Освоюємося з інтернет-грошима

2571
  • Гаманці в ePayments — реєстрація та вхід
  • Способи введення (виведення) грошей і комісії
  • Карта ePayments Prepaid MasterCard
  • Зняття готівкових доларів, євро або з карти рублів
  • Верифікація аккаунта в еПейментс
  • Плюси і мінуси платіжної системи
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . ePayments сьогодні став досить популярним рішенням для перекладу або переведення в готівку грошей особливо для тих, хто заробляє на життя за кордоном, наприклад, продаючи свої фото на фотостоках, виконуючи віддалену роботу (фрілансери) або батрача на зарубіжні партнерки (іноді навіть високоризикованих), які дозволяють виводити кошти з рахунку безпосередньо в цю платіжну систему.

    Так, так, еПейментс — це саме платіжна система, де у вас буде три гаманця в трьох валютах (рублі, долари і євро), а також чудова передплачена картка (тобто не прив’язана до якого-небудь банківського рахунку, а значить непідзвітна в плані податків).

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Причому ця карта за сукупними параметрами буде вигідніше того, що пропонує Payoneer, а завдяки дуже низьким або взагалі нульовим тарифами на введення\виведення ця система становить серйозну конкуренцію нещодавно розглянутої платіжній системі АдваКеш.

    У ePayments можливий введення/виведення коштів з гаманця на такі популярні в рунеті платіжні системи, як Вебмані, Яндекс Гроші і Ківі (прямо з самої платіжної системи, а не за допомогою обмінників), а так само на банківські рахунки і карти. Причому комісії за це досить помірні (від 0 до 2%). Відсоток за внутрішні перекази (включаючи переклад на вашу карту замовлену в цій системі) не стягується, що є гуд.

    Ну, і ще є безліч приємних нюансів. Хоча б те, що карта ePayments Prepaid MasterCard буде доступна жителям рунета, на відміну від картки вже згаданої платіжки AdvCash. З неї можна без комісії оплачувати покупки в магазинах або інтернеті, а так само знімати гроші в банкоматах по всьому мирру (з невеликою комісією).

    Гаманці в ePayments — реєстрація, вхід і тарифи

    На відміну від Payoneer, тут у вас буде звичний гаманець (навіть цілих три гаманця в різних валютах). Причому це не зажадає від вас якихось витрат на обслуговування і відкриття. Гаманцями можна буде користуватися звичайним для платіжних систем чином — вводити на них гроші, переводити їх і виводити.

    При цьому карту ePayments Prepaid MasterCard ви можете навіть не випускати (так само, як це не обов’язково робити в Яндекс гроші або Ківі, але більшість все ж роблять). Інша справа, що з картою ви отримуєте масу приємних і часто вельми вигідних можливостей, які не слід упускати (оплачувати покупки, знімати готівку в банкоматах по всьому світу включаючи рунет).

    Та що говорити, краще, напевно, пару хвилин на перегляд відео витратити, бо це буде наочніше:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Отже, реєстрація у ePayments досить проста. Для початку просто вказуєте свій e-mail або номер мобільного телефону:

    Регистрация кошелька в еПейментсОсвоюємося з інтернет-грошима

    На наступному кроці разом з придуманих вами паролем в останньому рядку форми, вас попросять ввести код підтвердження прийшов на вказаний e-mail або на телефон у вигляді СМС-повідомлення). Якщо побажаєте, то в першій сходинці можете мій промо-код ввести (000-825238), правда не знаю що він вам дасть.

    Все, ви попадете в особистий кабінет цієї платіжної системи. Але він буде ще не функціонує у зв’язку з відсутністю у вас гаманців. Їх можна отримати тільки вказавши свої особисті дані: прізвище та ім’я (латиницею), країну і номер мобільного телефону, на який прийде код потверждения, необхідний для завершення реєстрації в еПейментс.

    Создание кошелька в ePayments Освоюємося з інтернет-грошима

    Далі вам запропонують відразу ж придумати платіжний пароль, який все одно потім доведеться створити, бо він потрібен для підтвердження будь-яких транзакцій в цій системі. Складається він з шести цифр (записати їх не забудьте).

    Далі ще запропонують відразу ж, не відкладаючи в довгий ящик замовити у них мапу ePayments Prepaid MasterCard, але робити це прямо зараз зовсім не обов’язково — потім завжди зможете реалізувати на вкладці «Картки та рахунки» з лівого меню у вашому особистому кабінеті (читайте про це трохи нижче).

    Способи введення (виведення) грошей і комісії стягуються в еПейментс

    Популярність платіжною системою у користувачів визначається її затребуваністю, вигідністю і зручністю використання. ePayments на даний момент користується попитом у багато завдяки низьким комісіям за введення і виведення коштів з гаманців, а так само завдяки зручності їх використання шляхом прив’язки до рахунку фірмової карти (про неї і способи її використання мова піде нижче).

    Що ж може залучити мешканців рунета в цій системі:

  • По-перше, є рублевий гаманець
  • По-друге, введення та виведення з нього можливий не тільки в банки і на картки (що дуже важливо), але і на такі популярні в рунеті платіжки, як Яндекс Гроші, Вебмані і Ківі.
  • По-третє, можна виводити та вводити кошти через криптовалюту (що це?) без відсотків. Правда це доступно тільки верифікованим користувачам.
  • Внутрішні переклади (на гаманці інших користувачів) комісією не оподатковуються
  • Для всіх типів гаманців комісії за введення і виведення грошей виглядають приблизно так:

    Ввод и вывод денег с рублевого кошелька в еПейментсОсвоюємося з інтернет-грошима

    Виходить, що вводити гроші на гаманець найвигідніше банківським переказом, або з Вебмани. А виводити вигідніше знову ж таки в банк (тут мається на увазі Swift переклад), або на фірмову карту ePayments Prepaid MasterCard з наступною витратою грошей в магазинах або в інтернеті.

    Більшість жителів рунеті цікавить як правило не введення засобів, а саме їх виведення (із зарубіжних партнерських програм, як оплату за видалену роботу або продаж чого-небудь людям за бугром, наприклад, фоток в фотобанках). Тут на перший план виходить карта, яку можна замовити в еПейментс. Вона дає змогу мінімізувати витрати з інкасування та витрат зароблених грошей.

    Карта ePayments Prepaid — покупки і зняття в банкоматах

    Отже, для замовлення картки на сайті еПейментс перейдіть на вкладку «Картки та рахунки» з лівого меню у вашому особистому кабінеті:

    Заказ карты ePayments MasterCard Prepaid Освоюємося з інтернет-грошима

    Варто випуск карти близько 6 баксів (перші два місяці використання безкоштовно, а потім теж безкоштовно або за $2.9 в місяць, якщо тільки ви не змогли з неї за місяць витратити 300$ або євро), а йти вона вам по пошті кілька тижнів.

    Тарифы карты еПейментсОсвоюємося з інтернет-грошима

    Покупки за нею в магазинах і мережі без комісії, а зняття готівки в банкоматах — 2.6% від суми (якщо будете знімати без конвертації).

    Карта ePaymentsОсвоюємося з інтернет-грошима

    Так само врахуйте, що картку можна випустити або в євро, або в доларах (рублевих немає, хоча гаманець в рублях у вас в цій системі буде). У Росії та інших країнах рунета, в принципі, при бажанні цілком можна знайти банкомати видають готівкові долари і євро, але найчастіше у них обмеження на зняття.

    Зняття готівкових доларів, євро або рублів з картки в банкоматах рунета

    Якщо з цієї карти захочете отримати рублі, то еПейментс крім 2.6% за зняття візьме з вас ще і 2,6% за конвертацію валюти. Печалька. Тому краще вже у валюті знімати, добре, якщо є де.

    Потрібно просто знайти найближчі відповідні банкомати, видають готівкові долари і євро (такі є). У Москві для цього підійдуть банкомати:

  • Бінбанк — начебто більше інших дозволяє зняти за раз в доларах (до декількох тисяч)
  • Альфа — всього соточку за раз, але і то приємно
  • Райфайзен — до трьох сотень вічно зелених за раз
  • ВТБ24 — до 500$, але там начебто відсоток можуть взяти за зняття
  • Сітібанк — можливе зняття доларів, бо банк штатовски
  • Перш ніж знімати, все ж можна уточнити в самому банку умови, а при нагоді можна отримати готівку і у них в касі, якщо таке можливо.

    При виведенні з карти в рублях (нехай і з втратою ще додаткових 2.6% за конвертацію), слід вибирати банкомати, дозволяють знімати по чужих (не випущених цим банком) карт досить пристойні суми. Багато банкомати, як, наприклад, Ощадбанк, в цьому випадку за раз дозволяють зняти тільки близько 5 тис. рублів. У той же час деякі банкомати ВТБ24 дають зняти і понад сотні тисяч рублів. Варто так само подивитися в бік Пошта Банку і Російського стандарту.

    Карта в назві має слово «Prepaid» (передплачений), що означаете відсутність банківського рахунку до неї прив’язаний, а значить і питань від податкової виникнути не повинно буде (не потрібно звітувати про відкритий за кордоном рахунку).

    Верифікація аккаунта в еПейментс

    Як і в багатьох інших подібних платіжних системах, верифікація аккаунта (підтвердження вашої особистості і вашої адреси) допоможе вам отримати більше можливостей у порівнянні з неверифицированным аккаунтом (відкриються всі напрямки введення і виведення грошей). Так само розширяться і ліміти на зняття та переказ коштів за допомогою цієї платіжної системи.

    Спочатку ліміти в ePayments досить жорсткі і за рік ви зможете вивести з ePayments тільки дві з половиною тисячі доларів (борються з шахрайськими схемами переведення в готівку). Після верифікації всі перепони знімаються.

    Суть верифікації досить проста і описана в наведеному нижче відео. По часу це не дуже довго, тому особливого сенсу верифікацію не проходити я не бачу (якщо тільки анонімність для вас не життєво необхідна):

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Після проходження верифікації ліміти на зняття й інші варіанти поводження з грошима суттєво розширяться (задовольнять практично всіх). Без верифікації вам майже нічого не доступно (крім перекладу на карту прив’язану до гаманця) і багатого функціоналу сервісу.

    Возможности вывода с кошелька в еПейментс без верификацииОсвоюємося з інтернет-грошима

    Крім усього іншого стане доступний і висновок (а так само поповнення гаманців) з допомогою кріптовалюти (Bitcoin, litecoin), що рівноцінно фактично її висновку в реал через прив’язану до гаманця карту ePayments Prepaid MasterCard. По суті, це ще один альтернативний спосіб обмінників подібним цього або сервісів моніторингу обмінів. Просто треба дивитися що вигідніше і зручніше саме вам.

    Плюси і мінуси платіжної системи ePayments

    Система володіє рядом переваг і недоліків, але тим не менш вона дуже затребувана в світі саме з причини своєї глобальності. Так, Яндекс гроші або Ківі в рунеті звичніше, але буржуї про них, швидше за все, навіть не знають. Так, вони знають про PayPal, який останнім часом починає отримувати поширення і в рунеті, але там є свої заморочки, які можуть ускладнити справу.

    Як альтернатива еПейментсу може розглядатися вже згадувана АдваКеш або Пейер, але у них нещодавно виникли трабли з випуском карт для жителів рунета (Mastercard ввела санкції щодо їх фірми-посередника з емісії карток, а ePayments співпрацює з МастерКард безпосередньо), а саме передплачена картка дає більшу частину зручностей виведення коштів без відсотків, шляхом їх витрати на життєво необхідні потреби.

    До того ж не обов’язково вибирати якусь одну платіжну систему для роботи з грошима. Для різних цілей можна використовувати різні інструменти. Де-то зручніше буде висновок з цієї партнерки, а де-то з іншого. Так, і варіантів отримання грошей за бугром маса, як і їх способів виведення. Я би ще рекомендував розглянути Скрілл і ПерфектМани, як цілком собі зарекомендував канал припливу грошей.

    Тепер давайте підсумуємо і перелічимо плюси саме еПейментс:

  • Можливість для жителів рунета підключити до гаманця передплачену картку для витрат і знімання готівки по всьому світу
  • Разом з картою ви не стаєте власником рахунку в закордонному банку, що може бути важливо в плані можливих терек з податкової
  • Безкоштовне SMS-інформування по операціях з карткою
  • Порівняно низькі тарифи як за зняття готівки з картки, так і за користування гаманцем
  • Відсутність комісії за внутрішні перекази на гаманці інших користувачів ePayments і переклади на свою фірмову карту
  • Багато сайтів для заробітку підтримують виплати на ePayments через ePID, тобто на Емайл адресу, яку ви вказали при реєстрації і що в цій системі по суті і є номером гаманця. Причому робиться це, природно, без комісії, як внутрішній переклад
  • Можливість поповнення гаманця і виведення з нього грошей не лише на банківські рахунки і карти, але і популярні в рунеті Ківі, Яндекс Гроші і Вебмані. Комісія при цьому не занадто грабіжницька (як у деяких) — від 1 до 2%. Очевидно, що система хоче повернутися обличчям до жителів рунета.
  • Бескомиссионный введення і виведення на свій гаманець кріптовалюти (Bitcoin, litecoin). Цілком собі може стати в нагоді.
  • Досить низький відсоток за зняття грошей з фірмової карти (2.6%), що можна порівняти з основними гравцями ринку платіжних систем рунета і краще ніж, скажімо, у міжнародній системі Payoneer
  • Момент, про який я забув згадати. У ePayments є повноцінний мерчант, тобто набір інструментів для бізнесу, що дозволяє сайтів та сервісів приймати платежі від користувачів через цю платіжну систему. Але тільки цим функціонал мерчанта не обмежується, тому раджу витратити пару хвилин на ролик, якщо ця тема вам не по барабану:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

  • При оплаті з ePayments Prepaid MasterCard в оффлайн магазині, ті долари або євро, що на ній є, будуть автоматом (без комісії) конвертуватися в рублі за внутрішнім курсом цієї платіжної системи. Тобто витрачати рублі з карти в магазині або в інтернеті вигідніше, ніж знімати їх в банкоматі (аж більш ніж на п’ять відсотків).
  • Мінуси ePayments:

  • Відсутність можливості випустити карту в рублях, що створює деякі труднощі в пошуку банкоматів з інкасування валюти. Обналічка ж в рублях виливається в додаткову комісію, яку з вас візьме система за конвертацію валют при виведенні через банкомат в рублях (вийде 2.6% за переведення в готівку + 2.6% за конвертацію).
  • Складно знайти нормальні пропозиції по обміну еПейментс у сторонніх обмінниках (в відміну від АдваКешей, які через зовнішні обмінники іноді вигідніше вводити і виводити ). Є варіант виведення грошей з ePayments допомогою SWIFT-переказу на платіжку Capitalist, а там вже буде купа варіантів, але виходить як би двоетапний обмін.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу