Способи заробітку в мережі

2664
  • Що таке партнерки і як на них заробляють?
  • 14 універсальних партнерок, на яких я заробляю
  • Ще 7 високоприбуткових партнерських програм
  • Хто такі реферали і як їх залучають
  • Захист рефок через PHP або Html редирект
  • Продовжую розповідати про можливі способи заробітку в інтернеті. У попередній статті про монетизацію сайту розмова йшла про банерну і контекстну рекламу.

    Ці варіанти отримання доходів для багатьох сайтів є пріоритетними, але крім них існує ще маса можливостей вичавити всі соки з свого проекту. У цій статті я планую поговорити про такому варіанті заробітку, як партнерські програми.

    Способи заробітку в мережі

    Партнерки — це досить універсальний спосіб отримання доходу. Ними можна займатися як використовуючи свій ресурс в якості рекламної площадки, так і взагалі не мати нічого. У другому випадку, рекламні оголошення розміщуються за допомогою, наприклад, контекстної реклами або вказуються в підписах на форумах.

    Але почнемо з початку. Що ж таке, власне, партнерські програми і як можна на них заробити?

    Що таке партнерки і як на них заробляють?

    Реферальна програма — це своєрідний договір між продавцем і партнерами, що укладається з метою продажу якогось товару чи послуги. Вона дає можливість продавцю скоротити витрати на залучення кінцевого покупця, а партнеру — заробити свій відсоток з доходу від продажу товару або послуги.

    Партнерські програми можуть бути однорівневими, коли ви заробляєте тільки відсотки з покупки залученими вами людиною (рефералом). А можуть бути і багаторівневі.

    Многоуровневая партнеркаСпособи заробітку в мережі

    Наприклад, при дворівневій схемі ви можете заробити не тільки відсоток з покупок товару або послуги вашими відвідувачами, але і отримувати відсоток з доходу тих користувачів, які теж стали партнерами цієї програми, пройшовши по вашій рефссылке. Тобто в цьому випадку ви заробляєте ще і на залученні нових напрямків. Іноді є можливість заробляти і на рефералах ваших рефералів (третій рівень), ну і так далі. Трохи нижче я наведу приклад десятиуровневой партнерської програми.

    Для того, щоб почати заробляти на який-небудь реферального програми, зазвичай достатньо зареєструватися в ній і отримати спеціальну рефссылку, включає унікальний ідентифікатор, за яким буде визначатися, що відвідувач прийшов саме завдяки вашим зусиллям, а не безпосередньо.

    Розмістити рефссылку ви можете там, де вам заманеться. Хоч на своєму сайті у вигляді гіперпосилання або у вигляді барвистого банера (або в спеціально написаних під цю справу або просто тематичних статтях), хоч в підписі на форумі, хоч в оголошенні контекстної реклами. Головне, щоб по ній або по банеру кликали і вона призводила б на ресурс продавця нових відвідувачів, які потенційно будуть зацікавлені в його товар або послугу.

    Наприклад, багато біржі для вебмайстрів мають свої власні партнерки, розраховані на залучення нових користувачів (ваших потенційних рефералів, на яких можна заробити гроші). Тим самим вони можуть взагалі не витрачатися на рекламу, бо ви в прагненні стати рефоводом будете цим займатися. В мережі є каталог партнерських програм Actualtraffic.ru, де можна підібрати щось підходяще до тематики вашого ресурсу.

    Після того, як ви зареєструєтесь в якій-небудь з подібних бірж або партнерок іншого виду, ви зможете отримати рефку, з допомогою якої почнете рекрутувати, наприклад, відвідувачів свого власного сайту. Це називається стати рефоводом. Якщо хтось з ваших відвідувачів стане вашим рефералом, то ви зможете заробляти відсотки від його загального доходу на біржі. Термінологію і принципи заробітку на партнерських програмах можете почерпнути в наведеній статті.

    Звертаю вашу увагу, ви не грабуєте ваших рефералів, а отримуєте комісію зі спеціального фонду, зарезервованого на потреби партнерської програми. Сервіси економлять гроші на рекламі, але витрачають їх на виплати партнерам.

    Давайте далі я просто перерахую і в двох словах опишу ті сервіси, які використовую я і які цілком можете використовувати і ви.

    14 універсальних партнерок, на яких я заробляю

    Спочатку я наведу універсальні варіанти партнерок, в які можна залучати дуже широкий спектр користувачів (що називається — підійде всім). Це як би виходять універсальні інструменти заробітку:

  • Бестчендж — популярний онлайн-обмінників електронних валют. Майже всі, хто так чи інакше пов’язаний з інтернетом, і вже тим більше ті, хто намагається в ньому заробляти, іноді озабачиваются проблемою обміну однієї електронної валюти на іншу або виведення грошей в реал. Власне, BestChange (сервіс моніторингу обмінників) допомагає знайти найбільш вигідний варіант (докладніше про нього читайте за наведеною посиланням).

    Доходы в партнерке BestChange Способи заробітку в мережі

    Партнерка ж цього сервісу трирівнева, а тому платить не тільки за дії залучених вами користувачів сервісу, але й також за дії їх рефералів аж до другого коліна. І якщо судити за наведеним вище скріншоту моїх доходів за три місяці — платить вельми щедро.

  • 60 сек — обмінник криптовалют з дуже вигідною дворівневої реферального програмою. Доходи дуже і дуже пристойні, особливо в періоди зростання курсів криптовалют:

    Рефпрограмма обменника валютСпособи заробітку в мережі

    Так само дуже непогані результати показують рефпрограммы і декількох інших обмінників:

  • 24PayBank
  • Ramon Cash
  • 60сек
  • Ychanger
  • Platov
  • BaksMan
  • ProstoCash
  • Binance — найпопулярніша зараз біржа криптовалют з дуже вигідною партнеркою (20% від прибутку біржі з наведених вами рефералів). Я працюю з нею зовсім недавно, але результатами вже дуже задоволений.

    Заработок в бирже криптовалют БиннасСпособи заробітку в мережі

    Реферальне посилання ви зможете отримати після реєстрації на цій сторінці (інтерфейс переведений на російську, але ось знайти розділ партнерки там не дуже-то й просто, тому навів на нього пряме посилання).

  • Партнерка Попова — можна самому продавати його курси, а можна набирати рекрутів (рефералів), які це будуть робити за вас (до чотирьох рівнів оплачується).

    Доходы с рефпрограммы ПоповаСпособи заробітку в мережі

    Коли я брав інтерв’ю у Євгена Попова. Правда, вже давненько це було…

  • Etxt— напевно найкраща з бірж копірайтингу, принаймні в плані доходу на рефералах.

    Зачисление по рефпрограмме в ЕтхтСпособи заробітку в мережі

    Тут ви знайдете огляд Etxt від копірайтера, який працює на цій біржі контенту.

  • Вктаргет — сервіс для заробітку на своїх акаунтах в соціальних мережах. Але там є і досить щедра партнерка, по якій можна буде отримувати цілком собі пристойні пасивні доходи (потрібно тільки знайти спосіб залучення в неї рефералів — мені, наприклад, в спамм-коментарях рефссылки від Вктаргет постійно намагаються підсунути, а це про щось та говорить).

    Заработок на партнерской программе в VktargetСпособи заробітку в мережі

    Більш детально про рефпрограмму в Vktarget можете почитати за наведеним посиланням.

  • Рукапча — ще один варіант заробітку для всіх», а значить за партнерці сюди буде нескладно залучати, бо підійдуть абсолютно все. Знову ж таки, умови і чесність нарахувань виплат мною перевірені і схвалені.

    Уровень дохода с партнерской программы рукапчиСпособи заробітку в мережі

    Докладніше про сервіс читайте у статті: всі секрети збільшення заробітку на введення капчі в ruCaptcha

  • WorkZilla — поки тільки почав експериментувати з партнеркою біржі віддаленої роботи Воркзилла, але результати вже зараз дуже навіть непогані. Будемо дивитися далі…
    Заработок в ВоркзиллеСпособи заробітку в мережі
  • Qкомент — раніше я писав про роботу з Qcomment в якості замовника, але в Кьюкоммент можна і досить ефективно заробляти як на замовників піару, так і на їх виконавців. Можете також почитати і про інші сервіси, де пропонують залишати коментарі і відгуки за гроші.
    Доход с рефералов в QкоментСпособи заробітку в мережі
  • АппЦент — партнерка полягає в залученні бажаючих заробити гроші на своєму смартфоні, ставлячи туди різні додатки, власникам яких потрібно накрутити потрібну кількість скачувань і установок. Будете отримувати 10% від зароблених ними коштів в системі (промо-код 4ZVQD1). Детальніше про AppCent читайте за посиланням.
    Реферальная программа в АппЦентСпособи заробітку в мережі
  • АдвертАпп (промо-код 2p2sq3) — це теж мобільний додаток для заробітку, що подобається користувачам і дозволяє заробляти рефоводу. Принцип роботи докладно описаний у статті про мобільний додаток Адверт Апп.

    Деньги с АдвертАппСпособи заробітку в мережі

  • КурсЭксперт — ще одна рефпрограмма моніторингу обмінників, яка теж демонструє відмінну конверсію. До того ж при реєстрації в партнерці ви відразу ж отримаєте $1, що зайвим не буде.

    Доход с реферальной программы мониторинга обменниковСпособи заробітку в мережі

  • Dr.cash — CPA партнерська програма для тих, хто працює чи готовий працювати в нішах краси і здоров’я. У партнерці 1000+ офферов у 60+ ГЕО і постійно підключаються нові. Є ексклюзивні офферы з одними з найвищих ставок на ринку, свіжі проклы і лендінгем.

    Отчеты по партнерке Dr.cashСпособи заробітку в мережі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Всі креативи проходять закрите тестування і потім публікуються в загальний доступ. Таким чином Саппорт завжди може підказати актуальні офферы під ваш джерело трафіку і кращі зв’язки з високою конверсією. До речі, техпідтримка працює 24/7 і заинтересованна у вирішенні всіх виникаючих у вас питань.

  • Bitmex— партнерська програма дуже популярною біржі Битмекс, на якій заробляють і на падінні, і на зростанні кріптовалюти, що робить дохід з неї дуже стабільним.

    Доход с партнерки BitmexСпособи заробітку в мережі

    Потрібно буде залучати трейдерів в цю торгову платформу і за це отримувати дуже суттєвий відсоток прибутку системи.

  • Напевно ще десяток сервісів міг би привести, але в них мені особливих успіхів на ґрунті партнерства досягти не вдалося (не всі партнерки однаково корисні і прибуткові, і, на жаль, доводиться витрачати час, щоб це зрозуміти). Якщо знаєте щось ще вигідну із цієї ж області, то готовий отблагадорить матеріально (після перевірки, само собою).

    Ще 7 високоприбуткових партнерських програм

    Наведені нижче партнерки є нішевими, що ускладнює вербування в них рефералів, які будуть там витрачати або заробляти гроші. Але якщо цю проблему вирішити вийде, то дохід вони будуть приносити непоганий.

  • ГоГетЛинкс — популярна біржа так званих «вічних посилань», де хтось заробляє, а хтось спускає гроші. Ви ж будете витягувати дохід з обох категорій користувачів, якщо тільки вони зарегиструруются в цьому сервісі перейшовши по вашій рефссылке (що це таке читайте трохи нижче).

    Доходы с рефпрограммы в гогетлинксеСпособи заробітку в мережі

    Якщо цікаво, то можете почитати про роботу в gogetlinks за наведеним посиланням.

  • Міралінкс — ще одна популярна біржа, але вже в області «просування статтями». Партнерка хороша, а зараз стала ще краще (там якісь фіксовані бонуси стали платити за залучення рефералів, якщо я не помиляюся).

    Заработок на партнерской программе МиралинксаСпособи заробітку в мережі

    Про саму біржу статей під назвою Міралінкс є покроковий мануал.

  • ГетГудЛинкс — відгалуження від згаданого вище Гогетлинкса, на якому теж можна дуже навіть непогано погріти руки:

    Способи заробітку в мережі

  • МегаИндекс — популярний онлайн-ресурс для просування сайтів з масою безкоштовних і платних інструментів. Партнерка у них теж хороша, на мій скромний погляд:

    Доходы с рефералов в МегаиндексеСпособи заробітку в мережі

    Якщо цікаво, то можете почитати тут про megaindex докладніше)

  • РотаПост — популярна біржа «вічних посилань з блогів». Власне, партнерка теж вельми прибуткова:

    Заработок на рефах в РотапостеСпособи заробітку в мережі

    Дивіться мануал по роботі в Rotapost, якщо вам ця тема цікава.

  • «Моя справа» — партнерка по залученню клієнтів в сервіс онлайн-бухгалтерії Моя справа. Хоча для мого сайту вона не тематична, але пару виплат я все ж отримав (раніше мінімалка була 5 тис. рублів, але останнім часом її знизили до трьох).

    Реферальная программа Мое делоСпособи заробітку в мережі

    Якщо є тематичний ресурс, то мають місце бути приємні умови, про які можете прочитати в моєму огляді — партнерки онлайн-бухгалтерії.

  • ИнфоБокс — цілком можна заробити на оплату хостингу (власне, це і є його рефпрограмма) і навіть трохи вище. Ось мій дохід за вісім місяців:

    Доход с афилиат-программы ИнфобоксаСпособи заробітку в мережі

  • Для прикладу опишу, що потрібно зробити, щоб отримати рефссылку в партнерці, припустимо, ГоГетЛинкса. Загалом-то, досить буде зареєструватися і вибрати з верхнього меню пункт «Партнерська програма»:

    Реферальная ссылка в ГГЛСпособи заробітку в мережі

    На сторінці, що відкриється ви зможете скопіювати вашу рефку. Ну, а потім можна буде зрідка (разів двадцять на день) заходити і милуватися списком уже зареєстрованих по вашому партнерському посиланню користувачів, а також жадібно дивитися, скільки вони заробили самі і скільки дозволили заробити вам.

    Для того, щоб отримати реферальне посилання в РотаПост, вам потрібно буде там зареєструватися і вибрати з верхнього меню пункти «Мій акаунт» — «Партнерська програма»:

    Партнерка в РотапостеСпособи заробітку в мережі

    Де взяти рефссылку в Міралінкс, було видно на наведеному трохи вище скріншоті. Ну, а якщо заблукаєте, то сміливо пишіть в техпідтримку — вони обов’язково допоможуть. А ми продовжимо вивчати тему і поговоримо за рефералів і реферальні посилання. Поїхали…

    Хто такі реферали і як їх залучають

    Людина, перейшов по вашій реферального посиланням і здійснив необхідні дії (наприклад, реєстрація або купівля товару), буде тепер називатися словом реферал (від англ. referral — контрольний).

    Зверніть увагу, вам відсоток буде нараховуватися не з коштів, витрачених рефералом (він навіть може не знати, що є вашим рефом), а з коштів продавця (власника програми).

    Чому я акцентую увагу на питанні заробітку на рефералах? До тому що в рунеті прийнято обрізати закінчення рефссылки, щоб не дати на собі заробити власнику рефссылки. Справа в тому, що вона виглядає приблизно так: http://www.rotaban.ru/?a=gatypa (якщо цікаво, то можете тут почитати про Ротабан і банерну рекламу).

    І якщо попередньо скопіювати реферальне посилання, а потім відрізати її закінчення ?a=gatypa, то вона, природно, не спрацює і ви не заробите копієчку з цього шановного користувача. Чому багато людей не лінуються витрачати час на обрізання закінчення рефок мені не дуже зрозуміло.

    Адже практично всі ваші потенційні рефи знають, що це ніяк не позначиться на їх майбутньому заробіток в цій партнерці. Схоже, що тут у всій красі проявляється наш російський менталітет — ти на мене не зможеш збагатитися (я не буду рефом), навіть якщо мені це нічого не буде коштувати! Ну да ладно, слава богу, що є досить багато способів захистити реферальні посилання від обрізання. Про них я розповім трохи пізніше.

    Отже, людина, що перейшов з вашої партнерської посиланням на ресурс організатора даної схеми протягом певного часу (залежить від конкретної програми), буде вважатися вашим рефералом , і ви будете заробляти свій відсоток за всі вчинені ним в цей час покупки або замовлені послуги. Ціна товару або послуги для вашого рефая при цьому ніяк не зміниться і буде точно такий же, як якщо б він сам знайшов сайт продавця (власника партнерки) і перейшов на нього по прямій (не реферального) засланні.

    Інформація про те, що даний чоловік є саме вашим рефералом, зберігається в так званих Cookie браузера відвідувача (вашого рефая). Терміни дії Cookies визначаються умовами даної конкретної програми.

    Коротко узагальню все, що вам потрібно зробити для роботи з будь партнерською програмою:

  • зареєструватися
  • отримати реферальне посилання
  • захистити цю рефссылку від можливого обрізання унікального ідентифікатора (трохи нижче розповім про те, як це зробити)
  • розмістити її на своєму ресурсі або ще де-небудь (наприклад, в соцмережах, в підписі на форумі чи в оголошенні контекстної реклами)
  • привернути увагу до партнерської посиланням зацікавлених відвідувачів (вам вирішувати, як це зробити), які можуть стати вашими рефералами
  • зароблені вами гроші зазвичай виводять з допомогою системи електронних платежів Webmoney або Яндекс гроші, тому потрібно буде попередньо в них зареєструватися. Ну, і зовсім добре, якщо ви як і я зареєструєте ІП, щоб бути чесним перед суспільством (або просто щоб спати спокійно).
  • Після того, як ми розглянули ряд партнерських програм трохи вище, у вас уже можливо «дозрів план» і ви готові почати. Тому саме час настав розповісти про різні способи захисту рефссылок від обрізання. Є декілька можливостей, які полягають або у своєрідному редірект з однієї адреси на інший, або у використанні підміни за допомогою технологій Джава Скрипта, або у використанні сервіс скорочення посилань. Напевно трохи незрозуміло, але зараз я розповім про це більш детально.

    Захист рефок через PHP або Html редирект

  • Отже, спосіб обману потенційних рефералів номер один, який полягає в редірект через PHP файл. Спосіб дуже простий і дієвий. Все, що потрібно зробити, так це створити PHP файл такого змісту:

    Природно, що замість http://www.rotaban.ru/?a=gatypa ви повинні будете підставити адресу реферального посилання своєї партнерки.

    Збережіть цей код у будь-якому текстовому редакторі або блокноті (краще, звичайно ж, типу Нотепада плюс плюс) з розширенням PHP, в моєму випадку це буде Rotoban.php. Потім за допомогою FTP-клієнта FileZilla закиньте його, наприклад, в кореневу папку вашого сайту (вона може називатися htdocs, або public_html, або ще якось) і в підсумку адресу вашої рефки, який ви будете розміщувати, буде виглядати приблизно так:

    http://адрес_вашего_сайта/Rotaban.phpДля кожній реферального посилання, взятої окремо, доведеться аналогічним чином створювати файл PHP і закидати його на хостинг.

  • Другий спосіб захисту рефок полягає в редірект через HTML файл. З переваг цього способу обману рефералів можна вказати те, що партнерська посилання в цьому випадку буде виглядати більш природно (закінчення буде HTML PHP, як у попередньому варіанті).

    Цей спосіб також може допомогти вам у випадку, якщо ваш ресурс базується на хостингу без підтримки PHP (хоча зараз можна знайти навіть безкоштовного хостера з php).

    В результаті застосування цього способу відводу очей своїм потенційним рефам вийде:

    http://адрес_вашео_сайта/rotaban.html

    Отже, як це здійснити? Досить просто.

    Створюєте в будь-якому текстовому блокноті (Notepad++, наприклад) Html файл такого змісту:

    document.location=»http://www.rotaban.ru/?a=gatypa»;

    Знову ж обмовлюся, що замість http://www.rotaban.ru/?a=gatypa ви повинні будете підставити адресу свого реферального посилання. За аналогією з попереднім варіантом редіректу, ви зберігаєте даний файл з розширенням HTML і закиньте його до себе на хостинг (наприклад, в кореневу папку) з допомогою FileZilla.

    Якщо ви, припустимо, назвали свій файл rotaban.htm, то, відповідно, ваша нова захищена гіперпосилання буде мати вигляд: http://адрес_вашео_сайта/rotaban.html.

  • Суть третього способу захисту і обману майбутніх рефералів полягає в спеціальному оформленні рефссылки. Потрібно надати їй наступний вигляд:

    Біржа банерної реклами

    Ось приклад працює за таким алгоритмом посилання партнерської програми: Біржа банерної реклами. Як ви можете бачити, при наведенні потенційним рефералом курсору миші на цю хитру конструкцію, в рядку статусу вашого браузера ви побачите наступну адресу: http://rotaban.ru/.

    І якщо допитливий майбутній реф не сподвигнется переглянути вихідний код, то він і не здогадається, що це штука не проста, а з підступом. Після кліка по цій реферального посиланням буде здійснено перехід саме по тому шляху, який прописаний в onclick=»this.href=’http://www.rotaban.ru/?a=gatypa'». Правда є думка, що при відкриванні такий посилання у новому вікні» рефокончание все ж буде загублено. Точно сказати не можу, але це дещо бентежить.

  • Ну, і четвертий спосіб захисту — це використання сократителя посилань від Гугла, ВК та інших онлайн-сервісів, який не тільки захистить вашу рефссылку, але і дозволить відстежувати статистику кліків по ній та вибрати найкраще місце її розташування. Дуже навіть непоганий варіант, але є шанс, що за передчасну кончину сократителя (закриття сервісу) все з таким трудом раставленные рефки стануть недійсними.
  • Ще раз нагадаю, що якщо Ви маєте успішний досвід використання не описаної тут партнерки, то відпишіть мені (в коментарях або на пошту). У разі підтвердження ефективності вашого варіанту, готовий віддячити не тільки морально, але і матеріально (тільки без образ — будь-яка робота та інформація приносить прибуток повинні оплачуватися).

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу