Використовуємо програми

1945

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Досить часто виникає необхідність знайти щось всередині безлічі наявних у вас текстових файлів. Це можуть бути стильові файлики з розширення CSS, а можуть бути і файли використовуваного вами движка з розширенням PHP, Html і т. п.

Пам’ятаєте, коли я писав про Фаербаг, то говорив, що найскладнішим є знайти в безлічі файлів теми оформлення або движка сайту те місце, де потрібно щось поміняти.

Використовуємо програми

Звичайно ж, можна спробувати знайти потрібний фрагмент коду або тексту за допомогою вбудованих пошукових можливостей редактора Нотепад плюс плюс. Насправді, це одна з найбільш часто використовуваних програм на моєму комп’ютері. Але є більш зручний спосіб і його нам надає популярний файловий менеджер Тотал Командер (див. що таке файлу по науковому).

Як знайти щось всередині безлічі файлів в Тотал Командере?

Зробити це зовсім не складно. Якщо всі потрібні файли, вміст яких потрібно вести пошук, у вас вже є на вашому комп’ютері, досить лише відкрити папку з ними в будь-якій вкладці Total Commander.

Якщо ці файлики знаходяться на сервері вашого сайту, то просто скачайте їх за допомогою ФТП менеджера Файлзила, а потім відкрийте цю папку в Захоплення.

Отже, відкрили папки в лівій або правій вкладці, а потім тисніть на кнопку бінокля на панелі інструментів файлового менеджера, або набирайте комбінацію Alt+F7 на клавіатурі. Або можете вибрати з верхнього меню Тотала пункт «Інструменти» — «Пошук файлів». У будь-якому випадку відкриється вікно пошуку.

Використовуємо програмиВикористовуємо програми

На всяк випадок перевірте шлях, який буде відображатися у рядку «Місце», показаної на скріншоті. В полі «Шукати» нічого не вводьте, але поставте галочку в чекбоксі «З текстом» і введіть відразу за ним той фрагмент коду, слово або послідовність символів, які ви хочете знайти всередині тих файлів, що знаходяться в межах зазначеної в полі «Місце» папці.

Якщо слова, які ви шукаєте, будуть написані російською мовою, то обов’язково поставте галочку в розташованому трохи нижче чекбоксі UTF 8, інакше нічого знайдено не буде.

Використовуємо програмиВикористовуємо програми

Якщо цікаво, то про UTF 8 та інші кодування російської мови ви можете прочитати в статті за наведеним посиланням.

Всі файли, в яких буде знайдено слово або набір символів, будуть відображатися у вигляді списку внизу. Можна переходити до їх перегляду.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу