Знайти гроші в мережі

2403
  • Способи оплати та розміщення
  • Як купити або продати місце під банер у Ротабане
  • Нетипова реклама
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хто б що не говорив, але банерна реклама досі живіша всіх живих. Якщо ваш проект досить відвідуємо і добре видно в пошукових системах (я колись писав про зручний інструмент визначення видимості сайту від Megaindex), то прямі рекламодавці, бажаючі купити у вас банерное місце, обов’язково з’являться. Чим вище буде відвідуваність і чим привабливіший для рекламодавців тематика, тим більше буде охочих.

    Знайти гроші в мережі

    Способи оплати та розміщення банерної реклами, а так само думки з приводу Каванги і Солов’я

    Цей вид реклами можна розділити на цільову та іміджеву. Остання прагне закріпити в свідомості користувачів певний бренд, зробити його впізнаваним і викликає довіру. Цільова реклама має під собою мету переходу по посиланню з банера, щоб щось продати, впарити послугу, ну або ще до чогось схилити наївного користувача, який мав необережно натиснути.

    До того ж людина, бажаючий купити місце, може платити вам за нього, виходячи з таких міркувань:

  • Факт розміщення банера в обумовленій позиції сайту на обумовлений термін. Це найпростіший для вебмайстра спосіб і він, зазвичай, використовується при розрахунку з прямими рекламодавцями (прикладом може служити моя сторінка Реклама). Цей спосіб узятий за основу при розрахунку в біржі Rotaban. В цьому випадку головним буде виставлення такої ціни (зазвичай за календарний місяць розміщення), щоб вона не відлякала тих, хто захоче придбати місце у вас, але й одночасно б і вас по світу не пустила.
  • Кількість показів банера (зазвичай обумовлюється ціна за тисячу показів і вже по ній обчислюється підсумкова сума, яку вам заплатять). Такий спосіб взаєморозрахунків використовують в рекламних мережах Каванга і Vpodskazke. Вартість за тисячу показів призначають для вашого сайту і конкретного рекламного місця на ньому. Роблять це модератори при подачі заявки на участь у цих мережах. Зазвичай це 10 — 15 рублів, але все залежить від тематики і того, як карта ляже і з якої ноги встав модератор.
  • Кліки по ньому, мабуть, самий невигідний для вебмайстра спосіб оплати при розміщенні графічних блоків, бо у користувачів інтернету існує таке професійне захворювання, як банерна сліпота. Ну, не бачать вони в упор, в більшості своїй. Для іміджевої реклами це нормально, а ось цільові банери, звичайно ж, часто програють у кліків текстової реклами. Тому плата за клік поширена саме в системах контекстної реклами (Google Адвордс або Яндекс Директ, а з боку вебмайстрів — це рекламна мережа яндекса (скорочено РМЯ) і контекст Google під назвою Адсенс)
  • Так само можуть різнитися і способи розміщення на купленому банерному місці. Для іміджевої реклами характерно бажання отримати найбільший охоплення і тому такі рекламодавці викуповують, як правило, всі покази (наскрізні блоки). Правда, вебмастер може для здешевлення розміщення на одному рекламному місці крутити відразу кілька блоків (шляхом використання ротатора — читайте про варіант ротатора в статті про створення банерів онлайн), але охоплення все одно буде повним.

    Для цільової ж реклами важливо показувати блок тільки потенційно зацікавленим відвідувачам сайту. Для цього купуються рекламні місця або на узкотемтических майданчиках, або використовують методи селекції за тематикою, цільової аудиторії і т. п. Називається це націлені. Найпростішим варіантом може бути показ тільки в певному розділі або на окремих сторінках сайту. У цьому випадку викуп показів на вашому сайті може бути не повним.

    При роботі з прямими рекламодавцями і продажу банерных місць в Ротабане ви маєте справу, як правило, з повним викупом (без таргетування). Варіанти ж з використанням націлювання та обліку кількості кліків зажадають від вас або використання посередників (наприклад, Адфокс), або використання скрипта баннерокрутилки (наприклад, DFP Small Business). Справа це або накладне, або складне, і займаються цим тільки власники великих проектів (поки).

    Ну, це був ніби екскурс в те, як я це справа собі уявляю (буду радий, якщо внесете в нього свої корективи, ну, або протилежну думку висловіть, однак, попрошу без переходу на особистості). Давайте спочатку поговоримо за рекламні мережі Каванга, Соловей і Vpodskazke, бо сказати мені з ним багато не вийде, а вже потім розглянемо докладно RotaBan і Ноликс.

    Отже, для початку вам доведеться подати на модерацію ваш сайт в Соловей і Vpodskazke. При цьому потрібно буде вказати урл, назва і опис сайту, посилання на статистику відвідуваності і ще ряд параметрів (наприклад, розмір і тип банера, який готові крутити у себе на сайті). Після цього потрібно буде почекати відповіді модераторів і дізнатися ту ціну, яку вони готові будуть викуповувати ваш трафік.

    Наприклад, Каванга запропонувала співпрацю на таких умовах:

    Ми готові запропонувати вам співпрацю на наступних умовах:
    Мережа Лайт: 240×400, 728×90 — 9 руб., Rich Media — 25 руб.(СРМ)
    Мережа Мультиклик: 2 руб.(СРС)

    Рекламна мережа Соловей відповіла так:

    Ваш сайт може бути підключений до форматів: Pop-Under, Rich-Media, Topline і 240×400. Схема розподілу доходів для партнерів — 50/50.
    Формати 240*400 і TopLine можуть бути двох видів: расхлоп і ScreenGlide. З докладним описом форматів, Ви можете ознайомитися на сайті http://www.soloway.ru/publishers/formats/

    Як купити або продати місце під банерну рекламу в Ротабане (Rotaban)

    Отже, на сайті Ротабана потрібно буде спочатку перейти за посиланням «Реєстрація» і заповнити цілком собі стандартну форму:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Після цього прийде лист з посиланням для підтвердження вказаного при реєстрації адресу знято з підписки, на яку потрібно перейти, щоб мати можливість авторизуватись і споглядати неземну красу вітальній сторінки Ротабана:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Якщо ви хочете купити рекламне місце, то вам пряма дорога по посиланню «Рекламодавцям», ну, а якщо ви плануєте трохи заробити на своєму сайті, то потрібно клікати по посиланню «Вебмайстрам».

    Можете навіть заздалегідь вказати спосіб виведення грошей з Rotaban, перейшовши за посиланням «Налаштування платежів» (власне, їх трохи більше одного: Вебмані рублі WMR або WebMoney долари WMZ):

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Для додавання свого сайту (або сайтів) достатньо буде вибрати з верхнього меню «Вебмайстрам» — «Панель управління»:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    А на сторінці натиснути на кнопку «Додати сайт», щоб побачити форму, де потрібно вказати УРЛ, назву та опис свого сайту, а так само, якщо є, то його RSS стрічку в Фідбернере і свій аккаунт у Twitter:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Після цього модератори Rotaban деякий час думу думати з приводу попадання вашого сайту в рамки їх прокрустового ложа. Власне, вимоги не дуже суворі (їм потрібно тільки дізнатися середньодобову відвідуваність сайту і співставити її з цифрою 100, а так само оцінити його на предмет російськомовності та можливого розміщення свого сайту free hosting, включаючи Яндекс народ). Швидше за все вас приймуть.

    І ось тоді ви повинні будете створити в Ротабане одне або кілька банерных місць, які потім захочуть купити рекламодавці за вказаною вами ціною. Тут постає кілька питань, які можуть вплинути на успіх цього заходу — це вибір вдалих місць і призначення однаково прийнятною для вас і для рекламодавця ціни. Як тут не помилитися? Ну, напевно, подивитися на конкурентів, тобто сайтів вашої тематики зі схожим дизайном і відвідуваністю.

    Для цього досить поглянути на Ротабан очима того, хто планує придбати там банерне місце. З верхнього меню вибираєте пункт «Купити« і гляда з лівої сторони набір фільтрів (можна вибрати категорію або ж ввести ключове слово у верху лівої колонки), а праворуч — список сайтів, готових продати рекламне місце за подібною ціною.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Ваше завдання полягає у фільтрації пропозицій щодо тематики схожою з вашої і знаходженню серед сайтів тих, хто схожий на ваш по дизайну (для вибору найбільш вдалих місць розміщення банерів) і по відвідуваності (для визначення ціни за місяць розміщення).

    Особливу увагу звертайте на ті сайти, де реклама на даний момент розкуплена, бо їх ціни можна вважати актуальними і цілком відповідними ринку.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Після того, як у вас складеться приблизна схема розміщення і розмірів банерів, а так само дозріє розуміння того, яку ціну за них просити, можна буде перейти вже до практичної реалізації задуманого. Для цього вибираєте з верхнього меню «Вебмайстрам» — «Панель управління», клацаєте по плюсику праворуч від назви вашого сайту і переходьте за посиланням «Додати місце».

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    У формі вам потрібно буде вказати заголовок вашого привабливої пропозиції з купівлі рекламного місця (гранично ясно і коротко описує його суть), вибрати з випадаючого списку його приблизне місце розташування, вказати розмір баннера та його ціну.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Далі треба вказати, скільки блоків від Rotaban у вас буде розташоване в цьому місці рядком один з одним (полі «Кількість блоків») і максимальну кількість банерів відображених в цих місцях з урахуванням можливої ротації. Заплутана штука, але, мабуть, так зручніше було програмісту, який писав движок (до речі, він схоже один і той же, що і у Ротапоста). Якщо блок буде один і без ротації, то ставите в обох полях одинички, а якщо два і обидва з ротацією, то в першому полі 2, а в другому — 4.

    Галочку «Автоматично апрувить нові банери» в налаштуваннях Ротабана я не ставлю, бо хочу переконатися в тому, що банер мені підходить (розміщую не все підряд). Ну, а перше поле «Мета» слід заповнювати, якщо ви, наприклад, створюєте для різних розділів сайту різні банерні місця, щоб рекламодавець міг мати можливість вибирати різні тематики. Може бути актуально для сайтів з великим тематичним охопленням, щоб залучати не тільки іміджевих рекламодавців, але і цільових.

    Після натискання кнопки «Додати» вам запропонують отримати код для вставки коду від Ротабана на свій сайт. Його перша частина буде однакова для всіх блоків і вставляти її в шаблон сайту слід тільки один раз для першого банера, а для решти вже тільки другу частину коду, яка буде визначати місце розташування рекламного блоку в шаблоні.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Для WordPress я б радив першу частину вставляти в файл footer.php з папки/wp-content/themes/Назва теми) перед закриваючим тегом body або навіть виносити його у зовнішній файл з джаваскриптом, щоб Rotaban випадком не впливав на швидкість завантаження сторінок сайту (читайте про пристрій шаблонів Вордресса і основи Html для чайників).

    За замовчуванням прапорець «Показати заглушку» встановлена на місці банера буде показуватися заглушка, що закликає це рекламне місце купити. Як правило, це не дуже допомагає у продажу, тому я цю галочку прибираю, щоб на місці вставки коду до покупки нічого б не відображалося. Якщо ви вважаєте інакше, то можете її залишити, а сам зовнішній вигляд заглушки налаштувати панелі вебмастера.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Власне, якщо ви плануєте придбати банерное місце, то за допомогою вже описаних трохи вище фільтрів вкладки «Купити» знаходите відповідні сайти і додаєте потрібні вам місця в кошик (ну, або встаєте на лист очікування, якщо це місце зараз зайнято).

    Після цього перейдіть на вкладку «Кошик» і додаєте свої банери для всіх вибраних рекламних позицій, завантаживши їх через форму і прописавши для кожного посилання і альтернативний текст (читайте про те, як вставити картинку в Html).

    Знайти гроші в мережі

    Nolix (ноликс) — нетипова банерна реклама і можливість купити прямо з сайту через AdEasy

    Ноликс зовні схожий на контекстну рекламу (це або текстовий рядок, або звичайний блок), але текст оголошення у нього ніяк не корелюється з текстом сторінок, на яких він відображається, тому його цілком можна вважати різновид банерної реклами, але тільки текстової, а не графічної.

    Ще Nolix примітний тим, що в більшості випадків у вас будуть розміщатися прямі рекламодавці, які зайшли до вас на сайт і побачили рекламну сходинку, усвідомили ціну за 1000 показів і негайно перейшли по вказаній у ній посиланням, щоб додати своє оголошення для відкрутки на вашому чудовому ресурсі.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Реєструватися рекламодавцю для цього не доведеться, що ще більше спростить його життя і поліпшить настрій, а усміхнений реклама — це до грошей.

    Оголошення в Ноликсе складається всього лише з тексту і посилання, куди повинен буде потрапити користувач кликнувший за нього. Внизу вікна купівлі рекламного місця ви зможете подивитися статистику по різних оголошеннях на цій рекламній площадці і оцінити її CTR (відношення числа кліків до числа переглядів оголошення):

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Я кілька разів намагався почати працювати з Ноликсом і, загалом, непогано це по початку складалося. Але CTR був не дуже високий, що засмучувало потенційних рекламодавців. Тут потрібно було серйозно чаклувати над типом розміщення блоку з рекламною рядком Nolix, щоб підвищити віддачу, але простіше було на це забити.

    За замовчуванням вам пропонують кілька десятків видів рекламних рядків з різним колірним оформленням. Майже всі вони будуть мати два варіанти: або прибиті до верхнього краю сторінки за допомогою CSS властивості Position fixed і завжди мозолящие очі користувачу, або з можливість точкового розміщення. Особливо вдало може вийти, якщо ви будете в змозі налаштувати зовнішній вигляд рядки під дизайн свого сайту.

    Отже, спочатку потрібно зайти на сайт Nolix і зареєструватися там як вебмастера (тим, хто хоче купити банерне місце реєструватися не обов’язково, але вони можуть використовувати сервіс ContextBar) — Реєстрація веб-майстра. Після цього можна буде вибрати з лівої колонки пункт «Мої сайти» і натиснути кнопку «Додати сайт».

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Після того, як ваш сайт додадуть, ви отримаєте код складається за традицією з двох частин. Той, що побільше, потрібно буде розмістити перед закриваючим тегом body, а першу частину коду в те місце, де повинна буде виводитися рекламна рядок. Для зміни інших параметрів потрібно буде перейти по посиланню «Редагувати сайт»:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Там ви можете змінити напис, яка буде виводитися в рядку при відсутності рекламних оголошень, а так само зможете зняти галочку, яка передбачає автоматичне розміщення оголошень без вашої модерації. Напевно, краще не ризикувати, бо серед рекламодавців можуть попастися і заможні неадеквати.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Там же можна буде спробувати міняти всілякі варіанти оформлення, щоб відстежувати зміни безпосередньо на сайті. Далі, думаю, самі розберетеся.

    Є ще одна система, де можна продати і купити місце перейшовши по посиланню з рекламного блоку — AdEasy. Наприклад, їх банери розміщені на сайті розробників локального сервера Denwer (http://www.denwer.ru/). :

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Сайти, з якими вони співпрацюють, можна подивитися на їх сторінці (вражає), а тарифи — тут. При реєстрації ви вказуєте сайт і розмір банера, який хотіли б розміщувати і вартість його розміщення або через день, або за 1000 показів.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Ну, а потім ще потрібно буде поворожити над описом сайту, щоб залучати покупців.

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Описані тут способи заробітку на банерній рекламі мною не налагоджені і це швидше спроба дізнатися вашу думку щодо цього і, можливо, почути відгуки. Буду дуже вдячний. Спасибі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу