Тестуємо онлайн-сервіси

1859
  • Критерії вибору ел. пошти
  • Перш ніж реєструватися подумайте про…
  • Вхід у вашу електронну пошту
  • Який безкоштовний Email сервіс вибрати?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Ел.пошта для мене є основним джерелом зв’язку з «зовнішнім світом». Ні Скайп, ні якісь інші месенджери, що дозволяють вести спілкування в реальному часі, я не сприймаю.

    Важко сказати чому. Можливо, що вони здорово відволікають необхідністю відповісти, в той час як повідомлення прийшло на Email цілком може і почекати, бо респондент, його відправив, на швидку відповідь не особливо розраховує.

    Але окрім безпосередньо спілкування, на електронну скриньку завжди зав’язано і безліч усіляких створених вами акаунтів — від соціальних мереж до платіжних систем. Найчастіше неможливість увійти в свою колись створену і забуту пошту може вам коштувати чималих нервів при відновленні доступу до якого-небудь сервісу. Тому пропоную з усією уважністю поставитися до вибору безкоштовної поштової скриньки та можливостей відновлення доступу до неї.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Також важливим аспектом, який може вплинути на ваш вибір, є безпека роботи з кореспонденцією, що приходить на ваш e-mail. Наприклад зловмисник, отримавши доступ до вашої скриньки, може вкрасти всі зав’язані на нього паролі (або щось вас компрометуюче). Причому ламають пошту майже завжди на автоматі (без розбору), тому ризикують усі без винятку.

    Ну і, звичайно ж, виснажливий спам, який сиплеться на ваше «мило» наростаючим потоком, і при відсутності осудною спаморезки на сервісі може перетворити роботу з кореспонденцією тортури. Тому я і спробую провести експрес-аналіз найбільш популярних в рунеті систем електронної пошти (безкоштовних, природно) і в кінці запропоную вам проголосувати за той сервіс, який ви вважаєте найбільш вдалим рішенням. Укупі, думаю, отримаємо «середню температуру по лікарні», яка може кардинально відрізнятися від мого особистого судження. Сподіваюся, що буде цікаво.

    Ел. пошта — критерії вибору, нюанси реєстрації і входу

    У рунеті для позначення ел.пошти часто використовують слова типу «електронкою», «мило» (від mail) або транслітерації з англійської на російську: Е-мейл або Емайл (хоча, правильніше було б — Імейл). Особисто я використовую в побуті або «пошта», або «мило», хоча суті це не змінює.

    Що таке Email або електронна пошта, думаю, говорити не варто, але цей термін, що цікаво, має безліч альтернативних варіантів. Наприклад, в буржунете прийнято її позначати словом Email (щоправда, донедавна писали E-mail, але тепер правила змінилися і правильним варіантом буде той, де дефіс не ставиться).

    Сама по собі технологія передачі електронних листів безпосередньо між відправником і адресатом зародилася аж у далекому 1965 році, і, мабуть, що вона навіть старше самого інтернету (про те, що таке всесвітня мережа інтернет і коли він з’явився можете почитати за наведеними посиланнями). Правда перший поштовик, призначений для загального доступу, з’явився тільки в 1996 році (це був Hotmail). На даний момент ця технологія вже досить відточена і стандартизована (використовуються протоколи POP3, SMTP або IMAP). Однак, основною проблемою залишається не стовідсоткова гарантія того, що ваш лист дійде по адресата.

    На більш ранніх стадіях існування адресу знято з підписки в рунеті була ще та проблема кодувань російської мови (Windows 1251, CP866, KOI8-R), які після проходження через ряд поштових серверів перетворювали текст не читається і трудновостановимый набір кракозябров. Зараз таке трапляється вкрай рідко. Але зате останнім часом серйозною проблемою стало величезна кількість інтернет спаму (до 90% від усієї кореспонденції може бути спамом), яка приходить навіть на тільки що створений (зареєстрований) поштову скриньку.

    Перші поштові сервіси в рунеті з’явилися вже досить давно. Найстарішим з них є електронна пошта від Майл.ру, яка відкрилася аж у минулому тисячолітті (у 1998 році) і запропонувала нам з вами можливість вперше створити безкоштовний поштовий ящик в російськомовному інтерфейсі, щоб приймати на нього кореспонденцію від своїх знайомих, або якісь поштові розсилки з подібних сервісів Subscribe (Сабскрайбе), про який я вже досить докладно писав.

    Власне, саме цей факт, швидше за все, і став визначальним у поточній розстановці безкоштовних поштових сервісів на ринку рунета:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Інформація на графіку правда півторарічної давності, але загалом і в цілому досить добре показує переваги користувачів рунета. Але слід враховувати, що багато користувачів, маючи ящики, наприклад, на Майл.ру, самим цим сервісом не користуються, а перенаправляють пошту на свій основний ящик (у мене він, наприклад, в Гмайл з 2005 року розміщується).

    Перш ніж зареєструватися в електронній пошті подумайте про…

    Відразу хотілося б сказати про сам процес реєстрації поштової скриньки без прив’язки до якого-небудь сервісу.

  • По-перше, зараз вже важко вибрати назву для свого Email по своєму бажанню, бо десятки мільйонів зареєстрованих раніше вас користувачів розібрали всі ходове, не дуже ходовий і навіть вже зовсім екзотичне. Доведеться або проявляти неабияку фантазію, або вибирати щось не дуже добре запам’ятовується.
  • По-друге, крім логіна (назви вашої майбутньої електронки) ви вказуєте при реєстрації ще і пароль. Для зручності багато хто з нас використовують прості паролі (я, наприклад, до злому свого ящика мав на нього пароль «123456», бо думав, що він і задарма нікому не потрібен), або один і той же пароль вказують при реєстрації чи не у всіх сервісах (соціальних мережах, платіжних системах, форумах, почтовиках та інших). В обох випадках ви сильно ризикуєте, бо:
  • Абсолютно будь електронних ящик представляє цінність для зломщика, бо він його потім разом з купою інших зажене за подібною ціною спаммерам, а ви за це можете отримати блокування аккаунта в своєму безкоштовному поштовому сервісі. Злом здійснюється шляхом автоматичного підбору з використанням бази найбільш популярних комбінацій або спеціальних словників.
  • Просканувавши програмним способом вміст вашого адресу знято з підписки, зловмисник витягне з нього акаунти в соціальних мережах, грошових системах, дані для доступу до форумів та інші потрібні в житті зломщика речі, які потім можна буде продати оптом або в роздріб (або монетизувати самостійно).
  • Якщо навіть паролів до цих полезняшкам не знайдеться, то завжди можна буде запитати їх відновлення, а акаунти в більшості випадків будуть зав’язані знову ж на цей самий зламаний Емейл.
  • Та й до того ж пароль і логін від поштової скриньки є входом в ваш аккаунт, а значить дозволяє отримати доступ до багатьох сервісів Майл.ру, Яндекса або Гугла (якщо електронну адресу ви орендуєте саме в них), що знову ж таки може привести до неприємних наслідків.
  • Крім цього вас можуть почати шантажувати, щоб повернути ел.ящик або зберігалися в ньому конфіденційні дані. Варіантів маса, а спосіб оплати у цьому випадку, як правило, один — платна СМС-ка.
  • Ну і самий рідкісний випадок — вас будуть ламати цілеспрямовано за замовленням недоброзичливців або конкурентів. У цьому випадку може допомогти тільки дійсно сильний пароль і його відновлення за допомогою СМС-повідомлення, яке прийде на вказаний при реєстрації номер стільникового телефону.
  • Тому користуйтеся моїми порадами щодо вибору логіна і складного пароля при реєстрації в будь-якому сервісі, а для того, щоб потім їх не забути, використовуйте зберігач паролів типу KeePass. Ну, а якщо вже хочете безпека на вашому комп’ютері звести в апогей, то без установки пароля на комп’ютер або папку (з поштою) за допомогою TrueCrypt вам не обійтися. Як говориться, якщо у вас немає параної — це зовсім не означає, що за вами не стежать.

  • Зараз у більшості сервісах ел.пошта для відновлення загубленого доступу до аккаунту можна буде використовувати номер свого мобільного телефону, який вказуєте при реєстрації в сервісі електронної пошти, або його можна буде додати потім в налаштуваннях вашого профілю. Звичайно ж, можна по-старому скористатися контрольним питанням і відповіддю на нього (якщо запам’ятали їх, що далеко не факт), але СМС на телефон набагато надійніше і простіше.

    Тому, якщо дорожите своїм електронним ящиком, то краще номер мобільника їм все ж надати. Так, ви в якійсь мірі розкриваєте вашу конфіденційність, бо за номером можуть у разі запиту від компетентних органів дізнатися ваші установчі дані. Але якщо ви «чесний платник податків», то зручність відновлення доступу до Емайлу будуть для вас важливіше гіпотетичного викриття вашого інкогніто. Однак, це умовивід має силу тільки щодо «китів» інтернет-бізнесу, бо їм немає резону зливати ваші номери спаммерам або іншим «редискам». ІМХО.

  • Вхід у вашу електронну пошту

    Начебто просте питання — як увійти в пошту? Однак, тут є кілька моментів, які може бути корисно дізнатися початківцю «интернетчику». Коли я створював цей блог, то основною думкою було те, що найважче знайти відповіді на найпростіші питання, бо для більшості вони є само собою зрозумілими, а відповідати, наприклад, на форумах на «дурні питання» вважається верхом непристойності (як правило). Тому я і вирішив зупинитися трохи детальніше на проблемі входу в ел.пошту.

    Загалом-то, тут все простіше простого, але головне не попастися випадково на вудку фішерів (рибалок), які підміняють потрібні вам сайти своїми фейками, а ви не бачачи підступу повідомляєте їм свої логін і пароль через форму входу. Це не тільки до входу у Емейл відноситься, але і до будь-яким іншим сервісам, де потрібна авторизація (введення логіна і пароля).

    Тому, якщо працюєте з електронними листами через веб-інтерфейс (можна і програму поштового клієнта на своєму комп’ютері використовувати, яка буде збирати кореспонденцію з усіх ваших ящиків), то наслідуйте кільком моїм простим радам:

  • Для входу в пошту створіть собі закладку у браузері (зручно для цієї мети використовувати Яндекс закладки або подібні їм розширення для браузерів) і завжди входите тільки з її допомогою, навіть якщо ви отримали листа від цього сервісу і в ньому міститься посилання для переходу. Пам’ятайте, що вона може вести на фішинговий (фейковий) сайт, де вас вже чекають з розпростертими обіймами.
  • Можна ще закріпити вкладку на панелі браузера з відкритим у ній веб-інтерфейсом вашої електронної пошти). В різних браузерах це робиться по-різному. Наприклад, в Хромі від всюдисущого Гугла це робиться шляхом підведення курсору миші на потрібній вкладці і кліком по ній правою кнопкою миші:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Після цього в контекстному меню виберіть пункт «Закріпити вкладку», у результаті чого дана вкладка зменшиться по ширині і переміститься у крайнє ліве положення. Після закриття і відкриття браузера вона автоматично буде відкриватися і ви завжди будете мати доступ до свого Емейлу (вхід в ел.пошту буде здійснюватися автоматично завдяки зберігалися в браузері кукам).

  • Якщо з якихось причин закладки на потрібний сервіс у вас в браузері немає (невдало очистили кеш в браузері, відновили ОС з образу), то просто відкрийте Яндекс або Гугл і знайдіть офіційний сайт цього сервісу. Для цього достатньо ввести запит, наприклад, «вхід в пошту Гмайл», або просто «Гмайл», і перший з отриманих відповідей буде вести саме на офіційний сайт. Ну, а після цього закладки в браузері або створіть ярлик на робочий стіл витягніть, наприклад, схопивши в адресному рядку через розташовану зліва іконку (утримуючи ліву кнопку миші), потім натиснувши на клаві «Win+D» і відпустивши кнопку миші.
  • А взагалі для підвищення зручності роботи з поштою можна використовувати, наприклад, спеціальне розширення для браузерів (потрібно повідомити їм логін і пароль від вашого ящика), які будуть оперативно відслідковувати нові повідомлення з’являються в папці «Вхідні», і якимось чином сигналізувати вам про це. Про подібні поштові приблуди для браузерів ви можете почитати в статті про розширення для Google Chrome або в публікації про доповнення для браузера Mozilla Firefox. Є стаття і про плагіни для старої Опери, але боюся, що вона вже мало у кого встановлена, бо Опера досить давно на движку Хрому працює.

    Ну і, нарешті, для роботи з великим обсягом кореспонденції або з великою кількістю електронних скриньок на різних сервісах вам може знадобитися програма поштового клієнта. Особисто я використовую вбудований в стару Оперу клієнт M2 і настільки до нього звик, що й словами не описати. Однак, існує маса інших варіантів, найбільш відомими з яких, напевно, є Бавовна з офісного пакету Мікрософт і «The bat». Правда, обидва вони платні. А з безкоштовних найбільше на слуху, напевно, Mozilla Thunderbird від розробника браузера Фаєрфокс.

    Який сервіс безкоштовної електронної пошти вибрати?

    В принципі, їх досить багато, але я перерахую лише основні, які можна вважати масовими і досить перевіреними, щоб можна було скласти про них судження. Само собою всі вони безкоштовні, але відрізняються по ряду показників, таких як:

  • Простота використання (низький поріг входження)
  • Закладений функціонал
  • Надається місце для зберігання кореспонденції (розмір ел.поштової скриньки)
  • Безпека використання (захист від злому і система відновлення доступу до акаунту). Сюди ж входить захист від вірусів у листах і від шахраїв (фішерів). Крім цього важлива і конфіденційність роботи з ящиком, бо ваші повідомлення можуть бути перехоплені по дорозі до поштового сервера. У цьому випадку кращим варіантом буде робота онлайн-сервісу ел.пошти по протоколу HTTPS (з шифруванням переданого трафіку).
  • Наявність ефективної фільтрації спаму (спаморезки)
  • Всі ці характеристики разом і служать основними критеріями для вибору того, сервісу, де має сенс зареєструвати свій Емайл. Далі я наведу короткий опис беруть участь в сьогоднішньому тендері (що це?) безкоштовних поштових сервісів, а в кінці статті ви знайдете форму для голосування за одного або кількох з них. Порядок їх слідування у цьому списку можете вважати довільним, бо розташовувати їх у відповідності з моїми особистими уподобаннями було б, напевно, некоректно щодо проведеного голосування.

  • Gmail (Гмайл, Джимайл, він же Жмайл або просто пошта Гугла) — серйозний гравець на світовому ринку безкоштовних Email, так і на внутрішньому ринку рунета. У гру вступив зі значним запізненням відносно основних конкурентів (у 2005 році вийшла бета, а в 2009 повнофункціональна версія сервісу). Однак, виступив він потужно і встиг завоювати армію прихильників, частково перетягнувши аудиторію від вже давно існуючих сервісів конкурентів (в рунеті це Майл.ру, Рамблер і Яндекс).

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Про це сервіс електронної пошти можна багато чого розповісти, але навіщо повторюватися, якщо все це вже описано:

  • Як створити поштову скриньку в Джимейл
  • Плюси і мінуси Гмаил, налаштування безпеки
  • Гугл пошта — ярлики і фільтри виносять мозок
  • Імпорт контактів і листів з інших поштових скриньок
  • Корисні налаштування і Лабораторії
  • Якщо наведені описи читати лінь, сублимируя викладену там інформацію скажу, що інтерфейс Gmail цілком удобоварим, а функціонал цього сервісу мало того, що випереджає всіх конкурентів, але і постійно розширюється обкатываемыми в «лабораторії» нововведеннями. Листи в ньому можна групувати, розпихати по папках, присвоювати ярлики, а також вибудовувати з них ланцюжки для відстеження історії листування.

    Після реєстрації скриньки ви отримуєте в своє розпорядження 15 гігабайт вільного місця, чого цілком достатньо для зберігання звичайної листування. Щоправда ці ж 15 гигов Гмайл буде ділити з хмарою Google Disk, що треба знати.

    У плані безпеки у вашого Емайл аккаунта теж буде все в порядку, бо доступ до онлайн-сервісу здійснюється по протоколу HTTPS (в адресному рядку ви побачите «https://» замість звичайного «http://»), а також при бажанні ви зможете активувати двоступеневу авторизацію, що я настійно рекомендую зробити (читайте про це у наведених вище матеріалах). В цьому випадку, без СМС повідомлення на ваш мобільник, ніхто увійти в ваш електронний ящик не зможе (якщо тільки він не скористається вашим комп’ютером і браузером, що введення цього коду запам’ятали). Це ж допоможе швидко відновити доступ при втраті пароля.

    Спаморезка в ел.поштою Гугла працює, як правило, чудово. От тільки іноді при пересиланні на цей ящик пошти, наприклад, зі свого хостингу (те, що називає поштою домену), вона може вся потрапляти в папку «Спам», але фільтри Гмайла дозволяють налаштувати правила, за якими вона звідти буде автоматично завантажуватися і направлятися в папку «Вхідні». Фільтри взагалі можуть вирішувати цілий ряд задач, тому раджу з ними познайомитися ближче.

  • Яндекс Пошта — сервіс з’явився трохи пізніше аналога від Майл.ру, але досить серйозно встиг перетягнути на себе ковдру (з користувачами). Його новий онлайн-інтерфейс простий, добре продуманий і досить швидко працює (є можливість його налаштування під себе). Робота з листами та їх фільтрація дуже зручні (особливо виділяється тимчасова шкала, що дозволяє переглядати кореспонденцію за певний період).

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Є вбудований перекладач (на базі онлайн-перекладача Яндекса, описаного тут) і можливість відправки безкоштовних СМС-повідомлень потрібно буде вказати телефон того, кому ви посилаєте лист). Ну і, звичайно ж, чудова можливість створення безкоштовної пошти для домену (виду admin@) не залишать вас байдужими.

    Більш докладно про функціонал цього електронного ящика ви можете почитати тут:

  • Реєстрація, вхід і швидкі налаштування Yandex пошти
  • Основні налаштування поштової скриньки в Яндексі
  • Можливості та нюанси електронної пошти Yandex Mail
  • Яндекс пошта для домену
  • Пошта Яндекса ділить відводиться місце під листування з сервісом хмарного сховища Yandex Disk, і обмеження на розмір скриньки виходять тими ж самими — 10-20 Гбайт (в залежності від виконаних вами умов, які ви знайдете в статті про Я. Диск). З безпекою тут теж все добре — використовується HTTPS і є можливість активації режиму входу в ел.пошту, тільки після введення коду підтвердження, який приходить на мобільник.

    За моїм суб’єктивним враженням, використовуваний в Яндексі фільтр для боротьби зі спамом під назвою «СпамОборона» показує чи не найкращі результати серед всіх перелічених у цій статті сервісів. Спам не пролазить, але все ж папку «Спам» перед очищенням краще буде побіжно переглянути на предмет попадання в неї цілком собі легітимною кореспонденції. А раптом… Причому це стосується будь-яких поштовиків.

  • Ел.пошта Майл.ру — найстаріший сервіс в рунеті. Кілька років тому він зазнав істотні зміни, що дозволило йому вже на рівних конкурувати зі своїми молодшими аналогами. Робота з кореспонденцією та управління їй не викликає жодних нарікань — досить просто і ефективно. З’явилася можливість в одному вікні веб-інтерфейсу переглядати листи, що прийшли на всі ваші електронні скриньки, зареєстровані в Майл.ру, що досить зручно.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    У плані безпеки, після оновлення сервісу стало теж набагато краще. Використовується протокол HTTPS, а листи на віруси перевіряє Касперський. Номер мобільного телефону також можна вказати, але використовується він, як я зрозумів, тільки для відновлення загубленого доступу до своєї електронної скриньки, хоча в налаштуваннях можна щось зробити, щоб посилити безпеку (на вкладці «Пароль і безпека»). Детальніше про це сервісі читайте тут:

  • Історія пошти майл.ру
  • Реєстрація та безпека
  • Вхід в пошту та налаштування
  • Можливості ящиків на Mail.ru
  • Електронна пошта від Mail.ru після оновлення позиціонується як безрозмірна. По суті, вам спочатку надають під кореспонденцію 10 Гбайт, ну, а по мірі заповнення ящика листами (і вкладеннями) розмір буде кожен раз збільшуватися ще на пару гигов. Не варто забувати, до речі, що у них є ще і сервіс під назвою Хмара Майл.ру (колишні Файли), який теж тісно пов’язаний з ел.поштою, але має свій власний безкоштовно надається дисковий простір досить пристойного розміру — 25 Гбайт.

    Спаморезка в Майле мені не сподобалася, тому я перенаправляю всі листи з цих Емайлов на свій основний ящик в Гмайле, де він вже своєю спаморезкой усуває недоліки цього поштового сервісу. По суті, це чисте ІМХО, і можливо, що зараз вже боротьба зі спамом в Mail.ru знаходиться на більш високому рівні (откомментируйте цей момент, будь ласка, якщо є що сказати).

  • Пошта Рамблера — теж один з найстаріших сервісів рунета, який не так давно зазнав істотні зміни. Правда пройшли вони не настільки гладко і успішно, як в Майл.ру. Так, онлайн-інтерфейс вийшов максимально простий і зрозумілий, але функціонал при цьому міг би бути і багатший. Крім цього, багато нарікань було на стабільність роботи сервісу, і особливо на неефективну спаморезку.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    З безпеки роботи він теж не блищить. Ніби як використовується протокол HTTPS (але браузер лається на небезпечність роботи з цим вузлом), та і все інше залишилося на рівні рубежу століть, коли це дітище Рамблера і з’явилося на світ. До речі, і щодо перевірки на віруси я ніякої інформації не знайшов. Розмір ящика також не вражає — всього 2 Гбайта. Детальніше про нього можна почитати тут:

  • Вхід, реєстрація і створення скриньки
  • Як можна перевірити вхідні в Rambler-поштою
  • Веб-інтерфейс (ваша сторінка)
  • Налаштування електронної пошти Рамблера
  • Рамблер в порівнянні з конкурентами
  • Думаю, що основним завданням розробників на даний момент є не залучення нових клієнтів та утримання вже наявних, які зареєстрували ел.пошту в них давним давно і просто не знають, що десь є кращі варіанти (або бояться за незнання втратити свій Емайл, хоча цілком можна налаштувати переадресацію у налаштуваннях Рамблера на електронну скриньку в іншому сервісі, який ви захочете використовувати як основний). ІМХО (що я маю на увазі під Імхо).

  • Outlook.com (колишній Hotmail) — спадкоємець найстарішого в інтернеті загальнодоступного поштового сервісу (Hotmail). Навіщо знадобилося Микрософту робити ребрендинг мені не зовсім зрозуміло (можливо, що Хотмайл вже став асоціюватися з чимось не дуже якісним). Інтерфейс сервісу вкрай простий і зрозумілий, а от система налаштувань мені видалася дуже грубій (або просто не звично зробленої). Розібратися можна, але не з пів стусана.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    У свій час я трохи писав про це поштовому сервісі укупі з описом роботи пошукача Bing (дітища все того ж Мікрософт):

  • Реєстрація, вхід і знайомство з Бавовна.ком
  • Створення псевдоніма (віртуального адресу знято з підписки) в Outlook.com
  • Можливості пошти Outlook
  • Що ще крім пошти є в новому Hotmail?
  • Взагалі, у Мелкомягкіх якесь загострення з перейменуванням сервісів. Відносно недавно написав статтю про SkyDrive, який практично відразу вони перейменували в OneDrive. Мабуть грошей занадто багато і вони їх витрачають на розкручування нових брендів. Я за ними не встигав. Тепер статтю про хмарне сховище правити доведеться.

    З приводу Outlook.com. З безпекою у них все непогано (ще б у них було погано при таких-то бюджетах). За замовчуванням знову зареєстрованого поштової скриньки дається 5 Ггабайт, які потім будуть збільшуватися по мірі необхідності. А в OneDrive (це їх варіант хмарного сховища, не поганий, до речі кажучи, хоч і назви змінює постійно) вони ще 15 Гбайт дають безкоштовно звичайним користувачам, а власникам ліцензії Вінди аж цілих 25 Гбайт. З приводу спаморезки і перевірки на віруси сказати не можу, але має бути все на рівні, бо власники дюже вже багаті буржуїни.

  • Yahoo Mail — ще один буржуйський сервіс вельми поважного віку. Пропозиція у них саме щедре — 1 Тбайт вільного місця. Доступ здійснюється по протоколу HTTPS, а ось з приводу безпеки судити важко, бо поки не дуже добре знайомий з цією системою електронної пошти (думаю написати про неї окрему замітку).

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Інтерфейс виглядає цілком собі приємно (мається можливість зміни теми оформлення). Наскільки я зрозумів, при тривалому використанні не скриньки (більше півроку) ваш аккаунт в цій системі автоматично видаляється. Взагалі, розміри ящика сподвигают познайомитися з Yahoo Mail ближче, але це вже у читайте у цій публікації.

  • Протон Майл — для тих, хто дуже сильно стурбований безпекою свого листування. Тут листи відправляються в надійних конвертах (защифрованными) і прочитати їх зможе лише той, у кого буде пароль. Сервіс в базі безкоштовний, але якщо вам потрібно більше місця під пошту, то доведеться доплатити.
  • Тимчасова пошта — існує досить багато онлайн сервісів, що надають послуги одноразових і анонімних поштових скриньок, якими можна користуватися без реєстрації. Вони відмінно підходять для реєстрації десь, де ви не хочете використовувати свій основний Емайл.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу