Використовуємо соцмережі

3257
  • Кросспостінг через онлайн-сервіси — зручно
  • Реєстрація та робота в онлайн сервісі Пістон Постер
  • Створення і розсилка анонсів вручну і з RSS стрічки
  • Як організувати кросспостінг в Best Persons
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні мова піде про таке поняття, як кросспостінг. Ми розглянемо правильний і неправильний варіанти його реалізації, а так само познайомимося з двома онлайн-сервісами, що дозволяють істотно полегшити процес ведення ручного анонсування матеріалів зі свого сайту і навіть дозволяють повністю автоматизувати цей процес за рахунок створення повідомлень на основі вашої RSS стрічки.

    Використовуємо соцмережі

    Мова піде про двох онлайн-сервіси, що дозволяють автоматизувати розсилку анонсів статей вашого основного проекту з різних блогів на безкоштовних блог-платформах (Live Journal, Google Blogger, LI.ru, Diary.ru Блог.ру), мікроблогах (Twitter, про який ми говорили тут) та соціальних мереж.

    Кросспостінг через онлайн-сервіси — зручно

    Взагалі, кросспостінг в тому розумінні, яке превалювало протягом останніх декількох років, не є добре для вашого проекту. Я кажу про повне копіювання статей з основного проекту на сервіси безкоштовних блогохостингов. У цьому випадку ви тільки шкодите основним проектом, бо виходить явне дублювання контенту, до якого дуже погано відносяться пошукові системи.

    Але у випадку, якщо ви будете публікувати на безкоштовних блогохостингах тільки анонси своїх статей, то шкоди такий кросспостінг не принесе зовсім, а користь буде те, що ви отримаєте додаткові беклінків, які в більшості випадків будуть враховані пошуковими системами.

    Звичайно, ідеальним варіантом було б індивідуальне написання анонсів для кожного блогохостингу (для кожного блогу на різних блог-платформах потрібен свій унікальний текст) і проставлення в цих постах посилань на статтю вашого проекту.

    Причому, під уникнення склеювання посилань пошуковими системами, краще всього використовувати зворотніх посилань різні анкор (а так само старатися розбавляти анкор-лист, як написано тут). Але реалії нашого життя такі, що мало хто зможе це проробляти кожен раз після виходу нової статті на основному проекті і при цьому не зійти з розуму.

    Виходить, що ідеальний варіант під назвою «розумний кросспостінг» у більшості випадків не досяжний, але цілком можливо реалізувати не зовсім ідеальний, але зате не вимагає такої самовіддачі і самопожертви. Я кажу про сервіси, які дозволяють налаштувати автоматичну відправку анонсів ваших нових матеріалів в різні блогохостинги та мікроблоги.

    Вони працюють за принципом IndexGator або GetBot, але відправляють створене вами повідомлення не тільки в соцзакладки, а ваші власні блоги на безкоштовних платформах і сервіси мікроблогінгу.

    Реєстрація та робота в онлайн сервісі Пістон Постер

    Дуже цікавий і перспективний ресурс, який знаходиться в стадії активного розвитку з оригінальним назвою Пістон Постер. Простий і, після появи деяких навичок, легкий в управлінні онлайн-сервіс для розумного кросспостінг.

    На даний момент за допомогою Пістон можна розсилати повідомлення (кросспостіть) по блогах на чотирнадцять різних блог-платформах.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Є два основних способи розсилки:

  • ручний кросспостінг — в цьому випадку ви самі пишете в призначеному для цього візуальному редакторі текст поста і проставляєте в ньому потрібні посилання. Є можливість вставляти в текст формули, які дозволять відправляти в різні блоги різні фрагменти і різні анкор для посилань.
  • автоматичний — у цьому випадку текст анонсу автоматично береться з вашої RSS стрічки, при цьому ви можете задати розмір тексту повідомлення (у символах), а так само зробити ще масу налаштувань.

    Цей спосіб зручний повною автоматизацією процесу — ви задаєте інтервали, через які буде здійснюватися перевірка вашої RSS стрічки на наявність нових статей. Але використовувати формули для створення різних текстів для блогів на різних блог-платформах у вас можливості вже не буде.

  • У зв’язку з усім вищесказаним виходить, що у вас буде можливість вибирати на сервісі онлайн кросспостінг між якісним ручним прогоном і не таким якісним, але зате повністю автоматизованим, прогоном безпосередньо з RSS стрічки.

    Для початку роботи з Пістон Постером потрібно буде на ньому зареєструватися, а потім зайти на вкладку Блоги і вибрати по черзі потрібні вам сервіси.

    Наприклад, у разі Твіттера вам буде запропоновано відкрити для програми Пістон Постер доступ до вашого аккаунту:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    У разі Фейсбука, про який я вже писав тут, буде приблизно та ж історія:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Всі додані вами сервіси будуть відображатися у вигляді списку все на тій же сторінці «Блоги»:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Створення і розсилка анонсів вручну і з RSS стрічки

    Далі перейдіть на вкладку «Пости», тиснете на кнопку «Новий пост» в правому верхньому кутку і введіть його назву та назву у вікні:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Вам буде надано візуальний редактор, за допомогою якого зможете написати текст анонсу вашої статті і вставити в нього потрібні посилання, а при бажанні і уникализировать текст посилань з допомогою використання стандартної формули:

    ресурс

    Ви замінюєте частина слів в анонсі на набір його синонімів за допомогою такої конструкції, в результаті чого на блоги різних платформ будуть відправлені тексти з різними словами з цієї конструкції. У підсумку вийдуть унікальні тексти з унікальними анкорами.

    Набір інструментів у візуальному редакторі стандартний, тому думаю, що ви самі розберетеся з ним. Постинг в блоги можна здійснити негайно або відкласти це дійство на певний час, яке можна вказати в полі «Відразу».

    Ви могли б попередньо розіпхати додані вами блоги для кросспостінг по групам і потім при публікації поста просто вибрати потрібну, але можна і натиснути на кнопку «Вибрати», а потім поставити галочку навпроти тих сервісів, куди хочете зробити розсилку.

    Натиснувши на іконку RSS стрічки, навпроти назви вашого проекту, ви потрапите на сторінку налаштування автоматичного кросспостінг анонсів нових статей на вашому сайті.

    На сторінці, що відкрилася, вам потрібно буде ввести адресу вашої RSS стрічки, поставити галочку в полі «Активне завдання», вибрати періодичність перевірки вашої стрічки, кількість матеріалів з неї, яке буде додано до повідомлення і вказати при бажанні максимальну довжину анонсу в символах.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Зверніть увагу, що для створення заголовка повідомлення і вставки в кінці нього посилання на повну версію статті, використовуються спеціальні макроси, суть яких добре описана внизу сторінки налаштування відправки повідомлення з RSS-стрічки.

    Який саме спосіб кросспостінг вам вибрати-вирішуйте самі. Працює все начебто без проблем і нарікань. Загалом, «Пістон» можна визнати дуже перспективним для ведення кросспостінг, і якщо він буде надалі розвиватися та обростати новими можливостями і блогами, на які можна було б здійснювати розсилку, то ціни йому не буде.

    Як організувати кросспостінг в Best Persons

    Ще один цікавий онлайн-сервіс, що дозволяє полегшити кросспостінг в блоги на блог-платформах, микроблогинги, соціальні мережі, фото і відео мережі, сайти знайомств, новинні ресурси, горезвісні сервіси соціальних закладок і багато іншого. Загалом виходить комбайн — прототип універсального швейцарського ножа.

    Крім цього, всі надіслані вами повідомлення з анонсами ваших нових статей, будуть зберігатися у вигляді блогу і на самому Best Persons. Наприклад, ось так виглядає сторінка мого щоденника у них. Зворотні посилання з повідомлень в ньому теж відкриті для індексації пошуковими системами.

    Для початку вам потрібно буде зареєструватися, клацнувши по напису «Реєстрація» на головній сторінці. Відразу після реєстрації вас автоматично авторизує, але треба буде ще перейти за посиланням із листа, для підтвердження поштової адреси.

    Після чого перейдете на сторінку, де вам покажуть згенерований для вас пароль. Якщо захочете, то зможете його змінити, скориставшись формою зміни пароля.

    В правій колонці знайдіть рядок з написом «Кросспостінг» і клацніть по стрілочці, розташованої поруч. У новоствореній вкладці перейдіть по напису «вкажіть, де ви зареєстровані», в результаті чого опинитеся на сторінці свого щоденника в сервісі Best Persons:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Натисніть на кнопку «Вказати сайти», яка розташована в повідомленні на жовтому тлі або ж в правій колонці. Після цього відкриється вікно зі списком всіх сервісів, які є можливість здійснювати кросспостінг:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Як ви можете бачити, підтримуваних сервісів для прогону досить багато. В цьому вікні вибираєте ту платформу, де у вас вже є щоденник, і вводьте у вікні, його адресу, а так само логін та пароль для доступу до нього.

    Без логіна і пароля неможливо буде здійснити кросспостінг. Збережіть введені дані і знову тисніть на кнопку «Вказати сайти» для додавання чергового щоденника на інший безкоштовній платформі.

    Після того, як ви додасте дані про всіх наявних у вас щоденниках, можна буде приступати безпосередньо до розсилку анонсів ваших статей. Для цього потрібно клацнути по напису «Написати в блог», розташованої в самому верху сторінки в горизонтальному меню.

    В результаті відкриється сторінка зі стандартним візуальним редактором, в якому так само є можливість перемикання в режим HTML редактора.

    Над формою візуального редактора буде наведено список всіх доданих вами блогів на безкоштовних платформах. Ви можете поставити галочки навпроти всіх них, клацнувши по напису «вибрати все» або ж розставити галочки вручну тільки для тих, у які ви хочете здійснити кросспостінг цього створюваного повідомлення (анонсу статті на основному проекті):

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Потім вам потрібно буде створити власне анонс, додавши в нього потрібні зворотні посилання на свій сайт. Верхнє поле (над візуальним редактором) призначений для вводу заголовок поста, а в самому нижньому полі перерахуйте теги (ключові слова) для даного повідомлення.

    Після завершення роботи над анонсом вам залишиться тільки натиснути на кнопку «Відправити», в результаті чого створене вами повідомлення буде опубліковано на блозі Best Persons, а так само буде надіслано у всі помічені вами щоденники.

    Про успішність надсилання повідомлення в кожний з блогів, буде окремо написано поряд з їхніми назвами. Все, успішного вам кросспостінг.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу