Тестуємо онлайн-сервіси

2481

Здрастуйте, шановні читачі блогу . У вас є свій сайт, блог, форум або представницька сторінка в соцмережах? Якщо так, то ви, напевно, замислювалися про те, щоб отримати в своє розпорядження логотип як у гігантів ринку? Щоб все було лаконічно, креативно, інформативно і приємно для очей? Непогано, так?

Тестуємо онлайн-сервіси

В принципі, бажання природне, і є цілий ряд способів як це все реалізувати — від безкоштовного (але навряд чи ідеального) варіанти до замовлення логотипу в веб-студії (навряд чи ідеально буде вже по грошах).

У цій же статті я хочу зупинитися на компромісному варіанті, що дозволяє зробити крутий логотип всього за 500 рублів. При цьому не витративши багато часу і зберігаючи нерви. Але для початку визначимо загальне призначення логотипу.

Навіщо нам потрібен логотип?

Логотип — ключовий елемент фірмового стилю і обличчя компанії. Саме по логотипу вашу компанію будуть запам’ятовувати і виділяти серед конкурентів.

Для того щоб зрозуміти, яким має бути наш логотип відповімо на 5 запитань нижче:

  • Для якого роду діяльності компанії потрібен логотип?
  • Буде він веселим або суворим, екстравагантним або лаконічним?
  • Які почуття логотип повинен викликати у відвідувачів сайту? (Крім того, що він повинен бути впізнаваним, легко запам’ятовуються і однозначно асоціюватися з вашим продуктом).
  • В яких кольорах, якій формі і стилі ви його бачите? (Адже ви вже уявляєте кінцевий результат).
  • Наведіть кілька прикладів успішних, на ваш погляд, логотипів, які вам подобаються.
  • Запишіть ваші відповіді на ці питання. Записали? Ну все, вважайте, що наше ТЗ для дизайнера вже готове. Якщо у вас є що ще написати про майбутнє логотипі — відмінно, зайва інформація дизайнеру не помешае

    Де знайти дизайнера?

    Отже, ТЗ у нас вже є. Переходимо до наступного етапу створення крутого логотипу. А саме, до пошуку дизайнера, який без зайвих зволікань втілить нашу ідею в життя. Можемо звернутися в студію, найняти фрілансера-дизайнера, скористатися онлайн-генераторами або намалювати лого самостійно.

    В студію

    Замовити лого в студії це звичайно круто! Вам запропонують якісний та креативний продукт, але це буде дорогим задоволенням і головний біль при довгих узгоджень ТЗ і термінів виконання.

    Фрилансим

    Якщо замовляти у дизайнера з фріланс-бірж, то це набагато дешевше, але як же бути з безпекою угоди? Не секрет, що можна напоротися на шахраїв і втратити час і гроші. Тому, якщо розглядати фріланс, то з гарантією. Зараз, крім класичних бірж фріланса також є магазини фріланс-послуг (за типом Kwork.ru).

    Логотип в Кворк за 500 рублейТестуємо онлайн-сервіси

    Вибір впав саме на цей проект, так як у нього приваблива концепція — будь-яка послуга за 500 рублів.Магазин контролює весь процес роботи, тому виконавцям невигідно виконувати завдання неякісно або затягувати з термінами, адже в цьому випадку, замовник може скасувати покупку, отримавши роботу і гроші назад.

    Намалювати самим

    Вирішили зробити самі? Це похвально, ви молодець. Здорово якщо ви впораєтеся за годину і цей годину вашого часу коштує як раз 500 рублі, тоді це найкращий варіант. А якщо ви витратите більше часу або ваша з/п в годину вище, може варто пошукати більш вигідний і простий спосіб?

    Нагенерить

    Використовуєте онлайн-генератори. Так, це швидко і просто, але де ж оригінальність і якість? А раптом не буде потрібних «запчастин» в цьому онлайн-сервісі для вашого логотипу? Використовуючи генератори, за фактом, ви майже ніколи не отримаєте те, що хотіли. Результат часто не багатьом відрізняється від самостійного створення лого.

    Резюмуючи критерії, можна сказати, що основна задача — зробити логотип швидко, якісно, недорого і бажано без головного болю і проблем в процесі роботи. Наскільки це досяжно в кожному з описаних вище варіантах? Давайте подивимося.

    Щоб не втомлювати вас розповіддю про всі плюси і мінуси кожного методу я зібрав їх в одну табличку (нижче). Тут представлені основні переваги (відмічені зеленими галочками) для кожного із варіантів реалізації.

    Варианты создания логотипаТестуємо онлайн-сервіси

    Проаналізувавши варіанти, куди можна було звернутися за логотипом зробив деякі висновки.

    Якщо створювати логотип самостійно, то перевагою буде ціна — безкоштовно і без залучення дизайнерів. В інших критеріях варіант поступається. У випадку з онлайн генераторами, ви отримаєте логотип швидко і зручним способом, але результат може не варто своїх грошей,бути не цікавим. Та й згадаємо, що це автоматизація. Так що з 4 варіантів я обрав би звернення в студію і замовлення в магазині фріланс-послуг (Kwork).

    Порівняємо наших фіналістів по ціннику на послуги, оскільки це один з головних критеріїв.

    сравнение ценник-на создание логотипа в студии и в КворкеТестуємо онлайн-сервіси

    Очевидно, що замовити логотип «крутий студії» престижно і модно. В результаті може вийти якісний та креативний продукт. Але по вартості це не просто дорого, а дуже дорого для малого і середнього бізнесу. У звичайній студії логотип доступніше, але «навіщо платити більше», коли є фріланс-сервіс Kwork, який ідеально підходить під наші завдання.

    Майданчик вирішує проблеми, розглянуті вище в статті, так і поставлені завдання:

  • ціна (в магазині фріланс-послуг ви можете замовити логотип та інші послуги за 500 рублів)
  • терміни виконання робіт максимально короткі (1-3 дні для створення якісного логотипу)
  • безпека та супровід угоди (замовник послуги може прийняти замовлення, або скасувати його і повернути гроші назад)
  • якість послуг (так як виконавцям це вигідно)
  • і головне, процес настільки зручний, що головного болю точно не буде.
    Але все ж варто перевірити ще раз.
  • А чи реально отримати лого за 2 дня і 500 рублів? Перевіримо на практиці.

    Багато вже зробили вибір на користь Kwork і не прогадали. Ось реальні приклади замовників:

    Приклад 1

    Павло К. (Dev2016) proodezhdu.ru

    Замовив логотип на Kwork. Витратив 500 руб. і 5 днів. Отримав 3 варіанти логотипу.

    У студії ту ж роботу йому пропонували зробити за місяць і 15 000 руб.

    Економія часу — 25 днів (83%), економія грошей — 14 500 руб. (96%)

    Результат:

    результаты работы по созданию логотипаТестуємо онлайн-сервіси

    Приклад 2

    Шаміль А. (shammaster) «Fillo Rosso»

    Замовив логотип на Kwork. Витратив 500 рублів і 2 дні. Відразу ж отримав бажаний результат.

    В інших сервісах йому пропонували від 5.000 до 20.000 крб Замовник дізнавався в 4 схожих біржах і вони йому обіцяли виконати роботу протягом 6-10 днів.

    Економія часу — від 4 до 8 днів (в середньому 6 днів — 67%), економія грошей — від 4.500 до 19.500 руб. (в середньому 24.000 руб — 98%) Щодо інших сервісів.

    Результат:

    какой сделали логотип за 500 рублейТестуємо онлайн-сервіси

    Висновок

    Як створити класний логотип для сайту, до кого звернутися за його розробкою — вирішувати звичайно ж вам. У цій статті я розповів про одне, дуже простому і вигідному способі реалізації. Спробуйте. Тим більше, що є з чого вибрати — на Kwork ви знайдете більш 1400 пропозицій дизайнерів по розробці логотипів за 500 рублів.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу