:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Разом з цим буде показана така додаткова інформація, як зайнятість доменного імені в інших зонах, швидкість завантаження, включено чи стискання Gzip на вашому веб-сервері, скільки відсотків тексту займають Html теги і багато іншого.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    До речі, перейшовши за посиланням «Аналіз контенту» ви так само побачите багато корисної інформації, яка допоможе провести правильну внутрішню оптимізації контенту свого проекту.

    Загалом Cy-pr — досить гідний безкоштовний аналізатор для проведення комплексного аналізу веб-сайту, до того ж у нього, за аналогією з Pr-cy, є досить багато додаткових інструментів.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Be1 — по-моєму, перший безкоштовний онлайн аналізатор, на якому я проводив свій перший прогін блогу . Для того, щоб провести експрес-аналіз, потрібно буде перейти по наведеній посилання і ввести URL свого ресурсу, а потім терпляче дочекатися закінчення процесу. Інформації, як і у випадку двох попередніх аналізаторів, буде досить багато.

    Може бути результати в Be1 виглядають не так вебдванольно як у розглянутих раніше онлайн сервісах, але це анітрохи не применшує цінності цієї інформації для оптимізатора. На сторінці з результатами аналізу сайту присутня безліч корисних ссилочек, починаючи з аддурилок пошукових систем і закінчуючи лінками на дані різних лічильників відвідувань.

    Xseo — набір скриптів для проведення аудиту

    Природно, що на просторах рунета існує ще не один десяток подібних, описаним вище, онлайн аналізаторів. Наприклад, досить цікавим мені видається Xseo, де можна провести ряд окремих і дуже специфічних аналізів роботи ресурсу, web сервера, перевірку різних Seo показників просування і т. п.

    У Xseo немає загальної форми, але зате є їх набір, потрібний тим, хто хоче дізнатися щось конкретне про свій проект, успішності його просування або роботі web-сервера, на якому базується проект. Можна сказати, що це інструмент для просунутих оптимізаторів, які бажають знати і використовувати всі тонкощі.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Фактично, Xseo — це набір різних скриптів, об’єднаних в одному інтерфейсі. Інформація за результатами роботи виводиться в текстовому вигляді, без будь-яких прикрас та інших речей, які роблять зчитування даних більш наочним.

    Загалом, як я і говорив трохи вище, це сервіс для оптимізаторів, яким не потрібні шашечки, а треба їхати. Хоча і любителям Xseo теж може згодитися. В правій колонці ви зможете знайти все, що там має місце бути:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Все чудово, але ось колірні і дизайнерські рішення мене просто дратують — в очах після роботи з ним потім дуже довго рябить. На жаль і ах, не все так ідеально, як хотілося б.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу