Добуваємо посилання на сайт

2242

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Як я вже неодноразово писав у попередніх публікаціях, зокрема в цій статті про просування сайту, останнім часом в Яндексі намітилася така тенденція, як зниження впливу зовнішніх факторів (посилальної маси) і посилення впливу внутрішніх і користувальницьких факторів.

Добуваємо посилання на сайт

Нагадаю, що навіть якщо ви пройшли етап створення сайту — все тільки починається, бо його потрібно буде ще й зробити відвідуваним. Зараз алгоритми пошукових систем Яндекс і Гугл при розрахунку релевантності тієї чи іншої сторінки (документа) в інтернеті (WWW) враховує більше чотирьох сотень різноманітних факторів.

За словами представника пошукової компанії Yandex (по-моєму, це Садовський сказав) з двадцяти найбільш важливих факторів, що враховуються при ранжируванні зараз, тільки два фактори відносяться до зовнішньої оптимізації.

Зовнішня оптимізація може бути безкоштовною

Раніше вплив посилального було переважаючим і було основним і часто єдиним інструментом, з допомогою якого можна було просунути в Топ по високочастотним і середньочастотним пошуковим запитам абсолютно будь-який проект, навіть якщо його зміст і внутрішня оптимізація залишали бажати кращого.

Seo контори і фрілансери зводили весь процес до банальної закупівлю зворотних посилань (зовнішньої оптимізації) в Sape і їй подібних біржах, іноді використовуючи фільтри для відсіву вже зовсім відстійних майданчиків для розміщення. На юзабіліті і внутрішню доведення просувного сайту ніхто уваги не звертав, бо посилальних бюджетом можна було протиснути будь-які недоліки.

Багато оптимізаторів і зараз намагаються проповідувати таке ж відношення до SEO просування проектів, але реалії вже змінилися і зараз недостатньо займатися тільки посиланнями, потрібно обов’язково піддавати проект замовника Сео аналізу (для виявлення та усунення огріхів внутрішньої оптимізації) і розглядати його з точки зору привабливості для користувачів (юзабіліті).

Загалом, ми потихеньку йдемо до тієї схеми просування, яка вже давно сформувалася і закріпилася в буржунете. Там Seo оптимізатор перетворився в шановного піарника, який проводить повний комплекс робіт як по набору посилальної маси, так і за його внутрішньої оптимізації, перелінковці і створення зручності користування для відвідувачів. Т. о. продвиженец зараз бере на себе весь обсяг робіт по комплексному розвитку проекту замовника.

Зрозуміло, що Сео контори і фрілансери досить інертні і будуть ще довго робити наголос лише на посилальне ранжирування, але поступово і вони змінять вектор розвитку.

Але ми з вами, власники власних проектів, можемо без всякої інерції слідувати в струмені сучасних течій Seo реалій і приділяти належну увагу саме чинників внутрішньої і користувальницької оптимізації, не забуваючи і про зовнішній, бо в умовах сучасних алгоритмів роботи Яндекса (матрікснет, однак) враховується не лише вплив окремих факторів, але і їх взаємне відношення (при множенні на нуль завжди отримуємо нуль при будь-якому значенні другого множника).

І якщо десь у вашого ресурсу спостерігається повний швах і провал, то це може істотно знизити вплив і інших факторів просування, на які ви витратили чимало часу. Тому однієї лише внутрішньої доведенням і перелінковкою просунутися на досить хороший рівень не вийде, потрібно буде обов’язково задіяти посилальне.

Але закуповувати посилання в Sape я вам не раджу. Набагато краще для цієї мети підійдуть біржі вічних посилань і статей, наприклад, такі як:

  • Міралінкс описаний тут
  • ГоГетЛинкстут читайте про нюанси роботи з ним
  • ГетГудЛинкстут приведені рівні доходу вебмайстрів
  • РотаПосттут повний огляд можливостей біржі
  • Однак, почати варто саме з безкоштовною зовнішньої оптимізації, яка, загалом-то можлива і має ряд плюсів перед закупівлею посилання в Sape. По-перше, вона не потребує грошових вкладень, правда повкалывать все одно доведеться, але при наявності вільного часу це не буде проблемою.

    По-друге, вона підходить для просування по будь-яким пошуковим запитам і може стати дуже корисним підмогою саме проектам, які просуваються за некомерційним ключовими словами.

    До речі, досить цікавий сам механізм визначення Яндексом продажних Seo посилань. Він при цьому враховує наявність двох основних ознак продажності зворотних посилань:

  • якщо в анкорі зовнішньої гіперпосилання вживаються ключові слова, під які була оптимізована ваша стаття, то Яндекс може припустити, що вона була придбана вами за гроші
  • якщо з донора, на якому була знайдена ваша зовнішня зворотнє посилання, будуть проставлені ще інші подібні, але на ресурси, відмінної від вашої тематики, то пошуковик може зробити припущення, що донор займається продажем посилань, а отже і ваш беклинк викличе підозру
  • При наявності обох ознак продажності Яндекс зробить висновок про те, що вона є покупної, але от чи будуть при цьому застосовані якісь санкції по зниженню ваги, що передається по ній, буде вже залежати від того, яка думка склалася у Яндекс про вашому ресурсі.

    Якщо ресурс солідний, та й до того ж просувається по ряду комерційних запитів, то можливо, що вага такої зовнішньої посилання і не буде занижуватися.

    Але вгадати, чи будуть вони працювати і наскільки ефективно саме для вашого проекту, можна буде тільки досвідченим шляхом. Тому я вам і раджу спочатку спробувати перевірити ефективність безоплатної зовнішньої оптимізації з допомогою зворотних посилань з профілів і блогів трастових (жирних) ресурсів, із яких отримати беклинк легальними способами часто буває взагалі не можливо.

    Ці безкоштовні зворотні беки з трастових ресурсів покликані саме підвищувати траст вашого проекту, а він вже в свою чергу виллється у високу відвідуваність за рахунок підйому у видачі по всім запитам. Це такий істотний стусан під зад, який дуже добре буде видно по зростанню відвідуваності.

    Деякий час тому я став помічати, що тільки що опублікована стаття на моєму блозі може відразу ж потрапити в Топ 10 Google.ru за досить-таки частотного пошуковому запиту. Напевно, це і є прояв впливу збільшення трасту та авторитетності, у всякому разі так хотілося б думати.

    Кінцеве ж, на траст впливає маса факторів, але основним способом його збільшення є саме отримання зовнішніх зворотних посилань з проектів, які мають високий траст ранк, який, до речі, лише опосередковано і досить умовно можна оцінити за значенням Тіц.

    Як такого коефіцієнта трастовості в паблике немає, тому доводиться брати до уваги непрямі і не завжди правильно трактують його показники просування (ТІЦ, Page Rank і Alexa Rank, про які читайте в моїх статтях, скориставшись внутрішнім пошуком).

    Зовнішня оптимізація за рахунок безкоштовних посилань з профілів

  • Infuture — реєструємося (_http://infuture.ru/register.php), підтверджуємо пошту листа, після чого можна буде авторизуватись. Далі переходите на сторінку редагування профілю (_http://infuture.ru/edit_profile.php) і додаєте свою зовнішню посилання в полі «HomePage».

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Адреса сторінки аккаунта з безкоштовним зворотнім лінком можна отримати з цього URL:

    http://infuture.ru/user/ваш_логин

    дописавши в кінці свій логін. Якщо хочете, то можете отриманий URL прогнати по сервісах соціальних закладок.

  • Nanonewsnet — реєструємося (_http://www.nanonewsnet.ru/user/register), переходимо з листа і авторізуємось пароль шукайте в листі). Далі перейдіть на вкладку «Редагувати» — «Особисті дані» і заповніть всі необхідні поля, в тому числі і «Сайт». URL сторінки з зовнішнього зворотного посиланням ви побачите, перейшовши на вкладку «Вигляд».
  • Advisor.wmtransfer. Пам’ятаєте, я в статті Нові безкоштовні зворотні посилання говорив про спосіб отримання бэклинка зі своєї сторінки в WebMoney. Так от, якщо ви виконали все, що там було описано, то на ваш сайт буде проставлена ще одна безкоштовна гіперпосилання, але вже зі сторінок WebMoney Advisor — розширення для браузера, яке дозволяє отримувати інформацію про приналежність відкриваються у вашому браузері сторінок до системи вебмані.

    Скачати WebMoney Advisor можна звідси. Після його установки в браузер (я використовую Firefox), можна зайти на свій вебсайт і клацнути по зеленому значку Эдвизора в правому нижньому кутку, після чого перейти на сторінку свого проекту в цій системі (за посиланням «Детальніше»):

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Там ви виявите відкрите для індексації пошуковими системами зовнішню посилання на ваш ресурс.

  • Basketball — реєструємося (_http://www.basketball.ua/profile/registration/), при цьому можете відразу ж заповнити всі необхідні поля, в тому числі і полі «Домашня сторінка». Після підтвердження реєстрації авторизуйтесь і якщо захочете внести які-небудь зміни в профіль, то скористайтесь кнопкою «Налаштувати». Url сторінки можете отримати з цієї адреси, просто підставивши в нього свій логін:
    http://www.basketball.ru/us/Dima19731.html
  • Darkside — реєструємося (_http://darkside.ru/forum/ucp.php?mode=register), а потім підтверджуємо її з листа і авторізуємось. Переходимо на сторінку редагування свого аккаунта і прописуємо зовнішнє посилання в поле «Сайт». У самому низу вікна форуму (_http://darkside.ru/forum/) ви знайдете свій логін, перейшовши за яким потрапите на сторінку профілю.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Kuking — реєструємося (_http://kuking.net/my/profile.php?mode=register), при цьому можна відразу заповнити всі необхідні поля, включаючи поле «Сайт». Підтверджуєте реєстрацію з листа і в самому низу на головній сторінці форуму знаходите свій логін, перейшовши за яким потрапите на сторінку профілю.
  • Kmindex — заповнюєте форму (_http://www.kmindex.ua/reg-k.asp), після чого вас перекине на сторінку з зворотнім посиланням.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу