Моди для SMF

3269

У цій статті ми продовжимо розглядати різноманітні розширення для форуму SMF, яких досить багато і вони дозволяють додати движку ті функції, які з тих чи інших причин там відсутні. Іноді моди пропонують альтернативу вже існуючим функціоналу і вам залишається тільки вибрати, що краще — він або оригінальний варіант виконання.

Раніше ми розглянули кілька модифікацій для Simple Machines Forum і питання, пов’язані з їх установкою і налаштуванням.

Моди для SMF

Сьогодні ми продовжимо покращувати зовнішній вигляд конференції і підвищувати функціональність форми «повний» і «швидку відповідь». Раніше ми навчилися розширювати функціонал швидкого відповіді до можливостей повного з допомогою Enhanced Quick Reply).

Хтось вважає це зайвим, а хтось дуже радий, що відкрилася можливості. Тут все залежить від тематики й аудиторії конкретною конференції. Крім цього ми навчилися реалізовувати дуже зручну на мій погляд функцію вставки цитати з повідомлень у форму швидкої відповіді за допомогою dQuoteSelection (див. по посиланню наведеної вище).

ExtendPostForm — настройка форми відповіді у SMF

Звернемо свій погляд на спосіб вставки в повідомлення таких речей як гіперпосилання, зображення, флеша, E-mail і посилання на FTP. Кнопки для додавання присутні у формах відповідей, але вони лише додають в текст відповідні відкривають і закривають BB коди.

Виглядає це приблизно так:

Моди для SMFМоди для SMF

А хотілося б, щоб у форумі SMF при цьому з’являлося вікно, куди б можна було вставити потрібну посилання на сторінку сайту, зображення та інше.

Моди для SMFМоди для SMF

А для гіперпосилань і посилань FTP після вставки Урла ще б з’являлося вікно для вставки тексту посилання (анкора).

Моди для SMFМоди для SMF

В результаті, в області для написання повідомлення з’явиться вже сформований BB-код посилання з анкором:

Моди для SMFМоди для SMF

Такий спосіб буде більш звичний і зрозумілий відвідувачам вашого форуму. Саме таку можливість додає дана модифікація. Крім цього вона додасть в область повного (розгорнутого) відповіді випадаючий список з кольоровими назвами в списку вибору кольору, а так само додадуться списки з вибором типу і розміру шрифту.

Моди для SMFМоди для SMF

Тут ви можете завантажити ExtendPostForm Mod. Для його установки вам потрібно виконати наступні дії:

  • авторизуватися на конференції під логіном адміністратора
  • вибрати у верхньому меню пункт «Адміністрування»
  • з лівої колонки вибрати пункт «Пакети модифікацій»
  • у вікні, вибрати «Встановлення пакунків»
  • в області «Завантажити пакет», натиснувши кнопку «Огляд», знаходимо на нашому комп’ютері файл мода ExtendPostForm_81.zip і натискаємо кнопку «Завантажити»
  • При бажанні частина можливостей цього мода можна перенести у форму «швидка відповідь» форуму. Правда, можливість зручної вставки гіперпосилань, адрес зображень та інше, чомусь при цьому не працює. Для того, щоб додати в «швидку відповідь» ці можливості, потрібно буде внести деякі зміни в файли дефолтної теми оформлення SMF.

    Ще раз зазначу, що всі розширення розраховані на автоматичну установку тільки при використанні дефолтної теми оформлення (шаблону) Simple Machines Forum, в іншому випадку потрібно буде ставити його вручну.

    Вам потрібно буде отримати доступ до файлів вашого форуму SMF по FTP і відкрити на редагування деякі файли. У файлі /Themes/default/Display.template.php замінити на код, а в довільне місце файла /Themes/default/languages/Post.russian.php додати наступний код.

    В продовження теми вікна «швидка відповідь» хочу показати, де саме можна змінити його розмір, т. к. за замовчуванням він досить невеликий і в разі, якщо ви додали в неї функціонал форми повної відповіді, то вам може знадобитися збільшити її розмір. Для цього вам потрібно буде отримати доступ до файлів по FTP і відкрити на редагування файл /Themes/default/Display.template.php.

    Знайдіть у ньому в рядку:

    і замініть значення width: 50% на потрібну вам процентне співвідношення щодо розміру всієї сторінки. Наприклад, я поставив width: 80%. Таким чином ширина форми «швидка відповідь» стане дорівнює 80 відсоткам від усієї ширини сторінки. Для зміни розміру по висоті вам потрібно знайти у файлі /Themes/default/Display.template.php наступний рядок:

    ‘;

    і замінити в ній значення по висоті height: 100px на більше. Я, наприклад, поставив висоту height: 200px.

    Як у SMF додати кнопки фотохостингов у форму відповіді

    Розповім ще про одну доопрацювання. Для того, щоб відвідувачам вашої конференції було зручно додавати фотографії, можна додати в «швидку відповідь» кнопки переходу на популярні фотохостинги, таких як Radikal, Keep4u, ipicture і будь-які інші.

    Виглядати це буде приблизно так:

    Моди для SMFМоди для SMF

    Для цього вам потрібно буде отримати доступ до файлів по FTP і відкрити на редагування файл /Themes/default/Post.template.php. Знайдіть у ньому з допомогою вбудованого пошуку Нотепада плюс плюс наступні рядки:

    // I guess it’s a divider…
    elseif ($found_button)
    {
    echo ‘Моди для SMF‘;
    $found_button = false;
    }
    }

    та вставте відразу після них наступний код:

    echo ‘Моди для SMF‘;
    echo ‘Моди для SMF‘;
    echo ‘Моди для SMF‘;

    Потім у файлі /Themes/default/Display.template.рһрнайдите рядки:

    elseif ($found_button)
    {
    echo ‘Моди для SMF‘;
    $found_button = false;
    }
    }
    }

    та вставте відразу після них наступний код:

    echo ‘Моди для SMF‘;
    echo ‘Моди для SMF‘;
    echo ‘Моди для SMF‘;

    Зображення кнопок ви можете створити самі в графічному редакторі або ж скористатися, наприклад, чудовим онлайн сервісом створення кнопок для веб-сайту. Графічні файли ви повинні залити на сервер, де розташовані файли движка і, відповідно, у наведеному вище коді замінити посилання виду:

    images/002.png

    на шлях до файлів зображень ваших кнопок.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу