Способи заробітку в мережі

4259
  • Перше знайомство із Текст.ру
  • Реєстрація
  • Як стати виконавцем на Text.ru
  • Лайфхак по пошуку замовлень на біржі копірайтингу
  • Як почати заробляти на біржі Text.ru
  • На що дивитися при виборі замовлення
  • Як правильно прийняти завдання
  • Список ваших заявок і робіт
  • Спілкування з замовником
  • Перевірка унікальності Тексту.ру
  • Навіщо перевіряють водність і заспамленность
  • Як розшарити результати перевірки унікальності
  • Висновок зароблених коштів
  • Техпідтримка і арбітраж
  • Основний принцип заробітку на цій біржі
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . За кілька років роботи на біржі контенту Text.ru я добре вивчив її можливості і хочу поділитися накопиченим досвідом.

    Відразу хочу відзначити, що за весь час роботи не мав проблем з виведенням грошей, а заробити тут можна добре. Звичайно ж, як і скрізь, спочатку доведеться набрати рейтинг на не дуже вигідних замовлень, але потім все вже стане набагато рентабельніше.

    Крім того, тут є дуже зручний сервіс перевірки тексту на водність, унікальність і спамность, який використовує практично весь рунет.

    Способи заробітку в мережі

    Перше знайомство із Текст.ру

    Не помилюся, якщо скажу, що для більшості користувачів знайомство з цією біржею почалося з перевірки унікальності написаних текстів. На багатьох інших біржах копірайтингу і рерайта в технічних завданнях замовники вказують параметри унікальності, води і заспамленности за показниками саме Текст.ру, що вже саме по собі говорить про його якість і визнаному авторитеті.

    Взагалі, таке відчуття, що перевірка на антиплагіат — це головна фішка Тексту. Прямо на головній сторінці сервісу вас зустріне поле, куди потрібно буде ввести текст, що перевіряється, і натиснути на кнопку «Перевірити на унікальність»:

    Онлайн сервис проверки уникальности в ТекстеСпособи заробітку в мережі

    В принципі, дуже хороший маркетинговий хід. Безкоштовний і авторитетний онлайн-сервіс перевірки якості текстових матеріалів залучає в дану біржу як нових замовників, так і нових виконавців. Біржа отримує і з тих, і з інших свій відсоток комісії, що знову ж таки допомагає підтримувати та популяризувати безкоштовний сервіс перевірки унікальності, який приведе ще нових учасників в біржу.

    Результати перевірки з’являться негайно, хоча сама по собі унікальність вимірюється досить довго. Але всі інші результати (перевірка граматики, водності і заспамленности) з’являться майже одразу.

    Антиплагиат на Текст.руСпособи заробітку в мережі

    Якщо у вас Text.ru цікавить саме це, то краще одразу перейдіть в розділ цієї статті «Антиплагіат в Текст.ру» за наведеним посиланням, бо спочатку я все ж хочу розповісти про біржу контенту і копірайтингу, а також про способи підвищення заробітку на ній.

    Відразу зазначу, що перевірити свій текст тут може будь-хто, навіть без реєстрації на сервісі, що дуже зручно. Але для зареєстрованих користувачів кількість перевірок не обмежена, а також їх тексти перевіряються в першу чергу.

    Реєстрація, перемикання на виконавця і пошук замовлень

    Реєстрація в Текст.ру займає кілька хвилин і полягає в заповненні простенької форми і підтвердження електронної пошти:

    Регистрация на бирже textСпособи заробітку в мережі

    З одного облікового запису можна виконувати замовлення на біржах рерайтингу і копірайтингу:

    Заказы на биржах рерайтинга и копирайтингаСпособи заробітку в мережі

    Перехід на кожну з бірж здійснюється натисканням на відповідну кнопку. Важливий момент, який слід враховувати: рейтинг на кожній з бірж розраховується незалежно, тому на одній можна бути академіком, а на іншій новачком.

    Як стати виконавцем на Text.ru

    Другий важливий момент. За замовчуванням після реєстрації і входу ви на біржі стаєте замовником, тобто мається на увазі, що це вам потрібні статті для свого сайту або чогось там ще.

    Якщо це не так, і ви прийшли сюди підзаробити грошенят, то клікайте по своєму Емайлу в правому верхньому кутку і вибирайте на сторінці вкладку «Мій профіль»:

    Как переключиться стать исполнителем на Текст.ру.Способи заробітку в мережі

    Вам залишиться тільки клацнути по показаної на скріншоті кнопці «Переключитися на виконавця». Все, тепер можна починати тут заробляти.

    Лайфхак по пошуку замовлень на біржі копірайтингу

    Так як структура у них абсолютно однакова, то розглянемо біржу копірайтингу. Для переходу до неї потрібно буде скористатися відповідною кнопкою «Біржа копірайтингу» в шапці сайту (дуже вже вона у них неочевидна, можна прийняти за елемент дизайну):

    Лена заказов на бирже копирайтинга Текст.руСпособи заробітку в мережі

    Хоча, є за що похвалити дизайнерів цього сайту. Дуже зручно, що відповіді на поширені питання доступні прямо тут на вкладці «FAQ» в будь-який момент, а підсвічується червоним активна робоча вкладка. У даному випадку це «Стрічка замовлень» де в дужках вказано загальну кількість доступних завдань.

    Продумана система фільтрації дозволяє спростити вибір завдання для роботи:

    Фильтр заданий в Text.ruСпособи заробітку в мережі

    Тут можна виставити:

  • Обмеження на вартість замовлення (щоб не працювати задарма), але слід врахувати, що багато замовників не фіксують вартість роботи. Ви їх, таким чином, з свого розгляду приберете, хоча там може бути щось цікаве.
  • Набагато важливіше можливість обмежити пошук з використанням білого і чорного списків. В процесі роботи ці списки у вас будуть поповнюватися, виходячи з вашої оцінки замовників. Виставлення обмежень у фільтрі значно спрощує пошук підходящого вам завдання. Поставте галочку «Не показувати з чорного списку в потрібному віконці, щоб система даремно не працювала.

    Забігаючи вперед. Для формування чорного і білого списків достатньо просто натиснути на нік замовника, після чого відкривається його профіль. Ось він у ваших руках. У правому верхньому куті профілю з’являється форма для віднесення його до білого або чорного списками:

    Как добавить заказчика в черный или белый спискиСпособи заробітку в мережі

    Після цього при звичайному перегляді списку завдань на аватарці цього замовника буде присутній зелена або червона мітка. При виборі роботи тільки з білим списком або з виключенням з чорного списку, автоматично отсортируются необхідні пропозиції роботи.

  • Також бажано обмежити перегляд замовлень часом їх публікації:
    Фильтры при поиске заданий на биржеСпособи заробітку в мережі
  • Додатково можна вказати метод сортування:
    Сортировка заказов для писка подходящего именно вамСпособи заробітку в мережі
  • З фільтрацією закінчили. Тепер тисніть на кнопку «Знайти» і дивуйтесь результату.

    Як почати заробляти на біржі Text.ru

    Взагалі, робота на даній біржі (і більшості інших) відбувається за простою схемою:

  • Виконавець залишає відгук (заявку) на вподобаний йому замовлення;
  • Замовник вибирає виконавця з усіх подали заявки;
  • Отримані завдання містяться в списку робіт;
  • Якщо замовник вже працював з виконавцем і хоче продовжити співпрацю, то він може безпосередньо надіслати завдання обраному виконавцю. Воно теж потрапить у список відгуків, але буде недоступне більше нікому. По суті, це буде індивідуальне замовлення.
  • Тепер давайте пройдемося трохи детальніше по кожному з пунктів.

    На що дивитися при виборі замовлення

    Завдання на цій біржі може виглядати приблизно так:

    Структура заказаСпособи заробітку в мережі

    Опис (збільшу для тих, хто не хоче жмуритися):

    Текст для сайтаСпособи заробітку в мережі

    У даному випадку видно, що потрібно чотири статті, обсяг яких не повинен перевищувати 16 тис. символів з пробілами, потрібно писати російською мовою. Термін виконання три дні, що вельми і вельми жорстко для такого обсягу (адже у вас можуть бути і інші заказики в роботі).

    Натиснувши на «пташку» ліворуч від перших рядків короткого опису завдання можна розгорнути його повністю (а ви думали це все?). Чим докладніше буде ТЗ, тим краще, бо буде менше шансів зрозуміти щось не так (наприклад, мої ТЗ на парі вордівських листів насилу вміщаються 🙂 ).

    Трохи нижче можна отримати уявлення про завдання, переглянувши кількість позитивних (зелений палець вгору) і негативних (червоний палець вниз) оцінок інших виконавців. Якщо замовлення має більше п’яти червоних позначок, то, швидше за все, при його здачі виникнуть труднощі.

    Цінові параметри:

    Ценовые параметры заказа в Текст.руСпособи заробітку в мережі

    В даному випадку вартість роботи за 1 тис. знаків становить 80 руб., а загальна вартість замовлення 1280 руб. Якщо на місці цифр розміщено напис «Ціна виконавця», то у відгуку слід вказати суму, за яку ви згодні попрацювати.

    Виконання та здача замовлення принесуть 912 балів рейтингу виконавцю, а якщо у нього активований PRO-аккаунт, то додатково ще 274 бали. Термін виконання троє діб, а натиснувши на напис «Деталі» можна побачити термін здачі з точністю до хвилини.

    Правіше короткого опису розміщується інформація про замовника:

    Информация о заказчикеСпособи заробітку в мережі

    Наявність аватара дозволяє візуально визначати замовників, з якими доводилося працювати, особливо постійних. Цифра 1 показує рейтинг, «touric» — його нік. Трохи нижче показаний його ранг і дві дуже важливі цифри: зелена – кількість позитивних відгуків, а червона – негативних.

    Як правильно прийняти завдання (відправити відгук)

    При натисканні на панель «Відгук на замовлення» можемо залишити заявку на роботу:

    Как принять задание в Текст.руСпособи заробітку в мережі

    Пересуваючи повзунок можна відрегулювати термін дії відгуку. У прикладі він буде відкликаний через 7 годин, але його можна перемістити в будь-яку сторону. Це дуже корисна функція, відсутня на багатьох біржах. Завдяки їй можна набирати замовлення протягом певного часу, що виключає накладки в роботі.

    У повідомленні можна вказати будь-яку інформацію, яка допоможе отримати замовлення.

    Відразу обмовлюся: найкраща рекомендація – високий рейтинг виконавця (тобто ваш рейтинг).

    Натискання на панель «Відправити» помістить заявку в ваш список відгуків і зробить її видимої замовнику.

    Список ваших відгуків (заявок) та робіт, що знаходять у виконанні

    В цьому прикладі в списку одна заявка виконавця і один надісланий йому замовлення:

    Список откликовСпособи заробітку в мережі
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Перші колонки і зміст інформації в них вже розглянуті, залишилися дві останні. Статус у даному випадку тільки несе інформацію про термін відкликання заявки чи пропозиції.

    Зупинимося на символах в останній колонці:

  • червона стрілка дозволяє відкликати свій відгук;
  • пташка на зеленому колі дозволяє прийняти присланий замовлення;
  • червоний перекреслений коло позначає відмова від виконання завдання.
  • Незалежно від причин відмови від виконання замовлення краще не натискати на перекреслений коло, так як це буде зараховано системою як «фортель», що відіб’ється в профілі. Просто проігноруйте і заявка піде сама, правда більше до вас цей замовник, швидше за все, не звернеться.

    Список робіт аналогічний за структурою і його ви побачите, коли ваш перший відгук буде прийнятий і ви станете обраним виконавцем роботи.

    Спілкування з замовником

    Правилами біржі заборонена передача особистих даних як від виконавця до замовника, так і у зворотному напрямку. Це нормальна практика для всіх бірж фріланса (що це таке?).

    Хочеться відзначити дуже зручну систему листування, що дозволяє виконавцю спілкуватися з замовником по кожному конкретному замовленню. Це допомагає уникнути плутанини і фрілансеру, і роботодавцю.

    Форма зв’язку дозволяє відправляти повідомлення і файли, що особливо важливо при роботі з зображеннями і текстами, які мають складне форматування.

    Пряме спілкування з замовником дозволяє швидко та якісно виконати завдання. Ніколи не соромтеся задати питання по завданню. Це допоможе уникнути великих проблем при здачі, коли виправити що-небудь вже неможливо без порушення структури тексту.

    Більшість замовників на text.ru згодні витратити час на детальне роз’яснення копірайтеру (хто це такий?) або рерайтеру своїх вимог. Надалі це гарантує виконавцю постійний потік замовлень, а значить і хороший заробіток

    .

    Перевірка унікальності Тексту.ру

    Для отримання повноцінного доступу до анти плагіат text.ru слід з будь-якої сторінки сервісу перейти на вкладку «Унікальність тексту».

    Проверка уникальности в сервисе Text.ruСпособи заробітку в мережі

    Тут зібрані всі інструменти, що допомагають реально оцінити виконану роботу. Можлива комплексна перевірка усіх показників, але в деяких випадках зручніше працювати тільки на вкладках перевірки орфографії або СЕО-параметрів. Якщо ж вам потрібно провекра дипломів, курсових, дисертацій та інших робіт і документів, то це вам вже за іншою адресою — Антиплагіат.ру.

    Виконавець повинен врахувати, що чергу на перевірку унікальності завжди більше, ніж на контроль СЕО та орфографії. Крім цього, велика кількість перевірок може призвести до появи ввічливого повідомлення про тимчасове припинення користування сервісом перевірки унікальності. Як правило, на 30 хвилин, але іноді й цього буває багато.

    Для прикладу завантажимо два попередніх абзацу форму перевірки. Після копіювання тексту він зберігається на сайті, але перевірка почнеться тільки за прямою вказівкою. За замовчуванням це буде повна перевірка унікальності, орфографії та СЕО.

    полная проверка антиплагиата, орфографии и СЕОСпособи заробітку в мережі

    Натискаємо зелене поле «Перевірити унікальність» або запускаємо будь-яку з перевірок окремо кнопками «виконати перевірку» у кожному верхньому блоці. Ось результат перевірки:

    Результат проверки на антиплагиатСпособи заробітку в мережі

    Унікальність 100%, що добре, але не менш важливі вода і заспамленность. Тут параметри в нормі, але система дозволяє проаналізувати їх набагато глибше, для чого перейдемо на вкладку СЕО, клацнувши по ній мишею (або по кнопці «Далі»:

    Seo-анализ в Текст.руСпособи заробітку в мережі

    Тут будуть показані в залежності від вибору (вибір здійснюється кліком мишею по показаним цифр):

    вода

    Вода в текстеСпособи заробітку в мережі

    або заспамленность

    Заспамленность текстаСпособи заробітку в мережі

    Таке відображення дозволяє оперативно підкоригувати виходять за встановлені межі параметри тексту.

    Какой текст считается воднымСпособи заробітку в мережі
    Какой процент заспамленности допускаетсяСпособи заробітку в мережі

    Виправлення можна вносити прямо на сайті, але особисто я вважаю за краще це робити в редакторі.

    Вибір відображуваних СЕО-параметрів визначається натисканням на символ очі під текстом:

    Общая информация о текстовом фрагментеСпособи заробітку в мережі

    Перевіряти на текст.ру унікальність роботи дуже зручно, так як одночасно контролюються всі параметри, що дозволяє оперативно їх виправити.

    Чому всі замовники дивляться на водність і заспамленность

  • Високий рівень водності говорить про те, що це, можливо, рерайт, а не копірайт (унікальний, написаний з нуля текст). Чому? Тому-що рерайт це в основному заміна одного слова декількома, що призводить до жахливої водності і безглуздості всього матеріалу. Пошуковики це розуміють і припиняють такі потуги.
  • Пошуковики не люблять, коли їх намагаються обдурити. Один із способів — це запхнути в статтю побільше ключових слів, що викликає їх переспам (статтю буквально «нудить» ключами). Але може бути і ненамеренный спамм якимись словами, які не належать до ключів (просто у автора туго з синонімами). Обидва ці варіанту потрібно виявляти, щоб не поплатитися за це.
  • Ну, і про унікальність. Чому вона така важлива? Пошуковикам невигідно зберігати в індексі (бази) сто тисяч копій однієї статті, розтиражованої по різних сайтах. Вони залишають в індексі тільки одну (максимум кілька) копію, а решта все видаляють. Тому SEO просування зараз можливо тільки за рахунок унікального (ніде раніше не зустрічається) текстового матеріалу.
  • Через всього вищесказаного, сервіс перевірки на Текст.ру — це реальний «Маст-хев» для будь-якого копірайтера і вже тим більше власника сайту. Особливо радує, що все це дається нам безкоштовно.

    Доступність результатів перевірки унікальності

    Важливо, що даний сервіс антиплагіат дозволяє не тільки перевірити відсоток унікальності копірайту або рерайта, але і підтвердити їх (дивіться в правому нижньому куті сторінки з результатами перевірки):

    Проверка на уникальность копирайта и рерайтаСпособи заробітку в мережі

    Щоб посилання на перевірку була доступна всім, обов’язково відкрийте доступ до результатів. В іншому разі це посилання буде відкриватися тільки для виконавця. Перевірка та фіксація унікальності дозволяє підтвердити правильність виконання завдання, особливо при роботі з новинними матеріалами.

    Висновок зароблених коштів, техпідтримка і арбітраж

    З будь-якої вкладки сервісу можна безпосередньо перейти в розділи правил та новин, а також звернутися в службу підтримки.

    Вкладки сервиса textСпособи заробітку в мережі

    Але основною метою рерайтерів і копірайтерів є отримання грошей, для чого слід перейти на вкладку «виведення коштів» (під цифрами вашого поточного балансу). Зароблені гроші можна отримати будь-яким з представлених способів:

    Вывод средств с биржи Текст.руСпособи заробітку в мережі

    Вивести можна всю наявну на внутрішньому рахунку суму, або потрібну частину. Заявки на виведення коштів виконуються за графіком:

  • надійшли в понеділок і вівторок задовольняють середовище;
  • надійшли в середу і четвер – п’ятницю;
  • надійшли з п’ятниці до кінця неділі – в понеділок.
  • Особливо пощастило користувачам, виводять гроші на гаманець Вебмані. Завжди радував терміновий висновок по цій системі: натискаєш Експрес-висновок і слухаєш дзвін момент, що сповіщає про надходження переказу на кіпер.

    Система стягує комісію з виконавців у розмірі 10% вартості замовлення, але з ростом рейтингу вона знижується до 8,25%.

    На початковому етапі роботи рекомендую обов’язково брати участь у щоденній вікторині, що дозволить швидше набрати початковий рейтинг для отримання доступу до більш дорогим замовлень:

    Ежедневная викторинаСпособи заробітку в мережі

    Участь у вікторині безкоштовне і дозволяє отримати додаткові очки рейтингу або PRO-аккаунт на добу. Перевіряючи на текст.ру унікальність своїх робіт, багато користувачів інших сервісів залишаються тут працювати. Спочатку доводилося братися за найбільш низько оплачувані замовлення, але з ростом рейтингу збільшилися і заробітки.

    Продумана система рейтингу виконавців об’єктивно відображає їх досягнення. Основними показниками є:

  • кількість виконаних у строк завдань;
  • сума зароблених грошей;
  • кількість відгуків на замовлення з встановленою замовником ціною.
  • Техпідтримка і арбітраж

    Мені довелося декілька разів звернутися в технічну підтримку сервісу. Відповіді отримував вичерпні і досить швидко, думаю, що й інші фрілансери не ображені з цієї сторони.

    Коли у мене виникли труднощі із заміною виведення зароблених грошей Вебмані на картку, мені прислали детальну ілюстровану інструкцію, що допомогло вийти з важкої ситуації майже без втрат.

    При затримці замовником перевірки та прийняття виконаної роботи, вона автоматично потрапляє в арбітраж. Це дещо незвично, так як на більшості подібних бірж закінчення строку перевірки призводить до автоматичного перекладу замовлення в статус виконаного. Але це, мабуть, єдиний недолік.

    Основний принцип заробітку на Текст.ру

    На даній біржі легше всього заробити серйозні гроші на тих темах, якими виконавець володіє досконало. Писати можна про що завгодно, але великі замовники чудово відрізняють високоякісний рерайт від цього копірайту, що несе щось нове і корисне.

    Важливо знайти цікаві для себе теми, а унікальність, вода і відповідність СЕО – справа наживна, тим більше, що сайт надає відмінні інструменти для їх аналізу в повний розмір в новому вікні.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу