Просуваємо свій сайт

1856

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу поділитися з вами своїми думками і варіантами з приводу SEO просування свого сайту (ну, і своєю базою з вкусняшка теж хочу поділитися, але в обмін на …).

З досвіду можу сказати, що найкращий результат дають банальні, побиті і всім відомі способи, але про них я вже багато і навіть дуже-дуже багато писав (Просування сайтів самостійно або ще в публікації Як розкрутити свій сайт). Не буду повторюватися, щоб не викликати праведний гнів.

Просуваємо свій сайт

Чомусь всі (і я в тому числі) прагнуть знайти дуже простий відповідь на питання «як просунути свій сайт», але ті «спалені теми», які ще можна знайти в мережі, тільки здаються відповіддю на це питання. Всі вони досить швидко помирають, а от унікальний і оптимізований контент, а так само посилання з авторитетних ресурсів будуть ще довго керувати і допомагати вам заробляти гроші в мережі.

Що таке база трастових сайтів

Давайте я розповім про базу трастових сайтів, прогін по якій може допомогти просунути ваш проект ще на одну сходинку до Топ пошукової видачі. Власне, отримав я її безкоштовно і безкоштовно ж хочу і віддавати, але в той же час дуже мені не хочеться «палити тему в паблике», бо всі ці жирні ресурси досить швидко після цього будуть в масовому порядку закривати дірки, які дозволяють отримувати з них зворотні посилання.

На даний момент вже близько 10 відсотків наявних сайтів бази прикрили або ж ускладнили можливість отримання бэклинка, але це зовсім не так вже й багато порівняно з публічними речами.

Давайте спочатку я опишу можливий спосіб роздачі бази трастових сайтів, ну, а потім спробую її порекламувати, бо мені її вже вдалося цілком випробувати і трохи просунути свій блог (хотілося б у це вірити).

Звичайно ж, я міг би опублікувати її в десятці постів на цьому блозі з докладним описом кроків щодо отримання зворотних посилань (як це і робив протягом року — Де взяти зовнішні посилання), але все викладене у відкритий доступ приречене на вмирання. Тому я хочу спробувати інший варіант. Вибачте, якщо когось це засмутить.

Отже, база роздається безкоштовно, але в обмін на расшаріваніє кількох моїх статей в Фейсбук, Google Plus або Твіттері. Якщо у вас акаунтів в цих соціалках немає, то підійдуть будь-які інші соціальні мережі (Однокласники, Вконтакте, Мій світ і ін)

Вам потрібно буде вибрати найбільш сподобалися публікації мого блогу і при їх перегляді прокрутити сторінку вниз до розміщених там кнопок соцмереж — Твітнуть (твіттер), +1 (Google+) або «Мені подобається» («фейсбук»):

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Трохи змінюйте звільнюється в Твіттер текст для його уникализации, а при розшарювання в Фейсбуці або Google+ додавайте якусь підходящу фразу в полі коментаря:

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Важливо! Аккаунт Твіттер, Фейсбук або Google+, з якого проставляється посилання, не повинен бути нульовим і у вас в ньому повинен бути хоча б десяток-інший друзів або читачів. Фейсбук важливо, щоб сторінка з моєї посиланням була б доступна без реєстрації в цій соціалці — перевіряється заходом з іншого браузера. В ідеалі, мені хотілося б отримати від вас по кілька посилань з кожної їх цих соціалок на різні статті мого блогу.

Розумію, що не всі захочуть морочитися з соціалки, хоча база безумовно цього варто. І це навіть добре. Загалом, шкода мені її банально палити (думаю, що вона допоможе ще трохи просунути мій блог і ресурси тих, хто нею користується), але й тримати за пазухою якось не дуже хочеться.

Вам потрібно буде надіслати мені на скриньку [email protected] адреси сторінок соцмереж з посиланнями на п’ять-десять моїх статей, ну, а я вишлю вам пароль до архіву викладеної в кінці цієї статті базі трастових сайтів і логін з паролем для Vip аккаунта BPoster (сервісу для автоматичного прогону по соцзакладкам).

Мені здається, що дуже корисно для прискорення індексації зворотних посилань з трастових профілів, узятих з бази, буде прогнати сторінки з цими профілями по соцзакладкам. Add url (аддурілкі) все ж не завжди спрацьовують.

Vip акаунт Bposter є громадським і має досить багато акаунтів, які з часом оновлюються і доповнюються:

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Крім цього в нього додано досить багато проксі серверів, що дозволяють обійти всі обмеження сервісів соцзакладок:

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Прохання користуватися Vip акаунтом Bposter акуратно і нічого не псувати у налаштуваннях (якщо хтось обгидив всю малину, то інші залишаться без дуже зручного інструменту). Звичайно ж, актуальність використання Bposter для того, щоб просунути свій сайт, вже канула в лету, але от для прискорення індексації сторінок профілів з бази трастових сайтів, на мій погляд, соціальні закладки ще можуть послужити.

Пару слів про прогін сторінки профілів через Bposter. Спочатку ви, як зазвичай, реєструєтеся на сайті з бази, додаєте у відповідності з інструкцією посилання на свій ресурс, а от вже потім копіюєте публічний адресу сторінки з профілем, і проганяє його з аддурилкам пошукових систем, або заходьте в Bposter і тиснете на кнопку «Сабміт», розташовану у верхній частині вікна:

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Відкриється форма, в верхній рядок якої ви додаєте адреса сторінки профілю з вашої зворотного посилання, а в полі «Заголовок» пишіть якийсь тематичний текст і тиснете на кнопку «Відправити».

В принципі, коли у вас буде з десяток вдалих додавань у соцзакладки (зелененькі цифри), то можна знову жати по кнопці «Самбит» вгорі вікна і починати прогін для наступної сторінки профілю з трастової бази.

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Опис трастової бази сайтів для прогону

Тепер треба сказати пару слів за саму базу, яка включає в себе 137 позицій. Дві-три з них вже померли, але всі інші працюють.

Чим примітна ця база — більшість трастових ресурсів дозволяє проставляти відразу кілька посилань з потрібними вам анкорами. По ідеї, можна навіть маленьку замітку написати, пославшись на різні матеріали вашого ресурсу (прямо як в Миралинксе розмістити статтю, але тільки не платити за це кілька тисяч рубликів — жирні проекти там зазвичай стільки просять за розміщення):

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Звичайно ж, не всі майданчики з цієї бази є по справжньому трастовими, але нульових там дуже мало, а так само дуже мало посилань з профілів форумів, які, на мою думку, індексуються дещо гірше, ніж з профілів.

Загалом, ось ще п’ять прикладів на тему отримання безкоштовних зворотних посилань з трастових ресурсів з можливістю проставлення потрібних анкорів:

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

Якщо ви звернули увагу, то на скріншотах посилання обрамляються світло-коричневим прямокутником. Це працює плагін Seobar в браузері Опера, який таким чином показує посилання відкриті для індексації пошуковими системами.

Ну, а те, що сторінки даних трастових профілів не закриті від індексації robots.txtви можете перевірити, додавши їх адресу в аддурилку Яндекса.

В базі трастових сайтів в рядку з кожним ресурсом будуть вказані наявні у нього пузомірки (Тіц і Pagerank), відзначено наявність даного ресурсу в каталогах Яндекса і Dmoz, а так же наведено кількість сторінок в індексі Яндекса і Гугла, ну, і тематика даного ресурсу буде відзначена (показники з часом могли зазнати змін, тому не застосуєте скористатися панеллю Rds bar для перевірки). А найголовніше — у базі буде чітко описано спосіб отримання безкоштовних посилань.

Це може бути просте проставлення URL-адреси вашого ресурсу у відповідному полі профілю трастового сайту, або ж написання довільних текстів в полі «Про себе» або «Підпис» з можливістю проставлення посилань з анкорами одним з двох способів:

  • З використання стандартних тегів гіперпосилань в Html, наприклад, так:
    як просунути сайт
  • C використання BB кодів (як на форумах), наприклад, так:
    [url=https:///joomla/joomla-1-5/vybor-shablona-joomla-1-5-platnye-besplatnye-vzlomannye-skachat-shablony-joomla-ustanovit-aktivirovat-nastroit.html]шаблони joomla[/url]
  • Загалом, не знаю як у вас, але для мене прогін по цій базі доставляє одне лише задоволення, порівняно з тим, що доводилося робити раніше, коли з сотні ресурсів реально робочими виявлялися одиниці. Тут ніякої марною роботи немає — все дуже просто і чітко.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу