Способи заробітку в мережі

4502

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу спробувати написати статтю на тему: А добре б зробити своє хобі основним джерелом доходу або як заробити в інтернеті. Під хобі (що це?) я маю на увазі ведення блогу або ж якогось іншого проекту в інтернеті.

Способи заробітку в мережі

В загальному-то і будь-яке інше захоплення, не пов’язане з інтернетом, було б теж здорово застосовувати з користю для власного гаманця, але моє улюблене заняття на поточний момент — це ведення блогу .

Як знайти хобі, яке приносить дохід

Причому, раніше у мене ніколи не було яскраво виражених інтересів до якого-небудь проведенню часу. Я був досить індиферентним до всього і проводив дозвілля в основному за іграми, фільмами та іноді навіть, як це не здасться дивним, за читанням книг (мені завжди подобалася і продовжує подобатися фантастика).

Але таке існування чомусь мені було важко — не вистачало якогось необхідного мені почуття або відчуття, що говорить мені про те, що день пройшов не дарма і я зробив щось корисне.

Навіщо мені це потрібно — не знаю, але почуття задоволення від добре зробленої роботи мені просто необхідно для набуття життєвого і душевної рівноваги (воно дуже важливо для гарного настрою і оптимістичного погляду на життя, хоча по натурі я не належу до оптимістів, ні до песимістів).

Загалом, мені потрібно постійно працювати, щоб відчувати себе живим, але проблема в тому, що я ще й досить ледачий і важкий на підйом в тому випадку, якщо мені це не цікаво. Тому і були основними моїми заняттями — гри, проходження яких можна було б розглядати як добре виконану роботу, а день можна було б вважати за прожитий не дарма.

Загалом збочення, та й тільки. Але що поробиш — адже себе вже не переробиш і треба якось підлаштовуватися і намагатися жити з цікавістю, а не просто тягнучи існування. Дуже заздрю в цьому сенсі оптимістам (є у мене один товариш, який у всьому знаходить позитивні моменти і більшу частину часу проводить у піднесеному стані духу, і навіть просто перебування в його суспільстві вже трохи підвищує і поліпшує настрій).

Але насильно оптимістом не станеш — це вже кому як пощастило, добре хоч, що я не закінчений песиміст, бо це було б вже зовсім тяжко. А ще добре, що цікаве заняття, в моєму випадку, здатне надати житті якийсь яскравий окрас і змусити забути про нудьгу.

Спочатку, правда, я й не думав, що ведення свого власного проекту (ну, нехай і блогу) може повністю заповнити той вакуум, який був присутній в моєму житті до цих пір (цілі не було, до якої можна було б бігти не звертаючи уваги на дрібниці й негаразди. А як жити без мети? Особисто я не в змозі тягнути тварина існування і отримувати від цього задоволення.

Думаю, що я не один такий, бо людей багато і всі вони різні, але з-за цього у них зустрічається і багато спільних рис. Загалом, я дуже радий, що мені вдалося знайти те, чим я готовий з інтересом займатися весь вільний час — ведення і наведення лоску на свій блог .

Я вкалую останнім часом, можна сказати, що по чорному, але при цьому втома не викликає дискомфорту, а сприймається лише як невеликий мінус, який практично не помітний на тлі загального позитивного настрою і з’явилася цілеспрямованості.

Це дуже здорово, коли в тебе з’являється мета. Нехай мета і не цілком ясна (досі не знаю, що я хочу отримати в апогеї своїх прагнень по просуванню ), але важливо, що ти знаєш напрямок, в якому слід рухатися, а вже куди тебе при цьому призведе — буде видно по мірі просування вперед. Загалом, цікавий сам процес, а не результат, до якого він може тебе привести.

Але найбільше мені подобається в своєму поточному хобі те, що воно реально здатне приносити дохід, і в далекій перспективі може стати тим єдиним джерелом заробітку, який буде відразу поєднувати в собі і роботу, і хобі, що за визначенням дуже близько до поняття щастя.

Адже самий кращий варіант, це коли ваша робота, яка приносить основний дохід (жити-то якось треба, так і сім’ю годувати), одночасно буде і вашим захоплення, яке приносить вам душевне задоволення.

Я дуже сподіваюся, що знайшов цю саму хобі-роботу, яка зможе мене годувати і заповнювати душевний вакуум. Було б дуже здорово, але поки що тільки можна говорити в основному про душевне задоволення від виконаної роботи по веденню та просування блогу , бо заробіток ще не дозволяє жити з одержуваних доходів.

Але всьому свій час і, можливо, що з зростанням відвідуваності блогу і зростанням частки присутності інтернету в житті людей, заробіток на рекламі, що розміщується на , зможе покрити мої потреби (потреби моєї сім’ї) у матеріальних благах.

Будемо сподіватися, бо вже одна думка про можливість такого варіанту викликає бажання продовжувати працювати і далі.

Взагалі, як я вже не раз писав у своїх попередніх публікаціях, сам процес написання статей мені дуже подобається (творити, нехай і на примітивному рівні, все одно приємно).

Також мені дуже подобається відслідковувати успіхи свого блогу в процесі просування і збільшення відвідуваності — це викликає прилив оптимізму і бажання ще більше і краще працювати для отримання ще більших результатів (ну, і доходів, чого вже тут соромитись, бо завжди хочеться заробляти більше, але не роблячи з цього самоцілі, природно).

Переваги заробітку на СДЛ (сайті або блозі для людей)

Що не маловажно, дуже стимулює до роботи і відстеження збільшення заробітку на контекстній рекламі, розміщеної на блозі. Це мій основне джерело доходу, який був вже досить давно легалізований у вигляді оформлення ІП (індивідуального підприємця).

Все ж правильно говорили в рекламі по телевізору — заплати податки і спи спокійно, нехай і суми доходу невеликі (якщо не сказати смішні — були на момент написання цієї статті), але все ж за законом буде завжди краще, у уникнення майбутніх нікому непотрібних ексцесів.

Раз вже заговорив про свій основному джерелі заробітку на блозі, то не премину згадати Цоп рекламної мережі Яндекса (докладно описаний мною тут), через який я працюю — Профіт Партнер. Не так давно мені здорово пощастило в акції влаштовується Профітом, і я виграв досить дорогий ноутбук MacBook Pro.

На жаль, забанили в Рмя без пояснення причин, що стало для мене ударом нижче пояса. Приємно, що керівник Профіту, у якій я свого часу брав інтерв’ю, дуже активно намагалася дізнатися причину блокування, але модератори Рмя в цьому питанні вкрай непохитні.

Тепер я вимушено перейшов на заробіток в Гугл Адсенс, про нюанси роботи з яким і виведення коштів, ви можете почитати за наведеним посиланням.

Але це не найголовніше — просто хлопці з Profit-Partner і їх ставлення до партнерів заслуговує тільки найкращих слів. Кажу це, маючи за плечима більш ніж дворічний досвід роботи з ними і за цей час у мене накопичилося ніяких нарікань — тільки суто позитивні враження, що, погодьтеся, не дуже часто зустрічається у нашому сучасному світі наживи, вигоди і повального хамства і пофігізму (може мені просто до цього не дуже щастило).

До речі, абсолютно те ж саме можу сказати про мого власника хостингу, послугами якого користуюся вже більше півроку. До цього було багато чого перепробовано і був накопичений досить сумний досвід, але ось Инфобокс продовжує радувати високим аптайм і чуйністю служби техпідтримки.

Писав у свій час пост про подробиці перенесення сайту на Инфобокс, де згадав про тих перевагах хостингу, які були помічені і під якими готовий підписатися і зараз. Щоправда, деякий час тому я переїхав з віртуального хостингу на їх же хмарний VPS, але враження від роботи знову суто позитивні.

Насправді, ті партнери, з якими ви змушені працювати при просуванні та монетизації свого проекту, дуже багато значать і вибирати їх потрібно дуже ретельно. Можливо, що для цього вам доведеться перебрати безліч варіантів, безжально відсіваючи невідповідні і тупящие.

Взагалі, створення і розвиток свого проекту (бізнесу) в інтернеті досить привабливо з точки зору відсутності тих звичайних перепони, які виникають на шляху створення бізнесу в реалі (хабарі чиновникам та іншим халявникам в особі інспекцій і просто бандюгов, оренда приміщень тощо). У всякому разі, це справедливо на даний момент, чим і слід, на мою думку, встигнути скористатися.

У мене є знайомі, які містять себе та свою сім’ю лише за рахунок заробітку з невеликого вузькоспеціалізованого інтернет магазину. Так, вони зареєстрували ВАТ і справно платять податки, але всього іншого, пов’язаного з бізнесом в реалі, у них просто немає, а значить і проблем набагато менше — підтримуй сайт інтернет магазину в актуальному стані, давай контекстну рекламу, развози замовлення і вважай бабло.

Але також актуальним, на мій погляд, є і отримання доходу зі свого власного блогу за рахунок показу контекстної реклами (ну і заробіток на банерній рекламі).

При отриманні достатньої популярності та певного набору рівня відвідуваності можна цілком існувати з доходів такого роду проекту. Причому, на відміну від заробітку на інтернет-магазині, ви запросто зможете з’їздити на місяць у відпустку, а доходи за цей час практично не зменшаться.

Крім цього існують партнерки, про які через кілька років я можу сказати дуже втішні слова.

Деякі з них зараз (2013 рік) приносять дуже відчутні суми, хоча по початку здавалося, що із-за тих копійок, що капали в них спочатку і не варто заварювати кашу.

Стоїть і ще як. Це абсолютно пасивний спосіб заробітку, який від цього стає ще більш приємним — ви нічого не робите, а грошики-то продовжують капати і їх потік стає все більш широкою і повноводною. Не дарма кажуть, що пташка по зернятку клює.

Хочу поділитися тими партнерськими програмами, з якими я працював і працюю досі:

  • Профіт Партнер — це Цоп Рмя (тут читайте докладніше про рекламну мережу самого Яндекса)
  • ГоГетЛинкс (тут читайте мій огляд по роботі в gogetlinks)
  • Міралінкс (про цю біржу статей під назвою Миралинкса я теж писав)
  • ГетГудЛинкс (тут я висловив захоплення цінами в Getgoodlinks)
  • МегаИндекс — теж агрегатор, але з масою корисних штучок (читайте тут про megaindex детальніше)
  • РотаПост (тут читайте мануал по роботі в Rotapost)
  • РотаБан (тут огляд систем банерної реклами включаючи Rotaban)
  • ЛинкСлот — автоматичне розміщення банерів і текстових блоків реклами. Докладніше читайте в статті про Linkslot.
  • Відеокурси Євгена Попова (тут інтерв’ю, яке я брав у Євгенія)
  • WebArtex — нова біржа статей (дуже вигідно встигнути саме зараз набрати рефералів)
  • Адмитад — ціла мережу партнерських програм
  • Сеопульт — агрегатор з величезними бюджетами
  • ProGoldHost — хостинг
  • Инфобокс — хостинг і виділені сервера
  • Nolix — банерна реклама
  • Direct/ADVERT — тизери (тут я писав про тизерну рекламу і партнерки)
  • Pay-click
  • TeaserNet
  • AdLabs — досить прибуткова, в моєму випадку, тізерна партнерка
  • ТекстСейл — біржа контенту (читайте про роботу на Textsale тут)
  • Адвего — докладна стаття з Advego знаходиться тут
  • Etxt— краща біржа копірайтингу (тут ви знайдете огляд Etxt зсередини)
  • Всі відеокурси Попова
  • Всі відеоуроки по Фотошопу
  • Мультимедійні курси
  • Що вибрати — інтернет бізнес, СДЛ або безліч ГС

    Але зате бізнес-проект у вигляді блогу (або будь-якого іншого СДЛ) буде досить довго набирати обертів для того, щоб почати реально приносити відчутний дохід (спочатку заробітку хіба що тільки на оплату хостингу буде вистачати). Інтернет-магазин почне приносити дохід відразу ж після відкриття і розміщення контекстної реклами в Яндекс Директе або Гугл Адвордсе.

    Але зате вебсайт, як я вже згадував, зможе приносити прибуток навіть у випадку тимчасового відходу від справ або ж у випадку істотного зниження його підживлення новими матеріалами (у такого роду проектів виходить дуже висока інерція — їх важко розкрутити до належного рівня, але зате для підтримки швидкості вже багато зусиль не знадобиться).

    Що вам ближче (інтернет-магазин або СДЛ у вигляді сайту або блогу) потрібно вирішувати самому, бо це вже з області вічного спору, в якому потрібно просто мати схильність до одного чи іншого способу заробітку в інтернеті на своїх власних проектах.

    Мені, як ви можете судити, набагато ближче ведення блогу та отримання доходу з розміщення контекстної реклами і банерів, а ось мій хороший знайомий є затятим прихильником відкриття інтернет-магазину і мої аргументи відскакують від нього, як горох від стінки (втім, як і його аргументи від мене).

    Хлопців, я тут спеціально не розглядаю заробіток на ГС, який ведеться не для надання корисної та цікавої інформації читачам, а тільки лише для отримання можливості заробити (доходи зводяться в апогей).

    Трафік (саме трафік, а не відвідувачі) на такі ГС блоги наганяють різними способами (іноді навіть купують), але використовують прийшли відвідувачів тільки з метою отримання вигоди.

    Нічого корисного, як правило, на таких ГС відвідувачі не знайдуть, але зате у відсутності корисної інформації вони будуть змушені з високою часткою ймовірності клікати по контекстній рекламі, бо вона буде містити хоч щось осмислене.

    Я не раджу вам йти в цьому напрямку (саме на блогах в множині, т. к. клепаются ГС без особливих трудовитрат, на відміну від СДЛ створених для людей), бо цей шлях буде малоэтичным і до того ж тупиковим, в силу посилення боротьби з ними як в Яндексі (який, до речі, від’їдає приблизно 60 відсотків від частки пошуку в Росії), так і в Google (трохи більше 20 відсотків).

    Вкладаючись у СДЛ (сайт корисний і цікавий відвідувачам) ви робите довгострокові вкладення, які, при вдалому збігу обставин, дозволять вам пристойно заробляти довгі роки і будуть приносити крім грошей ще й моральне задоволення від користі, принесеної людям.

    У той час як ГС (погані сайти, націлені в першу чергу на отримання миттєвої вигоди і не несуть у собі якоїсь користі для читачів) приречені на планомірне вимирання під різними фільтрами пошукових систем.

    Скажу чесно, що пару років тому я стояв біля серйозного роздоріжжя — робити багато ГС або один СДЛ. Останній варіант здався мені більш життєздатною, незважаючи на те, що писати статті у той час для мене було мукою, в силу повної відсутності навичок володіння швидкої печаткою на клавіатурі (клавіатурний тренажер вам в допомогу). Думаю, що я не помилився у виборі, чого і вам бажаю.

    Можливо, що це буржуйське бачення успішної розкрутки блогу вам знадобиться (виступає автор популярного блогу за тематикою SEO в буржунете):

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу