Як створити інтернет-магазин

5451

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Багато власників інтернет-магазинів задаються питанням, як можна збільшити конверсію і CTR (клікабельність) сайту у видачі пошукових систем не витративши на це ні копійки?

Як створити інтернет-магазин

Відгуки покупців – це потужний інструмент, здатний суттєво вплинути на рівень конверсії вашого інтернет-магазину, і якщо його правильно використовувати, можна також збільшити переходи з пошуку. Ця стаття розповість вам про ефективність даного інструменту в цифрах, а також надасть кращі приклади реалізації, а саме: як отримати відгуки, і як правильно використовувати їх.

Кількість відгуків та їх вплив на конверсію

Має значення кількість відгуків? Коротко: звичайно! Високий рейтинг товару з 50 відгуками клієнтів значить набагато більше, ніж той же показник при наявності всього 5 відгуків. Більшість клієнтів дуже стурбовані тим, скільки відгуків вам вдалося зібрати, і тому більша кількість відгуків може позитивно позначитися на конверсії.

Як створити інтернет-магазинЯк створити інтернет-магазин

Судячи з результатів дослідження Reevoo, яка проаналізувала 2.5 мільйона відгуків від користувачів, не існує якогось «стелі», який певним чином впливає на рівень конверсії. Чим більше буде відгуків, тим краще буде конверсія. Цікаво в цьому дослідженні те, що існує дуже маленька різниця у конверсії при кількості відгуків від 10 до 30.

Вплив відгуків на SEO і показники переходів (CTR)

Вплив відгуків покупців на SEO досить очевидно. Це свіжий, унікальний контент, який генерують самі покупці, а пошукові системи індексують його, підвищуючи ваші позиції у видачі. Це також дозволяє вам оптимізувати сайт по певним ключовим словам, що включає в себе назву товарів.

Як створити інтернет-магазинЯк створити інтернет-магазин

Дозвольте перейти до цифр. Яких змін у CTR слід чекати після впровадження системи відгуків? За результатами дослідження Reevoo, мова йде про 10-20%-ном збільшенні CTR, залежно від кількості відгуків та спільної оцінки.

Як показувати відгуки в пошукових системах?

Використовуйте семантичну мікро-розмітку, наприклад, schema.org – стандарт мікроданих, який на даний момент підтримують 3 основних пошуковика. Однак, стандартні плагіни для CMS часто порушують всі базові правила SEO і юзабіліті. Як же оформити відгуки в правильному вигляді, щоб вони точно показувалися розширені сніппети пошукової видачі?

Sprosikupi.ru — система відгуків, яка відповідає всім вимогам пошукової оптимізації, а головне — завдяки зручній формі додавання відгуків і автоматичним e-mail нагадувань (тим, хто зробив покупку), система збирає в рази більше відгуків, в результаті — ви отримуєте безкоштовний унікальний контент, збільшуєте конверсію і CTR у видачі!

Як створити інтернет-магазинЯк створити інтернет-магазин
Установка за 5 хвилин на будь-який сайт!
Спробувати безкоштовно >>

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу