Добуваємо посилання на сайт

4691

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні чергова стаття з серії отримання безкоштовних зворотних посилань на свій сайт з трастових ресурсів.

Як ви, напевно, вже знаєте і розумієте, ймовірність легітимного отримання відкритого для індексації пошуковими системами зворотного гіперпосилання з трастового ресурсу практично дорівнює нулю (винятки лише підтверджують правило). Ніхто не погодиться на халяву розміщувати її, та й не скрізь можна буде навіть придбати бажаний беклінків.

Добуваємо посилання на сайт

Безкоштовне просування сайтів в рунеті можливо?

Нічого подібного, доповім я вам. У всякому разі, в рунеті я навіть натяку на таке явище не помічаю. Мені здається, що всі матеріали, які удосталь зустрічаються в мережі інтернет (WWW), де проповідується така істина, є перекладами буржуйських статей.

Причому, сповідують віру в надприродні якісного і унікального контенту, як правило, саме початківці вебмастера.

Але, на жаль, вилізти наверх тільки за рахунок написання якісних статей можливо тільки в буржунете, і практично зовсім не працює в рунеті. У нас є посилання ходовим товаром, який здатні роздавати безкоштовно лише одиниці. Основним способом просування є покупка беклінків на біржах типу Sape або в біржах посилань «назавжди», таких як ГоГетЛинкс, ГетГудЛинкс, РотаПост і Міралінкс.

В буржунете ж подібні біржі не дуже популярні. Та й лінки з них стоять не можна порівняти дорожче, ніж в рунеті. Пов’язано це, швидше за все, з тим, що лідер світового пошуку (Google, про який ми говорили тут) дуже погано ставиться до їх купівлі-продажу, прагнучи до отримання найбільш релевантною і не накрученою пошукової видачі.

Тому пробитися в Гугол за рахунок покупних посилань з бірж буде дуже і дуже проблематично. У рунеті ж вони як і раніше дуже добре працюють для комерційних проектів (для некомерційних покупка в Sape фактично буде марною тратою грошей).

Загалом, буржуї випереджають нас на кілька років в плані використовуваних методів просування, але і ми коли-небудь прийдемо до таких же результатів.

Але до тих пір, поки посилання можна буде з успіхом і практично безкарно з боку пошуковиків продавати через біржі типу Sape або в біржах посилань «назавжди», добровільного проставлення зворотних посилань нам не бачити, нехай навіть ви напишіть шедевр, а не статтю.

А ось коли їх реально буде небезпечно продавати через побоювання серйозних санкцій з боку пошукових систем, то і посилатися на корисні матеріали буде в порядку речей, бо це вже не буде входити в протиріччя з бажанням монетизувати свій проект, як це було описано тут.

У зв’язку з усім вищесказаним можу зробити невтішний висновок — просувати сайт безкоштовними методами в рунеті на даний момент неймовірно складніше набагато простіше зарядити компанію в Яндекс Директе, як я писав в цій статті), ніж в буржунете.

Залишається дуже мало інструментів зовнішньої оптимізації, які можна реально застосувати для безкоштовного нарощування посилальної маси. До числа цих інструментів можна віднести і отримання зворотних посилань з профілів — те, про що я пишу на сторінках цієї рубрики.

Так, вони будуть мати незрівнянно менший статична вага, ніж ті ж самі гіперпосилання, проставлені з основних сторінок ресурсу. Це, напевно, зрозуміло всім і чекати понад ефективності від профілів було б не правильно. Але повторюся, що, на жаль, в умовах рунета знайти що-небудь більш ефективне і при цьому халявне практично не можливо.

На жаль і ах, але навіть багато професійні СЕО контори не гребують профілями, і навіть деякі з них роблять основну ставку саме на такий спосіб нарощування посилального. Вся справа в тому, що масова закупівля в Sape і їй подібних біржах не завжди може привести до бажаного результату, і часто зняття куплених в Sape беклінків призводить не до падіння позицій, а, навпаки, до їх зростання.

Цей парадокс пояснюється, швидше за все, тим, що незважаючи на прийняті догми, зворотні посилання з ГС можуть володіти негативним вагою (зменшувати статична вага сторінки акцепторів), тому масове зняття посилальної маси, закупленої в Сапі (а там адже практично одні ГС), може призвести до зростання позицій.

Деякі оптимізатори в основному займаються саме тим, що потихеньку відсівають з закупленої посилальної маси відверті ГС, які можуть призвести до зниження позицій.

Не бійтеся бути почутими пошуком і його користувачами

Але все вище сказане зовсім не повинно привести вас до думки, що все погано і безнадійно. Просто я хотів, щоб ви тверезо дивилися на речі і не чекали чудес від цих безкоштовних беклінків. Профілі та інші описані мною способи потрібні, в цьому немає сумнівів, але, по-перше, вам доведеться потрудитися для їх отримання (безкоштовно не означає не трудомістке).

А по-друге, вони принесуть вам належний результат тільки в тому випадку, якщо контент вашого сайту унікальний і добре оптимізований під пошукові запити, а так само дуже важливо мати розгалужену систему внутрішньої перелінковки для того, щоб зворотні посилання з профілів, що ведуть в основному на головну, без проблем передавали статична вага сторінки зі статтями, які ви і будете про просувати по низькочастотних запитах.

Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

Така схема безкоштовного просування працює і перевірена на даному блозі протягом півтора років. За минулий рік у мене був десятиразове зростання відвідуваності — з 400 до 4000 відвідувачів на добу (ситуація дещо змінилася — про подробиці оптимізації блога читайте у статті про просування під майл.ру).

Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

Саме тоді я став активно шукати і отримувати безкоштовні зворотні посилання, а так само впритул і всерйоз зайнявся внутрішньою оптимізацією всіх статей (включаючи старі) і ручним посиленням лінкування (раніше я просто ігнорував можливість заточування статті під запити, вважаючи себе вище цього — дурний був).

Деякі вебмастера не вірять, що такий відвідуваності можна досягти тільки за рахунок роботи, а не грошових. Думаю, що при бажанні це не важко перевірити, але можете повірити мені на слово — все беклінків отримані безкоштовно (з них пару десятків в результаті взаємного обміну).

Так, унікальний контент рулить не тільки в буржунете, але і в рунеті, особливо, якщо його хоч трохи заточити під які-небудь низькочастотні запити.

Хлопців, зрозумійте, що немає нічого ганебного і поганого в оптимізації текстів. Чомусь в рунеті вважається негожим мати на меті отримати гідну оплату за свою працю — видно це відрижка колишніх соціалістичних ідеологій. Але будь-яка робота повинна оплачуватися, та й не тільки в грошах справа.

Судіть самі. Написали ви дійсно потрібну статтю, матеріали, які кожен день безуспішно намагаються знайти сотні людей.

Ну, і що хорошого в тому, що ви залишитеся гордим і не опуститесь до використання Яндекс Вордстата, описаним способом, щоб дізнатися ті запити, які вводять ці стражденні знань і відповідей на своє запитання (ну, не досконалі ще пошукові машини, щоб без вашої підказки зрозуміти, про що йде мова у вашій статті).

Вам буде погано від того, що відвідуваність вашого сайту не дозволить отримати достатню грошову (а чому ні) компенсацію за свою працю, а купа людей залишиться без швидкої і докладної відповіді на своє питання? По-моєму, це вже не гордість, а дурість чистої води.

Сам не раз стикався з ситуацією, коли потрапляв на сторінку з докладним відповіддю на моє питання, але такими манівцями, що і повторити їх не зміг би, а от у видачі Яндекса цієї статті не було саме через нехтування елементарною оптимізацією (ну, не підказав автор пошуку суть своєї публікації, з допомогою повторення в різних морфологічних формах у тексті фрази передбачуваного запиту).

Аж зло бере в таких випадках, чесне слово. Так, це ускладнює процес підготовки і написання матеріалів. Але ж приємно, коли ваша праця знаходить вдячного слухача, а рекламодавці оплачують його інтерес до вашого проекту. Все і для всіх добре, коли є посещалка, і все погано, коли її немає. Це аксіома.

Адже всі ми в ідеалі працюємо над спільною справою — підвищуємо доступність до інформації з того чи іншого питання. Так чому ж давши відповідь, ми соромимося на все горло прокричати (як зазивала на ринку) про появу нового матеріалу. Інтелігенти …?

Отримання зворотних посилань з якісних ресурсів

  • Linux — спочатку потрібно буде, природно, зареєструватися (_http://www.linux.org.ua/register.jsp). Відразу вставити свій Урл, а в полі «Додаткова інформація» введіть текст навколо посилань для додання тематичності даного бэклинку. Дочекайтеся листи, перейдіть по підтвердженню і авторизуйтесь, не забувши ввести код.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Праворуч, на самому верху вікна, клацніть по своїм логіном, в результаті чого ви потрапите на публічну сторінку свого профілю. Проженіть її Урл за IndexGator або GetBot, для гарантії індексації отриманої вами халявної посилання з жирного проекту.

  • Rodgor — зареєструватися можна на цій сторінці — _http://www.rodgor.ua/register. Після авторизації перейдіть в розділ «Редагувати профіль», клацнувши по однойменній написи у верхньому правому куті. На вкладці «Контакти» заповнюєте полі «Домашня сторінка» (ваш Урл), а на вкладці «Інтереси» можете додати у «Хобі» ключові слова по тематиці вашого ресурсу.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    URL сторінки з публічним профілем можна дізнатися, клацнувши по своїм логіном в правому верхньому куті. При бажанні, ви можете прогнати його в IndexGator або GetBot.

  • Moemesto — спочатку потрібно зареєструватися (_http://moemesto.ua/register/?from=auth). Після реєстрації вас автоматично авторизує, тепер можна буде приступати до додавання зворотних посилань, зайшовши в налаштування свого профілю (_http://moemesto.ua/setup/profile/).

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Їх ви можете додати до поля «Мій сайт» і «Мій блог», а так же в полі «Про себе», використовуючи Html-код посилання через тег «A» і його атрибути. Наприклад, так:

    Веду блог — поради по створенню сайтів, форумів, блогів, інтернет магазинів

    URL сторінки з жирними бэклинками ви може отримати, замінивши логін в цій сходинці на свій:

    http://moemesto.ru/DmitriyI/info/

  • Prian — зареєструватися (_http://prian.ru/forum/register.php), дочекатися листа і перейти з нього. Після авторизації заходьте редагування облікового запису _http://prian.ru/forum/profile.php?) і додаєте совою Урл в поле «URL домашньої сторінки».

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    У поле з області «додаткова інформація» можна, при бажанні, додати околоссылочный тематичний текст. Переходьте на головну сторінку, в самому низу якої знаходите свій логін з URL публічної сторінки аккаунта, який потім проганяє в IndexGator або GetBot.

  • Newtime — для початку непогано було б зареєструватися (_http://newtimes.ua/communication/forum/index.php?register=yes&PAGE_NAME=profile&UID=10004), перейти з підтвердження з листа і авторизуватися на ресурсі.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Потім заходите в свій аккаунт і клацаєте по напису «Змінити». На вкладці «Інформація про роботу» вставляєте посилання в полі «WWW-сторінка», а у полі «Компанія» вводите анкор для цього бэклинка. Усі зроблені зміни і проганяє сторінку профілю в IndexGator або GetBot.

  • Piknik — починаємо все з реєстрації (_http://piknik.info/register), причому, можна відразу заповнити поле «Коротко про себе» околоссылочным тематичным текстом, а в полі «Список посилань» — додати гіперпосилання на одній сходинці.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Url сторінки публічного аккаунта ви можете отримати, просто підставивши свій логін в цей рядок:

    http://piknik.info/users/Dima19731

  • Aimp — реєструємося (_http://www.aimp.ru/forum/index.php?action=register), після чого вас відразу ж авторизує на ресурсі. Потім переходьте на сторінку зміни профілю та у полі «Підпис» додаєте посилання і текст навколо посилань.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Далі йдете на головну сторінку і в самому низу знаходите свій логін, після чого копіюєте URL публічної сторінки профілю і проганяє його з соцзакладкам в Bposter.

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу