Знайти гроші в мережі

2405

Здрастуйте, шановні читачі блогу . При розміщенні банерів на сайті для заробітку багато веб-майстри стикалися з питанням, як збільшити дохід легально, без будь-яких накруток. Застосування скриптів для накрутки показів і кліків може і дає вихлоп, але тимчасовий, так як рано чи пізно це стає відомо і сайт (а іноді і повністю аккаунт) отримує бан зі списанням накрученого доходу.

Знайти гроші в мережі

У цій статті зібрані рекомендації по ефективному розміщенню банерів від RTB-мережі Advertur.ru, яка є системою для заробітку на показах банера за технологією RTB.

Відзначимо заздалегідь, що це рекомендації засновані на досвіді і тестуванні декілька сайтів. Це не панацея для всіх ресурсів. Для кого-то спрацює рекомендація №1, але вона виявиться абсолютно марною для іншого сайту, для якого ефективним виявився порада №8. Все пізнається в порівнянні і тестуванні.

15 порад по оптимізації доходів з розміщення банерів

  • Популярні формати банерів. В першу чергу розміщуйте банери популярних розмірів. Це формати, які є у всіх системах без винятку — 240*400 і 728*90. Саме ці формати найчастіше вибирають рекламодавці, відповідно тут найбільше реклами, більше показів і більше грошей. Як правило, ці формати можна вписати в 90% сайтів.
  • Розміщуйте банери в першому екрані. Деякі рекламні банери (як правило з оплатою СРМ) влаштовані таким чином, що показ зараховується і оплачується, тільки коли користувач побачить на екрані. Тому варто розміщувати код в першому екрані або в межах 1200 пікселів від верхнього краю екрана на сторінках з великою кількістю контенту. У цьому випадку банери будуть показуватися частіше, що позитивно позначиться на прибутках.
  • Наскрізне розміщення. Розміщуйте банер на всіх сторінках сайту. Якщо структура сайту не дозволяє це виконати, то постарайтеся не пропустити всі сторінки. В першу чергу почніть з найпопулярніших.
  • Сторінки з великою кількістю переглядів. Цей пункт дуже схожий на попередній, але він важливий в першу чергу для тих, що розміщує банери з оплатою за покази. Якщо у банерній системі передбачена оплати СРМ, то розміщуйте рекламний код на сторінках/розділах з великою кількістю переглядів. На це варто звернути увагу, якщо немає можливості розмістити банер наскрізний і вибираються окремі сторінки під код.
  • Два і більше банера одного формату. Якщо в системі не передбачено обмеження на кількість банерів одного формату на сторінці, то ефективніше буде розмістити кілька блоків одного банера. Наприклад, один 728*90 в шапці сайту, а другий в кінці сторінці над/під коментарями. АЛЕ! не варто завішувати весь сайт рекламою, кількість банерів має бути розумно. Універсального числа Х для всіх сайтів не існує, тому необхідно проводити тестування, щоб визначити, яке кількість банер найбільш ефективно для сайту.
  • Банери СРС. Якщо ви розміщуєте банери з оплатою за кліки, то розумніше буде розмістити його ближче до кнопок навігації по сайту. Наприклад, для формату 728*90 добре підійде місце над/під кнопками меню, якщо воно розташоване горизонтально.
  • Банери в контенті. Позитивно на дохід може позначитися розміщення банера безпосередньо в самому контенті. Наприклад, формат 240*400 можна розмістити безпосередньо в тексті статті і зробити обтікання тексту навколо нього.
  • «Плаваючий банер». Іншими словами, банер розміщуємо таким чином, щоб він розташовувався на певній ділянці екрана монітора, незалежно від ступеня прокручування веб-сторінок. Якщо ви не можете це реалізувати самостійно, то, наприклад, можна звернутися в підтримку рекламної системи або до спеціальних консультантів, які є в мережі Advertur.ru.
  • Тестування розміщення банерів. Якщо в рекламній системі передбачені блоки для кожного формату, обов’язково їх використайте, відстежуйте яке розміщення банерів і на яких сторінках найбільш прибуткове. Дослідіть свій сайт в пошуках найбільш ефективних місць під рекламу.
  • Тестувати мінімальний поріг СРМ. Деякі системи мають функціонал встановлення мінімального порогу СРМ, тобто нижче вказаної вартості ціна за 1 тис показів опускатися не буде. СРМ можна вказати самостійно або через підтримку (у випадку з Advertur.ru). У будь-якому випадку, потрібно знайти оптимальний варіант, так як при установці занадто високої вартості, покази реклами можуть стати мінімальними, відповідно і дохід буде невисоким.
  • Використовувати функціонал заглушок. Якщо встановлений мінімальний поріг, то викуп трафіку буде неповним, отже якісь покази не будуть монетизуватися. Тому необхідно використовувати заглушки, щоб монетизувати трафік сайту максимально ефективно. В заглушки краще додавати системи зі 100% викупом (контекст або тизери).
  • Яскраве оформлення заглушок. При додаванні в заглушки контекстної реклами, оформіть її яскравими шрифтами і з можливістю показу картинок. Справа в тому, що блок контекстної реклами в заглушці банера повинен привертати увагу, як і банер. У цьому випадку блок контексту не повинен зливатися з загальним текстом сайту.
  • Працювати над відвідуваністю сторінок, на яких банери викуповуються з високим СРМ. Використовуйте блоки банерів і відстежте сторінки, на яких банери викуповуються за високої вартості. Попрацюйте над ними і збільшіть їх відвідуваність.
  • Просування по комерційним та геозависимым запитам. Намагайтеся просувати свій сайт за комерційним і геозависимым (МСК і СПб) запитам, це дозволить залучити максимально підходящий трафік під рекламні кампанії.
  • Не мовчіть. Не бійтеся зайвий раз звернутися на підтримку і проконсультуватися з доходу, що можна поліпшити. Наприклад, у RTB-мережі Advertur.ru є спеціальні консультації по збільшенню доходу для сайтів.
  • І у висновку можна сказати, що завжди експериментуйте з розміщенням банерів, шукайте ефективні місця та вигідні сторінки.

    Буде круто, якщо хтось поділиться в коментарях своїми експериментами, як вдалося збільшити дохід з банерів.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу