Знайти гроші в мережі

3301

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Ніша завантажувального трафіку по-раніше залишається однією з актуальних і серед прибуткових способів заробітку в мережі. З моменту мого знайомства з нею на початку 2011 року, вона як і раніше приносить мені хоч вже і не основний, але все ще відчутний шматок доходу. Цікавим у ній є простота. Багато хто з моїх знайомих в сфері IT починали саме з цієї ніші, одержавши з завантажень перші свої гроші і мотивацію на подальший розвиток.

Знайти гроші в мережі

Якщо отримати донлоуд-трафік порівняно легко, зробивши виразника, мережа дорвеїв або методом арбітражу, то монетизувати його з максимальним вихлопом не завжди просто. Ключовий момент у максимальному «віджим» грошей з трафіку — вибір правильного інструменту, а саме Download ПП (партнерських програм).

Тернистий шлях вибору підходящої Download партнерки

Якщо відвідати розділ партнерських програм на тому ж форумі searchengines, можна зустріти просто темряву топіків про всіляких ПП, пропонують монетизувати ваші завантаження різними методами. Іноді навіть, м’яко кажучи, далеко не білими і як обіцяють адміни «не шкодять вашим джерел трафіку» (санкції ПС, бани антивірусів тощо).

І ось тут можна витратити довгі місяці і злити за копійки тонни трафіку, пробуючи одну ПП за інший в пошуках дійсно стоїть, до речі, саме з-за довгих пошуків нерідко багато і розчаровуються в заробітку на завантаженнях. Якщо бути відвертим, то переважна більшість цих партнерок з усіма їхніми пропозиціями відверте УГ. Для вибору правильної партнерки краще використовувати свій багатий досвід, але якщо ви новачок, то де ж його взяти?

Природно, ніде — тільки набивши власні шишки. Можна, звичайно, пройтися по топикам, почитати хвалебні і гнівні відгуки вебмайстрів і спробувати на їх підставі зробити свій вибір, але знову ж — це просто відніме гору часу, та й не дасть вам ніяких гарантій, так як не зовсім ясно, які саме моменти найбільш важливі, а які ні, на що варто звернути увагу, а що — не принципово.

Давайте спробуємо визначити ключові моменти, на які варто звернути увагу, щоб не вступати у вище згадане УГ:

  • Проект (партнерка) повинен бути представлений перевіреної адекватної командою або IT-компанією. Звичайно, всі вони пишуть «від перевіреної команди», але чи так це ще варто розібратися, так як нерідко ви потрапляєте до школярів або куди ще гірше — кидал.
  • Пропоновані методи монетизації. Як не крути, лідирують, як і раніше інсталли і СМС-платники з МТ і WAP-Click підписками.
  • Оригінальність проекту. Навіть досвідчені і гідні команди намагаються копіювати один у одного успішні проекти, злизуючи практично дочиста чужу розробку, іноді з елементами дизайну. Але як не крути, в силу малого досвіду в 100% випадків клони виявляються, м’яко кажучи, жалюгідною подобою, конверт на яких істотно поступається оригіналу. Так і живуть такі ПП зазвичай зовсім недовго, що критично важливо, якщо ви плануєте працювати з підписками.
  • Серйозний підхід. Важливо, щоб проект розвивався. Це головна передумова для того, що він буде стабільним і зможе жити довгий час. Визначити майбутній розвиток проекту за фінансової й технічної стабільності; частоті запуску нових платників; своєчасному оновленню промоматеріалів; появи нових «фішок», які впливають на конверт; гнучкість налаштувань всіх елементів — від оплати до дизайну платників. Не факт, що ви скористаєтеся всім кількістю налаштувань і можливостей, але їх наявність — хороший симптом.
  • Якісна підтримка. Цей момент дійсно важливий. Хороша підтримка — запорука того, що ви зможете пристосуватися до роботи ПП і отримати максимальний прибуток з трафіку. Ознаки хорошої підтримки: супорт майже весь час онлайн; досвід і розуміння проблем, з якими ви стикаєтеся; досить швидкі відповіді на питання (не через день, а то і два); терплячість і готовність відповідати на ваші запитання, які на старті можуть бути досить безглуздими.
  • Повна відсутність шейва. Колись чув такий вислів «майже не шейвят», але хіба можна «майже не красти»?! Якщо крадуть навіть трохи, в будь-який момент, особливе кризовий, це «трохи» перетвориться в багато. А криза (економічний), на мою думку, явище постійне, та ще й з регулярними загостреннями.
  • Якщо ми почнемо застосовувати сформульовані вище вимоги до всього великій кількості пропозицій на ринку, то побачимо, що вибір не так вже й великий. Фактично можна виділити два, в кращому випадку три гідних проекту.

    Ось тут хочу звернути вашу увагу на партнерку LoadPays. Для розуміння, чому варто вибрати дану ПП, давайте застосуємо до неї наші вимоги, вивчивши її таємницю.

  • Надійна команда. LoadPays, або як називають її вебмастера ЛП, представлена командою TeamPays, яка в IT працює багато років. Я, якщо чесно, навіть не знаю скільки, але найдавніші згадки, які про них знаходив, відносяться ще до 2009 року. А це вже мінімум 7 років в строю, що досить довго. ЛП, до речі, далеко не єдина і перша їхня ПП.

    Раніше у них було досить багато успішних проектів у своїх нішах, природно, коли ці ніші були актуальні. Відомі мені проекти: EroPays, EroPays 2.0, RebillPays, VivaPays, WapPays, ну і, звичайно, LoadPays, про яку ми продовжимо розмову. Варто зазначити, все ПП працювали під актуальні ніші свого часу і закрилися з втратою актуальності, але в тому, що вони закрилися, є маленький, але дуже важливий нюанс — ПП згорнулися без кидків і скандалів. Розрахувалися вони з усіма партнерами і продовжили виплати навіть тоді, коли вже не брали трафік до останнього ребилла.

    Всі ці ПП були пов’язані зі СМС-платниками і МТ-підписками, а дану нішу теж «штормило не раз» (кидали білінги, пропадали підписки). Але я особисто стикався в таких ситуаціях з тим, що TeamPays продовжували платити за ребиллы з власної кишені, незважаючи на затримки чи кидки білінгу. Альтруїзм, скажете ви? Щось тут не так? Насправді все правильно, якщо ПП думає про своїх партнерів, хоче їх зберегти і розраховує на довготривалу співпрацю. Це цілком адекватний і обдуманий вчинок, адже хороші партнери з часом повернуть втрачені гроші, та ще й в рази більше.

    До речі, той факт, що вони пережили всі дані потрясіння, навчили їх правильно підходити до вибору білінгом, і в списках тих, з якими вони працюють, присутні тільки стабільні лідери ринку без «темних конячок». Та й сам запуск ПП під нові актуальні ніші говорить про те, що команда думає наперед. Не на тиждень, а на рік або два, залишаючись завжди на хвилі.

  • Методи монетизації. У ЛП запропоновані обидва найбільш актуальних методу (СМС-платники з підписками і інсталли), ще, як бонус, є CPI, представлене скриптом і дозволяє «відкручувати» рекламу мобільних додатків на своєму джерелі трафіку з винагородою за установку. Може, багатьох вебмайстрів з сайтами CPI і не здивувати, а ось для дорвейщиков дана плюшка здасться дуже цікавою, хоча і не варто очікувати від неї понад прибутків, а CPI швидше стане приємним бонусом.

    Реалізація СМС-платників і инсталлов тут на вищому рівні. Не зайвим буде згадати про охоплення країн з можливістю оплати підписками і псевдоподписками. Як відомо, це найбільш конвертабельные форми оплати. В ЛП вони доступні для всіх ключових представників СНД і дають можливість максимально якісно монетизувати саме RU-трафік.

  • Оригінальність проекту. LoadPays не є клоном, про що свідчить наявність
    великої кількості унікальних рішень, налаштувань, скриптів і т. п., які ви не знайдете у конкурентів.
  • Підхід. Підходять більш серйозно до своєї роботи в ніші завантажувального трафіку, партнерок я просто не зустрічав. Хлопці дійсно роблять все якісно, відповідально, на совість, постійно «полірують» те, що вже працює і, більше того, щось розробляють. До речі, в напрямку розробок з розряду «подслушано» — роблять якісь НОДИ. Що це поки що таємниця, покрита мороком, але, думаю, варто чекати чогось гідного. Також супорт обмовився, що вони роблять платники під бурж. Це не може не радувати, адже завантажувального трафіку в бурже вагони.
  • Підтримка. Відвідавши їх топік на searchengines, ви знайдете рекордна кількість позитивних відгуків. Важливо, що відгуки не від кого, а в більшості випадків досить авторитетних користувачів.
  • Шейв. За всі роки, що я працюю з ЛП, не чув про факти такого. Звичайно, були предьявы на форумах з акков-свежерегов, але це зрозуміло. Слабо сховані підступи конкурентів. Так-так, дим у багатьох йшов з зубів через успішності проекту і відданості вебмайстрів, які працюють з ним. Шкода тільки, що опоненти витрачали час на недобросовісну конкуренцію, а не на розвиток своїх ПП.
  • Варто згадати часті питання: скільки можна з ними заробити; який профіт з трафіку? Відповіді на них можна знайти в розділі «Відгуки». Там ви побачите і скріни з прибутком, і самі відгуки від успішних партнерів проекту. Рекомендую звернути увагу на те, що скріни не намальовані, а відгуки не написані адмінами ПП. Всі вони залишені реальними вебмастрами, що верифіковано посиланнями на пости, розміщені в їх офіційному топіку на searchengines. Це не акки-свежереги, а цілком собі нормальні люди. Деякі з вебмайстрів користуються авторитетів у своїх колах.

    Що вибрати — підписки або інсталли?

    Монетизація завантажень полягає не тільки у виборі самої ПП, важливий сам інструмент. Вивчаючи це питання, можна зануритися в жаркі суперечки, що краще: підписки або інсталли. Навіть вивчаючи форуми, можна побачити, що прихильники кожного з методів переконані — саме їхній варіант є найбільш прибутковим. Насправді якщо оцінити потенціал заробітку, в довгостроковій перспективі підписки виграють у инсталлов зі значним відривом (іноді навіть в рази).

    Вся суть в специфіці трафіку і його джерелі або в нюансах. Наприклад, якщо є якийсь сайт з популярними іграми, а альтернативних сайтів у видачі просто величезна кількість. Дизайн сайту не дуже і в цілому він не викликає у вас довіри. Трафік з такого сайту може показати кращий результат на инсталлах, а не на замовлення, адже запустити інсталятор простіше, ніж паритися з оформленням передплати. Та й у користувача відкриті ще декілька вкладок з аналогічним файлом, де відразу завантажується торрент.

    Але якщо у вас сайт з рідкісними файлами, модами, інструкціями, бланками документів, книгами і т. п., з хорошим дизайном, який викликає довіру користувачів — конверт на підписках відразу показує високі результати, що дає перспективу до постійного зростання профіту.

    Другий момент — миттєвий результат. Наприклад, починаючи зливати 1к уніків на добу на інсталли, добовий профіт може скласти в перший же день 1 000 рублів. Пускаємо той же трафік на підписки і перший день видає профіт в 100 рублів. Звісно, новачок одразу робить оманливий висновок «інсталли рулять», але це, як правило, далеко не так. На другий день підписки дадуть вже 200 рублів, на третій — 300 рублів і далі по наростаючій. Через місяць профіт вже може досягати 1 500-2 000 рублів і буде зберігатися перспектива росту.

    Ще важливий момент, на який зазвичай не звертають уваги — тривалість отримання грошей з активних підписок. Не варто дивитися тільки добовий заробіток, коли у вас накопичуються підписки. Якщо з инсталлов ви зняли трафік, заробляти відразу перестали. А підписки будуть ще довгий час приносити гроші навіть без надходження трафіку.

    Важливий мінус инсталлов — мітки від Яндекса. Раніше все було просто: пощастить чи не пощастить. В сучасних реаліях можете не сумніватися — мітку ви отримаєте. До речі, від якої ПП інсталли тут не має ніякого значення. Не раджу вірити в твердження, що в якийсь ПП немає міток. Це лише маркетинговий хід.

    Тестувати пропоную починати саме з СМС-платників з підписками, а далі вже дивитися (обов’язково консультуючись з підтримкою!): чи варто пробувати інсталли і які ризики для вашого джерела трафіку в плані міток.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу