Використовуємо соцмережі

4181

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Меню в групі сильно підвищує число продажів. Сьогодні тільки новачок буде сперечатися з цим правилом? і в цій статті я не буду зупинятися на тому, що меню допомагає зосереджувати увагу аудиторії на потрібних нам речей (і це не картинки з котиками, а передплати і продажу). Однак, коли доводиться дивитися на те, як люди роблять меню, стає боляче і хочеться порадити їм негайно видалити їх групу, щоб не мучити людей.

Використовуємо соцмережі

Давайте розглянемо найпопулярніші помилки при створенні меню.

Помилка перша, художня

Уявіть, що ви продаєте автомобіль. І ось, коли покупець вже переконаний, що йому точно потрібен цей Мерседес і запитує куди йому віднести гроші, ви говорите йому: «Товариш, стривайте, не потрібно поспішати — подивіться краще, які чудові візерунки на нашому прайс-листі!»

Абсурдно? Ще як. Але якщо б ви знали, скільки людей намагається робити меню графічно насиченим, а не функціональним, ви б, швидше за все перейнялися співчуттям до цих людей.

Отже, меню має бути простим, ефективним і стильним. Акцент повинен бути на пунктах меню:

Красивое и читаемое менюВикористовуємо соцмережі

У користувача має бути тільки одне бажання і мета — перейти з ним на вашу сторінку замовлення, відгуків чи будь-який інший, потрібної вам.

Помилка друга, мініатюрна

Більшість користувачів забуває, що основна маса аудиторії дивиться їх групу через смартфон. Ця забудькуватість призводить до того, що меню робиться насиченим (див. п. 1), з купою кнопок, які — ну так, ви вгадали — мозок розміром з голуба. Ні, безумовно, клікати по них мишкою цілком зручно. Ось тільки користувачі будуть змушені дивитися на це творчість через маленький екран телефону і шкодувати, що їх діаметр пальців не 5 мм.

Кнопки повинні бути великими і мають до натискання. Крапка. Ніяких дрібних написів бути не повинно, їх все одно ніхто не побачить. Приблизно, так:

Крупные читаемые кнопки в менюВикористовуємо соцмережі

Помилка третя, нерезиновая

Багато, то від жадібності, то від щедрості, намагаються заштовхати в нещасну менюшку 10 і більше пунктів. Мабуть, передбачається, що відвідувач розтане від великої кількості пунктів і поникнется розташуванням до групи.

В реальності (нудно, так) все працює з точністю до навпаки. Відвідувач відкриває меню, бачить мільйон пунктів і негайно тікає в жаху, не знаючи, що вибрати.

Меню створено для того, щоб фокусувати увагу відвідувача, а не презентувати йому весь каталог вашої продукції. Оптимальна довжина — 3-5 пунктів.

Не более 5 пунктов в менюВикористовуємо соцмережі

Помилка четверта, дилетантська

Знаєте, що відрізняє підприємця від дилетанта? Уміння делегувати. Підприємець не намагається все робити сам, оскільки розуміє, що навик створення меню або миття підлоги навряд чи допоможе йому заробити гроші (крім випадків, коли ви — співробітник клінінгової кампанії). Тому самий логічний вихід — найняти фахівців.

Раніше за цим йшли на фріланс-біржі і замовляли там меню у дизайнерів за що-то близько 1000 рублів. Зараз більшість людей користується менюмейком і платить в кілька разів менше. Тут вже на смак і колір, як говориться.

Стильное и практичное меню для ВконтактеВикористовуємо соцмережі

Помилка п’ята, посилальна

Будемо саме в цьому пункті — чим менше пунктів ведуть на зовнішні сайти, тим краще. Користувачі не дуже люблять йти з звичного їм Вконтакте і буде краще, якщо ви їх перенаправляти на будь-які сторінки групи.

Для цього можна створити сторінки з відгуками, каталог продукції, адреси та контакти або навіть вказати посилання на сторінку оператора для прийому замовлення.

Помилка шоста, логістична.

Багато хто не зовсім правильно розуміють мету створення меню і розміщують в ньому посилання на абсолютно сторонні розділи. Отже, ще раз, мета меню — фокусування уваги відвідувача на речах, які призводять до бажаного вам дії.

Якщо ви — магазин, то доречні наступні пункти:

  • — Каталог (відвідувач повинен вибрати товар)
  • — Відгуки (відвідувач повинен бути впевненим у вас)
  • — Замовлення (повинна бути швидка можливість замовити)
  • Эффектные цвета в менюВикористовуємо соцмережі

    Якщо ви — інформаційне співтовариство, ефективні такі посилання:

  • — Правила (як себе вести і за що можна зловити бан)
  • — Які-небудь специфічні розділи групи (матеріали, альбоми, відео, гарячі обговорення — що завгодно)
  • — Контакти адміністрації
  • Замість висновку

    Усунення цих помилок в деяких випадках давало багаторазовий приріст в числі замовлень або переглядів каталогу товарів. Пам’ятайте, меню — це фокусуються лінза для вашого потоку відвідувачів. Подбайте, щоб ця лінза була чистою і ефективною, а інше додасться само собою.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу