Заробляємо в РМЯ і Адсенс

3757

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Спочатку невелика новина — мені нещодавно казково пощастило в лотереї, що проводиться в Профіт Партнері, і я виграв дуже значний приз — ноутбук MacBook Pro, а через деякий час і планшет Apple Ipad 2, перемігши в конкурсі для блогерів, влаштовувалось цієї ж самої кампанією.

Заробляємо в РМЯ і Адсенс

Такі от справи, ну, а в цій статті ми продовжимо розбиратися в тонкощах і нюансах роботи з контекстною рекламою Яндекса (скорочено — РМЯ) на прикладі центру обслуговування партнерів (ЦОП) Profit-Partner.

Реєстрація в Profit Partner і початок роботи з РМЯ

У попередніх статтях ми багато часу приділили відкриття індивідуального підприємця для легалізації грошей, зароблених в мережі інтернет (тут я описав кілька десятків способів заробітку без вкладень) на контекстній рекламі Yandex (тут покроковий огляд початку роботи з РМЯ) і Google (тут читайте про Гугл Адсенс)

Сьогодні ми детально розглянемо роботу з контекстною рекламою РМЯ через центр обслуговування партнерів (ЦОП) Профіт Партнер (читайте інтерв’ю з його керівником). Розглянемо так само вибір типу рекламних оголошень, налаштування їх зовнішнього вигляду і отримання коду.

У попередній статті ми закінчили на тому, що подали заявку на прийняття сайту в цю рекламну мережу. Через деякий час має прийти лист з пропозицією перейти на сторінку для партнерів і там, у списку своїх рекламних майданчиків, пройти по посиланню «Вибір центру обслуговування» (в принципі, можна працювати і безпосередньо з Яндексом, але при цьому ви втрачаєте безлічі бонусів).

Вам буде запропоновано вибрати між кількома офіційними центрами обслуговування. Я уважно вивчив свого часу відгуки про всіх пропонованих для вибору ЦОПах і прийшов до висновку, що найкраще мені буде скористатися послугами Профіту. Дуже багато хороших відгуків про нього мені зустрілося в процесі вивчення питання.

І це було, напевно, правильним рішенням, бо за кілька років співпраці ніякого негативу не спостерігалося. Служба підтримки дійсно працює цілодобово (як і заявлено у них на сайті).

Я звертався до них кілька разів з питання дострокового отримання рефссылки (тут я докладно писав про партнерки, рефералів і заробіток на них), т. к. за їх правилами рефку можна отримати тільки після першої виплати зароблених вами в РМЯ грошей.

До речі, Цоп вигідно відрізняється від роботи безпосередньо тим, що в ньому можна буде виводити зароблені гроші не тільки по безналу, але і на вебмані (тут читайте про реєстрацію і отримання WMID в WebMoney), і навіть на Paypal (тут огляд Пайпалов і обмеження на їх використання в Росії розглянуті), щоб потім їх витрачати, наприклад, на покупки в Ebay (тут написано, як користуватися цим інтернет аукціоном).

Але про все по порядку. Насамперед, після того як ви визначитеся з виборів вашого ЦОПа, вам потрібно буде зареєструватися на сайті центру обслуговування партнерів протягом того ж дня. Після цього вам буде надіслано лист з інформацією про подальші кроки.

Реєстрація в Профіті стандартна: ви придумуєте логін і пароль введіть свій E-mail, адресу свого сайту, код з капчі, погоджуєтеся з правилами і тиснете на кнопку «Реєстрація».

Після цього вам прийде лист з повідомлення про успішну реєстрацію та запрошенням зайти на сайт під своїм логіном і паролем. Дуже зручною особливістю їх сайту є вікно з поточним станом ваших доходів в РМЯ, яке видно на будь-якій сторінці у верхньому лівому кутку.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Підвівши курсор до перших трьох цифр у цьому вікні (Сьогодні, Вчора, За 30 днів) ви побачите інформацію про кількість показів рекламних оголошень на вашому проекті, кількості кліків по них і отриманому в результаті CTR). CTR (від англ. click-through rate — це показник клікабельності, який розраховується шляхом ділення кількості кліків на кількість показів рекламних оголошень і множенням на сто відсотків.

Там же відображається та інформація про бонуси, які вам будуть нараховуватися на кожен зароблений в РМЯ рубль. Бонуси потім можна буде витратити на цій сторінці на всякі корисні і марні речі.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Це книги, оплата хостингу, біржі контенту і копірайтингу, різний софт потрібний вебмайстру і навіть реєстрацію в каталозі Яндекса. Що примітно, поступово кількість сервісів, де можна витратити на бонуси, стає все більше і більше.

CTR є важливим показником ефективності роботи реклами на вашому ресурсі. Раджу почитати ЧАП на їх ресурсі, бо написаний він досить зрозуміло і ви, напевно, почерпнете з нього багато цікавого. Але можете прочитати FAQ і відразу зайнятися одержанням та розміщенням коду.

Робота з рекламними оголошеннями в РМЯ Profit Partner

Перейшовши на сторінку Майданчики ви побачите там всі додані вами сайти, які ви примудрилися пропхнути в РМЯ. Для отримання коду рекламних оголошень, вам потрібно буде натиснути на іконку «Код» у стовпці «Дії».

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

В результаті у вас відкриється вікно «Конструктор коду» з покроковим майстром вибору, установки рекламних оголошень та отримання результуючого коду, який ви потім додайте в потрібному місці шаблону або сторінці вашого проекту.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

На першому кроці ви вибираєте формат — будуть це оголошення взяті з Яндекс Діректа (тут я писав про роботу з Yandex Direkt і зниження ціни за клік в ньому) або ж це буде реклама товарів з Маркету. Зазвичай вибирають Директ, Маркет гарний тільки для сайтів, інтернет магазинів або проектів з оглядами будь-яких товарів.

На одній сторінці можна розміщувати не більше 9 оголошень, а кількість блоків не регаламентируется. Інші оголошення (понад встановленого ліміту) просто не будуть відображатися.

Тепер натискаєте кнопку «Далі» і переходьте на сторінку вибору виду блоку. Вибір не дуже багатий. По мірі роботи з РМЯ ви, напевно, перепробуете масу різноманітних варіантів оголошень контекстної реклами, поки не знайдете оптимальний варіант саме для вашого ресурсу.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Тому тут я не даю жодних порад щодо того, який вид краще всього вибрати (хоча, багато хто схиляється до того, що Плоский блок має деяку перевагу в багатьох випадках). Подивіться на інших проектах, які показують РМЯ і, можливо, у вас виникнуть думки щодо розміщення оголошень на своєму вебсайті.

Сам процес вибору складається з двох етапів — спочатку в області «Виберіть вид блоку» ви клацаєте по одному з типів (зовнішній вигляд можна подивитися на малюнку праворуч), а потім в області розташованої нижче задаєте кількість оголошень в блоці або ж вибираєте розмір фіксованого блоку.

Ці налаштування, які ви зробили на сервісі Profit Partner, можна буде змінити вже прямо в коді на сайті, просто підставивши в потрібному місці інші параметри. Але про це трохи пізніше. Натискаєте кнопку «Далі». На наступній сторінці «Оформлення блоку» можна зробити вже більш тонку настройку.

Налаштування зовнішнього вигляду блоків в Профіт Партнера

В залежності від типу блоку з оголошеннями можна буде змінити колір заголовка оголошень, колір тексту, задати потрібний відтінок фону і рамки, а так само посилань на веб-сайт рекламодавця або посилання заголовка оголошення при наведенні на неї миші. Загалом, можливостей для налаштування зовнішнього вигляду дуже багато. Крім цього ви повинні обов’язково вказати кодування російської мови (utf 8, unicode) , використовувану на вашому проекті.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Для того, щоб перейти до детального налаштування зовнішнього вигляду рекламних блоків, потрібно натиснути на посилання «налаштувати».

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Змінити колір якого-небудь елемента блоку можна, клацнувши по квадратика з поточним кольором цього елемента і вибравши з відкритої панелі потрібний колір.

Але можна і вставити у полі навпроти назви елемента оформлення потрібний Html код кольору (тут докладніше див. про таблиці та сервіс Яндекс.Кольори). Html-код потрібного відтінку можна взяти, наприклад, використовуючи вже наявний дизайн будь-якого вподобаного вам ресурсу за допомогою програм вміють його захоплювати з екрану (див. попередню посилання).

Для того, щоб скопіювати установки вже існуючого блоку оголошень, зовнішній вигляд якого вас влаштовує, ви можете натиснути на посилання «імпортувати оформлення» і вставити у відкриту форму код блоку, оформлення якого ви успішно використовуєте і хочете скопіювати.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

З цього коду будуть автоматично вилучені всі параметри, що відповідають за зовнішній вигляд. Можна також задати неоднорідний фон для рекламних оголошень, використовуючи посилання «задати градієнт».

В цьому випадку колір фону буде плавно перетікати з одного в інший. Після клацання по посиланню «задати градієнт» у вікні налаштувань в області «Фон блоку» з’явиться можливість задати другий колір і порядок їх проходження.

Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

Внизу сторінки налаштувань зовнішнього вигляду рекламних блоків ви можете в реальному часі бачити всі внесені вами зміни, що дуже сильно підвищує наочність внесених вами змін. Після внесення всіх необхідних налаштувань ви натискаєте на кнопку «Далі» і потрапляєте в результаті на сторінку «Отримання коду».

На цій сторінці скопіювати отриманий код. Тепер можете вставити його в потрібне місце шаблону вашого вебсайту і він стане доступний для перегляду відвідувачами. Блок може з’явитися на вашому ресурсі з якоюсь затримкою. Тому не варто хвилювати про те, що ви зробили щось не так.

У наступній статті я планую розповісти вам детальніше про всіх налаштуваннях оголошень контекстної реклами РМЯ (тут читайте) і описати призначення всіх змінних цього коду рекламних оголошень. Крім цього розповім, як додати оголошення РМЯ фавикон (див. тут детальніше про favicon.ico — іконки вебсайтів) рекламодавців, що може трохи підвищити CTR і ваші доходи.

Ми ж розглянемо питання відстеження, за яким саме оголошенням були здійснені кліки з допомогою, так званих, зрізів. Ще дуже цікава можливість, про яку я хочу розповісти в цій статті, про вставки рекламних оголошень РМЯ в WordPress, бо просто так вставити в статтю Вордпресс код контекстної реклами не вийде.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу